De tot rasul!

De tot rasul! | Autor: micheline

Link direct la acest mesaj

La uzina noastra s-a incercat sa se fure bancomatul azi noapte. Nu ar fi nimic de comentat la acest capitol, se mai intampla. Nu l-au putut fura hotii, pentru ca nu au putut trece de usa blindata. De tot rasul este faptul ca bancomatul se afla langa cladirea paznicilor, in incinta unei uzine din cadrul industriei de aparare. Adica, paza trebuie sa fie foarte stricta, ca daca nu, poate sa faca bum.
Au sarit hotii gardul, tocmai pe la poarta care nu avea sarma ghimpata, au intrat in cladire, au incercat sa fure bancomatul, nu au reusit, au rupt usile de la cateva birouri, totul cu o ranga. Replica unui sef al paznicilor? Ce bine dom'le ca nu au iesit paznicii, ce vroiati sa le dea cu o ranga in cap? Paznici care de altfel au armament in dotare! Pistol contra ranga. Grea dilema. De tot rasul. Bietii oameni au avut somnul greu, doar trebuie sa doarma si ei dupa 3 zile intense de munca acasa. Si inca nu s-a vorbit de sanctiuni, in coditiile in care sunt atatia altii care isi cauta cu disperare un loc de munca. Si nu cred ca este posibil sa ti se fure bancomatul de la 4 metrii distanta de cladirea in care stai.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Nu cred ca au arma in dotare (poate baston de cauciuc). Nu cred ca stii conditiile in care, daca ar avea arma in dotare (desi ma indoiesc), au voie sa traga cu ea. Nu cred ca stii salariile lor, ca sa vorbesti de sanctiuni. Metrii se scrie cu un singur I.
Nu zic ca e normal sa se incerce un jaf cu agentii de paza langa. Dar in tara asta agentii de paza sunt niste entitati adunate dintre cei care nu sunt in stare de altceva mai bun, li se cer maxim 8 clase, au un salariu de mizerie si au rolul de a pazi batranele cu caini sa nu le urineze animalele in incinta fabricii. Mai mult nu poti sa le ceri in conditiile astea.
Evident o sa urmeze reactiile de stupoare si ochii dati peste cap, de parca nu asta e realitatea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micheline spune:

Au pistoale. Si nu de jucarie. Daca ai citit cu atentie si nu ai vanat doar greseli de ortografie, sunt paznici intr-o fabrica apartinand industriei de aparare. Aceasta inseamna un regim mai strict. Si cu siguranta in aceasta uzina nu ai acces pentru a te pimba pe alei cu cainii. Le cunosc salariile, nu sunt mari, dar nici mult mai mici dacat ale altor lucratori din fabrica respectiva. Spun doar ca, angajati fiind intr-o functie, chiar si cea de pazic, trebuie sa-ti faci datoria, nu sa dormi in timpul programului. Daca eu nu ajung la 7 punct sa intru pe poarta fabricii imi inchide poarta in nas, desi lucrez acolo. Atunci intrebarea mea, cred ca pertinenta, este: De ce mai avem paznici? Adica, saracii, daca tot sunt angajati pe acest post, pot dormii linistiti pentru ca au salarii mici. Apropo, cladirea Parchetului este la cca 50 metri, iar politia la vreo 200. Si exista si telefoane in dotare. La un singur semnal, se puteau strange de pe perimetru 16 persoane din paza, daca le era frica sa actioneze singuri. Asa ca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Dora, eu zic sa mai citesti odata cu atentie prima postare de la acest subiect si sa remarci cateva mici amanunte:
- "La uzina noastra " => micheline lucreaza acolo, deci stie mai multe amanunte decat oricare din noi.
- in incinta unei uzine din cadrul industriei de aparare => foarte posibil ca paznicii sa fie un pic mai altfel decat cei "tipici" : un pic mai bine pregatiti, poate, cu ceva mai multe responsabilitati.
- Paznici care de altfel au armament in dotare! - reiau primul paragraf, micheline lucreaza acolo , probabil ca trece zilnic pe langa ei si vede cu ochiul liber daca au sau nu pistol

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui micheline
Daca eu nu ajung la 7 punct sa intru pe poarta fabricii imi inchide poarta in nas, desi lucrez acolo.

N-am ce-ti face, daca n-ai ranga. Probabil ca tu intri pe poarta cu geanta, plasa, sau cu mana in buzunar. Daca ai avea o ranga, ai putea intra nestingherita. Ziua sau noaptea.
In rest, cum spui...de tot rasul.

