Pisica murdara
Am nevoie de un sfat, oare cum sa scap de pisica vecinilor care mi-a transformat terasa in wc public?
Acuma sa nu va ganditi la solutii drastice ca nu asta vreau, poate exista vreo substanta cu care sa dau pe jos ca sa nu mai vina pisica.
Situatia a devenit insuportabila, desi curat zilnic, spal si dezinfectez tot pute (face pe jos si in terasa lor, desi are nisip curat la dispozitie), nu pot deschide sa aerisesc camera, nu mai pot intinde rufe ca se urca pe ele, scoate fire din covor daca il pun la aer...efectiv m-am saturat!
I-am zis vecinei dar nu stie nici ea ce sa mai faca, o lasa afara cand pleaca ei undeva si pe timpul noptii pentru ca altfel ii face dezastru in casa si nu-i lasa sa doarma.
Am incercat cu piper, am pus un strat gros in toata terasa iar a 2-a zi am gasit pp si kk in gramadutza de piper! Clorul n-o deranjeaza, plantele de menta nici atat ca ieri a sapat in ghiveci si si-a facut nevoile in el. Nu vreau sa-i pun tava cu nisip, cheltui bani si energie pentru wc-ul unei pisici care nu-i a mea, apoi accesul in terasa respectiva se face doar din camera copilului si mi se pare foarte neigienic sa trec cu mizeria pisicii prin ea. Deocamdata arunc galeti cu apa calda si detergent, apoi dezinfectez si clatesc dar m-am saturat, apoi ma gandesc cu groaza ca vine caldura si atunci sa te tii mirosuri...offf.
Raspunsuri
martie spune:
Hai ca e tare pisica asta. Cred ca le-ai incercat pe toate..daca nu se poate cu raul, poate cu frumosul, sa-i pui in alta parte mancare..si ea se va duce acolo, va fi tot timpul curioasa daca a mai aparut ceva bun de mancat. Am si eu un exemplar asa pe terasa, ba imi mai si bate pisica mea.
kj74 spune:
din pacate detergentii nu o sa indeparteze pe pisi contin amoniac si exact o invitatie sa faca pipi acolo e pt ea ...
am avut si eu aceiasi problema cu pisicile vecinei am fost la un magazin de animale si am intrebat.... vanzatorul mi a zis ca o metoda sigura e un amestec de otet cu mustar turnat pe unde face .... si este si un ulei dar imi scapa denumirea acum revin daca mi amintesc
dat periodic pt ca daca e spalat de ploi pisica revine
eu sincer am renuntat stau la curte si vecina are 7 pisici
nu mai fac fatza
CorinaDani spune:
in primul rand ar trebui sa ne spui daca e femela sau mascul, pisica respectiva...
solutia radicala ar fi sa-ti iei un caine...insa iti faci singura probleme in plus...si, culmea, ar putea deveni chiar prieteni, au mai existat situatii de acest fel...
eu am avut pisica, dar am tinunt-o numai in apartament, nu pot sa-ti spun ce miros anume ii displacea total...
am observat insa ca nu-i placea sa se ude pe labute...incearca sa pui pe terasa o chestie din aceea de udat gazonul (imi scapa denumirea), lasi 2-3 zile (si nopti) sa stropeasca tot timpul terasa, imposibil sa nu goneasca pisica, stiut fiind faptul ca pisicilor nu le place apa.
pe unde intra pisica pe terasa ta ? sare gardul sau aveti terasa comuna ? ma gandesc la o plasa fina, cu care sa delimitezi terasa, in care sa se incurce cu gherutele in momentul in care vrea sa vina acolo...
de ce am intrebat daca este femela sau mascul ? pentru ca, daca este mascul, ai putea incerca sa "imprumuti" un alt mascul, care isi va marca teritoriul pe terasa ta, iar pisica vecinei nu va mai intra...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
sissica spune:
eu zic sa-ti cumperi un caine, sa-l lasi pe terasa...in mod sigur nu o sa mai intre pisici
ligia1112 spune:
Asta chiar ca e o problema... Acum ai mai multe variante la care poti apela, unele drastice, cum le zici tu, si unele mai de bun-simt.
1. Cum au spus si fetele, pisicile urasc apa, deci poti alege sa uzi tu terasa des, sa iti iei un sprinkler cu temporizator, sau un sprinker mai high-tech care uda numai cand detecteaza un animal in raza lui de actiune. http://landscaping.about.com/od/helpforconsumers1/gr/scarecrow.htm O varianta extrem de haioasa, de care s-ar bucura si copilul, ar fi sa stai la panda pe geam cu un pistol mare cu apa si sa vanezi pisoiul. (Daca o alegi pe asta, fa o poza si pentru noi, te rog!)
2. Poti merge pe varianta mirosului si sa iti iei o pudra pe care sa o imprastii pe terasa, pudra care contine urina predatorului acelei specii (habar n-am care ar fi ala). Sau poti cumpara granule cu miros de lamaita/citrice, etc., si niste plante de care te poti planta pe tarasa. Intreaba un veterinar sau mai sigur la o farmacie veterinara.
3. O alta varianta ar fi dispozitivele cu ultrasunete, dar asigura-te ca iei unul pentru animale mai mari, nu pentru insecte sau cartite. In aceeasi idee de zgomot, se stie ca pisicile urasc sa mearga pe materiale care produc fosnete, deci ai putea sa te gandesti sa decorezi terasa cu un covor de conuri de pin sau cu ceva similar.
Succes si nu ne uita cu poza, daca e cazul.
CorinaDani spune:
hai ca-ti mai dau o idee
nu stiu din ce este terasa ta (ciment, beton, gresie), sau daca este perfect plana
dar poti incerca sa cumperi un bidon mare din cel mai ieftin sapun lichid pe care il gasesti (eventual la metro sau in alt hypermarket, la articole pentru hoteluri si restaurante). torni peste tot pe terasa sapunul lichid (poate fi si spumant de baie, ideea este sa fie un lichid cu consistenta gelatinoasa, sa nu se scurga usor), astfel incat pisica va calca in el (si sigur nu-i va placea) si cu siguranta va si aluneca. plus ca mirosul produsului respectiv ar putea sa o alunge...
ma mai gandesc si la varianta stingatorului cu spuma, sa pulverizezi pe toata terasa, dar nu stiu cat timp ramane acea spuma pana se usuca...
se stie ca pisicile sunt foarte inteligente, ai mai putea incerca s-o alungi cu un pistol din acela cu bilute, pentru copii (sau o mica prastie, daca esti indemanatica), e suficient ca ea sa faca legatura intre durerea provocata de lovitura si terasa ta, in felul acesta va invata sa ocoleasca zona respectiva
orice varianta ai alege, trebuie sa poata fi folosita timp de cateva zile si nopti, fara sa te obosesti tu prea mult, pana invata pisica sa ocoleasca terasa ta...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Tdi spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
O sa incerc varianta cu otzet+mustar si cea cu sapunul lichid, mi se par la indemana, o sa va anunt ce iese.
Terasa e mica, la etaj, lipita de cea a pisicii, nu pot sa iau ultrasunete pt ca as chinui-o pe biata mitza. A facut sotzer la camera o usa de protectie cu plasa de sarma ca sa nu iasa copilul si sa nu intre pisica, e a treia plasa ca le tot rupe lighioana, se catzara fara probleme. Caine e interzis in regulamentul cladirii, pisica am avut dar a luat-o razna si a trebuit s-o dau pt ca mi-a macelarit copilul...nici pisica asta a vecinilor nu e prea normala, e femela castrata si cam salbatica, ne musca si zgarie daca ne apropiem de ea. Intr-o vreme i-am dat mancare cand era vecina prin spitale, acuma nu-i mai dau ca e supraponderala si mananca acasa, ma gandesc sa nu fie asta motivul, poate se razbuna?!
Tdi spune:
Tocmai am gasit pe net: ulei de ruta, cica e mirosul detestat cel mai tare de pisici!
Mai se poate incerca frectia cu ceapa!
Va anunt cum decurg ostilitatile!
Bea_Special spune:
Pisicile detesta mirosul de lamaie.Incearca niste odorizante cu lamaie sau coji.Eu am incercat la bradul de Craciun si a functionat.Am agatat in el odorizante de masina si imprejur am pus din cele de camera.
ingridnen spune:
asta cu lamaia vroiam s-o spun si eu
Nu le place deloc mirosul de citrice !
Ingrid si Cristi 7 ani