Buza sparta
Fetita mea si-a spart buza de dimineata. A cazut cu gurita de marginea patului, are o crestatura sub buza si cateva pe buza de jos de la dinti, una dintre ele fiind destul de adanca.
Ma ingrijoreaza crestatura de la buza pe care o umezeste mereu. Ma gandesc ca e posibil sa se infecteze de la bacteriile din gurita. Aveti idee daca o pot da cu ceva? Ce sa cer la farmacie, macar asa sa am in casa, mai ales ca vine Pastele?
Multumesc.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Raspunsuri
szivarvany spune:
Dezinfectant si crema cicatrizanta (noi folosim Carpiconul - ieftin si bun).
De infectat nu cred ca se va infecta
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
CorinaDani spune:
andreea, teoretic crestatura nu ar trebui sa se infecteze, aminteste-ti de cate ori te-ai muscat pe interiorul obrajilor in timp ce mancai...e cam acelasi gen de rana, pe mucoasa care intra in contact cu saliva
pentru linistea ta, poti incerca rivanolul. nu stiu daca este bine sa folosesti glicerina cu nistatin, mai bine intreaba medicul sau in cel mai rau caz farmacista...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
andre_ea spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
zmotocel spune:
pt ca e in gurita nu folosi rivanol. cel mai bun este albastru de metil. asta se foloseste si dupa unele operatii la nivel bucal.
oricum, sansele sunt sa nu se infecteze deloc. pe langa bacterii saliva contine si substante antiseptice, de aceea ranile la nivelul buzelor, gingiilor (gandeste-te de cate ori te ranesti cand te speli pe dinti si curge putin sange) foarte rar ajung sa se infecteze
theo_2004 spune:
si eu stiam ca saliva este antimicrobian pt propiul corp. nu mai retin unde am citit ca atunci nu sunt conditii de curatare prima chestie in ranile usoare (zgarieturi, piscaturi) este saliva proprie!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"