Felicitari CARLA! Flori de liliac-mai-iun'10 (60)
Raspunsuri - Pagina 14
marylenac spune:
Iar acum am o alta "dilema" de gravida. Oare pe bb 2 am sa il iubesc la fel de mult ca pe Matei? Cum o sa ma impart, cum o sa impart iubirea. Stiu....la asta trebuia sa ma gandesc mai demult dar.....ma framanta totusi. La mine, totul, dar absolut totul se invarte in jurul lui MAtei. Probabil ca nu voi imparti iubirea intre cei 2, cred ca se va naste o alta sursa de iubire, nu voi lua de la Matei sa dau celuilalt, cred ca vor aparea resurse noi pentru bb 2, ca va fi altceva. Pana sa raman insarcinata a 2-a oara nu credeam ca am sa pot iubi 2 copii pt ca pe Matei il iubesc incomensurabil, apoi am vrut inca un bb chiar pentru Matei. Asta ca sa vedeti si voi ce imi umbla mie prin neuronul gravid....
Mami de Matei nazdravan si 
32 s
Flubby spune:
La mine maica-mea e cu gura mea, ei tot si se pare una sau alta, de aia nici nu vreau sa vina sa ma vada dupa nastere, ca se apuca sa comenteze, ca are greutate prea mica, sau prea mare, sau ca nu mai stiu ce...in schimb soacra-mea de abia asteapta un nepot (este primul din familie) insa ea avand 3 baieti si-ar fi dorit foarte mult o fetita evident, si cu toate ca la noi la ecografii nu a fost niciodata nici un dubiu asupra sexului bb-ului, ea tot parca nu s-a obisnuit cu ideea ca e baiat, si tot imi arata nu stiu ce fetite dragute ale vecinilor (ca stam in acelasi cartier)...si mie imi plac fetitele dar domne' acum facem baiat!!!! atat i-ar trebui sa comenteze ceva de copilu meu....asa ca marylena_c te inteleg perfect ca n-ai iertat-o nici acum
rxd
29 + cu 
pisi-pis spune:
Nati, si eu pana acum vreo 4 saptamani aveam senzatia ca imi cade burta cand ma ridicam de pe scaun, trebuia s-o tin cu maina, acum vad ca s-a mai ameliorat. Pe mine ce ma ajuta era sa ma asez din nou si sa ma ridic dupa cateva secunde. Si stai cuminte, ce atata graba, mai avem pana la 40 de saptamani, noi avem DPN-il la 2 zile distanta
.
Dureri in buric am avut si eu, cred ca avea bebelina ceva in zona respectiva ca aveam o galma chiar langa buric. Chiar sunt tare curioasa ce era. Acum am o galma lunguiata imediat sub stomac, de nu reusesc deloc sa ma aplec, ca fac cuta chiar pe ea. Si parca mi s-a facut burtica mai transversala. Si am observat ca de multe ori ma mananca burta exact acolo unde fortez pielea, de exemplu unde face "cuta" ca sa ma aplec. Cuta in ghilimele, ca nu mai reuseste ea saraca sa faca cute... Se amelioreaza mancarimea cand ma dau cu crema. Eu folosesc shea butter, am aflat de ea de pe forum, si deocamdata sunt multumita. A si am mai avut mancarimi in perioadele in care burta a crescut foarte repede, am avut 2 puseuri de crestere, de mi-am speriat colegele de la o saptamana la alta.
Alina, ma bucur mult de asa fetitza maricica, e o scumpitza. Intr-adevar, eu sunt pentru nasterea naturala, dar daca ar exista si cel mai mic risc pentru bebe n-am nici cea mai mica remuscare sa fac cezariana. Pana la urma sanatatea e cea mai importanta.
Multumesc celor care mi-au transmis felicitari pentru carucior, dar inca nu l-am cumparat, doar m-am hotarat pentru culoare
. Trebuie sa-l iau azi sau cel mai tatrziu maine, pentru ca are reducere pana pe 31 martie - fara reduceri cred ca nu l-as fi luat. M-am hotarat pentru el din cauza trotuarelor de aici pavate cu piatra cubica, calçada portuguesa se numeste. Aveam nevoie de un carut care sa amortizeze bine trepidatiile, pentru ca e mai rau decat in parc pe pamant. Si chiar si asa o sa ii cumpar si roata din fata cauciucata, sa amortizeze mai bine. Bine-inteles mai existau si alte carucioare cu roti mari de cauciuc, heavy use, dar nu aveau alte facilitati, de genul scaunasul nu se inclina sau nu se putea aseza cu fata la mama si la strada, asa cum sunt majoritatea carucioarelor orasenesti. In ziua de azi e mai usor sa iei un doctorat decat sa cumperi un carut. Din pacate quinny e maricel, ocupa mult spatiu, desi se inchide si mai ales deschide foarte usor. Nici usor nu e, ba din contra. Are si cosulet, dar destul de micut, nu apare in poza. Sa vedem cat de multumita o sa fiu, sper sa nu fac o greseala.
Vad ca vorbiti si de greutate, eu in ultimele doua saptamani am exagerat cu mancarea si vad ca se acumuleaza repede kilogramele [:]. Pana acum vad ca am luat 6.5 kg, nu pare mult, dar am luat aproape 2 numai in ultimele 3 saptamani
. Cred ca o sa ma manance doctorita, ca e tare obsedata cu greutatea. LIn luna de dinaintea ultimei consultatii ma ingrasasem doar 500 g si chiar si asa a strambat din nas, ca imi venea sa o strang de gat, pai ce vroia, sa slabesc??? Acum cred ca ma linseaza
.
Si pe deasupra am o burta maaare, cred ca toate kg s-au pus pe burta, parca vad ca la sfarsit nici nu voi reusi sa ma mai misc.
Nikol, ai grija, eu cred ca nu as fi rezistat. Si eu cred ca faceam noaptea, cu portierele deschise si cu sotul cu un palton ceva, drept paravan. Sanatatea e cea mai importanta
.
Dumnezeeeeule, veronicach, cum sa scoata nervul fara anestezie??? Bine cel putin ca e un doctor sufletist, of, ce grea incercare. Sa moara nervu! ![]()
Iubirisca, felicitari pentru rezultatele bune la eco. Vad ca si doctorul tau e obsedat cu greutatea, chiar mai rau ca al meu, ca tu erai slabutza, nu ca mine.
Ale, nu-ti face griji, raceala ta sigur n-o afecteaza pe printesa, dar e suparator pentru tine. Din pacate sarcina scade puterea sistemului imunitar, se pare pentru a nu il respinge corpul pe bebe. Si eu am niste zgarieturi care se incapataneaza sa nu treaca repede, de obicei sunt tare "buna de carne", dar acum se vede diferenta.
Nana, nu te gandi asa, nu o smulge nimeni de la caldurica, pentru bebelusi e mult mai putin traumatizanta nasterea prin cezariana. Si oricum nici la nasterea naturala nu e decizia lor, ci a proceselor biochimice ce au loc la noi in organism.
Vivela, ce tare esti cu plasturele pe buric ![]()
, al meu e gata sa ajunga la orizontala, dar inca nu s-a rasucit. Voi aveti linea nigra, cant apare?
Flubby, multa sanatate cu rinichiutul, insanatosire grabnica!
Ruxi, da, si eu am "intariri" ale burtii/contractii in locul unde impinge bebe, doctorita mea a zis ca e normal, si sa-mi schimb pozitia corpului, pentru ca sta bebelina intr-o pozicie ciudata. Daca imi schimb pozitia si-o schimba si ea, si trece.
Mai fetelor, odiseea asta e un maraton, pe masura ce scriu mai apar pagini.
Ana 29+ cu 
Flubby spune:
Mary eu cred ca multe mamici isi pun astfel de intrebari. Nasa mea de exemplu mai are o sora, si ea evident se vedea mama de fetita, numai ca dzeu i-a dat un baietel si se gandea cum o sa creasca ea un baietel, acum la al 2-lea bb si-ar fi dorit o fetita dar era convinsa ca e baietel..dar surpriza, asteapta o fetita...si a inceput sa-si faca griji ca ea nu stie sa creasca o fetita....deci iata cate trec prin capul unei mame...si sunt convinsa ca si multe altele in afara de asta...
dar pana la urma ne descurcam cu brio toate nu!?!?!
rxd
29 + cu 
n_a_n_a spune:
Anca, eu deja sunt paranoica
. Acuma de exemplu ma bate gandul sa nu faca infectie respiratorie dupa nastere, ca daca nu i se comprima pieptul prin canalul vaginal nu elimina lichidul amniotic di plamanei si trebuie aspirat de catre doctori, si daca nu e aspirat corespunzator, se poate infecta...
Ruxi-buxi, din fericire mama mi-e cea mai buna prietena, alaturi de sora mea
. Si imi place la nebunie sa ma rasfete
, asa ca nu ma deranjeaza prezenta ei. Pacat ca trebuie sa se intoarca la serviciu atat de repede...
Nana
32+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -8
ancutzicab spune:
Nana, esti o dulce! Dar unde a incaput atata lubenita?![]()
Anca
29+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca
Flubby spune:
mai fetelor, eu vad ca tot spuneti de doctori obsedati de greutatea acumulta in sarcina, dar eu vin si va intreb, ei v-au invatat cumva ce si cum sa mancati ca sa luati in greutate conform standardelor lor?
sau doar au pretentii?
eu am auzit si de doctori care recomandau diete clare, daca tot vroiau sa-si pastreze pacientele suple...nu doar asa sa pretinda, mi se pare aiurea...
rxd
29 + cu 
n_a_n_a spune:
Marylena, eu am o colega de serviciu care a refuzat sa faca al doilea copil pentru ca in mintea ei e convinsa ca nu-l va putea iubi la fel ca si pe primul. Eu sunt de acord cu ce spune bunica mea: "dragostea pentru copii nu se imparte, se inmulteste, si cu durerea e la fel: copiii sunt ca degetele unei maini: la oricare dintre ele te tai, te doare la fel de mult". Asa ca eu am incredere in intelepciunea ei
. Sper ca si Adelina sa aiba o surioara sau un fratior in maxim doi ani.
Ana (pisi) mie mi-a aparut linea nigra sub si deasupra buricului foarte, foarte devreme, nici nu mai stiu exact sa-ti spun de cand, parca e acolo de cand lumea
.
Anca, secretul e urmatorul: bagi doua-trei felii, stai putin, faci o vizita la baie si o iei de la inceput!
Nana
32+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -8
n_a_n_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Flubby mai fetelor, eu vad ca tot spuneti de doctori obsedati de greutatea acumulta in sarcina, dar eu vin si va intreb, ei v-au invatat cumva ce si cum sa mancati ca sa luati in greutate conform standardelor lor? sau doar au pretentii? eu am auzit si de doctori care recomandau diete clare, daca tot vroiau sa-si pastreze pacientele suple...nu doar asa sa pretinda, mi se pare aiurea... rxd 29 + cu ![]() |
Mie nu mi-a comentat doctorul pe tema asta, ba din contra: m-a incurajat de fiecare data cand am avut crize de genul "sunt grasa ca o vaca" - ca o sa imi revin fara probleme dupa ce nasc, cu putina sala si inot. Mi-a zis in principiu sa mananc ce vreau, dar sa nu fac abuz, mai ales de dulciuri concentrate. Mi-a zis ca bebe consuma in plus caloriile aferente unui pahar de lapte zilnic, insa corpul este "programat" sa-si faca depozite pentru perioada de alaptare. Deci un NU hotarat mancatului pentru doi. In rest, sfaturile sunt la fel cu ce stim noi deja: multe fructe, mai ales citrice, multe legume crude, multe fibre (cereale integrale), lactatele, carnea rosie - mai ales d vita (pentru proteina de calitate, fier si mai ales vitamina B12) sa nu lipseasca din dieta, mai putine grasimi si prajeli, fara sucuri in afara de cele facute proaspat acasa, si bla, bla... "Predica" asta am ascultat-o la inceputul sarcinii. Dupa baiurile cu stomacul am primit liber sa mananc orice CE POT, nu conteaza ce
Nana
32+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioanaamr: -8
Iubirisca spune:
Pisi si mie mi-a aparut dunga deasupra si sub buric si sotul rade de fiecare data cand imi vede burta si zice ca dunga mea e stramba
.
Iubirisca 29+