Diabet zaharat la copii *8* Dulcineii DC
Raspunsuri - Pagina 7
mirela.d spune:
Buna!
Avem rezultatele la analize. Sunt negative. O singura valoare depaseste limita. Nu stiu mai multe pentru ca am informatiile doar prin telefon. Maine vom merge la doamna doctor.
Vom incerca si noi antidiabeticele orale. Acum incerc sa nu imi fac mari sperante.
Oricum, nu stiu daca le voi incepe acum sau dupa concediu. Imi este teama ca daca nu va merge il voi dezechilibra si nu as vrea asta sa se intample departe de casa, de spital. O sa vad ce zice doamna doctor maine cand ma voi duce sa discuta cu dansa.
Glicemii bune tuturor!
Adrianaa spune:
Buna Mirela. Ce inseamna ca analizele sunt negative?
Mamici de dulcinei, am gasit pe internet ca se organizeaza tabere de vara pentru copiii cu diabet si in alte locuri din tara decat la Buzias. Stiam ca in Moldova exista o tabara in afara de cea din Buzias, dar cu putine locuri.
tabere de vara
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat
mirela.d spune:
Adica anticorpii anti celule insulare pancreatice, GAD si tirozinfosfataza nu sunt peste valorile admise. Daca ar fi fost peste, ar fi fost pozitiv testul.
Valoarea este 10 si ei sunt sub aceasta valoare.
Nu stiu cum sa ma exprima mai bine.
Nu stiu ce am dar cand vorbesc despre diabet zici ca imi pierd total capacitatea de a explica coerent.
Scuze.
Cert este ca in lumina acestui rezultat, doamna doctor spune ca vom incerca antidiabeticele orale. Nu stiu daca vom si obtine rezultate dar merita incercat.
Adrianaa spune:
Mirela, ma bucur sa aud ca Iustin va scapa de intepaturi si tin pumnii sa iasa totul ok. Stiam ca ar trebui ca toti trei anticorpii sa fie negativi pt. a se confirma ca nu este diabet tip 1.
Din cate am citit, am inteles ca se poate si la tip 1 ca toate acele analize sa fie negative, pt. ca dupa atacul celulelor beta, se pare ca acei anticorpi pot deveni inactivi si pot fi negativi. Depinde in ce moment s-a facut analiza lor. Pot deveni inactivi chiar si la cateva luni de la atac.
In 95% din cazuri, la tip 1, acei anticorpi pot fi macar unul pozitiv din cei 3. Acum, poate gresesc, poate n-am inteles eu bine mecanismul. Uite si alte date>
http://diabetta.wordpress.com/2009/11/23/markeri-metabolici/
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat
mirela.d spune:
Eu incerc sa nu-mi fac sperante prea mari. Nu mi-am facut nici pana acum. Dar este datoria mea ca parinte sa incerc tot ceea ce se poate. Sincera sa fiu, 99% nu cred ca va merge cu antidiabeticele orale. Motivul pricipal este acela ca desi suntem pe doar doua administrari iar ultimele trei valori ale hemoglobinei au fost 6,2, numarul unitatilor de insulina este de 0,8 pe kilogram corp. Ceea ce nu este chiar de ignorat. Acesta este si motivul pentru care as vrea sa incercam antidiabeticele orale dupa ce ne intoarcem din concediu.
Acum om trai si om vedea. Numai Dumnezeu stie ce se va intampla. Noi nu putem decat sa speram.
Va pup pe toate si va doresc o noapte buna!
P.S. Multumesc pentru articol, Adriana.
mirela.d spune:
Deci, in urma discutiei cu doamna doctor am urmatoarele informatii. Nu este Mody dar avand in vedere analizele recente si cele genetice din care reiese translocatia cromozomiala, doamna doctor zice sa incercam antidiave==beticele orale.
Cum am mai zis: le vom incerca dupa ce ne vom intoarce din concediu. Avand in vedere ca plecam in a doua jumatate a lunii august, abia in septembrie vom incepe noul tratament. Dar nu am nicio graba. Prefer sa avem cu totii, si noi si Iusti, un concediu linistit.
Va pup si va doresc o saptamana cu glicemii liniare! (Era sa zic ca va doresc un week-end placut. De la statul acasa mi se trage.)
anna-pa spune:
Buna seara! ma bucur pentru voi Mirela, poate da Dumnezeu sa mearga. Noua ne-a mers bine 20 zile pe antidiabetice orale, iar in urma unei raceli usoare, glicemiile au luat-o razna> Timp de 4 zile am facut corectii cu insulina rapida, dupa care, de teama, stand pe glicemii de 200 si peste, am trecut pe Levemir. M-am speriat cand am auzit de o administrare a 8 unitati-dimineata...cand faceam insulina aveam 1.5 ui dimineata, 2.5 la pranz si 1.5 seara...iar acum 8 odata...nu va povestesc cum am facut prima administrare, parca bagasem acul de o vesnicie...nu se mai termina...apoi am citit ca altfel nu actioneaza, o cantitate mai mica nu ajuta. Multumesc Adriana. Inca o data. Chiar esti "toba" de informatii despre diabet! Oau! Nu stiu cum faci, eu inca simt ca nu ma pot concentra sa inteleg unele informatii...inca mai "cad"...Acum facem 7 unitati si luam 1 pastiluta la pranz si 1/2 seara... Trei zile la rand a venit cu glicemii mici la fiecare masa si gustare, mai putin seara-la 22, cand glicemia era 144, 130, 150 iar la ora 1, 112, 129...dimineata la 6 se trezea ca-i era foame, glicemia la 13, 75-51...si mult mai multa hrana - la 22 in loc de 15+5, 25+5, iar la glicemiile de la 1 ii dau 5-10h banana sa-i tina pana dimineata ( asta nu ma deranjeaza, ca Daria e slabuta). Ma tem de hipo peste noapte. Nu stiu cum se manifesta, asa ca din acest motiv, ea doarme cu noi. Si dorm iepureste astfel incat s-o simt, s-o misc sa vad ca misca...A avut vreun pui hipo peste noapte? cum se manifesta? ca eu nu dorm deloc bine de frica asta!!! gata. Am vorbit destul! Bafta Mirela. Sa fie bine. A! Inca ceva. Acum glicemiile sunt mai liniare, mici dar liniare. inainte, pe Actrapid venea des la 16 sau 19 cu peste 200. Acum la 2 ore dupa masa are 200 ( dimineata, pana isi face efectul levemirul- ne-a recomandat D-na Dr sa il facem cu o ora inainte de masa, dar nu reusesc pt ca se trezeste, sare ca arsa cand vreau sa-i fac ins fara sa stie...si sa se trezeasca de la 6-7 iar nu-i bine...Vineri facem si noi glicata. Eram la D-na dr in cabinet joi la pranz, cand a sunat o D-na Simona, va veni tot vineri pentru hemo. Simo a noastra?
gata. tac. va pup pe toate si pe toti. si va astetp cu vesti din cele mai bune.
bazz spune:
anna-pa: nu inteleg ingrijorarea ta. Este adevarat ca o hipoglicemie trece rapid la coma hipoglicemica, dar in anumite conditii: daca nu a mancat suficient, daca nu simte( eu simt in somn mereu si ma trezesc,corpul uman e foarte destept si te avertizeaza), daca a avut activitate fizica dupa ora 19 seara.
Asta nu e motiv sa devii panicata. Ca dormiti impreuna,e foarte bine deocamdata, dar nu o sa poti sta mereu treaza. Cand are hipo in somn, transpira, este rece. Daca tremura( vizibil, ca si cand ar avea frisoane) e cam tarziu,pt ca probabil nu o poti trezi si e in coma hipo. Cu injectia de glucagon se rezolva repede.
Nu ai de ce sa indopi cu mancare, inainte de culcare, copilul, ii dai atat cat trebuie, ii iei glicemia la ora 22 si ai grija sa aibe peste 140. Daca vrei sa dormi linistita si tu, iei glicemia la ora 3 si trebuie sa aibe peste 100.
anna-pa spune:
Buna fetelor! Vad ca nu a mai scris nimeni, nimic...Nimic nou? Povestiri din concedii? Eu as vrea sa ne mutam la munte...am fost 5 zile cu Daria undeva, la munte, doar noi-ca fetele, iar glicemiile au fost grozav de bune! Nici nu se facea ora de masa ca ii era foame. Fapt ce intai m-a speriat pentru ca dupa jumatate de banana si o acadea de zahar, avea glicemia 54!!! Si se intampla pe la 3 dimineata. Asaca, am scazut doza de Levemir de la 7 ui la 6 si am marit mesele. nu am cantarit-o dar parca e mai grea putin. Asa ca, singua solutie ca sa-i mearga foarte bine si fara mult efort, este mult aer curat!
De cate ori mergem la munte, stam pe hipo pana il reglam din mese. Cum ne intorcem in Bucuresti, mai venim si cu cate un 200...Va trebui sa ma gandesc cum sa fac sa iesim la aer curat cel putin 4-5 zile lunar...cand nu aveam diabetul, nu realizam asa mult calitatea aerului de munte...
Dar mai avem o problema: isi doreste foarte mult un fratior sau o surioara. Nu stiu ce sa fac...sansele sa mosteneasca gena sotului sunt mari...de dragul Dariei, as risca. Dar oare este corect pentru acel sufletel?! Si daca nu va mosteni aceasta gena Mody,isi va pune Daria intrebarea " eu de ce am si el nu?"....uffff...De cateva luni tot discutam despre asta, si tot aman un raspuns ( pt ca unul negativ nu a acceptat si atunci a trebuit sa promit ca "ne mai gandim"), si dupa cateva zile vine sa-mi spuna la ce nume s-a mai gandit ea pentru bebe sau o gasesc plangand si motivul este ca "toti au fratiori sau surioare". Va pupik pe toate si sper sa mai vad curand mesaje pe forum. Glicemii minunate si concedii frumoase!
SymoDenysa80 spune:
buna
ce fac mamicile si dulcinei?
noi suntem bine,cu urcusuri si coborisuri asta ee,cand ne merge bine cate o perioada si dintr-o data iar se da peste cap,se apropie scoala deja am inceput cate o ui in plus dimineata si o ui la levemir seara,in rest toate bune am avut 7 hemoglobina glicozilata,si fara corpii cetinicii,cetoza...de acum asteptam scoala cu emotii schimbam D-na Invatatoare intram in cls ||| a cu mai multe obiecte ,cu mai mult timp dedicat scolii si lectiilor
un weekend frumos,linistit si
un inceput de An scolar bun cu rezultate exceptionale