Alti mizerabili - Grawe
Raspunsuri - Pagina 3
ioanadara spune:
Guestus eu am inteles ca:
1. Cei de la Grawe nu au respectat termenul scadent.Si nu e in regula pentru ca timpul inmulteste banii.Fiecare ora in plus in care iti tin banii cash se folosesc de ei deci normal ar trebui sa-ti adauge bonus pdat de intarzierea returnarii ceea ce cred ca nu au facut.
2. Corectia cu inflatia pe care a ales-o Fomalhauti (din oferta societatii)nu a fost bine calculata pentru ca in final banii pe care i-a depus lunar plus dobanda la ei nu mai au aceeasi putere de cumparare cu calculul facut initial.Asta ar fi fost normal pana la un punct daca NU ar fi fost platita si o corectie in plus.
Guestus spune:
Yo am vazut ca asigurarea a cerut un cont unde sa-i bage banii...si este logic ca dureaza ceva zile pina ii livreaza in cont. apoi ca nu a primit citi bani visa ea e discutabil.
era functionara acra e dubios..si este si greu de masurat..
faptele si ce este scris conteaza...nu impresii si vise
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elyda
spune domle cit ai bagat si cit ai scos. Va tot feriti de parca nu sint banii vostri si sint ai mei. Stai frate ca nu mai stiu exact acum! A fost oricum mult mai putin decat as fi castigat daca as fi tinut banii in banca la cea mai mica dobanda posibila.A fost o asigurare de viata( a sotului cu mine trecuta la beneficiar ) ,parca a depus la inceput 50 000 000(atunci erau multe zerouri), am depus in fiecare luna timp de un an o anumita suma, dar nu mai stiu exact cat si cand dupa un an am tras linie si am adunat suma care se stransese era muuuult mai mica decat cea care ar fi fost obtinuta daca banii erau depusi la banca intr-un cont de economii, dupa calculele noastre am pierdut ca suma depusa nu mai avea aceeasi putere de cumparare ca in urma cu un an. daca dau de acte va spun si sumele ca a trecut ceva timp de atunci. Dana |
daca tii banii la banca si se intampla ceva cu persoana asigurata nu primesti milionul ala de dolari.
Nu inteleg ce e asa de complicat : cand iti faci asigurare platesti acest serviciu, daca se intampla ceva "te imbogatesti" daca nu se intampla nimic pana la sfarsitul contractului poti sa primesti : mai multi bani , aceiasi bani sau mai putini in functie de cum au fost investiti.
Totul este explicat foarte bine in contracte , daca citesti cu atentie foile alea multe , dar romanul are mai multa incredere in agentii aia asiguratori: "PAI SA VA SPUN EU CUM E.....la sfarsitul contractului iei triplu sau am avut un client care s-a impiedicat pe scari si a luat 10000E ca si-a sucit glezna,.."
In cazul in care suma pe care trebuie sa o incasezi este f mare uneori plata nu se poate face chiar atat de repede si e nevoie de programare
Fomalhauti spune:
Buna, Guestus. Nu stiu daca eu sunt secretoasa sau tu esti cam prea curios. Nu imi place sa scriu despre sume de bani pe net. Salarii, credite sau alte sume de bani...Bine, sunt secretoasa. (Nu ca ar avea mare importanta dar tu esti unul dintre cei mai misteriosi useri ai acestui forum...).
De fapt, stiu cati bani trebuia sa primesc si cati am primit. Suma nu are aceeasi putere de cumparare. Poate dupa anumite criterii are, de exemplu de cand erau copiii mei mici pampersii s-au ieftinit constant asa ca poate, daca ar fi sa masori in pampers as iesi bine. Nu stiu exact cati bani "am cotizat", suma s-a schimbat in fiecare an. Poate si suma in cauza avea putere de cumparare din ce in ce mai mica, dar asta nu inseamna decat ca ei au calculat gresit "corectarea cu inflatia".
Asa cum am spus am observat in urma cu ani (nu, nu stiu exact cati) ca suma nu mai seamana cu suma initiala. Si am acceptat ca am gresit dar ne costa mai putin sa mergem inainte decat sa ne oprim.
Ceea ce m-a revoltat este ca nu mi-au dat banii cand suma era scadenta deci banii erau ai mei in conditiile in care ei au fost extrem de stricti cu respectarea termenului de plata si sanctiunea pentru O ZI de intarziere putea sa afecteze intreaga asigurare.
M-a mai suparat modul in care mi s-a vorbit si am tot descris atitudinea tipei de la ghiseu.
Gabitza, eu am avut asigurare pentru copii (de studii sau asa ceva). Ideea era ca, daca se intampla ceva, firma Grawe trebuia sa preia plata ratelor si la sfarsit copilul meu trebuia sa primeasca o suma de bani. Asa cum era suma in momentul in care am facut asigurarea, suma in cauza parea o suma cu care, cu ceva economii, "copilul" (devenit adult) ar fi putut sa se intretina cativa ani, sa zicem cat facea o facultate. Asa cum arata acum suma, s-ar fi putut intretine, in cel mai bun caz, cateva luni.
