Fulgusori Nov - Dec 2009 (56) - HRISTOS A INVIAT!
Raspunsuri - Pagina 15

laurairina13 spune:
Adriana..citesc acu ce zice pediatru tau..cred ca e nitzel cu capu..Pai fiimea inca si acu are 3 treziri de papa peste noapte..Ce sa ii fac, daca ar fi dupa pediatru tau??ar trebui sa o tin flamanda pana dimineata..pai mi s-ar trezi cu scandal si urlete de foame in 2 in 2 minute..brr..Si are si ea 5 lunitze si tot papa la 3 ore si la san..
Poate il deranjeaza ceva, daca zici ca foieste capusorul si freaca urechiusele, sa nu aiba ceva la urechiuse, verifica-l sa nu aiba febra...sau sa fie dintisorii care il deranjeaza..Clar e la bebeii astia ca nu poti spune niciodata ca si-au facut un program anume ca imediat si-l dau peste cap, se sucesc cu dormitul, ori nu mai dorm, ori dorm mai mult..Nu poti spune niciodata ca gata...a intrat intr-un ritm al lui..
Eu daca as vedea ca e tot o foiala..mai ales ca zici ca deja au trecut 3 zile, as merge cu ea la pediatra, sa nu aiba ceva la urechiuse/dintoci..sa isi dea si ea cu parerea..Sau poate ai noroc si a avut el niste zile mai proaste, poate ati fost in vizite si i-ai dat programul peste cap...a vazut alta casa, alte persoane noi..
Tare sensibilosi mai sunt astia micii...
No..acu eu am inceput sa tatonez treaba cu marea D. Si mi se ridicara imediat enspe intrebari intrebatoare...
1. Vad ca se zice de masuri in lingurite..acu io am o lingurita de silicon de la primii pasi, aia e un sfert cred dintr-o lingurita clasica de inox..Eu in ce masor primele mele lingurite cu papa pt rechinasa?
2. Se masoara supitele/creme/piureuri in ml , acu cu ce puii mei masor alea? inteleg pe unde am citit ca sunt canite gradate..Eu in casa nu am decat o masura gradata pt bucatarit..aia e in sute de ml ..Deci zilele astea am de purces la cumparaturi in cautarea unei masuri de astea mai mici..
3. Diana, ziceai de dovleac..Cred ca dac merg la piata la tarani o sa gasesc bucatoaie mari de dovleac de cumparat..E ok sa iau o bucatoaie de aia , sa o tin in frigi mai multe zile, sa zic o saptamana, si sa tai zilnic de acolo sa fierb/coc din el? e ok?adica nu tre sa ma duc zilnic la piata sa iau bucata de dovleac si sa arunc 99%din el la gunoi? (logic ar fi sa fie ok, ca doar si de la piata tot dovleacu ala care il tin in frigi il gasesc si peste o saptamana tot pe taraba..)
Cam astea ar fi intrebarile mele de inceput...
Io ieri am inceput marea D. , mi s-a pus pata, ca tot clefaie de vreo 3 zile in gol fiimea cu limbuta non stop..Nu stiu ce tot scoate limbuta afara si lipaie in gol..indiferent ca ne vede pe noi mancand sau nu...(am zis ca poate isi linge gingiile ca o mananca..
..sau o fi un semn pt sa demaram marea diversificare..)
Ashea..si cum nu aveam in casa decat mere umflate de nitrati, si alea oricum nu prea vreau sa le bag acum la inceput..aveam niste morcovi proaspeti uitati de la salata boeuf..Asa ca i-am facut suculet de morcovi, si i-am dat 2 lingurite cu vestita lingurita minuscula
..La inceput a cam facut o fata mirata , a dat de gust si a lipait super multumita la lingurita..Cand am terminat..se tot uita dupa mana in care aveam lingurita..si parca mai astepta..E drept ca dupa o ora a facut un pampers fleoscait rau..gen diaree..si super portocaliu..
Azi am dat 3 lingurite din vestita zeama de morcov, urmand sa urmaresc papmersul..daca iar face explodat sistez cu suculetul..
Am tot citit acum din ce am salvat de pe la voi, vreau sa continui maine cu 4 -5 lingurite de suc morcov, si sa cumpar dovleac..sa il fierb poimaine si sa incerc sa ii dau..Pe urma vreau sa ii dau morcov fiert piure(tot asa introdus azi o lingurita/maine 2 si tot asa)..si apoi combinat cu dovleac..Cam astea is temele mele pentru viitoarele 2 saptamani. Nu vreau sa ma grabesc deloc..daca ar fi dupa mine, i-as da o saptamana doar suc de morcovel..Dar ma gandesc ca se face fiimea portocalie la ten
Si cam peste vreo 2-3 saptamani o sa ii dau si fructe adica suc de pere/pere piure...pt inceput..pe urma ma mai gandesc daca sa ii bag mere..
Nah...e grele tare cu diversificarea asta si nici macar nu am inceput...Mi-am facut planu pt 2-3saptamani..da acu sa vad si ce zice mandra mea...ca daca imi refuza vreo ceva/nu ii pprieste..atunci sa te tii... Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici

