Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (152)
Raspunsuri - Pagina 11
Danicris spune:
Servus, fete dragi.
Hristos a inviat !
Am citit ceva din urma, am vazut ca ati aflat de la Cleo despre venirea pe lume a Andrei mele.
In primul rand imi cer scuze voua dar mai ales lui Cleo si MsBB carora le promisesem ca le dau sms din spital insa pur si simplu n-am apucat. Cand m-am trezit fara Vlad am innebunit de dorul lui, am bocit pana m-au sesizat medicii din neonatologie si s-au dus la medicul ginecolog sa-l roage sa-mi dea drumu' mai devreme ca altfel risc sa fac vreo depresie foarte urata. M-a intors pe toate partile si mi-a dat voie sa plec cu conditia sa nu fac nimic asa ca n-am stat decat o zi dupa operatie.
M-am bucurat cand am citit ca pe Andra de MsBB o cheama si Elena, habar n-am avut, am ales Elena dupa nasa noastra (care e din Bacau, culmea). Mai avem si acelasi nume de familie !!!
Deja s-a instalat depresia, sotul spune ca eram mai daramata la Vlad, eu o simt foarte agresiva acum, sper sa depasesc perioada si sa nu-i afectez pe copii in nici un fel.
In rest ... ma gandesc daca o sa ma descurc, e singurul gand care ma bantuie zi si noapte. Am vazut ca este un topic "mamici de 2 pitici", o sa cer sfaturi si la fetele de acolo dar apelez si la voi care mi-ati fost alaturi de fiecare data.
Vlad m-a ignorat de cand m-am intors acasa, mai ales ca a fost prima data in viata lui cand l-am lasat cu altcineva decat sotul meu si pentru asa mult timp. Imi doresc asa mult sa nu aiba impresia ca nu-l mai iubesc la fel sau ca-l neglijez ... Chiar ii acord mult mai multa atentie decat inainte, daca ne jucam si plange Andra nu "sar" imediat sa o iau in brate ca sa nu creada el ca ea este prioritatea mea acum ... ce sa zic, sper sa ma descurc ca mama de 2 si sper sa trec de depresie care imi mananca energia pe care altfel le-as aloca-o copiilor.
Gravidutelor noastre, sarcini usoare in continuare, nasteri la fel de usoare si bebei sanatosi.
Am vazut si ceva poze, sunt foarte incantata sa vad ce frumos au crescut copiii nostri. Sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi, iar noi sa avem rabdare cu carul pentru a-i creste in continuare la fel de frumos.
Va multumesc din suflet pentru sustinere, multa sanatate tuturor si sa auzim numai vesti bune. Va imbratisez cu mult drag.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 si
38+
Alysh spune:
Hello scumpele,
Gata si cu sarbatorile astea, maine o luam de coada. Vlad si-a amintit in cateva randuri de "gradi" si a plans ca "nu vlea la doamna, copii". Nu stiu, mi se pare ingrozit de gandul asta. Iar eu sufar ca un caine pt suferinta lui. Ce ma fac????
E de vina si sistemul, dupa parerea mea, prea brusc, inca din primele zile, coboara infirmiera, ti-l smulge din brate si fuge cu el sus urland. Mi se pare inuman si fffffff dur in acelasi timp. Eu as institui o perioada de acomodare, as lasa mama sa stea putin in preajma copilului si sa nu aiba senzatia de abandon. Ce parere aveti, sunt exagerata? Stiu ca la particular se mai practica metoda asta.
In rest n-am ce reprosa, e f bine ingrijit, papa bine, mancare excellenta....nu-mi dau seama ce activitati au, ca daca Vlad ar fi atras intr-un joc, i s-ar citit carticele, cred ca ar fi mult mai atras de cresa...
In fine, vom vedea...am inteles ca perioada de acomodare e in jur de 2 saptamani, mai am de asteptat dar vreau sa-l vad fericit.
Laurita, da, am vazut ca au inceput nasterile si la odiseea noastra....frumos si emotionant....daca am diminetile libere de sapt viitoare o sa incep sa mai scriu si pe acolo.
Despre masinutza o iubesc la nebunie. O cheama: Lionne - Leoaica![]()
si da, am inceput s-o conduc cu mare drag. Miercuri dimineata ma vad pt o sedinta si cu instructorul cu care am facut scoala de soferi acu' 12 ani ca vreau sa iau o lectie de parcari

Desiree, am vazut pozele voastre de vacanta, ffffffffffff frumoase. Ce dor imi e de-o vacanta....si cat de indepartat e acest obiectiv...
Fecian, te inteleg perfect....am fost doar 3 ani jumate plecata din tara dar am resimtit din plin tot ceea ce descrii tu acolo. 
Laurita, ce dragastos e Mirci
, frumosi toti 3! Si voi doua nu mai spun! Oricum parca se vede si din pzoe ca Mirci e cel mai zgubi![]()
Simonix, bine ati venit!!! Poate cand va intoarceti de la Mangalia ne vedem o lecutza! Zi-mi o incurajare legat de cresa, please, please!
Danicris
proaspata mamica, se vor aranja si echilibra toate, n-ai grija, e nevoie de putin timp pana se obisnuieste si Vladuc cu noul statut de fratior, pana te obisnuiesti si tu cu 2....dar n-o sa aveti prea mult timp de gandire, va vesti dezmetici obligat-fortat![]()
ALI, mami de Vlady si
29+ cu
Luca
YLARI spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cleo78
eu sunt sigura ca mureau de invidie Erau romance? o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |

Dani scumpa noastra, mii de pupici sa treaca depresia... si sigur, intra la topicul acela ptr sfaturi! O sa fie bine, ai sa vezi! Pupam si pe Vladuc!
Si Vladucul de Alysh e pupat de multe ori ca sa treaca gandul rau de gradi! Alysh da, ai dreptate, e aiurea ca nu te lasa sa stai putin cu el acolo... Doamne ajuta sa se acomodeze repede! La gradinita Evei sta una din doamne (ingrijitoarea) in permanenta cu copilul nou venit ptr acomodare. Si mie mi-a zis la fel, ca e mai bine sa plec dupa ce o aduc. Eva pana acum n-a reactionat rau cand am lasat-o. Sa vedem insa cand vom incepe programul complet cum va fi. Voi sunteti la program lung, nu?
Of, au trecut si Sfintele Pasti............. Parca acum era Revelionul, my God ce trece timpuuuuuul..........
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Alysh spune:
Ylari, suntem la program scurt si il las asa pana se va acomoda complet. De fapt inainte de 1 iunie nici n-am nevoie sa-l las mai mult.
Sa stii ca si Vlad cand am fost acolo prima data si am stat de vb cu directoarea, s-a dus la copii, splangea ca vrea la ei, s-a asezat la masute, se juca linistit, abia l-am luat.
Nici chiar in prima zi oficiala de gradi n-a plans cand s-a despartit de mine, abia dupa un timp, cand a vazut ca disparusem s-a pus pe urlete. Si vineri a fost cel mai greu iar pt maine....mi-e groaza.
O sa mai vedem....
si bafta, sa fie acomodarea usoara Evei!
ALI, mami de Vlady si
29+ cu
Luca
Reallaura spune:
Aelita ce comentariu nesimtit, care era treaba lor daca mai faci tu un bb?? Bravo tie, esti cea mai tare! - nu mai zic s de varstele apropiate...pai eu numai la tine ma gandesc cand ma intreb cum o sa ma descurc!
Danicris sper sa treaca repede depresia! IMi inchipui cum te-ai simtit fara Vlad, apoi ingorata de el...a vrut sa te pedepseasca dragul de el. Trebuie sa fie bine...ooof ce emotii am si eu.
Ali scumpa de tine ce greu trebuie sa-ti fie sa-l vezi plangand asa! Subscriu ca ar trebui o perioada de adaptare, de fapt daca exista asa ceva poate rezistam si eu sa=l las la cresa, dar vorba ta, ti-l smulge si fugi cu el plangand.
baiatul scump! TAre drag imi e!
Simo distractie frumoasa la Mangalia! Pozele sunt super, pentru mine deloc multe, Robertrixul e un copil de nota 10, mi-a facut placere sa descopar locurile pe unde merg cu Mirci zilnic, imi pare rau ca nu ne-am intalnit ieri, tare mi-ar fi placut. DAr mai sunt zile 
Adriana si la noi sta sa ploua...daca te consoleaza cu ceva...lasa ca mergeti la animalute maine!
ma bucur ca fetele au avut un Paste frumos!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
36+
Ilinca Sabina
AMR 20 de zile
CamiM spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 Adevarat a inviat!! ciocnim un ou? o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |
Siigur..
Maruta frumoasaCami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
aelita spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cleo78
eu sunt sigura ca mureau de invidie Erau romance? |
DANICRIS ai sa te descurci cu amandoi,ai sa vezi,esti o femeie puternica,ai sa treci si perioada de depresie,cu ajutorul celor din jur,ne spui aici tot ce te mai framanta si stii ca nu te lasam la greu!
bine ca ti-au dat drumul repede din spital,ca acolo adanceai depresia ! mai bine te refaci tu acasa singurica,langa puii tai .
Primul pas contra depresiei:dormi cat poti,cat te lasa de mult,nu fii mama eroina,lasa-i pe cei din jur sa te ajute si tu sa dormi cat de mult apuci !!ALYSH sunt total de acord cu tine,nu imi place metoda asta cu bruscarea copilului,nu stiu daca peste tot e asa,dar nu imi place deloc ! la fel de inuman mi se pare..stiu ca se obisnuiesc copiii,ca dureaza cateva saptamani,dar cred ca ar mai putea fi si alte metode,nu stiu...Adica noua ca parinti ni se dau mii de sfaturi sa nu faci aia,sa nu bruschezi acolo,nici acolo,sa nu zici,sa nu dregi....si cand e la gradinita se cam dau toate peste cap..pana la urma ce e coerct si ce nu ?ca asta nu mi se pare deloc corect!
bravo pt masina !cum faci cu isntructorul,il platesti la ora separat de scoala,sau cum?ma batea si pe mine gandul sa merg la un profesor,sa intreb daca se poate sa fac asa cateva ore sa ma repun ...ca am pauza mare si am pierdut total increderea in mine.
LAURA..din discutii si din aspect mi-am dat seama ca fetele alea o duc greu,dar am vazut si o acomodare a lor cu situatia,adica nu sunt nici din alea care se zbat sa munceasca zi si noapte ca sa iasa din greutati,sunt lasa-ma sa te las,asteapta sa le sune cineva sa le ia la munca o luna,doua,apoi iar stau acasa.. ea nu a muncit aici decat cateva luni si l-a cunoscut pe el,si el "n-a mai lasat-o" la munca,in conditiile in care el nu isi permite sa tina o familie din cat castiga...au facut copilul,asa in conditiile alea... ea se gandeste la situatia lor,si eu probabil sa imi cer scuze,iarta-ma,te rog,ca pot sa imi cresc 3 copii!
sunt oameni care BUBUIE daca nu spun ce gandesc
20+ 
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)
Victoria_mami spune:
Aelita, eu sunt unul dintre oamenii care nu vrea mai mult de un copilas.
Credeam inainte de Victoria ca vreau familie numeroasa, dar s-a nascut Victoria si nu mai simt la fel. Eu admir taaaaaaare parintii care au curajul sa aiba familie numeroasa. Te rog sa nu ma intelegi gresit, dar eu iti spun motivele mele: in primul rand, medicale, nu as mai avea curaj sa incerc, dupa (poate iti amintesti, am mai spus eu aici) 6 sarcini pierdute si apoi VICTORIE
... aaaaa, Victoria! si apoi ptr. ca eu m-as simti vinovata (asa simt acum, daca as mai face un bebe, probabil ca as simti altfel), deci, m-as simti vinovata fata de Victoria sa iau din timpul pe care l-as dedica ei, sa-l acord acel timp unui fratior sau unei surioare... stiu ca suna super-aiurea ce zic eu, dar asa simt eu... nu stiu daca intelege cineva. Sunt convinsa ca daca as mai face un copil l-as iubi/as iubi-o la fel de mult ca pe Victoria si sentimentul de vinovatie ar disparea... Oricum, eu nici nu ar trebuis a-mi fac prea multe ganduri la subiect, ca eu sunt hotarata ca nu mai fac si daddy nici nu vrea sa auda, ca el cica-i prea batran!
La fel zicea si inainte de Victoria.![]()
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
aelita spune:
DESIREE,inteleg foarte bine ce zici,si daca nu aveai nici un copil si nici nu iti doreai vreunul te intelegeam,ca fiecare om stie cum vrea sa traiasca,nu sunt reguli aici.
Eu nu vorbeam de faptul ca acea persoana cu un copil nu mai vrea un alt copil pt ea.Ci faptul ca imi comenteaza mie viata mea,imi numara copiii in functie de ceea ce doreste ea.Una e sa nu vrea ea pt ea,si alta e sa ma intrebe pe mine "nu iti ajungeau doi?".Daca spunea "eu nu as face nici 2 nici 3",daaa,era opinia ei DESPRE VIATA EI!dar ea nu s-a limitat la a vorbi despre ea,s-a bagat peste mine,si a spus-o asa fara nici un pic de suras,sa semene a glumita,ceva,ci cat se poate de serios si de socata.Si doar nu sunt singura care face 3 copii ca vrea,ca sa fie ceva asaaa rar,cat sa o socheze in asa hal si sa nu se controleze !Aici e plin de tripleti,in caruturi din alea ca trenuletul !iar ea vine din 7 frati .
Doar nu vorbesc ca ce fac eu e valabil pt toata lumea.ca exact asta spuneam,ca ea raporta cazul meu la persoana ei,si normal ca ii dadea cu virgula...Cum as putea sa spun eu ceva cuiva cu un copil,sau cu zero copii,doar pt ca fac eu trei?
la fel,valabil cu cine are unul ,nu cred ca se poate sa ii spui unei femei gravide ca de ce il mai face,nu ii ajung doi?
o alta amica ,la telefon,din Ro,tot insista ca .. m-am gandit bine?,dar chiar sunt sigura ca fac 3?,dar o sa ma ingras,dar o sa mai pot?dar chiar "il tii?" Cum sa intrebi pe cineva in 3-4 luni daca "il tine ?"-ce expresie .ca vorba aia,ai deja 2 ce mai vrei?
de zici ca am furat !!!!!
deci nu,nu discutam despre a face 3 copii /a face un copil !
e valabila orice alegere in viata.
20+ 
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)
mi_bebelina spune:
Hristos a inviat!
Iaca ne-am intors si noi aseara de la Braila, eu de-abia asteptam sa ajung acasica la mine, Delia in schimb...nu prea. Acolo statea toata ziua afara, era foarte buna prietena cu pisica, a inceput sa manance mai bine...sa vedem acum cum ne reacomodam.
Felicitari proaspetelor mamici!
Nu am citit decat 2-3 pagini din urma, sper sa recuperez cumva ca am o gramada de bagaje ce vor a fi despachetate.....
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza