gulas/papricas ?

gulas/papricas ? | Autor: Eseea

Link direct la acest mesaj

am inteles ca ar fi chestii diferite desi multa lume le confunda. Vreau si io sa manancccccccc Cu galusti de alea bune sau cum s-or numi, ca au un nume in ungureste.

am mancat asta vara un gulas mortal la un restaurant unguresc pe Centrul vechi si vreau si io sa fac acasaaaaaaaaaaa Please, cine ma ajuta?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Io stiu sa fac numai papricas de pui cu nudli(cred ca asa se scrie).
Gulas nu stiu din pacate...

Si da, sunt chestii diferite.

edit ca sa spun ca nudli se numesc galustele de faina. :)

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Eu am invatat sa fac gulas de la mama,acum nu stiu daca asta cauti tu insa iata reteta mea,insa ai in vedere ca ingredientele sunt pt batalionul meu ,asa ca eu fac in oala de 6 l.
Ingrediente:
-2 cepe mari
-2 cutii mici rosii in bulion
-un pic de ulei
-750gr-1000gr carne de vita
-5 oua
-500gr lapte
-faina 2 linguri pt sos si cam 5 pt galusti
Pun uleiul la foc mic,tai ceapa cubulete si o inmoi in ulei,pun putina sare,cand ceapa s-a inmuiat si aurit pun carnea taiata cubulete,la fel presar putina sare si peste carne.Ai sa vezi ca ceapa si carnea inabusite isi lasa sos, cand acesta este cam cat sa acopere carnea pun rosiile in bulion si cam 2 cani de apa,dupa ce au dat in fiert dizolv doua linguri de faina in lapte rece si torn in oala amestecand pana incepe sa fiarba.
Separat bat ouale si le amestec cu putin lapte si faina in ploaie,iese un amestec de densitatea unei smantani,cand sosul fierbe incep sa pun cam jumatate de lingura din amestecul de ou,lapte si faina,din loc in loc in oala,acopar cu capacul si las sa mai fiarba cam 15 minute la foc mic si gata.Daca vrei poti sa mai pui si nitel patrunjel tocat la sfarsit.Poti folosi pulpe de pui in loc de carne de vita iese la fel de bun.Sper sa fie ceea ce cauti si sa-ti placa.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mi-am amintit ca ccc cu un google poti afla tot . Cauta dupa "reteta gulas" si poti alege reteta pe care o doresti.

Eu am mancat gulas, in Ungaria, dar era cu multi cartofi, cu ardei, cu legume multe prin el. Si gulasul eu stiu ca se face numai din carne de vita. Cel putin ungurii numai asa fac.



fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Eu am facut gulas dupa reteta asta si a iesit demential(nu mai dau trimitere cu link pana nu ma asigur ca nu fac iar vreo prostie)

Ingrediente:

2-3 cartofi
1 castron fasole tarcata sau inchisa la culoare
1/2 ardei gras
1 morcov mic
1 piept de pui(sau orice carne de porc, vita)
150 gr kaiser afumat
1 ceapa
cateva tulpini de telina si patrunjel
3 rosii decojite + 1 pahar mic cu suc de rosii
1 catei de usturoi
sare, piper, 1 lingurita boia dulce sau iute daca va place picant
ulei

Mod de preparare:

De seara sau cu cateva ore inainte se pune fasolea la inmuiat

Intr-o oala de tuci se pune ulei apoi ceapa taiata marunt se pune la calit
Pieptul de pui taiat cuburi impreuna cu kaiserul afumat taiat marunt se pun si ele la "prajit" peste ceapa
Se adauga boia apoi legumele (morcovul, ardeiul gras, tulpinile de telina+patrunjel)
se mai calesc cateva minute apoi se adauga apa si se aduce la fierbere
fasolea(am fiert-o separat in 3 ape, le-am aruncat si am completat din nou cu apa, stiti voi cum se face apoi am scurs apa si am pus fasolea...practic pe jumatate fiarta peste legumele din tuci)
Se lasa sa fiarba cca 30-40 de min apoi se adauga cartofii taiati cubulete si se mai lasa la fiert pana cand carnea, fasolea, cartofii sunt fierte bine...aproximativ 20-25 de min la foc mic(daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa fiarta)
inainte cu 5 min de a inchide focul se pun rosiile decojite si taiate in cubulete mici, impreuna cu ele se adauga si sucul de rosii si usturoiul zdrobit

Pentru galustele de faina

Separat se "freaca" o lingura de unt, 1 ou, 2-3 linguri de apa , 1 praf de sare si se adauga faina 3 linguri rase
Se pune apa la fiert si cand da in clocot se ia din compozitia de galuste cu o lingurita si se da drumul la galuste in apa, se lasa sa fiarba aproximativ 10 min, apoi se scot galustele cu spumiere din apa si se pun in gulas

Gulasul se serveste fierbinte




iar Papricas am incercat reteta asta care iar e bestiala

Ingrediente:

800 gr carne de pui(eu am pus 2 piepti mai mici) Laura il facuse cu pui de tara imi inchipui ca gustul nu se compara
200 de grame de smantana
cat de multa ceapa
2 linguri de ulei
sare
piper
o lingura de boia de ardei dulce
2 linguri de faina
foaie de dafin
verdeata

Mod de preparare:

Carnea se pune la prajit in ulei se intoarce pe toate partile
Se scoate apoi si se lasa de-o parte(tinuta la cald)
In uleiul ramas se pune ceapa maruntita si se lasa la calit pana devine sticloasa
Se adauga boia-ua de ardei se amesteca bine, se repune carnea in "oala"
se adauga apa fierbinte cat sa acoperim toate ingredientele
Si se lasa la fiert pana cand carnea este moale(tot timpul trebuie sa fie destul lochid) apoi cand carnea este aproape fiarta se da focul mic si se lasa sa scada sosul
Intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.
Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos(mamaliguta, piure de cartofi, orez, paste) presarand deasupra verdeata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Monica, nu stiu de unde ai luat retetele de gulas si paprikas dar sunt cele adevarate, de la mama de acasa ; nu uitati in paprikas ploaia de patrunjel la urma; mama mai facea <ingrosala> cu faina si apa, si smintina o punea la urma, cind oprea focul si amesteca totul;
gulasul merge si sub forma de ciorba de gulas, aceeasi reteta mai <lunga>

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

mie mi-e pofta de un gulas la ceaun ca si asta, vezi reteta cu poze:
http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/09/gulas-la-ceaun.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

mamaaaaaaaa, sunteti super!!! deja am gura apa. tb sa fac f curand!...merge daca vrei sa dai cateva kg jos?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Ana, retetele parca amandoua apartin Laurei Laurentiu...ori ea gateste numa' ca la mama acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si eu am retetele mele
www.bucataras.ro/retete/4820/gulas-unguresc-cu-carne-de-vitel.html" target="_blank">Gulas cu carne de vitel
www.bucataras.ro/retete/43/papricas-cu-pui-si-masline.html" target="_blank">Papricas cu pui si galuscute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

multumesc mult, mult! Dupa pasti ma apuc de facut.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput