Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 11
crinuta spune:
Draga de tine Iasmin, am vazut ca m-ai sunat. Intr-adevar, in Biserica imi inchid telefonul.
Acum am intrat in casa.
Am cantat de la 14:00 la o biserica, dar am mers inainte, apoi s-a trecut pe sub " mormant" facut dintr-o panza neagra pe care era Isus pe Cruce,flori, etc.
Dupa ceremonia de azi am avut tot acolo repetitie pt maine noapte, dupa care am plecat la cealalta biserica unde a inceput ceremonia la 18:30. Mi-e foame, am o stare aiurea. Sper doar sa fie anexita, sau altceva, dar nu apendicita. In Biserica am luat un Nurofen ca ma luase capul, cred ca e presiunea scazuta.
A fost frumos, dar imi pare rau ca nu am ajuns la Catedrala. Eu cand cant ma concentrez la muzica.
Multumesc pt urari, acum ma apuc sa pap ceva, desi nu am pofta de mancare.
Ma apuc sa citesc ce ati scris.
pup
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
smantana cand se pune? dar pot sa-l fac din pipote, inimi si ficatei de pui si-atat? sau... mamabear, ce e ala hatmatuchi?! nimic |
A scris gresit sor-mea : hasmatuchi (arata ca un fel de patrunjel, dar are miros diferit)
Smantana se pune la sfarsit, dupa ce ai dat prin masina ficateii (daca e cazul) si ai adaugat inima si pipota bucatele, ouale, etc. Si da, il poti face si asa, o sa iasa delicios, dar pune ficatei in proportie mai mare decat celelalte.
Iote hasmatuchi: http://i0.data.avantaje.mysitepreview.info/9990E49AF94951975945105A762CD32F4/foto6-hasmatuchi.jpg
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
mamabear spune:
Iasmin, multumesc de corectare. Eu nici nu mai vad tastele de oboseala, si sunt si cu cate un ochi la prohod. Inca mai am treburi nebifate pe lista, dar astept sa vina baietii cei mari (nu-s ei asa de mari, dar daca au un fratior bebelus par mai mari) cu tati de la manastire , si sa adoarma cel mic , care acum e cocotat in brate la mine si apoi mai vad eu ce mai fac. Oricum ei vin la 10, le fac dus , la cei mici le-am facut si daca am noroc reusesc sa termin de bifat lista, fara calcat bineinteles. (lenjeria n-o calc, dar am altele, de e gol dresingul si dulapurile, ca stau rufele in morman).
Sper ca a nascut cu bine Nikole.
Dorothee, Macrina, voi nu aveti voie sa va obositi, trebuie sa aveti grija de bebelusii din burtici.
Patou, numai bine si tie si familiei tale iti doresc.
Katya, tare as vrea sa intru si eu la cura de slabire, dar momentan e sugarelul pe primul plan asa ca profit.
Crinuta, multa sanatate si grija mare la obosela. Eu te admir pentru cate faci, dar ai grija sa nu te extenuezi.
Conchita, mama mea mai face drob de pasare si iese foarte bun. Fa asa cum a zis si Iasmin si o sa fie delicios.
crinuta spune:
Mamabear, sunt nu obosita, extrem de obosita.
Azi la biserica era afis cu Novena Indurarii Divine care incepe azi,in Vinerea Mare. Sarbatoarea Indurarii Divine are loc in prima duminica dupa Pasti si este precedata de Novena care incepe azi si se termina sambata viitoare.
Aceasta Novena a dorit-o Isus, si a promis ca va darui orice har celui care o va recita, cu conditia sa fie spovedit si sa puna in practica conditiile cerute de Cultul Divinei Milostiviri: increderea totala n Dumnezeu si fapte de caritate pt aproapele nostru.
In timpul Novenei trebuie mers la Liturghie zilnic, Liturghie si Impartasanie, si evident spovada la inceputul Novenei si cand mai este cazul.
Moastele Sfintei Faustina Kowalska se afla zilele acestea la Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Macrina spune:
Multumesc fetele, pfii ce de mesaje cu drobul asta.. Eu il fac cu ficatei de pui.. s-ar putea ca smantana sa fie secretul, sa-l faca mai bun.. Multumesc..
Conchita, asa era si la biserica romaneasca din NY, de aia ma abtin sa mai zic ceva , deci nu ai buba tu..
Burta mea e bine, am fost la doctor si am dilatatie 3
Dar nu ma las, fac cozonac, pasca si oua chiar daca nasc pe blatul de la bucatarie.
Katya spune:
Vai de mine,Conchita ,ce povestesti tu acolo...si pe-aici lumea mai vorbeste inainte sa-nceapa slujba de Inviere,ca si in tara,nu mai stii cit popor se aduna?Ei,dar cind iese preotul,atunci se face liniste si lumea cinta si slujba e slujba...Aici la biserica unde merg e un preot exceptional,tine o liturghie cu o voce asa de clara si totul e asa plin de solemnitate,cind zice "sus sa avem inimile",toti sintem cu ochii la crucea pe care el o ridica incet si inimile ni se-nalta si ele,de asemenea tine mai tot timpul usile altarului deschise,vedem totul in timpul Prefacerii,cum sta cu miinile ridicate si implora Duhul Sfint sa se pogoare si sta in genunchi si se roaga si spune asa de impresionant "Dumnezeule,curateste-ma pe mine,pacatosul,si ma miluieste!"..Si si enoriasii sint la locul lor,familii intregi vin la spovedit,la slujba duminica de duminica,chiar daca s-o mai sopti prin spate,lumea oricum vine chiar pt slujba,altfel ce rost ar avea sa bata orasul...Ma intristeaza deci sa aud ca prin alte parti e asa urit...
Ei,dar stii ce?La cit de bataioasa esti tu,ce-ti pasa tie de ce fac ceilalti sau daca se uita la tine?Tu du-te-n fata si asculta tot si te umpli de prezenta Domnului,in rest...
Sau ce sa zic?Mai du-te si prin alte parti si,unde simti mai multi fiori,acolo sa te opresti,dar mai intii si-ntii sa mergi totusi la noi...la romani...
mamabear ,dar nu tinem o dieta,ci stilul Montignac,adica nu mamaliga cu peste(nici n-am mai facut atunci...)sau cartofi cu friptura sau sandvis etc...Sotul meu chiar nu face abateri,eu am facut o gramada,m-am destrabalat in post,am mincat la cartofi si la piine...
Va las,peste o ora plec la Prohod,mai vorbim!Va pup!
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Macrina uite reteta de la Andreea (phillip), numai ca eu pun doar organe de miel, si n-am sa pun marar ca nu-mi place. carne tocata de miel, ficat de vita, ceapa verde muuuulta, patrunjel, marar, oua (4-5), sare, piper. daca ai organe le fierbi, apoi le toci si amesteci totul. compozitia nu trebuie sa fie sfaramacioasa, daca e, mai pui ou, sau smanatana, ulei etc. coci drobul la 350 pana e rumenit pe deasupra. Crinuta, sanatate! ma gindeam seara trecuta la tine; mama e greco-catolica, dar pentru ca in sat nu avem biserica merge la ortodocsi, de fapt a trecut in parte la ortodoxie; eu am pendulat intre cele doua biserici cindva cautindu-mi calea, am ramas ortodoxa dar merg cu drag la slujbele catolice aici, mai ales ca avem Oratoriul, o maretie arhitecturala; http://images.google.ca/images?hl=en&q=oratoire+st-joseph&um=1&ie=UTF-8&ei=fia2S4uGDoH_8AbM56jFBA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCgQsAQwAw aseara vroiam sa plec mai repede de la denii, era tirziu (eram inb Montreal, la noi in Laval am gasit biserica incuiata din pacate) si cind sa ies imi blocasera masina in parcare, am intrat in biserica vecina, era slujba catolica, exceptional de frumos-am ramas acolo pina la sfirsit; de fapt pe mine tot un sfint al catolicismului, Sfintul Anton si Acatistul si postul lui mi-a scos in cale barbatul , dar despre asta am sa va povestesc alta data. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Ieri s-au spalat picioarele la noi. Ai prins momentul?
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Fetelor, nu mai stati noptile. Eu nu am timp de nimic, o sa am dupa duminica, dar odihna e mai importanta. Sunt atat de obosita incat nu imi trebuie nimic.
va pup
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Neatza fetelor Am facut un butoi de cafea, ca parca va vad obosite cu ochisorii mici.
Macrina, Macrina ce ne facem noi cu tine. Sa luam avionul si sa venim s ate legam de pat??? Dilatatie 3 si tu vrei sa rupi blatul de la bucatarie cu munca?? Tu si cu mamabear vreti probabil statuie in mijlocul orasului de va zdrobiti asa tare. Bey, si io ma zdrobesc (nu ziceti la nimeni shhhhh) dar la mine munca obisnuita e zdrobeala. Sunt treburi care trebuie facute (Ultima oara in Ajunul Craciunului mi-a fost asa de rau de am stat lata in pat cu frisoane de la exagerare. Iar ieri ma impinse pacatul sa car masa din bucatarie intr-o camera, ca sa calc, singurica...Si normal ca rinichii au inceput cu serenade, si da-i durere).
Crinuta asa frumos mi-ai povestit ieri pe mess cu spalatul picioarelor, o sa te mai rog s amai amintesti odata si pentru fete cum face parintele, pentru ca acolo e un ritual liturgic.
Acuma cum te mai simti? Si tu ca fetele pe care tocmai le-am certat alergi ca o albinuta fara astampar si parca participati la o competitie ceva, o sa castigati premiul "Mamica mea le face pe toate repede si bine, si arata ca cea mai dulce floare'"
Ana, m-am emotionat gandind ca romanii nostri sunt romani peste tot, merg cu obiceiurile (cozonaci, branzoaice) si isi educa si copilasii sa fie asa. La fel si pentru celelalte fete ale noastre din disapora
Iasmin08 spune:
Astazi dimineata ma gandeam la ceea ce inseamna dragoste, dupa ce am prins o frantura dintr-o carte trimisa de parintele duhovnic, o carte scrisa de Savatie Bastovoi. In carte parintele e intrebat de ce e asa o mare diferenta intre dragostea trupeasca si cea duhovniceasca (intre soti). Iar parintele a raspuns : "Nu exista mai multe feluri de dragoste, exista o singura dragoste, unica"
Si mi-am amintit de ceea ce povestea parintele Paisie Aghioratul, ca a venit la el la coliba un american ortodox, care avea lumina harica pe chip. L-a intrebat deci ce fel de viata avea, dar barbatul a spus ca nici nu tine post, nici la biserica nu merge. Insistand deci parintele, acela a povestit cum anume s-a invrednicit el de o asemenea stare:
""Parinte", mi-a spus, "sunt casatorit si am trei copii. La īnceput o duceam bine īn familie. Dupa o vreme, īnsa, femeia mea nu a mai avut rabdare sa se ocupe de casa si de copii, si de aceea cerea mereu sa iesim la plimbari cu prietenele ei. I-am facut hatarul. Dupa putin timp, mi-a spus ca vrea sa mearga singura cu prietenele ei. Am primit si aceasta, iar eu ma īngrijeam de copii. Dupa aceea nu a vrut sa mergem in concediu īmpreuna, ci a cerut bani sa mearga singura.
Apoi mi-a cerut un apartament ca sa traiasca singura. Am facut-o si pe aceasta. Dar ea īsi aduna acolo prietenii. In acest rastimp, īncercam sa o ajut īn felurite chipuri, cu sfaturi, ca sa o conving sa-i fie mila de copiii nostri, dar ea nici nu voia sa auda. In cele din urma mi-a luat o mare suma de bani si a disparut. Cautam si īntrebam de ea peste tot, īnsa nici un rezultat, ii pierdusem urma cu desavarsire. Īntr-o zi am aflat ca venise aici īn Grecia, si locuia īntr-un bordel. Mahnirea mea pentru halul īn care ajunsese nu se poate descrie.
Cuprins de mahnire, am īngenuncheat sa ma rog: "Dumnezeul meu", am spus, "ajuta-ma sa o gasesc si sa fac tot ce īmi sta in putinta ca sa nu-si piarda sufletul! Nu pot suferi sa o las in halul in care a ajuns !!". Atunci m-a īnvaluit acea Lumina, iar inima mea a fost inundata de pace"..."
Deci dragostea si rabdarea aceea netarmurita i-a daruit acelui om, ceea ce doar sfintii se invrednicesc sa aiba. Dar cati dintre noi iubesc asa? noua ni se pare imposibil mai ales sa iertam. Majoritatea n-am fi in stare sa iertam daca ne inseala o data.. sa mai iubim cu toata inima dupa ce a cazut de tot?? Nici atata. Ei, dar noi suntem neputinciosi.