Jocul cu carti 2.6

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Baltagul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Mergi la inceput

O piesa care preia doua personaje minore din Hamlet si le face sa-si petreaca timpul jucand jocul cu intrebarile (Questions game).

Mergi la inceput

Cele doua personaje - care apar si in titlul piesei noastre - sunt cei doi curteni de care se foloseste regele ca sa incerce sa-l ucida pe Hamlet (in Hamlet-ul lui Shakespeare).

In piesa noastra, cei doi sunt personajele principale si de multe ori se mira de cursul evenimentelor din piesa lui Shakespeare (pe care ei nu-l inteleg, ca acolo apar foarte putin pe scena:D). A, apare si Hamlet la un moment dat, dar foarte putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

"Rosencrantz si Guildenstern sunt morti"?

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Asa cum ni s-a spus, e un roman scris la New Orleans
Trei planuri: o femeie insarcinata in cautarea tatalui copilului ei; un nene care-si omoara amanta abolitionista; un reverend obsedat de strabunicul erou in razboiul de secesiune.

(sub nici o forma nu imi pot aminti unde si cand am vazut piesa cu Rosencrantz, in Bucuresti asta-i clar, dar in afara de asta :-(( )

Mergi la inceput

Aualeu, sper ca nu am stricat jocul cu lumina mea :p
Pe unul dintre cele trei personaje principale il cheama Craciun in engleza.
Autorul este castigator al Nobelului si unul dintre cei mai reprezentativi autori americani. Nascut, crescut, trait in sud, multe dintre romanele lui sunt plasate intr-un mutas mutandis Macondo. Un cunoscut premiu american pt literatura poarta numele lui. Vorba umbla ca-i cam placea si paharelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Laura, cind spui Macondo pentru mine e automat Garcia Marquez. Da' nu , nu stiu despre ce carte vorbesti.

Mergi la inceput

E Faulkner cu 'Lumina in august'?

Edit: lumina de august :D

Mergi la inceput