Bobocei de sept-oct 2008 (271)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mimihoo/mimihoo.jpg)
Mimihoo spune:
neata,
urat cu viermii astia, sper sa scapati definitiv de ei.
m-ati omorat cu FTK, fast track??? ce-i asta? am citi in mesajul Adei dar nu cred ca am inteles bine
o zi frumoasa si plina de sanatate!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
sesiune foto studio 2
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
babytza spune:
Eu incerc sa ii gasesc un nou camin catelusei mele. Nu mai am timp de ea si o iubesc prea mult ca sa imi bat joc de ea asa. O chinui, nu ma ocup de ea asa cum trebuie si prefer (desi mi se rupe sufletul ca fac asta) sa ii gasesc o noua familie care sa o scoata la plimbare si sa o gigiuleasca asa cum era obisnuita.
E shi-tzu, fetita, are 6 ani si este foarte cuminte. Nu a avut pui pana acum, pentru de anul trecut cand am vrut sa o dam la imperechiat, am descoperit ca are piatra la vezica si am tinut-o pe tratament. Restul detaliilor la telefon celor care sunt interesati.
Daca stiti pe cineva care ar dori sa o adopte, cineva care sa o iubeasca, sa imi spuneti va rog.
Babytza si puiiValentina
David
mamidestefan spune:
nikolici
citeam in paginile topicului de anul trecut.. ca voi ati fost diagnosticate cu giardia?..a trecut un an de atunci ..ati scapat ?
mai ales ca esti si gravi...nici nu vreau sa imi imaginez ce face flagelul asta unui nou- nascut
of fetelor..cind a aparut giardia la primul bobocel din bucuresti? ca mie mi-a scapat complet subiectul asta la vremea aia ?
LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
mamidestefan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudinna neata! mamidestefan, pana la urma ati scapat??? credca ai dreptate cu sursa, insa nu putem tine copiii intr-un glob de sticla...zau ca nu mai stiu cum sa-l feresc...si cum sa feresc alti copiii de Razvan care a avut...sau poate ca mai are... dupa a cata tura de Nikvorm ati scapat?? www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA Blogul boboceilor mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
din nefericire nu am scapat
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
luptam din greu
![](plang.gif)
![](plang.gif)
![](plang.gif)
![](plang.gif)
stiu ca nu putem sa ii punem sub un clopot de sticla...dar putem sa fim foarte rigizi cu jucariile (sa nu le mozolim bine si sa le dam altor copii.. mai bine le lasam acasa), putem sa evitam pe cit posibil intilnirile (asta e situatia..si cind era gripa porcina..aceeasi recomandare era )..si cred ca mai sunt si alte masuri ce se pot lua..care sa minimizeze riscurile..macar..daca nu le elimina complet..
Oricum ..riscurile cele mai mari sunt la copilasii sub trei ani...pe masura ce cresc ..incepe sistemul imunitar sa fie mai eficient..si trec mai usor pe linga "sursa" fara sa se infesteze..
dar cei care sunt atinsi de mici.."absorb" foarte usor flagelul..
Eu m-as muta intr-o padure...daca s-ar putea
![](icon_smile_big.gif)
LIDIA
![](mamica.gif)
gaia.nevia spune:
Lidia, despre transmiterea giardiei, citez si eu dintr-un articol oarecare, informatii pe care le stiam si eu:
Contactul cu microbul se realizeaza prin ingestia alimentelor contaminate cu giardia (consumarea de fructe sau legume nespalate, alimente incorect preparate, intr-un mod neigienic sau intr-un loc insalubru, nespalarea pe maini dupa fiecare folosire a toaletei, in special toalete din locuri publice, etc).
Simptomele apar la o saptamana dupa contactul cu microbul, iar diareea, daca apare, este autolimitata, durand maxim 4-5 zile.
In afara organismului microbul nu tolereaza caldura sau lipsa apei, dar poate trai luni de zile in apa rece.
Cea mai frecventa cale de transmitere este cea interumana, prin igiena defectuoasa. Giardioza apare in general in crese, gradinite, centre de ingrijire sau plasament, etc, orice aglomerare umana insotita de conditia unei igiene sanitare precare. Nu este exclusa nici transmiterea alimentara (vezi mai sus) iar transmiterea prin intermediul apei potabile explica epidemiile raspandite la nivelul unui intreg oras (insuficienta clorinare a apei sau contaminarea panzei freatice cu ape menajere).
Tratamentul se instituie numai dupa un cosult medical de specialitate si dupa certitudinea diagnosticului de giardioaza. Medicul prescrie antibiotice eficiente pe giardia (metronidazol sau furazolidon). Ultimul este frecvent utilizat pentru copiii, deoarece este disponibil ca sirop care nu este amar. Unii pacienti cu giardioza prezinta inca simptome dupa disparitia microbilor. Deseori, copiii care frecventeazĺ cresele infecteaza intreaga familie, fiind necesar tratamentul tuturor membrilor familiei.
Chiar nu pot sa cred ca bobocei de-ai nostri au stat atat de mult in comun incat sa-si transmita giardia. Faptul ca ne-am intalnit in parcuri, unde copiii stateau in majoritatea cazurilor in carucioare, nu prea suna a "aglomerare umana insotita de conditia unei igiene sanitare precare"...
Crezi ca are rost sa recitesti capitole intregi? Daca imi aduc aminte bine, la Nikole a fost alarma falsa.
Oricum, e un subiect care merita toata atentia, in ideea de preventie - nu consumati apa nefiltrata, nu mancati legume nespalate, feriti-va de locuri cu igiena precara, si verificati eficient copiii de giardia, daca prezinta simptome asemanatoare.
De-acum bobocei (sau frati de-ai lor mai mari) merg la cresa/gradinita asa ca expunerea este si mai mare fata de anul trecut
Multa sanatate!
Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
Muuh spune:
mamidestefan eu te inteleg ca esti foarte suparata pe diagnosticul de giardia, e normal sa fi furioasa dar nu este chiar asa ceva ingrozitor. De doua pagini il descrii ca pe o boala cel putin ingrozitoare, am cumva senzatia ca dai vina pe fetele cu care te-ai vazut acum un an pentru infectia Izabellei. Studiile spun ca 80% din populatie este purtatoare de giardia, cel mai des se ia din apa de la robinet si nu toti dezvolta simptome. Acum chiar sa ii zici lui nikolici ca ce poate face giardia unui nou nascut mi se pare asa apocaliptic. Cate din nou si-au facut testele de giardia inainte sa nasca? Cate om fi nascut fiind purtatori de giardia?
Repet te inteleg perfect ca esti ingrijorata pentru copii tai dar nu cred ca are rost sa le bagi in sperieti pe toate celelalte mamici, cu siguranta, daca va fi nevoie iti vor cere sfatul. Exista copii purtatori sanatosi de giardia care nu au nici un simptom si nu, nu e vorba de ai mei, nu ma simt vizata doar ca mi se pare cam apocaliptic tonul tau.
gaia.nevia spune:
Mimihoo uite aici despre FTK, www.ftk.ro/despre-fastrackids" target="_blank">situl lor
Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
mamidestefan spune:
citat din mesajul lui Muuh mamidestefan eu te inteleg ca esti foarte suparata pe diagnosticul de giardia, e normal sa fi furioasa dar nu este chiar asa ceva ingrozitor. De doua pagini il descrii ca pe o boala cel putin ingrozitoare, am cumva senzatia ca dai vina pe fetele cu care te-ai vazut acum un an pentru infectia Izabellei. Studiile spun ca 80% din populatie este purtatoare de giardia, cel mai des se ia din apa de la robinet si nu toti dezvolta simptome. Acum chiar sa ii zici lui nikolici ca ce poate face giardia unui nou nascut mi se pare asa apocaliptic. Cate din nou si-au facut testele de giardia inainte sa nasca? Cate om fi nascut fiind purtatori de giardia? Repet te inteleg perfect ca esti ingrijorata pentru copii tai dar nu cred ca are rost sa le bagi in sperieti pe toate celelalte mamici, cu siguranta, daca va fi nevoie iti vor cere sfatul. Exista copii purtatori sanatosi de giardia care nu au nici un simptom si nu, nu e vorba de ai mei, nu ma simt vizata doar ca mi se pare cam apocaliptic tonul tau. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
da cred ca e cam apocaliptic postul meu..imi pare rau
![](floare.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
tu intotdeauna pui punctul pe i
![](pupic.gif)
LIDIA
![](mamica.gif)
Nocom spune:
Neata,
Noi suntem muuult mai bine!!! Nu a mai vomat nici unul azi noapte, iar Matei nici caca nu a mai facut.
Daria in schimb a facut de 3 ori azi noapte si deja de 2 ori de cand s-a trezit (la 9 jumate
) Una peste alta sunt ff multumita de evolutia lor in urma tratamentului, sper sa megem asa in continuare!!!
Acuma dimineata Daria a bagat la greu mar copt cu banana si covrigi de buzau iar Matei se chinuie la a doua felie de paine prajita cu branzica de vaci.... Nu stiu ce sa fac cu apa, ca ar bea mandoi pe neresuflate cate 200 de ml, dar mi-e ca vomita.. si asa ne certam in continuu ca nu le dau cate le trebuie.... Ceai nu mai vor deloc...nici nu stiu cum sa le mai dau smecta!?!?!
va pup si va multumesc ca va ganditi la noi!!!
Nerantula spune:
citat din mesajul lui mamidestefan Eu m-as muta intr-o padure...daca s-ar putea ![]() |
La capuse ???
![](socat.gif)
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
![](gravida.gif)