Regasiri (43)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=150785

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Azi ma simt foarte rau, sunt leguma, nu mai stiu ce sa cred, saptamana viitoare ajungem la doctor si aflu vesti despre bb. Rezultatul la papa nicolau e bun, am mai scapat de o grija. Ce greu e cand nu iti dai seama daca bb e ok sau nu, cand misca te simti mai bine, ca ai un semn, dar la inceput e o stare de incordare maxima. Doamne ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Maya ai grija de tine. Si eu sper din toata inima ca bb e ok. Cat despre casa...ai mei au patit acelasi lucru cu actele in mana. Nu au putut sa scoata niste chiriasi fara proces si executare silita.
Angi tare frumoasa fata ta. Si leaganul e super pus. Cred a-si face de lucru cu el. Cat despre scuipat...a mea nu scuipa da zice ca nu vrea sa vorbeasca cu pers respectiva pt ca e urata si face niste figuri...
Eu tot rsacita, da doar muci grosi, noroc ca copilul din doatre e ok.
Cu toate problemele mari ale Mihaelei nici nu v-am spus ca fiemea s-a ars la mana de capacul de metal al unei candele in noaptea de inviere. Soramea pusese candela pe masa, capra a intins mana sa ia un ou....
A plans 3 ore pana a adormit, iar cineva sufla tot timpul pe manuta ei. Am infasat-o intr-o patura si am plecat aks, unde i-am dat cu un spray (oxicort parca) acum are doar o basica superba pe tot interiorul mainii, dar nu o doare. Sper sa nu mai fie probleme. Ce sa fac data viitoare cand se mai intampla asa ceva? Ce se pune la arsuri?


Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Felicitari Dayanara pentru pui! Sa fie sanatoasa si protejata de Dumnezeu!
Mayaione ma bucur sincer pentru voi! Tot timpul ma intreaba iuly ce mai face printesa frumoasa de pe mess!I-am aratat-o o data si i-a ramas imaginea ei.

Eu pana duminica noaptea nu am mai deschis laptopul de cand am scris - sorry pt raspuns intarziat.Oricum am vazut ca miruna e cat de cat k si as fi ajutat cu tot ce as fi putut daca ar fi fost nevoie.La ria a fost pe partea de orl iar informatiile le-am strans de pe net deci nu aveam informatii cu privire la medicii din bucuresti.

Cu rianna a fost poate pentru unii 2 interventii banale : paracenteza si operatie polipi. Dar daca aveti rabdare si timp am jos povestea.

A inceput cu o raceala banala a riannei - am sunat in aceeasi zi la pediatra ei care nu era in iasi dar ne-a trimis la medicul de pe sectie cu care a si vorbit sa ne primeasca si sa o vada pe ria. A doua zi la 8 eram la medic , a vazut-o , era putin racita ,nimic iesit din comun si i-a dat un tratament si a vorbit cu pediatra riannei sa-i zica parerea lui.Pediatra a hotarat sa fie facute analize si exudate sa vedem situatia. Dupa rez analizelor de a doua zi comunicate prin telefon (ca era in concediu plecata din iasi o sapt) a hotarat ca rianna nu este de antibiotic - rez. analizelor erau k , CRP k - deci totul in regula.Doar aerosoli.Asta era miercuri si hotarisem ca luni cand se intoarce in iasi sa o vada ea personal. Sambata se intoarce tati care fusese plecat in state.Luni merge la gradi si hotaram cu pediatra sa o vada miercuri doar asa de control , pentru ca rianna nu avea nimic. Noaptea in schimb incepe calvarul. De la 12 noaptea pana la 6.30 dim s-a zvarcolit de durere la propriu. A plans isteric nonstop. Era cand in bratele lui iulian , cand in bratele mele , cand pe picioare - nu reuseam sa-i gasim o pozitie sa se calmeze. I-am dat siropuri - nimic.Urla din tot sufletelul ca o doare urechea. Pana atunci nu se mai plansese deloc de ureche.
Efectiv nu s-a inchis un ochi in noaptea aceea. Eu in acelasi timp eram cu pneumonie cu febra 41. Deci eu cu febra 41 abia ma tineam pe picioare, ria urla de durere, iulian cu amandoua bolnave abia se adapta la fusul orar.Nu mergeam la spital pentru ca stiam ca nu ne baga nimeni in seama , eventual ne foiau intre spitale.Asa am decis atunci sa asteptam dimineata sa mergem la ora 8 la medicul orl al riannei - are un medic orl -ist destul dt e bun.Nopatea aceea ni s-a parut cea mai lunga din viata noastra in care numaram fiecare minut se faca dimineata.La 6.30 hotaram ca iuly sa mearga la firma la noi cu ea macar sa mai iasa din casa pana la 8 pana cand pleca cu ria la medic .Brusc a uitat de durere si ne-a parut rau ca nu hotarasem mai devreme sa o scoata din casa.Eu am reusit sa dorm de la 6.30 la 8.30 pana cand ma suna iuly sa-mi zica ca ria are in urechea dreapta timpanul plin de puroi si trebuie facuta paracenteza - o incizie in timpan ca puroiul sa nu se sparga in ureche si sa-i faca timpanul bucati. Din start am refuzat amandoi ideea pentru ca tot de la o paracenteza un baietel (sebi de pe forum si tot din iasi) si pierduse toate cele 3 oase de la o ureche iar la cealalta ureche avea aerator transtimpanic. Cozma (medicul orl) ne zice ca e cea mai buna solutie. Noi incercam sa dam de pediatra riannei sa o intrebam ce sa faceam. Indiferent de medicul specialist la care s-a mers cu ria decizia finala si tratamentul final a fost dat de pediatra. Pediatra era in examen cu studentii si pana la ora 13 nu am dat de ea deloc. La ora 13 decidem sa fie bagata pe antibitoic in venula - cea de-a 2-a alternativa data de cozma pentru puroi. Asteptam in parcare in masina sa ne raspunda pediatra la telefon sa ne zica ce antibiotic sa-i bage pe venula si ne raspunde si ne zice : faceti paracenteza ,ca e cea mai buna solutie! Avea incredere in medicul orl - Cozma , fusese studentul ei .
Deci de unde eram in masina sa o bagam pe venula intram in spital sa i se faca paracenteza. Cozma fusese sunat si-i spusesem ca am decis paracenteza, si el plecase, dar l-a sunat pe profesorul de garda sa-i faca paracenteza riannei. La 14 eram in salon, seara la ora 20 i se facea paracenteza.Deci am asteptat 6 ore , timp in care eu aproape ma prabuseam de oboseala si boala cu pneumonia mea.Stateam toti 3 asteptand.Pe la ora 20 eu decid sa ma duc pana acasa sa aduc cate ceva , si iuly a ramas cu ria . Ma suna pe la ora 20.30 iuly ca i-a facut paracenteza( de fiecare data cand ria a fost in spital a stat doar in bratele lui iuly - nici o asistenta nu a atins-o, sau sa nu stim ce i se intampla inainte ; iuly cerea informatii clare medicilor inainte de orice ).In 5 min eram la spital inapoi si ria dormea in brate la iuly. Am decis ca in noaptea aia iuly sa ramana in spital cu ria si eu am plecat sa dorm acasa pt. ca abia ma tineam pe picioare. A doua zi la 7 eram la spital , la 10 a fost vazuta si era totul k si ne-a dat drumul acasa. A fost bagata pe antibiotic 10 zile. A fost aspirata in ureche doar primele 2 zile. Trebuia sa venim la control in fiecare zi timp de 10 zile.Urechile erau spre bine.Dupa cele 10 se prezenta bine si tb sa o o operam de polipi urgent care erau cauza otitelor.O ducem 2 zile la gradi de unde a luat un virus si raceste destul de puternic.
Efectiv am simtit ca innebunim.Nu ar fi tb sa raceasca deloc - hotaram sa o scoatem de tot de la gradi pana in sept. O ducem la pediatra si la medic orl si este bagata din nou pe antibiotic pentru ca urechile supurau si nu se prezentau deloc k, gatul era plin de puroi - asta era pe 1 martie; pe 3 martie vine si rez la exudat care arata ca ria luase din spital un bacil - bacilul piocianic care ar fi intraspitalicesc . Citind despre acest bacil ne-am ingrozit - citisem ceva de genul ca se localiza undeva si manca efectiv osul.Trebuiau reptate analizele ca stie cum lupta si cu acest bacil. Eram speriati ca urechea cu paracenteza nu era vindecata si ne gandeam sa un se localizeze acolo bacilul.Miercuri vine bomba cu piocianicul si joi la control la pediatra avea si ascultatie la plamani. Vineri pe 5 martie ar fi vrut sa o bage pe venula dar se asteapta pana pe 8 martie sa vada cum rectioneaza organismul ei la antibioticul sirop. Deja decisesem ca pe 8 vom decide si noi daca plecam mai departe la bucuresti.
Pe 8 martie la ora 8 eram la spital la pediatra si surpriza: plamanii k, gatul k. La ora 10 ne astepta la spitalul de recuperare medicul orl care surpriza : urechile erau k. Eram in extaz , era o minune. Nu ne venea a crede ca putem sa o operam de polipi . Noi facusem deja rost de toate datele si de nr de telefon al medicului care vroiam sa o opereze pe ria in bucuresti. Toti in afara de pediatra ne spuneau ca efectiv e un moft sa plecam pana in buc sa o operam de polipi.Deja eram convinsi ca o vom opera in iasi ; pe la ora 17 o sunam pe pediatra si-i spunem ca ne-am decis sa o operam in iasi si eventual intr-o zi sa si facem .Ne-a spus ca nu avem ce calca in iasi si ca sa plecam in bucuresti. Intr-o ora vorbeam cu medicul la buc , faceam rezervari la hotel care era la 5 min de clinica particulara unde vroiam sa o operam, planuri absolut tot. Pediatra era f fericita ca ne convinsese.Asta era luni pe 8 martie si miercuri eram asteptati la clinica in bucuresti la control. La 7 plecam din iasi la ora 13 eram in buc la hotel, iar la ora 16 eram la clinica la control la ursuleanu.I-a facut control si a decis ca e pentru operatie si ca amigdalitele erau k si nu se va atinge de ele si ca nici nu vor fi afectate pe viitor. A decis ca doua zi la ora 14 sa o opereze. Pana la ora 10 a avut voie sa manance orice, la ora 13 i se faceau analize - asistenta f draguta ; apoi am fost dusi intr-o rezerva cu desene animate , conditii excelente, eram si cu jucariile riannei; a venit anestezista care i-a explicat riannei ca va merge la poza cu tati intr-o sala si ne-a explicat tot noua parintilor. Apoi a mers tati cu ria in sala si ria stie doar ca i s-a pus mascuta ca la aerosoli cu tati. Dupa 20 min ne-a adus-o inapoi in rezerva, s-a trezit destul de agitata din anestezie dar asa se intampla daca copilul e f energic ; nu a vomitat, nu i-a curs secretii cu sange .Totul a mers ca la carte, anestezista a venit de 4 ori dupa operatie sa o vada, medicul de 2 ori; a venit dupa operatie si ne-a aratat polipii: erau f multi pt varsta ei si vreo 2 crescaturi erau pline de puroi - erau cam buricul de la deget de mari acelea cu puroi galbene efectiv.Operatia a fost facuta cu endoscop, s-a vazut tot .Peste 4 ore a fost vazuta la control ; la ora 14.30 era operata la ora 18.30 o controla - k sa plecam la hotel , ne-a spus ca poate manca si papanasi daca vrea si ca moralul ridicat al unui copil contribuie la vindecare. Am intrebat si ce reteta da si ne-a spus: pentru ce sa va dau reteta? totul e septic ,nu are nevoie.La ora 9 ne-a spus sa-l sunam sa-i prezentam situatia . Intre timp al ora 7 ria papa intr-adevar papanasi. La 9 l-am sunat , i-am zis ca e k, ne-a spus sa-l sunam si la ora 1 daca e nevoie si ca vine in 10 min la clinica.Ria a dormit k .La 9 dim l-am sunat i-am zis ca e k si ne-a dat acordul sa plecam inapoi spre iasi ; a zis sa-l sunam peste 10 zile si sa o vada la un congres orl in sept la iasi.
Ce s-ar fi intamplat in iasi: stateam cu vreo tiganca in pat eventual, acolo nu vezi geamuri inchise sau care se pot inchide- e un curent cumplit. Imi venea vreo asistenta comunista sa o i-a pe ria , nu era anestezie generala, nu vedeau ce scoteau - ca nu se face cu endoscop in iasi, ci cu un fel de chiureta cica; se recupera cine stie cand, se regenerau sigur, traiam efectiv o trauma si noi si copilul.Fugeam dupa medici, anestezisti, asistente si ma umileam.I se dadea din nou antibiotic......Sigur nu am fi avut acordul sa o sunam si la 2 noaptea daca trebuia pe medicul care ar fi operat-o.Cine stie ce bacili si nenorociri ar fi luat din acea sala infecta de operatie.
Poate intr-un context normal am fi operat-o in iasi desi nu se merita efectiv. Ca si bani tot acolo ajungi sincer. Pe noi ne-a costat in plus 2 nopti de cazare , papa, benzina.Dar avand in vedere urechile nevindecate, paracenteza , baciul piocianic - clar se excludeau conditiile mizerabile din iasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

De azi noapte ma chinuie o masea de m-a rupt, n-am chef de nimic, n-am stare, degeaba am luat algocalmin , am luat si amoxicilina, nu stiu daca-i infectie sau nu... Am vorbit cu o cunostinta si mi-a spus sa ma duc la urgente, dar mi-e groaza, am sunat stomatoloaga unde merg eu dar nu mai e la cabinet....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Iulia sa-i spui dastefei ca targocidul se face cu microperfuzie. Noi cand am avut de-a face prima data cu spitalul efectiv rianna a stat 3 sapt cu branula cu cefort si targocid in acelasi timp pt pneumococ.
Primele 2 fiole asistentele le-au pus in branula imediat si cand a vazut pediatra a luat foc ca cica se face doar microperfuzie cu acest targocid.Unde mai pui ca 2 fiole a tb sa le cumparam noi si a costat 2 mil fiola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

multumesc de urari tuturor

mayaione felicitari pt sarcina, sa ajungi cu bine la termen

aici am pus niste poze cu silvana aroa
http://picasaweb.google.com/roxana1777/Silvana#

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Dayanara am avut un soc, exact asa era Ana cand am nascut-o, nu-mi vine sa cred ce seamana, sa va traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Dayanara, sa-ti traiasca grasunica, cat a avut la nastere?
Si burtica aceea din poze era la termen????

Lorym, bine ca a trecut totul cu bine

Am fost la urgente, aveam o ditamai caria, mi-a curatat-o si a zis ca a ajuns la nerv, trebuie scos, dar intai sa fac o radiografie( pe care am facut-o) Tot ma doare, ma duc iar vineri sau luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

maya merci la fel

roxana e pe naiba :)))) burta e de pe la 19-20 cred , inainte sa nasc am pus.o de 78 de kg , dar si la ivan aveam 80....sper sa slabesc la fel ca la inceput

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput