PCOS (17)
Raspunsuri - Pagina 19
plateea spune:
gudinde, te rog eu frumos sa ma treci si in listuta de luptatoare cu PCOS, am inceput de ieri sa iau metforminul, astept cu nerabdare o evaluare completa endocrino+gine in august-sept sa vad cum sta treaba. pana atunci, iau met si astept vacanta!
garga... sa va fie de bine puta...
fetele cu temperatura... nu stiu sa zic ca eu n-am stare-n pat dimineata sa-mi iau temperatura, asa ca nu-s in masura sa ma pronunt.
dar... in legatura cu sotii... subscriu la ce spun fetele. o sotie relaxata, care ia tratament dar nu trambiteaza la fiecare pas "cand e momentul", are mai multe sanse sa devina mamica decat una care anunta "azi si maine ma calaresti ca vreau copil!"
I will survive...
www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo
jaguar spune:
Buna fetelor,
Am inceput si eu sa iau Metformin 500mg de 5 zile, deocamdta iau cate 1pastiluta seara, asa mi-a prescris medicul.Iar din sapt a 2,
voi lua 2 past, si in sapt 3 cate 3 past....
Am uitat insa sa intreb daca se iau 2-3 pastle doar seara asa cum fac
acum in 1 sapt, sau trebuie sa le iau, dim-pranz-seara???
Ma simt bine de la ele, si vizibil mi-a scazut pofta de mancare.
Asta oricum ma bucura, ca vreau sa mai dau jos 4-5kg ca stimularea
m-a cam rotunjit
Eu nu am SOP, am facut analize si toate in limite, doar ca ovarul
drept are usor aspect micropolichistic, asta s-a vazut si la laparoscopie. Cu toate astea ovarul produce foliculi, si fara
stimulare a produs, insa nu s-a spart....
Acum fac si stimulare de 2 luni cu ova-mit din ziua 2-6.
Doar ca la mine e mai delicata treaba cu trompele, de fapt nu mai am
decat trompa de pe dreapta si tot aici ovarul "blegutz", stanga a
fost cu hidro si am scos-o
Fac monitorizari si pregnyl cand este nevoie.
Am citit cam tot ce s-a scris pe aici si ma bucur ca ati reusit
sa ramaneti gravidute chiar si cu aceasta boala urata!
Sarcini usoare sa aveti si bebei sanatosi!!
Bafta in continuare tuturor!!!
Sa aveti un week minunat
plateea spune:
jaguar,
sapt 1 - 1 pastila seara
sapt 2 - 1 dimineata, 1 seara
din sapt 3 - 1 dimineata, 1 pranz, 1 seara
bafta!
I will survive...
www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo
jaguar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui plateea jaguar, sapt 1 - 1 pastila seara sapt 2 - 1 dimineata, 1 seara din sapt 3 - 1 dimineata, 1 pranz, 1 seara bafta! I will survive... www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo povestea unei pastai...numita bbTo |
Plateea, multumesc frumossss!
Bafta si tie, vad ca ai inceput si tu tratam asta!
ink@ spune:
buna dimineata.
ramasese sa va aduc noutati dupa consultul ginecologic de vineri. Micropolichisturi pe ambele ovare peste 10 ca numar. urmez tratamentul in continuare. ca sfat, va recomand sa nu va duceti niciodata la mediplus company, respectiv medicii de acolo. mi s-au parut cei mai prosti pregatiti si dezinteresati. eu m am dus la clinica privata si asistentele se purtau cu mine ceva de genul "hai fusta sus, ce nu stii cum e la spital?":))logic ca nu stiu:)) ma enerveaza ingrozitor medicii care te trateaza ca si cum ai fi invizibil la consultatie si credeti-ma ca m-am chinuit sa le pun intrebari de o mie de ori ca sa fiu informata. si ca sa fie cireasa de pe tort, mi-a pus diagnoistic si posibil hidrosalpinx foarte usor. si eu ca un pacient ascultator dce sunt, voi mai cere parerea doctorulului meu ginecolog.:)) ca sa va dati seama de pregatirea lor, imi ziceau sa repet analizele hormonale in orice zi. in fine, vazandu-ma asa suparata, sotul meu m-a rapit si am fost in weekend la munte sa ne relaxam un pic.
gargaritza82 spune:
ink@, la ce medic ai fost? eu am fost multumita de dr Cojocaru. cel putin pe problema pentru care fusesem la ea. echo n-am facut la ei.
ink@ spune:
parerile despre doctori sunt subiective:) eu am fost la radulescu carmen. dar mi s a parut foarte aeriana. o interesa mai mult sa-si puna cordonul la rochie decat sa mi explice diagnosticul. si cand am citit eu ce mi a scris pe foaie mai tarziu am vazut ca a a trecut posibil hidrosalpinx. si din ce m-am informat ulterior pe net e un pic mai mult ingrozitor acest diagnostic, adica mai bine cu pcos decat hidrosalpinx. insa dansa nu a binevoit sa mi zica in fata. ca dotare a cabinetului particular mi s a parut precara
gargaritza82 spune:
ink@, mergi din medic in medic pana gasesti unul pe sufletul tau. eu inca nu am gasit ginecologul de care sa fiu pe deplin multumita :(
noroc cu dr endocrinolog care m-a ajutat foarte mult
ink@ spune:
asa e din pacate..trebuie sa cerem multe pareri pana gasim una buna. am uitat sa va mai zic ca tot la control, inainte de ecografie, dr. a observat ca am cervixul deschis, deci corpul se pregatea de ovulatie, dupa spusele ei. la ecograf printre microchisturile prezente s-a observat si un folicul de 17/10mm. insa m a batut usor pe picior si mi-a zis sa continui tratamentul:)))logic nu? insa nu mi a zis dc s ar putea sa am ovulatie mai tarziu, nu standard la 14 zile.voi ce credeti?
Ruxandrada spune:
Inka, in luna in care am ramas insarcinata am avut un folicul pe ovarul drept de 24/25 mm, care s-a spart in ziua 21, deci e posibil sa ai ovulatie mai tarziu. Mie endocrinologul mi-a explicat ca ovarele au activitate alternativa ( o luna foliculul se formeaza pe stangul, luna urmatoare- pe dreptul) , ca , teoretic si statistic, doua cicluri pe an sunt anovulatorii si ca, in cazul nostru, al PCOS-istelor, ovulatia se poate produce si mai tarziu; esista insa riscul ca, daca se produce dincolo de ziua 25 a cm, ovocitele sa fie imbatranite sau degenerate.
Eu am obtinut o ovulatie cat de cat normala cu Metformin, 1500/zi, in trei prize egale de cate 500.
Va pup pe toate. Sa aveti o zi buna!
R.
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc! 8+