Regasiri (43)
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aelita MIRUNICA ![]() STEFY ![]() MULTA SANATATE !! FETELOR,IMI MAI DATI SI MIE ODATA RETEA DE CIOCOLATA DE CASA?? Ca am salvat-o dar mi s-a stricat laptopul si am cumparat altul,si a ramas tot in celalat vechi..pana l-oi repara..sau cand oi avea timp sa transfer datele din disc..ca am luat si un aparat pt asta. am gasit si eu iin sfarsit,lapte praf la Carrefour,Nestle la 400 g,4 euro si ceva,e de cand lumea acolo dar cine sa il vada?? plecam deja spre case,uitasem ca de obicei,si mi-am amintit ca a zis Dbunny ca e la laptele condensat..l-am cautat si bingo ! ce inseamna sa nu te uiti de atatia ani pe toate rafturile !? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciocolata de casa
- 500 gr lapte praf + 4 linguri cacao, se dau impreuna prin sita pentru a se amesteca bine si a nu avea cocolosi.
- 500 gr. zahar + 100 ml apa, se fierb 3 – 4 minute , se adauga 1/4 pachet margarina si esenta de rom si/sau vanilie.
- Dupa ce s-a topit margarina, se ia de pe foc si se toarna laptele praf + cacao, amestecind bine pina se omogenizeaza.
- Intr-o tava sau vas de iena, se pune o folie de polietilena si se toarna compozitia. Cind s-a racit un pic ( prins coaja deasupra) se taie cu un cutit umed sau se taie cind este rece complet cu un cutit incalzit in apa.
Asta e reteta mamei mele, pentru mine e cea mai cea ...
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Laura
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mayaione spune:
La cat mai multe lunisoare si ani sanatosi, Miruna!
Ieri mi-a fost groaznic de rau, durere de cap insuportabila, de-abia imi trecuse durerea de dinti si spre seara am vomitat tot ce mancasem ziua, f greu am adormit. Doamne ce greu e de data asta, la Ana mi se pare ca a fost floare la ureche. Azi imi fac o salata boef, cu f f putina maioneza, nu mai pot sa aud de mancare gatita. Am rugat-o pe Ana sa nu spuna bunicii de sarcina si ca e secretul nostru si ieri la soacra, intru in camera si Ana "mami cum se simte bebelusul?". Noroc ca bunica-sa era pe hol, nu cred ca a auzit. Eu ii fac repede semn "shhht" si ea si mai tare "de ce sa tac mami?", ii repet eu ca avem un secret si trebuie respectat si ea "pai nu i-am spus bunicii secretul bebelusului, doar te-am intrebat pe tine cum se simte". Eram toata grena cred, ma gandeam sa nu intre chiar atunci soacra ca nu as mai fi stiut ce sa zic. In final am schimbat subiectul, i-am distras atentia. Si ii mai zice bunica-sii "auzi sa stii ca tata uneori e nepoliticos cu mine se enerveaza si face "aaaah", dar nu am ce sa-i fac, asa e din burta ta"
. Am ras de numai puteam, ce tare a fost.
ank999 spune:
Multa sanatate Mirunei.
Noi suntem internate de miercuri la pediatrie, iar acum am venit pana la birou ca nu mi-a mai dat liber, apoi la spital iar...Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/angi_m/angi_m.jpg)
angi_m spune:
Salut fetelor,
Aoleu, ce e pe-aici? Ank, ce e cu voi? De ce sunteti internate? N-ai dat si tu mai multe detalii... Orice-ar fi, sper sa va treaca repede si sa veniti repede acasa.
Lacramioara, voi cum mai sunteti? Gata cu febra, da?
La multi ani, Miruna! Sa te faci bine si sa te intorci repede acasa
Maya, e mortala Ana... Astia mici nu reusesc sa tina un secret... Si la noi tot asa e, "secretele" sunt in mare pericol daca sunt incredintate Iuliei Dar ce te mai chinuiesc si pe tine greturile astea... Mai ai mult?
Iulia este mult mai bine, a ramas doar cu niste mucisori care se aud din cand in cand in gat si din cauza lor mai tuseste cateodata. In schimb am luat eu laringita de la ea... dar la mine nu se pune... bine ca a scapat ea, mie-mi trece.
Ma intreba Dbunny acu nu stiu cate zile de ce mai poarta Iulia pampers cand doarme, de ce nu o las asa... pai o voi lasa in "fundul" gol cand doarme dupa ce venim de la mare (adica dupa 10 iulie). Asteptam si noi sa vina caldura, ca sincera sa fiu, nu-mi vine sa spal mereu paturile cu care o invelesc... se infasoara in ele si sigur o sa faca pisu pe ele. Si patul cred ca se usuca mai usor la vara (ca cu toate scutecele absorbante de le voi pune, sigur scapa si pe langa).
Acum cateva zile i-am aratat-o pe Bianca, fetitza Madalutzei, care nu a implinit inca 2 ani si se da jos din pat singura sa faca pisu. La inceput nu i-a convenit, a inceput sa spuna ca fetita aia e urata si cate si mai cate. Eu ii explicam ca nu e urata, ca e o fetita foarte frumoasa, ca este cuminte, etc. A doua zi (mai rumegase ea ideea intre timp) imi spune ca fetita aceea este frumoasa si ca o sa se trezeasca si ea sa faca pisu la oala, sa nu mai faca in pampers. Ieri dimineata la 8 jumate se da jos din pat, ia oala si incepe sa isi dea singura pantalonii jos. A facut pisu la oala si am laudat-o, chiar daca facuse in timpul noptii in pampers. Gestul conteaza, nu? Acum continuam discutiile pe tema asta, incet incet trebuie sa prinda...
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Iulia
![](copilas.gif)
mayaione spune:
Ank voi cum de ati ajuns pe acolo? S-a agravat raceala?
Angi eu nici acum nu am schimbat salteaua desi are in ea cateva reprize de pipi. Dar am fost ferma, o saptamana am lasat-o fara, s-a adaptat rapid pt ca nu s-a suportat uda. Adevarul e ca noaptea cand facea pe ea, pana la gat o gaseam dimineata uda, ma speriasem, ma gandeam sa nu raceasca, dar nu a patit nimic. Parca de 3 ori a facut pe ea, apoi gata, se trezea si facea pipi. Acum nu se mai trezeste deloc, tine pana dimineata. Am avut o perioada nasoala cu facutul in oras, nu vroia si pace, daca nu eram acasa urla ca ea nu mai poate sa tina dar nu facea nici daca plesnea. Pana la urma am obisnuit-o, acum e ok peste tot. O tinem in brate si face, nu o las pe wc prin mall sau alte parti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bamboletta/bamboletta.jpg)
bamboletta spune:
Buna fetele
Ank-multa sanatate printesei..imi pare rau ca ati ajuns la spital
Miruna la multe lunisoare si multa multa sanatate
Maya-acus scapi si de greturi si la mine a fost mai greu acum ca la prima sarcina
,la Antonia vomam dimineata si scapam de rau peste zi...ei acum...vomam si dimineata si starea de greata o aveam toata ziua..plus oboseala la greu..na e baiat
ana ca de obicei o scumpa
Laura-am bagat la sertarel reteta..cat de curand vreau sa o fac
multa sanatate bolnaviorilor
Bamboletta
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](zana.gif)
iulia-stefy spune:
Am vorbit cu dastefa si "se lupta cu depresiile" ca sa o citez... e speriata, desi tomografia a iesit bine, MIruna e apatica, nu mananca... dar din cate am inteles ea primeste prin perfuzia de intretinere a cateterului glucoza cam 360 ml pe zi... deci... cateterul avea doua cai si una deja s-a infundat... E speriata de faptul ca boala ar putea recidiva... iar Miruna deja vene nu mai are... adica toate sunt.... vai de ele.....
Maya, o bila maaaaare pentru Ana, ca i-a zis-o bunica-sii....
Anka, dar voi cum mai sunteti? Ce are printesa? Cum de sunteti la spital? Multa sanatate Ericai.
Angi, multumim de intrebare, e bine.... vad ca deja s-a indopat cu un iaurt... vad eu pe seara cum e..... Multaw sanatate Iuliei sa scape de prapaditii aia de muci si de familia lor... Stefy asa spune... sa-si i-a toate neamurile si sa plece....
Felicitari Iuliei pentru buna intentie, asa incepe totul.... Eu zic sa o lasi sa se mai incalzeasca, ca daca sta uda, sa nu raceasca....
Maya, si eu am piticul cu toaletele din oras.... fie ele si din Mall... ca tot mizerabile sunt....
Reteta ciocolata (tot de pe aici salvata, dar nu mai stiu exact de la cine....):
300 g lapte praf, 100 g unt, 50 g cacao (eu pun mai putina), 150 ml apa (dar a fost prea mult, 100 cred ca era de ajuns), 300 g zahar (daca laptele praf nu contine zahar, altfel doar jumatate).
Apa cu zaharul se pun la fiert (vreo 3 clocote), apoi se topeste untul in apa. Laptele praf se amesteca cu cacaoa. Poti adauga alune / nuci / stafide / esente. Se toarna fiertura peste si se amesteca. Se toarna in tava unsa cu unt. Am pus stafide, nuca de cocos - pentru ca era ciocolata prea moale si deasupra nuci (pentru aspect mai mult). Dupa racire se baga la frigider.
aelita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ank999![]() Multa sanatate Mirunei. Noi suntem internate de miercuri la pediatrie, iar acum am venit pana la birou ca nu mi-a mai dat liber, apoi la spital iar... ![]() ![]() |
![](pupic.gif)
ANGI succes cu olitza!
LAURA,IULIA,multumesc pt retetele de ciocolata !!!
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
aelita spune:
Am facut ciocolata,bbbbuna la gust,dar e moale o las pana maine,dar nu vad sanse ! trebuia sa fac siropul mai gros,mi-a fost frica sa nu mi se caramelizeze si sa se intareasca,si a iesit ca o crema de tort.in final cred ca o mananc cu lingura din tava,maine
de la o vreme,tot ce gatesc..numai explozii fac ! 22+
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)