Ati emigra in alta tara? (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Pai XIO sa stii ca nici aici medicii nu ajung la veniturile alea legendare decat dupa vreo 15 ani de la terminarea facultatii ...care facultate dureaza 7-8 ani, apoi urmeaza un rezidentiat de 4 ani si eventual o specializare de alti 2-3 ani (parca). In tot acest timp un medic are salariul la limita existentei. Ca sa-ti faci o idee, in rezidentiat, in NY adica un stat cu salarii mari, un rezident are cam 42K in conditiile in care eu proaspat emigrant, fara scoala aici, fara experienta americana, picata din copacii Romaniei am inceput sa lucrez pe 50K.
Ca sa nu mai spun ca in momentul in care medicul ajunge sa iasa la lumina, dureaza cam 10 ani pana isi plateste toate datoriile cu care a iesit din studii - datorii care trec bine de suta de mii de dolari.

Deci, fara sa vreau sa fac o comparatie cu Romania, ca nu isi are sensul, am vrut doar sa spun ca nu e deloc atat de lin si plin de bani drumul unui medic in America ... in anii aia de rezidentiat orele de munca sunt similare cu cele din Romania, ii cheama noaptea, fac garzi peste garzi, dorm prin spitale ...etc, etc, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

XIO c'mon, dupa cum trebuie sa intelegem ca drii ce-si umfla buzunarele va dau voua, studentilor raportul despre cine si cum a cotizat :((

sa-ti povestesc dialogul intre directoarea clinicii TBC din Tg-Mures si sora-mea in care respectiva, suparata ca n-am cotizat nimic i-a spus sora-mii ca, citez " si-ar vinde cerceii din urechi ca sa-si ajute tatal"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

yo cred ca televizorul asta e de vina pt multe..la fel si internetul.
vede omul in filme masini...bani..aia aia...si crede ca gata...asa trebuie sa am si yo.
uite exemplu aici...vine xio si vrea la 23 anisori salariul superdoctorului de la cea mai mare clinica privata din LA. bine...nu este prost cine cere

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Pai XIO sa stii ca nici aici medicii nu ajung la veniturile alea legendare decat dupa vreo 15 ani de la terminarea facultatii ...care facultate dureaza 7-8 ani, apoi urmeaza un rezidentiat de 4 ani si eventual o specializare de alti 2-3 ani (parca). In tot acest timp un medic are salariul la limita existentei. Ca sa-ti faci o idee, in rezidentiat, in NY adica un stat cu salarii mari, un rezident are cam 42K in conditiile in care eu proaspat emigrant, fara scoala aici, fara experienta americana, picata din copacii Romaniei am inceput sa lucrez pe 50K.
Ca sa nu mai spun ca in momentul in care medicul ajunge sa iasa la lumina, dureaza cam 10 ani pana isi plateste toate datoriile cu care a iesit din studii - datorii care trec bine de suta de mii de dolari.

Deci, fara sa vreau sa fac o comparatie cu Romania, ca nu isi are sensul, am vrut doar sa spun ca nu e deloc atat de lin si plin de bani drumul unui medic in America ... in anii aia de rezidentiat orele de munca sunt similare cu cele din Romania, ii cheama noaptea, fac garzi peste garzi, dorm prin spitale ...etc, etc, etc.

tu esti cinstita...cit ai tu concediu buflea?

Mergi la inceput

Acum ma roade si pe mine o intrebare ... la clinicile private din Romania tot se mai da spaga doctorilor ?

Eu cand am plecat existau cateva si imi aduc aminte ca am fost la una - am si uitat cum se chema dar era undeva vis-a-vis de spitalul Colentina - si NU am dat spaga, am platit fix suma care mi s-a cerut.

Cum este acum in Romania ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:

tu esti cinstita...cit ai tu concediu buflea?

Pai sincer ? 10 zile pe an ... de la anul o sa am 20 zile pe an si dupa 10 ani de munca in acelasi loc o sa am 25 zile pe an. Daca rezist 10 ani in acelasi loc, daca imi schimb locul de munca o iau inapoi de la 10 zile.

Realitatea este ca numarul zilelor de concediu americane nu sar de 25 max, dupa 10-15 ani de lucru la aceeasi companie. Si mai este o alta realitate - nu prea poti sa ti le iei pe toate odata ... 5 zile, cu crampe ti se mai dau 10 zile la rand.

Si eu m-am mirat ce a spus Laura de concediul ei, dupa care a spus ca este profesor ... asta e un caz particular, nu poti spune ca toata lumea din Canada are 3 luni de concediu ... si aici in America profesorii au 2 luni de concediu si XX zile libere in timpul anului, dar asta este un bebeficiu al acestei profesii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
si aici in America profesorii au 2 luni de concediu si XX zile libere in timpul anului, dar asta este un bebeficiu al acestei profesii.

3 luni, nu 2.

Mergi la inceput

Ca sa raman in tonul discutiei, realitatea este ca un emigrant trece cu vederea mai usor imperfectiunile tarilor de imigratie decat le face in tara de emigratie ...pentru ca este determinat si isi impune sa vada partea plina a paharului, probabil pentru ca emigrarea trebuie sa merite.

Exact cum spunea Daria, daca in Romania o macelarea dentistul, se scarbea tota, de vine era sistemul,nu se mai poate respira de atata incompetenta, totul pute si miroase a jeg. In America insa i se recomanda sa treaca cu vederea, sa se intereseze de un doctor bun, sa ia recomandari si i se spune ca a avut ghinion ... de parca aceste sfaturi nu ar fi valabile si in Romania.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
si aici in America profesorii au 2 luni de concediu si XX zile libere in timpul anului, dar asta este un bebeficiu al acestei profesii.
3 luni, nu 2.

Ok, 3 luni ... dar sa nu uitam amanuntul ca pe cele 3 luni de vacanta NU SUNT PLATITI ....deci este un fel de concediu fara plata. Corect ?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
3 luni, nu 2.

Ok, 3 luni ... dar sa nu uitam amanuntul ca pe cele 3 luni de vacanta NU SUNT PLATITI ....deci este un fel de concediu fara plata. Corect ?

yo nu cred asta..sint convins ca le da statul si un butler si un sommelier in concediu.

Mergi la inceput