grigore_tina spune:
v-am citit si eu aseara ca pana atunci nu prea a mers netul.
condoleante pentru moartea bunicii.
imi cer scuze dar nu am retinut a cui era bunica.
la multi ani sarbatoritilor.
si la noi a venit pastele cu probleme:azi pa la 9 a cazut soacra-mea in curte si si-a fracturat piciorul.acum e cu tata si cu sotul meu la urgenta.
o interneaza pentru operatie.nici nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta.
anul trecut socrii mei renovau apartamentul si au stat la noi.
inainte de pasti,cand aveau apartamentul in renovare,socru meu a facut o criza de colecist si a fost operat.dupa pasti o noua operatie:o infectie care a aparut in organism cu un nodul mare la umar.
acum soacra,tot dupa pasti.
probabil vom face pe infirmierii si bucatarii.la cat e de dificila nu stiu cum va suporta sa nu faca nimic.
sa speram ca isi va reveni curand si nu va trece prin ce a patit strumfi.
Mami de Bebe Stefan (15.11.09)
http://picasaweb.google.com/105038517007457819848

A_driana spune:
laurairina, nu a facut febra niciodata...nu la urechiuse se freaca, ci doar isi intoarce capu dintr-o parte in alta incontinuu...joi oricum mergem la vaccin (sa vezi dupa aia agitatie) o sa vad ce zice, sa-l ia la puricat putin...dar ,,vorbitul'' ala cu scremete, tipete, urlete ma omoara ...daca pana acuma n-au stiut vecinii ca am copil mic, acuma CLAR stiu...
eu de asta ma mir acuma si ma intreb care-i pb, pt ca el a fost un copil f cuminte care dormea f bine si ziua si noaptea....
ce puii mei s-o intamplat?
si nu mi se pare deplasat deloc ce mi-a zis, peste tot unde am citit, reviste/carti/net scrie ca dupa 2 luni n-ar trebui sa se mai trezeasca noaptea sa manance, sau si daca chiar se trezeste sa-i dai putin ceai pt sete dar nu lapte........bine, asta ii idealul, acuma fiecare copil ii cum ii....
diana, probabil tu stii, daca sotu are alergie la praf/polen (dar f urata, de cum infloresc pomii pana toamna incontinuu ii curge nasu, ochii, stranuta) exista posibilitatea sa se mosteneasca, sa aiba si David?
A_driana, de
David-Andrei

ralu_seby spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_driana laurairina, nu a facut febra niciodata...nu la urechiuse se freaca, ci doar isi intoarce capu dintr-o parte in alta incontinuu...joi oricum mergem la vaccin (sa vezi dupa aia agitatie) o sa vad ce zice, sa-l ia la puricat putin...dar ,,vorbitul'' ala cu scremete, tipete, urlete ma omoara ![]() eu de asta ma mir acuma si ma intreb care-i pb, pt ca el a fost un copil f cuminte care dormea f bine si ziua si noaptea.... ce puii mei s-o intamplat? A_driana ![]() ![]() |
A_driana, si Matei doarme numai pe burtica. Si are si el perioade cand se freaca de cearceaf pana i se inrosesc obrajii si nasucul...fara motiv din pctul meun de vedere. Ce-i drept, pana acum nu a batut cu piciorusele in salteluta. Si fi-miu mai are inca in jur de 2 treziri pe noapte....nici nu stiu cum as putea sa-l lungesc sau sa-l pacalesc, cand el e deja cu gura deschisa..
Laurarina, sa-nteleg ca Amaliei i-a placut suculetul

