lipsa fier

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

atunci, in acest caz, ca sa fii sigura ca isi ia doza de fier macar pana stabilizati situatia, dai picaturi de fier, dar mare grija sa ii dai direct in gurita cat mai spre gat ca coloreaza dintii in negru, nu stiu daca definitiv sau numai pe perioada tratamentului, dar mai bine previi.Iar caca va fi inchis la culoare in caz ca nu stiai asta deja, dar nu strica sa ne aducem aminte.
Pentru inceput sunt de parere ca sa-i dai tratament, iar apoi sa insisti cu mancarea, din cate stiu lipsa fierului duce la lipsa poftei de mancare da nu sunt asa sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Incearca pateu de vita si porc.Carnea de vita e cea mai bogata in fier. Al nostru copil poate manca greutatea lui in pateu :)) Daca ii plac pastele poti sa ii dai tortellini umplute cu carne cu sos de rosii sau spaghete sau orice fel de paste cu sos bolognez facut din carne macinata de vita.Copiii sunt in general mari devoratori de paste cu sos.

Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Dulcetica, am inteles. In cazul asta mergeti la dr pt prescrierea dozei corecte. Nu se va corecta prin alimentatie, DAca e asa de scazut fata de intervalul de referinta... Chiar si cu tratament va dura

Blackpanterro, si al meu mananca pateu pana la refuz, si spaghete cu sos carne la fel. La astea nu m-am gandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Si noi am facut sideremia la spitalul Gomoiu si mereu imi zicea doctora ca e valoarea prea mica. Ca sa aflu apoi cautand de zor pe internet ca defapt era aproape de limita minima dar nu era sub acea valoare.
Asa am ajuns pe site-ul sfatulmedicului unde au un interpretor de analize destul de istet facut, se selecteaza sexul, varsta etc si daca valoarea nu se incadreaza pe interval iti da si o scurta explicatie.

Am introdus valoarea scrisa de tine si uite ce mi-a dat:

Valoarea introdusa: 48 ug/dL (baieti 4-6 ani)
Interval optim: 25 - 115

Sideremia (fierul seric) se incadreaza in intervalul considerat normal.

Verifica daca ai si tu aceeasi unitate de masura. Intervalul scris de tine e complet diferit.

Ca si alimente inafara de carne, oua e f buna sfecla rosie cruda/fiarta. Noi luam de la 5 luni zilnic fier hausman.

Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Si noi am facut sideremia la Gomoiu si la fel mi s-a spus, ca e valoarea f mica, 37, puiul meu avea 9.5 luni. Am cautat si eu pe acelasi site si acolo mi-a aratat ca e in limita normala. Nu stiu ce sa mai cred. E adevarat ca depinde cu ce fel de substante lucreaza cei de la Gomoiu si care o fi intervalul valorilor normale la ei, ca la mine in fisa nu scrie asta. Am sa merg la medicul de familie sa-mi prescrie fier ( a vazut acea analiza si mi-a spus atunci ca nu e nevoie urgenta de-ai administra fier, sa-l mai las o perioada ca inca nu a inceput sa manance din toate produsele care contin fier si poate mai creste, sa nu-l indop imediat cu medicamente).

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Bubulina acum am vazut ca RADUCU e mai mare ca RAZVANEL al meu exact cu o luna

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Carenta de fier se corecteaza destul de greu. Dar daca ai un copil mofturos la mancare, nu cred ca insistenta e cea mai buna solutie. Daca ti s-au prescris picaturi cu fier, da-i copilului medicamentul in doza recomandata. Si in afara de asta, ai grija sa bea sucuri (vitamina C), sa manance fructe, legume si carne. Mai putin lapte si fainoase. Noua asa ni s-a spus. Pe baietelul meu mai mare l-am descoperit la varsta de 1 an, cu o anemie foarte urata. Nu numai ca era fierul scazut, dar l-au banuit de talasemie. De repetat analizele, le-am repetat tot la 2 luni, pana s-a mai indreptat situatia. Ce sa spun, dupa 6 luni de tratament (cu doze mari de fier), fierul tot nu era in limite normale. Insa se mai reglasera restul analizelor (hemoglobina, hematocritul). Eu ii explicam doctoritei ca nu pot sa oblig baiatul sa-mi manance carne- nu manca absolut deloc carne- si ea mi-a spus sa-i dau ce vrea sa manance, cat mai diversificat. E si destul de dificil, fiindca suplimentele cu fier se asimileaza destul de greu (fierul din alimente se absoarbe mult mai bine).
Sanatate!

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

O sa ia ferrum hausmann picaturi.Mi-e groaza sa-i fac sin nou analiza,pentru ca l-a intepat de 3 ori sa-i prinda vena.Am simtit ca turbez!
Am citit deja ca cel mai bine se fixeaza cu suc de portocale.Deci din experienta voastra cam in ce perioada s-a fixat,ca sa-i fac analiza atunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Cate picaturi ia? Noi am facut analizele la 2 luni.
Fier gasesti si in alimente placute copiilor: cacao.

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

dulcetica, noi luam fier hausmann impreuna cu picaturi de vitamina C, asa ni s-a recomandat pentru fixare. Noua in timp ne-a crescut hemoglobina si putin sideremia. Nu stiu cat l-a ajutat pentru fixare, dar vitamina C sigur l-a ajutat pe Radu sa aibe imunitate buna, nu a fost racit decat de 2 ori si forme extrem de usoare.
SoriLea, eu am mari dubii vizavi de reactivii celor de la Gomoiu. Iti recomand sa faci analizele prin CAS cu trimitere de la medicul de familie. Se fac gratis, dar eu nu am gasit un laborator bun care sa stie sa recolteze la copii mici. Ultima oara am fost la Synevo si mi-a chinuit copilul de era sa le iau pe asistente sa le bat. Dar, laboratorul lor este de incredere.

Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi

Mergi la inceput