PS: nu vreau sa intru in vreo polemica, dar sper ca n-am inteles eu bine: daca ai salariu mic, nu trebuie sa-ti faci 100% treaba pentru care ai fost angajat?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

M-a deranjat un pic tonul initial al mesajului, de aceea am si reactionat asa, cu ironii gen ca oamenii au stat degeaba 3 zile acasa, ca sa se aplice sanctiuni, ca altii n-au ce munci (de unde rezulta ca ar trebui dati afara) etc. Intamplator cunosc si jandarmi, si politisti, si agenti de paza. Stiu situatia in care jandarm statea in post cu arma cu cartusul gol, cel plin fiind sigilat in buzunar, deci in caz de atac armat pana schimba cartusele din pistol putea sa-si ia o ranga in cap de 10 ori. Plus ca am inteles ca noi avem o lege absurda, ceva de genul ca daca te ataca unul cu un cutit, nu ai voie sa ripostezi decat tot cu cutit, nu cu arma de foc.
Daca oamenii au stat 3 zile acasa rezulta ca lucreaza 24 cu 72 si e dreptul lor legal sa doarma 4 ore din cele 24 (pe rand, evident). Nu am inteles din mesaj nici ce anume au ei de pazit (cladirea in care stau, poarta blindata, bancomatul, armamentul etc). Nici de unde se stie atat de exact si de netagaduit ca in acel moment toti dormeau bustean si n-au auzit nimic.
Iar faptul ca agentii de paza (si nu numai) mai atipesc noaptea in post e o realitate care nu ma asteptam sa mai surprinda pe cineva. Am zis atipesc (adica se trezesc la cel mai mic zgomot), nu ca dorm ca lemnul de poti sa tragi cu tunul langa ei si sa nu se scoale. Cert e ca eu n-as iesi sa ma bat cu o gasca de indivizi periculosi inarmati cu rangi, atata timp cat statul roman protejeaza infractorul prin legislatia pe care o are. Ceea ce ar fi trebuit sa faca era sa anunte si sa cheme in sprijin autoritatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Inconstienti.Sunt inconstienti de-a dreptul.Pai daca pot intra si gainarii fara probleme si paznicii dorm in mod sigur altii specializati in furt de echipament existent intr-o uzina din aparare nu vor avea nici o problema.
Nu, nu e de ras .E de plans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

era pe stiri acum vreo 2 zile, nu mai stiu unde exact au furat unii un bancomat, paznici au sarit, au mancat super bataie unul era in coma la spital. Aveau pistoale numai ca putini sunt cei care trag cu sange rece plus ca in Romania fiind, in exercitiul functiunii si cu hotul de gat daca tragi tot tu esti anchetat pana la adanci batranete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora

Iar faptul ca agentii de paza (si nu numai) mai atipesc noaptea in post e o realitate care nu ma asteptam sa mai surprinda pe cineva. Am zis atipesc (adica se trezesc la cel mai mic zgomot), nu ca dorm ca lemnul de poti sa tragi cu tunul langa ei si sa nu se scoale.

Pe mine ma surprinde realitatea aasta.
Si nu stiu nici cum isi poate controla cineva asa de bine organismul incat sa stie sigur daca atunci cand sta asezat si cu ochii inchisi urmeaza sa adoarma de-a binelea sau doar sa atipeasca.
Eu de exemplu nu dormeam niciodata cu bebelus nou nascut in pat tocmai pentru ca mi-era frica de asta.
Or fi ei mai tari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Da, situatia este "comica" iar paznicii niste oameni iresponsabili, dupa parerea mea nu au nici o scuza, stiau pe ce salarii vin si in ce conditii vor lucra, nu au fost fortati de nimeni sa vina sa stea de paza.

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora
Ceea ce ar fi trebuit sa faca era sa anunte si sa cheme in sprijin autoritatile.

Pai...si de ce n-or fi facut-o?
Sau, mai pe sleau: care-i diferenta, in cazul discutat, ca fabrica aia are sau nu paznici?

Nu trebuie sa fii deranjata: da, se stie ca portarii atipesc in post (unii, iata, dorm de-a binelea); si se mai stie ca politia nu-si face treaba, doctorii iau spaga, profesorii isi mediteaza in particular proprii elevi, soferii fura motorina de la masinile pe care le conduc, chelnarii iti trec in nota de plata si data...si multe altele care se stiu. Toti sunt "indreptatiti" sa o faca din cauza ca statul roman nu le da bani, nu-i protejeaza, etc.
Ar trebui, ca tot ne-am invatat cu ele, sa fim intelegatori?
Eu...nu sunt intelegator.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput