Ati emigra in alta tara? (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Carmenbr spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
il educi, dar cand merge in societate, cat mai valoreaza educatia aia? cat de optimist sa fie si sa ramana cand ia mereu suturi pentru ca ramane corect si de buna credinta, ca-si face treaba constiincios si ramane coada-cozii, in timp ce aia ne-educati sunt la putere, castiga mereu cu pile si mita si multa galagie si agresivitate? la ce foloseste educatia buna in cazul asta, la altceva decat sa-ti condamne copilul la nefericire perpetua cauzata de mediu? da, cauzata de mediu, ca eu nu cred nici o secunda gogorita aia cu un om fericit ramane fericit chiar si in lumea a treia cand n-are ce manca si apa de baut si il potopesc toate bolile si-i moare copilul de inanitie (asta, ca sa reamintesc faptele unora cu viziune romantica asupra lumii sarace). nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. sunt prea inalte si solide in jur zidurile unei societati de tranzitie spre iadul pavat cu bune intentii (buna intentie fiind binele personal si-atat). ca sa ramai fericit in romania, privind la decaderea din jur, trebuie sa ai o doza mare de amortire a ochilor (aka constiintei) si sa nu-ti pese de nimic. deci, da, un hedonist si-un narcisist pot fi fericiti oriunde in lume, atata vreme cat nevoile lor sunt satisfacute, in timp ce ale altora nu conteaza. nimic |
Ok si ce crezi tu ca ar trebui sa faca cei nascuti si care traiesc acolo? Pana la urma sunt toti niste ghiolbani si needucati pentru ca traiesc printre spaga si manele si agresivitate? Serios, eu intreb serios, chiar ma intereseaza pentru ca eu am toata familia acolo, am nepoate micute si chiar ma intereseaza ce ar putea sa faca sora mea ca sa aiba fetele ei o viata frumoasa.
Nu uita ca si tu te-ai nascut si ai crescut acolo, tot cu mita, ok mai putin manele, dar erau alte lucruri rele, agresivitate era si atunci dar nu stiam toti de ea ca nu se vorbea atat de liber. Si presupun ca te consideri un om educat! Nu toti au sansa ta sa emigreze, pentru ca acum inca e considerat ca ai o sansa daca emigrezi, nu e chiar la indemana oricui.
ioanadara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Sa stii ca viata ca minoritate te-nvata sa explici cu iti poti apara valorile in confruntarea cu societatea. Asteapta sa-ti intre copila la scoala si sa vezi cate reguli ale societatii iti vor fi pe plac. Eu iubesc USA si totusi am nenumarate micro conflicte cu tendintele generale. Si prevad ca cel putin atitudinea fata de invatare se va transforma in macro-conflict cu societatea. ---------------------- [ |
Stiu ca e off topic si mai stiu si ca nu este neaparat nevoie sa ai un raspuns insa citind asta ma gandeam ca in America exista optiunea de HS si ca macar in primele patru clase cat poate acoperi sigur un parinte care a absolvit macar 12 clase +5 ani eu de exemplu as lua-o in considerare.
De la clasa a cincea in sus nu se pune problema insa macar ai scuti 5 ani de conflicte.
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Stiu ca e off topic si mai stiu si ca nu este neaparat nevoie sa ai un raspuns insa citind asta ma gandeam ca in America exista optiunea de HS si ca macar in primele patru clase cat poate acoperi sigur un parinte care a absolvit macar 12 clase +5 ani eu de exemplu as lua-o in considerare. De la clasa a cincea in sus nu se pune problema insa macar ai scuti 5 ani de conflicte.[/size=1] |
Home schooling in US e legal pentru toate cele "12 clase", nu doar primele 4. In plus, unele universitati (chiar de top 10) au criterii de admisie in colegiu care nu includ obligatoriu o diploma de absolvire a liceului. Exista teste nationale standardizate, insa.
Ramona J spune:
Cred ca Ioana zicea ca oricine se poate ocupa sa invete copilul in primii patru ani, pina-i mai simpla materia. Eu asa am inteles.
beren spune:
Dar atunci e vorba despre influenta societatii (perceputa drept partial negativa) mijlocita prin mersul la scoala si nu mai conteaza gradul de dificultate academic (unii ar putea spune ca influenta e mai nociva in primii ani de scoala, decat la liceu de exemplu). Singura metoda sigura de protectie devine HS (sau poate private school) 100%.
Ramona J spune:
Dar ce se intimpla oare cu copiii astia crescuti sub un glob de sticla atunci cind le dai drumul in societate? Ca pina la urma trebuie sa le dai drumul. Ma intreb si eu.
ioanadara spune:
Da Ramona la asta ma refeream.
Exact asta spuneam: influenta societatii este mult mai mare in primii ani .
Dupa clasa a ciincea mi se pare si greu din punct de vedere stiintific si nu mi se mai pare efectiv necesar din punctul de vedere al educatiei.
Multumesc Beren pentru lamuriri.
Pai, uite un alt motiv de emigrare, Homeschooling .
In Romania abia acum se incearca si bineinteles ca putini parinti se incumeta la a fi cobai pe pielea propriului copil.
Daria_Ioana spune:
S-au scris destul de multe ,insa deja simt ca se degenereaza prea mult.
Romania nu e atat de groaznica precum reise citiand majoritatea postarilor.
FAceti Romania sa para o tara fara speranta, in care soarele nu mai straluceste .
Am dat si eu cateva exemple negative din societatea romaneasca, insa asta nu inseamana ca daca vii si traiesti in Statele Unite nu mai dai de oameni nepoliticosi, agresivi sau violenti...nu inseamna ca toate lucrurile merg ca pe banda rulanta aici.
Statele Unite au o groaza de probleme si defecte ,insa nu le scoate nimeni in evidenta, nici la televizor si nici in discutiile din viata de zi cu zi...pe cand la televizor in Romania se arata numai partile negative, se dau oamenilor numai motive de plans , arareori se discuta ceva pozitiv la televiazor.
Oamenii se considera in criza financiara ca nu au destui bani ca sa fie toti precum Columbeanu si sunt frustrati cand aud ca o fosta colega de scoala are vila si ultimul model de masina de lux si merge prin tot felul de insule exotice in vacante.
In Romania este psihoza asta sa te plangi...se fac si melodii de 2 bani in care toti se plang ca nu s-au nascut in locul potrivit,sau ca toti vor sa plece sa fuga departe ..pe marte... toti blameaza societatea, parlamentarii..se face circ la televizor...si oamenii in loc sa isi vad mai mult de treaba lor intra in jocul asta mediatic...ca nimic nu e bine ..ca totul merge prost..dar sunt putini care incearca sa realizeze ceva cu adevarat.Toti vor rezultate imediate...si la cea mai mica greutate toti dau vina pe sistem si au impresia ca in strainatate totul e perfect.
Romania nu e o tara atat de urata ,cum nici Statele Unite nu este atat de minunata precum pare.
Romania este totusi tara noastra si macar acuma in zilele acestea ar trebui sa fim mai recunoscatori si mai impacati cu ce avem...
Romania e precum o mama .Nu o fi cea mai frumoasa, cea mai atenta, cea mai harnica, cea mai desteapta..nu o fi cea mai bogata ..sau cea mai fermecatoare ..cea mai buna gospodina sau cea mai buna femeie de cariera....dar e mama TA ..asa cum este EA... asa va ramane pentru totdeanu.
Acuma sa iesim in public si sa blamam tara chiar in halul asta ar insemna sa facem precum Oana Zavoreanu cu mama ei in mass-media.
balerrina spune:
Vreau sa adaug ceva la ce spunea ruxij.
Slujbele academice platesc cam la fel indiferent de locatie !!!. Asta inseamna, daca esti intr-un domeniu bun, care plateste bine, si locuiesti intr-o zona cu un cost al vietii redus, calitatea vietii e infinit mai buna, iti permiti lucruri pe care nu ti le-ai permite in orase mai mari.
Sunt cateva universitati cu locatii in zone cu costul vietii ridicat care au tot incercat sa mai compenseze costul ridicat al vietii, altfel decat prin salariu, , de exemplu UC Irvine (Orange County) are un program in care professorii pot cumpara case la un pret controlat, ceea ce ii ajuta sa isi poata cumpara case pe care altfel nu si le-ar permit acolo (in timp ce in Indiana ar putea sa-si ia un conac :)). Dezavantajul e ca atunci cand le vand trebuie sa le vanda la acelasi pret si nu la cel al pietii.
Personal nu am vazut o mare diferenta intre stilul de viata intre a locui in suburbiile unui oras mare (si am cam vazut toate orasele mari si maricele) si a locui intr-o comunitate mai mica, in general orase universitare, Pana la urma lumea care are familie isi traieste viata 'local', iar orasele universitare, ofera multa diversitate, safety, educatie de calitate, fara a plati taxele destul de ridicate din suburbiile mai scumpe.
Daca nu ai familie, atunci se schimba treaba ...
parerea mea :)
-- C.