Licurici de ianuarie - februarie 2009 (100)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Porumbita, continua cu apa noaptea, la trezire, chiar daca urla..exact asa am facut si eu...apoi, sau ii dadeam sa suga cand nu ma mai intelegeam cu el, sau il leganam pe picioare pana adormea si asa, treptat nu a mai vrut el sa mai suga...Ideea e sa nu il pui la san imediat cand se trezeste si sa inceapa sa adoarma si altfel decat la san..o data, de 2 ori si apoi poate va renunta si el..Desi, am scapat greeeu de leganat, numai cu metoda Ciufik, sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca m-a luminat cu adormitul copilului.
Eu nu am avut nicio problema la sani dupa intarcat, tocmai pt ca a fost treptat, iar el a ajuns sa bea o cana cu pai intreaga de lapte seara..Ca sa nu mai zic ca plange cand vede cana cu lapte...cat lapte praf am aruncat ca sa ajungem la performanta asta...Ajunsesem sa-i dau sa suga in somn, pt ca treaz nu mai vroia el...acum, la 2 saptamani de la intarcare, daca apas pe san, eu tot mai am lapte..dar mi-au scazut saniiiii, ma invatasem si eu cu decolteu...si s-au lasaaaaaat...Am zis ca ma inscriu la Frumusete pe muchie de cutit, ca si asa mai am multe alte "bube": nasul, cearcane, buuurtaaaa, etc, etc
Aseara a adormit mai greu, dupa o ora jumate de foiala, ridicari in picioare, "ma-ma-ma-ma", "ta-ta-ta", un fel de plescait din buzite pe care aseara, pe intuneric, l-a descoperit, cantat cu degetelele pe buze, tras tati de par, de ochi, urcat pe el, ca de ce sta cu spatele la el si mai si sforaie...cand e aproape sa adoarma, sta pe burtica si eu il mangai pe spate, nu inainte de a-l transfera in patutul lui...dar aseara, cum luam mana de pe el, cu se ridica in picioare si plangea...m-am enervat rau si am tipat la el,m-am certat si cu tibi din cauza asta...Adormeam pe patut si cu mana pe el si el, cand vroiam sa iau mana "uaaaaaaaaa", si m-am pomenit zicandu-i: "culca-te, ma, si tu azi!", adica chiar am tipat, nu ca i-am zis...dar in 3 min a adormit dupa cearta asta...apoi cine a plans o jum de ora in baie de remuscari, pana m-a recuperat tati...
Am si eu cateva intrebari pt voi:
1. pot sa-i dau lapte de vaca in care sa pun cereale de bebelusi?in loc de lapte praf? sau e prea devreme sa renuntam la laptele praf? la somnul de dupa amiaza bea vreo 100 de ml de lapte de vaca, si, cateodata, cu un piiic de miere, deci nu il refuza.ma gandeam ca, pastrand cerealele, mai are din ce sa ia fier, vitamine, nu e doar lapte de vaca simplu..
2. pot sa donez sange daca nu mai alaptez? ca in timpul alaptarii nu am avut voie...
3. (asta a mai fost, dar nu am primit raspuns, deci revin) pot sa-i dau Cavit?

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata dragelor!
Ioana, sper sa treaca rapid bubele si sa fii bine in curand. ce bine ca a reusit mama ta sa vina la voi!
Cristi, alea din poze sunt ouale? bravo, excceptional ti-au iesit! si tortul.. miam miam! mult succes cu gradi!
Andre_ea, e ok buza Ilincai, da?
noi suntem ok, ne pregatim de zugravit/mutat/renovat si in concluzie am dus copiii de ieri la parintii mei. oribila casa goala
o zi excelenta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui micola
Am si eu cateva intrebari pt voi:
1. pot sa-i dau lapte de vaca in care sa pun cereale de bebelusi?

Da

Citat:
2. pot sa donez sange daca nu mai alaptez? ca in timpul alaptarii nu am avut voie...

Da

Citat:
3. (asta a mai fost, dar nu am primit raspuns, deci revin) pot sa-i dau Cavit?

cavit.. nu cred ca e chiar forma potrivita la varsta asta. iti trebuie musai un supliment vitaminic?

Mergi la inceput

multumesc, rox. Intre timp, am editat intrebarile, ca sa fie mai clar ce vreau sa stiu..
Am vazut ca ii place ciocolata (cerea Kinder de la Vladut), si am zis ca macar sa manance ceva ce ii face si bine..de asta ma gandisem la Cavit, dar din proprie initiativa...si pt pofta de mancare as fi vrut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

da rox, sunt ouale, pana la urma au fost fierte cum trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

HRISTOS A INVIAT!

Nu am putut intra zilele astea pentru ca a fost o nebunie la noi, musafiri peste musafiri, mese, spalat vase, curat etc. Acum ne-am linstit.

A fost frumos de Paste, am avut toata familia reunita in jurul mesei.

Am citit ca avem mamaici si licurici bolnaviori, ca au fost si sperieturi. Sper sa treaca toate astea si toata lumea sa se faca bine.

Maine merg la analize. Am mari emotii. Fug sa imi comand ochelari ca Alexiuta mi i-a facut praf pe cei pe care ii am.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata!

Dupa ce ca sunt intr-o criza teribila de bani, m-a mai orpit si politia si am luat amenda Nu ma invat naibii odata minte sa respect regulile de circulatie.

ledi, ai PM

WOW, ce scump e ginerica!
cristi 200 ROn e incredibil de putin.

porumbita eu Ioanei pana la 2 ani nu i-am dat absolut nimic dulce. Dar, ca si la multe altele, la Nadi am mai facut rabat de la principii Ii dau biscuiti, fiindca ii adora si cum ea nu mananca mai nimic, ma gandesc sa aiba ceva in burta. I-am mai dat si cate putin cozonac acum de Paste, uneori putina prajitura de casa; ii place mult tot ce e dulce dar incerc sa nu fac exces.

micola:
1. Cred ca poti sa-i dai lapte de vaca; eu Ioanei i-am dat pe la 1 an jumate, pe Nadi o voi tine pana la 2 ani pe Humana dar numai fiindca ea mananca HA;
2. Nu vad de ce nu ai putea dona sange:
3. Nu stiu ce sa zic de Cavit.

bee succes la analize!

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

fetelor si eu il dezvat de titi pe david in perioada asta. am inceput prin a-i da ziua lapte de vaca uht in biberon (din cana vrea doar apa). apoi noaptea am inceput sa ii dau ceai (neindulcit) si chiar nu il refuza. deja de cateva zile nu i-am mai dat titi deloc, desi cand ii e foame, imi cere. dar ii aduc repede ceva de mancat si zic 'papa'. deja asociaza laptele cu papa nu mai zice titi decat f rar. si se si trezeste mai rar noaptea, adica de 2-3 ori ca inainte ma omora, din ora in ora.
ma bucur f mult ca a mers destul de usor cu el...si ca nici sanii nu ma dor etc.
chiar, cele care ati terminat cu alaptatul, ce ati facut sa nu mai vina lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Rox, e ok buzita, dar o sa mai dureze pana se vindeca de tot. Va mutati in alta casa sau o zugraviti pe cea de acum?
Ilincuta n-a gustat decat putin cozonac. Si ea cere ce ai tu in mana, dar la ciocolata nu fac rabat. N-are voie si gata.

Stiu si eu ca nu e ok cu plecatul de acasa, dar nu cred ca ma tin "curelele" la cat de scandalagioaica e fie-mea noaptea. Daca s-ar foi si ar miorlai usor m-as incumeta, da' asta urla nene de trezeste toata strada.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

mutumesc, naty, de raspunsuri
delia, eu nu am mai baut apa, desi , in general beau mai mult de 2 litri/zi, si am baut 2 cani de ceai de menta/zi
bafta! asa am inceput si noi, cu treziri mai putine si mai rare si acum am ajuns la una

Mergi la inceput