Si eu tot o lingurita mica am si nici eu nu stiu cum sa masor cantitatea.
Tina, sanatate soacrei si sper sa nu urmeze niste zile f grele pt tine

Condoleante pt bunica!
pozici botez 07.02.2010
poponitzu' meu Matei-Andrei
Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

A_driana spune:
laurairina si eu cred ca-i ok daca tii dovleacul in frigider si tai din el cat iti trebuie, il vezi tu cand deja ii uscat sau nu-ti mai place cum arata..dar cateva zile eu zic ca tine...
ralu_seby, daca ar fi o trezire sau 2 pe noapte de papa n-ar fi asa mare bai, dar se foieste aproape toata noaptea...
la el unde is caninii sus si jos se vede fff alb...dar nu astia ies primii, ci incisivii....nu mai pricep nimic
mai dar eu nici nu m-am gandit la marimea linguritelor ...adica....si asta conteaza?
A_driana, de
David-Andrei

Lumi_Richard spune:
Hristos a inviat!
Sper ca ati petrecut bine Sfintele Sarbatori!
Noi ne-am intors de la Roman,a fost bine,pisicuta a facut cunostinta si cu alte neamuri pe care nu le-am mai vazut pana acum,si i-a placut la nebunie sa doarma in curte,la soare!
Cu dintisorul suntem foate mandre,se vede si al doilea venind!
RamonaC,felicitari pt `ma-ma`!!! Nu ies caninii intai...asa era si la noi,si eu urmaream caninul cel umflat si imflamat si `pac` incisivul cel sprinten!
Va pup si revin mai tarziu!
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise

Lidia74 spune:
ADRIANA condoleante pt bunica ta...oricum faptul ca a murit chiar in ziua de Paste e ceva...poate ca DD i-a harazit un loc luminos in cer.

monis5 spune:
Maya sa cresti mare si sanatoasa!
tuturor sarbatoritilor zilei!
Ionela - imi pare rau ca nu ai vesti bune de la tatal tau . Te imbratisez
si sper sa te simti mai bine cand vine si tati de Mihnea acasa.
Cam asa sta si Iulian la progrese... daca il ridic in fund e minunat ca vede in jur si la fel e vesnic cu picioarele in aer
Andre - la cum spui tu, da, pare mai simplu asa.... nah, mie mi-e greu sa-mi imaginez acuma ca va mai fi vreo perioada la fel de relaxata ca cea a alaptatului... si parca cu cat se apropie diversificarea, cu atat apreciez mai mult linistea de acum . Voi cand incepeti? Asa ati ramas, cu faina de orez ca aliment de inceput?
Adriana - condoleante.
Ramonika - poate ar fi bine sa te duci totusi la un dr? sa vada ce e pe la coloana ta acolo? orice ar fi, cred ca repaosul e indicat acum.
Eu am fost azi si am impartasit copilul si dupa aia a dormit 4 ore... clar de la vin. n-am mai rezistat si l-am trezit eu ...
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Lidia74 spune:
LAURAIRINA referitor la PERE, o prietena care are gemeni imi spunea ca medicul n-a lasat-o sa dea prea curand pere la bebei pt ca s-ar digera mai greu. Eu de ex, aveam o perioada cand ma balonam si ma durea un pic burta si medicul de familie mi-a zis sa urmaresc daca nu cumva patesc asta cand beau lapte dulce sau mananc pere. Si am observat ca aveam problema asta cand mancam pere, drept urmare eu mi le-am scos din cauza asta din meniu. Acuma, nush ce sa zic...ti-am povestit doar experienta asta; poate fetele care au inceput deja diversificarea stiu mai bine.
VOTAT plantatiile.

laurairina13 spune:
Lidia, se vede treaba ca nu mi-am facut prea bine temele..deci asa cu perele..ia sa mai bag ochiu pe net sa vad ce mai zice tata gugle dispre asta..
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici