Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 12
mamabear spune:
Neata fetelor!
Iasmin, ce as mai bea si eu vreo 3 cafele de la tine, ca simt ca ametesc. Ciudat e ca e o ameteala placuta, parca nu-s eu.
M-am culcat pe la 4 fara 20, iar la 4 si 10 puiul meu mic era foarte vioi si dadea sa sara jos din pat, peste mine, asa ca pana la 5 jumatate am avut spectacol. La 7 m-am sculat din pat, dar nu cred ca m-am trezit inca.
Ai mei baieti au venit aseara de la prohod plini-plini de ceara, asa ca a trebuit sa scot ceara si sa pun la spalat hainele.
Astazi mi-a mai ramas de facut friptura de miel (am condimentat-o de ieri) si curatenie la parter, plus srans rufe - intins rufe, plus calcat (sa fim seriosi, cred ca se amana; poate calc vreo ora doar, sa avem in zilele de Pasti).
Diseara la Slujba de Inviere merg la Patriarhie cu Trinitas TV(astia macar dau si liturghia, nu doar utrenia).
Va pup pe toate si aveti grija de voi!
conchita spune:
Buna dimineata, Romania. :-)
Iasmin, ce inseamna lumina harica pe chip? frumoasa poveste, dar cam imposibila pentru de-astia micii ca mine...of.
Katya, daca ai stii ce grei imi sunt umerii...:-)
sunteti gata cu pregatirile, tot? eu am fiert toate maruntaiele pentru drob - am luat dupa reteta de-aici: pipote, inimi, ficatei de pui, dar am gasit si ficat de vita. am fiert ouale sa le vopsesc maine (diferite de alea pictate), am fiert pentru salata, maine doar sa fac maioneza si s-o ornez. am luat si miel, maine fac friptura. maine incerc sa stric si-un cozonac, sa vedem. maine, adica azi la voi. maine imi iau si rochie de Pasti. maine maine maine, ce frumos suna! :-))
si legat de Biserica, o sa ma culc fain frumos intr-o ora si ceva asa, cand termin ce mai am, o sa ma rog inainte sa inchid ochii sa-mi zica Dumnezeu unde e mai bine sa ma duc maine, unde sa-L gasesc printre ispite si bruieri putine, ca-s slaba si asta e, io-s crestin de-ala care are nevoie de conditii sa fie crestin bun. altfel, huh.
Iasmin08 spune:
Conchita, am gasit in multe pilde si povestiri referiri la lumina de pe chipul celor induhovniciti. Se pare ca atunci cand se roaga, pentru ca rugaciunea le este atata de curata, se pogoara Duhul Sfant sub forma de lumina peste ei. Tot asa, sfintii parinti pot vedea de pilda cine a fost proaspat botezat. Noi poate n-o percepem, dar ei da. Alte povestiri spun despre sfinti care atunci cand se roaga se fac ca o candela de lumina, parca ard cu totul in rugaciune. In altele se spune despre sfinti care atunci cand ridica mainile la cer si se roaga, rugaciunea urca din gura lor la cer ca o coloana de foc.
Cat despre povestea postata, eu am citit-o intr-o carte a parintelui Paisie, dar am gasit un link unde puteti citi intregul context:
http://www.sfantulioanrusul.ro/blog/articol/32/dragoste-curata.html
Asta fireste printre cozonaci, cumparat rochiti, pictat oole si restul...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Bravo Conchita, ai fost harnicuta. Eu abia am facut ochi.
Imi beau cafeaua acum. Cine ma join-aneste?
Foarte bine faci in privinta alegerii Bisericii. Roaga-L sa iti dea un semn ca sa poti decide....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Astazi dimineata ma gandeam la ceea ce inseamna dragoste, dupa ce am prins o frantura dintr-o carte trimisa de parintele duhovnic, o carte scrisa de Savatie Bastovoi. In carte parintele e intrebat de ce e asa o mare diferenta intre dragostea trupeasca si cea duhovniceasca (intre soti). Iar parintele a raspuns : "Nu exista mai multe feluri de dragoste, exista o singura dragoste, unica" Si mi-am amintit de ceea ce povestea parintele Paisie Aghioratul, ca a venit la el la coliba un american ortodox, care avea lumina harica pe chip. L-a intrebat deci ce fel de viata avea, dar barbatul a spus ca nici nu tine post, nici la biserica nu merge. Insistand deci parintele, acela a povestit cum anume s-a invrednicit el de o asemenea stare: ""Parinte", mi-a spus, "sunt casatorit si am trei copii. La īnceput o duceam bine īn familie. Dupa o vreme, īnsa, femeia mea nu a mai avut rabdare sa se ocupe de casa si de copii, si de aceea cerea mereu sa iesim la plimbari cu prietenele ei. I-am facut hatarul. Dupa putin timp, mi-a spus ca vrea sa mearga singura cu prietenele ei. Am primit si aceasta, iar eu ma īngrijeam de copii. Dupa aceea nu a vrut sa mergem in concediu īmpreuna, ci a cerut bani sa mearga singura. Apoi mi-a cerut un apartament ca sa traiasca singura. Am facut-o si pe aceasta. Dar ea īsi aduna acolo prietenii. In acest rastimp, īncercam sa o ajut īn felurite chipuri, cu sfaturi, ca sa o conving sa-i fie mila de copiii nostri, dar ea nici nu voia sa auda. In cele din urma mi-a luat o mare suma de bani si a disparut. Cautam si īntrebam de ea peste tot, īnsa nici un rezultat, ii pierdusem urma cu desavarsire. Īntr-o zi am aflat ca venise aici īn Grecia, si locuia īntr-un bordel. Mahnirea mea pentru halul īn care ajunsese nu se poate descrie. Cuprins de mahnire, am īngenuncheat sa ma rog: "Dumnezeul meu", am spus, "ajuta-ma sa o gasesc si sa fac tot ce īmi sta in putinta ca sa nu-si piarda sufletul! Nu pot suferi sa o las in halul in care a ajuns !!". Atunci m-a īnvaluit acea Lumina, iar inima mea a fost inundata de pace"..." Deci dragostea si rabdarea aceea netarmurita i-a daruit acelui om, ceea ce doar sfintii se invrednicesc sa aiba. Dar cati dintre noi iubesc asa? noua ni se pare imposibil mai ales sa iertam. Majoritatea n-am fi in stare sa iertam daca ne inseala o data.. sa mai iubim cu toata inima dupa ce a cazut de tot?? Nici atata. Ei, dar noi suntem neputinciosi. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Foarte frumos Iasmin....
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Iasmin, in joia Mare, au fost asezati in fata 12 barbati, iar pe la mijlocul Liturghiei a inceput ceremonia de spalare a picioarelor de catre preot. Eu incepeam sa cant in surdina ( cu voice de flaut - le schimb in functie de necesitati), in timp se citeau fragmente din Evanghelie, iar preotul spala picioarele a 3 barbati. Dupa ce termina eu incepeam aceeasi piesa ( e de vis piesa) tare, si se canta cu corul si cu toata lumea, apoi urma a doua serie de 3 barbati carora li se spalau picioarele cu muzica in surdina, si tot asa pana au fost spalate picioarele tuturor. Ti se facea pielea de gaina, pt ca se citea rar, cu voce joasa, si cu muzica aceea superba in surdina nu misca nimeni....
Crinuta si minunea ei
Second chance
conchita spune:
Iasmin, o sa citesc, multumesc frumos. Crinuta, multumesc si tie.
va ofer si eu in dar o pilda de Paste. dar nu e de la sfinti, ci de la copila mea, deci e copilaroasa si subiectul e destul de frivol, dar pe mine m-a marcat momentul. :-) mergem zilele trecute sa cumparam rochita de Paste. si erau la magazin o gramada de culori si modele. ii zic: sonia, uita-te si alege cateva daca vrei si dupa aia te ajut sa alegi una singura, desigur, daca vrei. sonia mea sta nitel pe ganduri, se uita nitel la rochii razant (mai, erau o gramada, mi-ar fi luat mie o zi sa ma decid daca erau pentru femei), scoate un "mmmmmm" dulce si cu aratatorul drept si hotarat imi arata: pe cea verde cu flori albastre. io raman cam chioras, asa repede? o intreb daca e sigura. da. dar pe celelalte le-ai vazut, aia roz iti place, dar asta rosie cu picatele. nu, o vreau pe aia verde cu flori albastre. doamnelor dragi, de la un moment incolo recunosc ca m-am jucat cu intrebarile ca intr-un experiment, nu-mi venea sa cred pur si simplu ca un prunc de 3 ani are atata stapanire de sine sa reziste si ofertei bogate si confuzante, si dubiilor instilate de un adult (ma-sa curioasa), si sa ramana calma si jucausa. pilda e ca asa as vrea sa cred si eu in Dumnezeu!!!
Paste fericit cu lumina in case si in suflete.
crinuta spune:
Conchita draga, sa nu te mire. Asa sunt copiii, si inca cate lectii ne mai dau ei noua. Of, de si-ar pastra omul puritatea din copilarie....
Apropos, tu vb cu Sonia in romana sau in ambele limbi?
Crinuta si minunea ei
Second chance
mamabear spune:
Ce mai faceti dragelor?
La mine, cel mic nu vrea sa ma lase la treaba, asa ca ascult pe YouTube www.youtube.com/watch?v=q7dXdy1sCm8&feature=related" target="_blank">Cantarile Invierii, ca tot a venit deja Sfanta Lumina la Mormantul Domnului.
Am asa o bucurie, simt cum se apropie marea sarbatoare.
Va pup!
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Ce mai faceti dragelor? La mine, cel mic nu vrea sa ma lase la treaba, asa ca ascult pe YouTube www.youtube.com/watch?v=q7dXdy1sCm8&feature=related" target="_blank">Cantarile Invierii, ca tot a venit deja Sfanta Lumina la Mormantul Domnului. Am asa o bucurie, simt cum se apropie marea sarbatoare. Va pup! |
Eu am o problema, inca am casa cu fundu in sus si nu am reusit sa termin. Acu ar trebui sa ma opresc din treaba, ca tot a venit lumina invierii? Dar n-am cum sa las casa asa cum e, si stimatul sotz nu e inca acasa sa ma ajute, a plecat iar sa fie ''born to be wild'' pe motor Bine c-am terminat mancarea, macar pot lasa casa cu fundu in sus, dar papam papa bun
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori