Plagiocefalie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

SD Cristian, pe tine de fapt te intereseaza sa stii daca copiii care raman cu plagiocealie au si alte probleme mai tarziu sau daca poti corecta plagiocefalia?

Eu am citit despre asa numita conexiune inversa. Adica copiii cu anumite probleme motrice sunt mai predispusi sa aiba plagiocefalie si mai ales sa raman cu ea( adica asta e cauza pt care se intampla)si nu inseamna ca palgiocefallia genereaza aceste probleme.Deci nu plagio e cauza problemelor motrice ci invers.
Nu cred ca e vb de un copil cu nevoi speciale, poate numai daca e asa grava incat are ochii de marimi diferite, i s-au deplasat maxilarele si urechile sunt disproportionate ceea ce inseamna ca nu poate manca normal, are astigmatism si nu poate purta ochelari din cauza asimetriei urechilor. Astea sunt cazuri rarisime, sper sa nu fie cazul vostru.

Plagiocefalia se corecteaza aproape 100% daca se incepe tratamentul cu orteza (casca) pt plagiocefalie pana la varsta de 12 luni.
Dupa unii doctori chiar pana la 18 luni dar cu rezultate mai putin spectaculoase si tratament mai de durata.Altii sunt chiar mult mai generosi cu varsta dar toti sunt de acord ca, cu cat mai devreme cu atat mai bine.
Daca as fi in locul tau as incerca. De la sine dupa varsta asta
( acum bebele tau tb sa aiba in jur de 19-20 de luni) nu cred ca se mai poate corecta sau f f putin. Nici cu casca nu cred ca vei obtine rezultate perfecte dar cred ca totusi se merita sa incerci.Ceva rezultate se obtin.
Daca te intereseaza iti pot da detaliile unei clinici private din UK dar si detalii despre un producator din Romania.Acesta din urma doar produce casca, medicul il gasesti tu.
De asemenea daca altcineva este interesat va dau detalii pt ca producatorul din Ro este de vreo 10 ori mai ieftin decat ce gasiti in strainatate si de asemenea va scuteste de avioane /hoteluri la 2 saptamani pt ajustare.
Mentionez ca nu il cunosc personal, am luat legatura cu firma si am primit mai multe detalii.


SD Cristian, pot sa te intreb , la medic i s-a calculat copilului asimetria?
Gravitate plagiocefaliei nu se calculeaza 'ochiometric' ca ce mi se pare mie plagio altii nici nu sesizeaza,sau unii copii fara plagio pot avea o faorma a cpului mai 'altfel' pt ca asa sunt ei genetic. Ai nevoie de niste masuratori speciale.
Nu intelege ca te contrazic ci am scris si pt alte mamici - am vazut ca llacry e interesata-. Si din experienta, mi s-a spus ca pana nu masuram asimetria nu putem vb de plagio, 'ochiometric' nu prea se vede nimic la fiul meu dar am remaracat ca la spate capul nu mai e asa rotund cum a fost la nastere.
Si ca sa fiu 100% sigura il voi duce chiar saptamana viitoare la doua clinici diferite pt a compara opiniile specialistilor.
Apropo la medicul de familie (GP) si la pediatru 'obisnuit' mi s-a spus ca nu are nimic . LOL
Dar la stat in UK e ceva obisnuit sa ti se spuna asta chiar daca copilul are capul complet deformat pt ca daca sesizeaza ceva ei nu acopera costul care este de peste £2000 si nici nu au vreo alta varianta de tratament decat exercitii/fizioterapie,repozitionare.
Nu stiu daca in RO Casa de Asigurari va acopera sau nu costurile, oricum sunt mult mai mici.

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Pot sa intreb de ce la inceput ai vrut subiectul mai bine inchis decat mutat?
Intreb pt ca m-a surprins sa aflu ca asta e singurul subiect despre plagiocefalie de pe DC in conditiile in care UNUL DIN 3 BEBELUSI ARE PLAGIOCEFALIE de la abia sesizabila la foarte severa!!!!
Nu stiu daca si in Ro valorile sunt asa de mari dar in occident toti copiii sunt pusi sa doarma pe spate ceea ce da numarul asta fabulos de cazuri cu plagio dar in acelasi timp slaveaza milioane de vieti deoarece dormitul pe spate este singua pozitie sigura pt nou nascut.

Asa cum am spus mai sus unele forme sunt abia sesizabile sau deloc pt cai care nu sunt din familie (am aflat de curand ca un nepotel a avut plagio pana la 18 luni si s-a corectat natural- iar eu habar nu am avut, nu am sesizat nimic)dar unii copii raman cu capusorul aplatizat/deformat si e pacat ca nu se stie ce cauzeaza , cum se previne si mai ales ce se poate face si unde daca problema devine mai complicata.
Ar tb atrasa atentia mamicilor atat pe astfel de forumuri cat si mai ales in maternitati.Chiar daca sunt la al 5-lea copil.

Lara mami de Errie si Jamie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal*Thailand



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.ramo85 spune:

Servus!
Nu stiu daca mai este cineva in situatia noastra.. Copilul meu are acum un an si o luna, de la cateva luni s-a observat cu ochiul liber ca avea capul "tocit" intr-o parte insa am crezut pediatrii- ca se va rotunji cu timpul,de minim 6 luni doarme pe partea corecta. Insa situatia este aceeasi si din pacate am cautat prea tarziu ce inseamna asta.
Luni, ieri mai exact, am ajuns la ortoprotetica din bucuresti unde ne-a facut un mulaj pentru casca..urmand sa o ridicam intr-o saptamana.Aici au zis ca plagiocefalia este una modica si ca si-ar reveni intr-o proportie de 30% dupa purtarea castii timp de un an.
Nu am reusit sa gasesc un medic/ kinetoterapeut/ ortodent in Brasov SAU altcineva inafara de ortoprotetica care sa exprime o parere legata de plagiocefalie.
Imi puteti recomanda o persoana care sa urmareasca evolutia copilului?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.ramo85 spune:

Voi posta in continuare ce am aflat :
1.Am trimis situatia noastra unei clinici din Australia, casca impiedica circulatia lichidului cranian sa circule, impiedicand dezvoltarea creierului si a reflexelor. Casca il impiedica pe Mihai sa aibe o fata expresiva.
Helmets can be good at adding pressure to the head from the opposite side but don't take into account the natural rhythmically movement the skull performs every time we breathe. The skull should flex and extend on every breathe in and out. In most instances of plagiocephaly is the child has loss this movement pattern. They then get flattening of the skull, which then misshapes the brain and affects the way the fluid (CSF) and blood circulate around the skull and brain. This in turn can affect the way the brain develops, the integration of their primitive neonatal reflexes and their motor patterns.

Ways to help is to look at brain gym exercises, and have them checked from a partitioner that specialises in cranials and primitive reflexes. Looking at which primitive reflexes are not integrating and then doing exercises to help with this integration


2. http://www.neurohealthchiro.com.au/flat-head-syndrome-brain-development-1701

Azi avem programare pentru o ecografie transfontanelar#259; la recomandarea neurologului (Dr. Nagy Deszo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

noi am crescut deja, suntem mari, intre timp s-a corectat foarte mult, acuma are si o claie de par, forma nu se mai vede deloc. se pare ca la noi a fost favorizata si de faptul ca avea o lipsa de calciu ca bebe mic si oasele mai moi (pana am aflat si noi cum e cu sticluta de vigantol, cateva luni i-am dat tot din una singura)

iar ca dezvoltare, si motrica si ca intelect, e perfect pentru varsta lui de acum, 4 ani.

la al doilea bebe am avut noi grija sa doarma cu capul mereu intors, si nu am mai avut probleme, desi inainte de un an si el a fost foarte lenes cu miscarile, asa ca probabil au amandoi cui sa semene din punctul asta de vedere

Mergi la inceput