In ceea ce priveste programarea aici este ceva ce nu mi se pare corect. Din ziua de...banii nu mai sunt ai lor, sunt ai mei. Eu am dreptul sa dispun de ei, sa-i "programez" asa cum cred eu. Asa cum au putut sa-mi trimita ani de zile cu o luna - doua inainte de momentul in care eu trebuia sa platesc o hartie in care sa ma anunte cat si cand trebuie sa platesc, asa o puteau face si acum. Mi se parea normal sa ma intrebe si acum si sa imi faca programarea in ziua in care banii deveneau ai mei. Am mai scris, contractul prevedea clar ca plata se face la sediul firmei si ei au incercat sa ma convinga ca asta nu se poate (si apoi, dupa reclamatii, s-a putut) si trebuie sa astept pana ii transfera ei in cont. Nu stiu daca am specificat ca eu am si sunat la ei, cu o saptamana inainte si mi-au spus ca pot veni la firma in ziua in care este scadenta. Nici vorba sa vin inainte, sa ma programeze.
ioanadara spune:
Deci, am inteles eu bine care iti sunt supararile.Si, cred ca si eu as fi foc de suparare (nu stiu sigur daca si barbati-miu insa ) .
Acum, problema este ce sa faci tu sa nu mai patesti la fel si data viitoare pentru ca nu poti "divorta de ei".Aici, nu prea am sfaturi. Contractul fiind acelasi si tu avand aceleasi parghii(sau neavand) , cred ca vor proceda la fel.Nu prea te poti lupta pentru ca asa cum zice G doar hartiile conteaza.
Eu le-as trimite insa un link cu subiectul asta si cu nr. de membrii DC care au luat cunostinta de problemele tale.O firma care se respecta trebuie sa aiba un serviciu de prospectare a pietei .
Guestus spune:
In procente poti sa ne spui cit ai dat si cit ai primit......ca nu e mare inginerie.
asigurarea trebuie sa traiasca din banii tai si nu este interesata de "putere de cumparare" si altele.
yo cred ca tu esti nervoasa ca te asteptai la o suma consistenta....suma a fost mai mica...si de aici ai inceput sa le cauti nod in papura. ..recunosti sau nu?
Fomalhauti spune:
Guestus, eu personal nu am nimic impotriva sa-ti faci asigurare la Grawe.
Dar nu vad de ce imi cauti nod in papura. Da, e normal ca transferul de bani sa dureze cateva zile. Asa imi atrageau si ei atentia inainte de fiecare plata. Si prin contract. Sa fiu atenta ca in ziua de....banii sa fie la ei, sa tin seama de zilele nelucratoare si de zilele necesare transferului. In cazul in care banii nu sunt la ei in ziua fixata, asigurarea este practic suspendata pentru ziua respectiva. De acord, probabilitatea sa se intample ceva intr-o anume zi este minima, dar sanctiunea este foarte drastica dupa parerea mea. Iar la ei, eu nu sunt rezonabila daca nu accept ca transferul dureaza cateva zile si zilele nelucratoare "nu se pun" asa ca pot sa mai astept o saptamana, poate si mai mult.
In ceea ce priveste "acreala" functionarei, nu e ceva chiar asa subiectiv, as spune ca a fost chiar evident. Tot evident a fost ca mi-a refuzat accesul la orice alta persoana si ca, totusi, o persoana din conducere era undeva pe acolo fiindca a putut lua decizia sa-mi dea banii a doua zi, de la firma, desi "nu se poate".
Totusi, Guestus, esti liber sa concluzionezi ca eu am vise, am cotizat doi lei pe an si la sfarsit doream sa-mi cumpar...castele in Spania si ca am pretentii exagerate, de exemplu sa mi se vorbeasca politicos (m-am naravit in scurtele mele excursii in Europa civilizata). Si tu iti poti face asigurari unde vrei tu si chiar o poti lua de sotie pe tipa de la Grawe.
ioanadara spune:
Fomalhauti, nu te supara .Vrea doar sa te zgandare cred.Mai, dar Guestus nu e insurat? De aia sta pe DC si este activ? Poate da totusi de functionara de la Grawe...
Fomalhauti spune:
Guestus, nu stiu sa-ti spun in procente. Si stiam suma deja (cred ca de un an). Nu sunt multumita de suma. Nu caut nod in papura. Cred ca pot spune daca EU sunt multumita sau nu. Suma a fost sub asteptarile mele initiale.
Repet, pentru a nu stiu cata oara ca eu ma asteptam sa primesc banii intr-o anume zi si aveam niste planuri cu acesti bani, da, in ziua aceea. Si, da, m-am enervat. Intotdeauna m-a enervat asta, sa nu primesc niste bani la timp si intotdeauna am fost foarte preocupata sa dau banii la timp. De exemplu, intotdeauna mi-am certat copiii cand au uitat sa se duca la o meditatie cu banii. Intotdeauna le-am spus ca meditatorul respectiv poate s-a bazat pe suma respectiva in ziua respectiva si (ca sa-mi citez adolescentii) bla-bla-bla si bla-bla-bla.
Si, daca traiesti in Romania, mi se pare chiar ciudat sa nu ma crezi ca functionara a fost nepoliticoasa.
Fomalhauti spune:
Ioanadara, oi fi eu secretoasa, dar Guestus este un mister total. Nu se stie daca e femeie sau barbat (intr-o vreme l-am suspectat ca este o bona...), daca e insurat (maritata), daca are copii, daca are 19 ani sau 70....