Alti mizerabili - Grawe

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Dupa tot scandalul azi ne-am luat banii. Deci se putea, dar nu se dorea....

Mult mai calm sotul meu a intrebat cum facem data viitoare. Fiindca noi mai avem polite la ei si daca am renunta am pierde foarte multi bani (chiar si teoretic, la practica nici nu mai vreau sa ma gandesc). Si ei au tinut-o pe-a lor "ne dati un cont". Sotul meu a zis "Bine, vin cu o saptamana inainte, va dau contul si in ziua scadentei sa am banii in cont." Pai, nu, cum sa dam noi banii inainte?! Adica noi trebuia in fiecare an sa ne asiguram ca in ziua fixata banii sunt deja le ei, pentru ei, in schimb, lucrurile se schimba....

Sigur ca data viitoare cand ne expira o polita, nu ne vom mai baza asa pe bani, desi e enervant cand ii vezi ca mai trag un pic de timp.

De fapt, cred ca ar trebui sa fim mai suparati de "performantele" firmei, de suma pe care am primit-o in final. Cum spunea sotul meu dupa ce ne mai inveselisem amandoi: "Daca mori poate ca renteaza, daca traiesti sigur nu renteaza...Da' trebuie sa mori repede ca sa renteze..."

NU MAI FAC ASA CEVA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Ceva de genul a patit matusa mea cu Asibanul, a primit la finalul unei asigurari mult mai putin decat trebuia. Eu am avut o experienta foarte neplacuta cu BCR Asigurari. Nu sunt decloc profesionisti. Nici eu sa nu mai aud de asiguratorii romani...
Spune-mi, te rog, suma a fost asa cum trebuia, sau mai putin decat va asteptati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ellinia, suma a fost fix cat scria pe hartie.

La inceput cand am facut contractul ei ne-au spus ca in cazul in care vom cotiza anual suma de....vom primi suma de...Apoi ne-a intrebat daca dorim sa ramanem la suma respectiva sau sa "corectam". Adica sa modificam anual suma de dat si suma finala (de primit). Si aceasta corectare se putea face in mai multe feluri, noi am optat pentru "corectare cu inflatia". In fiecare an, cu o luna - doua inainte de momentul in care trebuia sa platim primeam o hartie in care scria cat avem de platit si cum s-a modificat suma finala. La un moment dat noi am inceput sa observam ca suma finala nu mai era asa impresionanta ca la inceput (ea crestea, dar nu mai avea aceeasi putere de cumparare). Atunci ne-am gandit ca am putea renunta si abia atunci ne-am uitat cam ce am primi inapoi daca am renunta. Asta e, la inceput nu ne-a interesat, am vrut sa facem asta, sa aiba copilul niste bani in cazul in care s-ar intampla ceva cu noi. Nu ne-am gandit sa ne oprim pe parcurs si nu am citit atent ce s-ar intampla in acest caz. Si asa am constatat ca, daca te opresti la un moment dat risti sa iei bani mult mai putini decat ai dat. De fapt si asa cred ca sunt mai putini (ei considerand ca si-au asumat un risc) dar daca te opresti e mult mai rau. Presupun ca pe asta se si bazeaza.

In final ne impacasem cu ideea ca am gresit dar nu mai avem ce face, ca anii au trecut si nu mai avem asa mult de platit si ca vom primi o suma de bani....buna la casa omului. Pana la urma noi am fost fraieri, nu ne-a obligat nimeni.

Dar apoi am ajuns la firma si ne-am trezit ca nici macar banii aia, multi - putini cati erau, nu aveau de gand sa ii dea prea usor. Si cand a vazut ca nu merge, tipa de la ghiseu a devenit de-a dreptul nepoliticoasa, exact stilul "functionar public" (imi cer scuze daca exista un functionar public dragut pe forum, sunt convinsa ca exista exceptii...) adica vorbit "de sus" si afirmatii gen "nu scrie asa in contract" cand noi eram cu contractul in mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Dar apoi am ajuns la firma si ne-am trezit ca nici macar banii aia, multi - putini cati erau, nu aveau de gand sa ii dea prea usor. Si cand a vazut ca nu merge, tipa de la ghiseu a devenit de-a dreptul nepoliticoasa, exact stilul "functionar public" (imi cer scuze daca exista un functionar public dragut pe forum, sunt convinsa ca exista exceptii...) adica vorbit "de sus" si afirmatii gen "nu scrie asa in contract" cand noi eram cu contractul in mana.

Formalhauti,
Cred ca tocmai pentru ca nu s-a incheiat raportul vostru cu ei ar trebui sa sesizezi firma mama. De fapt chiar si daca asta ar fi fost prima si ultma voastra experienta cu ei tot asta as fi de parere ca trebuie facut. Pentru ca oricat te-ar fi scarbit ce s-a intamplat poti schimba ceva, atitudinea asta de "ghiseista" n-o sa se schimbe decat daca fiecare dintre noi face ceva. Iar cand este vorba de o firma occidentala care tine la imaginea si standardele ei poate fi mai usor decat ne imaginam.
Firmele cu traditie inteleg ca un client nemultumit poate face enorm de mult rau imaginii si renumelui propriu, la noi inca se merge pe principiul "i-am luat banii unui fraier, altu' la rand". Nu zic ca nu asta or gandi si occidentalii, ca doar toata lumea face afaceri pt profit, dar macar ei trateaza "fraierul" cu respect si profesionalism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Hmmm, am o prietena de la o TV cu audienta serioasa care e foarte interesata de subiect

Chiar daca prin contract ei sunt acoperiti, sigur nu le va placea toata "publicitatea" asta.

Dar e firesc sa nu pice si altii in capcana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Auzi formalhauti...citi bani ai bagat si citi bani ai scos la sfirsit? ...bine...cum stim ca esti secretoasa spune in procente. am bagat 100% ..am scos 130 % dupa X ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Teapa si la ING asigurari, mi-a fost invatare de minte!!! Eu nu pot spune in procente ca-mi da cu minus!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elyda

Teapa si la ING asigurari, mi-a fost invatare de minte!!! Eu nu pot spune in procente ca-mi da cu minus!

Dana

spune domle cit ai bagat si cit ai scos. Va tot feriti de parca nu sint banii vostri si sint ai mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

[quote]citat din mesajul lui elyda

Dana

spune domle cit ai bagat si cit ai scos. Va tot feriti de parca nu sint banii vostri si sint ai mei.

Stai frate ca nu mai stiu exact acum! A fost oricum mult mai putin decat as fi castigat daca as fi tinut banii in banca la cea mai mica dobanda posibila.A fost o asigurare de viata( a sotului cu mine trecuta la beneficiar ) ,parca a depus la inceput 50 000 000(atunci erau multe zerouri), am depus in fiecare luna timp de un an o anumita suma, dar nu mai stiu exact cat si cand dupa un an am tras linie si am adunat suma care se stransese era muuuult mai mica decat cea care ar fi fost obtinuta daca banii erau depusi la banca intr-un cont de economii, dupa calculele noastre am pierdut ca suma depusa nu mai avea aceeasi putere de cumparare ca in urma cu un an.

daca dau de acte va spun si sumele ca a trecut ceva timp de atunci.

Dana

Mergi la inceput

pai ca tine elyda fac toti..baga bani in ceva si habar nu au nici cit baga si nici ce scrie in acte...da la comentarii dupa sint campioni. ziarele de spectacol le citesti zilnic...da ce primesti de la banca nu.

din problema lui formalhaulti yo nu am inteles nimic.ori nu stie sa explice ori care e buba pina urma?

Mergi la inceput