**Zmeurici de iulie-august 2009 (35)**
Raspunsuri - Pagina 15
Giova spune:
Neatza!
si azi noapte a plans, dar parca nu chiar asa...am bagat Orajelul in functiune si a dormit linistit...langa mine, of course.
Nu stiu daca mai imi ajunge pana in iunie cand vine cineva din Canada si i-am zis sa-mi aduca cateva cutii, chiar face minuni. Noi am stricat o groaza cand plangea la inceput, crezand ca sunt diintii si cand colo a avut otita.
Acum e iesit de tot dintisorul, intr-adevar, m-am bucurat cam repede ca nu era tot varful iesit, mai ramasese putin de tot. Sper sa "se lungeasca" repede.
la ceilalti nici un semn.
sunt fericita ca vine sorella din Italia. numai eu si sotul stim, e surpriza pt. restul.
sper sa ajunga maine dim. in Timisoara, caci ii si plasez copilul ca sa mai fac eu una alta. ce rea sunt!
lasa ca nu i-a vazut din sept. si moare dupa ei, asa ca....nu are scapare.
Mi-a zis dr. de fam. ca din aprilie se fac programari la ea. La toata lumea e la fel am auzit la tv ca trebuie sa si platim, la fiecare vizita cate 5 lei, chiar si la urgente. Doamne unde vom ajunge?
la cat mai multe lunite zmeureilor:
Pavel Daniel si Patricia
Blanca! Multa sananate si fericire alaturi de familia frumoasa pe care o ai!
Sa va bucurati toata viata de minunea mica si ea de voi!
Camilucaci!
ma pun sa citesc si revin....
la noi e mohorat si ploua, s-au adeverit previziunile de la tv.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
Giova spune:
Bely depinde de ce afectiune are copilul/adultul. Mie la Edi pt. muci si tuse urata mi-a dat cu ACC 200, ser fizilogic si ser efedrinat. Sunt fel de fel de retete so concentratii. asta numai dr. stie. E ok cu ser ca nu are ce sa strice, dar daca e mai grav trebuie si altceva.
Clara super ca papa struguri bryce. am inteles planul vostru de bataie.
Blanca super bubu mic cum se spLA PE DINTI. SI EU AM AVUT LA mARCO PERIUTA DE CARE ZICEA rALLU, CEA CARE SE BAGA PE DEGET, asa o poti spala mai usor.
Ayda felicitari pt. vestile bune si pt. putzulica, sau cofrag de oua, cum vrei. e frumos sa ai si pereche, acum ce vrea DD, sanatos sa fie.
aoleu Flosideea cu ce vesti vii.asta va lipsea acum. nu stiu cat are voie sa nu alaptezez dupa anestezie, depinde cat e de puternica. mai bine intreaba anestezistul.
Vally of...credeam ca aveti mai multi...si voi va chinuiti, nasol.
Anemona hai ca nu e chiar asa. sper sa mai rezist o perioada, sa nu clachez.
gata, urla gogoasha.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
Corinna1982 spune:
Neata!
Am zis eu bine ca daca ii iese lui Edisor un dintzisor, ii iese si Mariucai...ei bine...avem un coltisor M-a zgariat dimineata la deget, dar nu ma lasa sa vad, e un incisiv jos. Nu a facut mai rau decat de obicei azi-noapte, adica nmuuulte treziri, din care 2 de socializare de cate o ora
Camilucaci!
Blanca!
Sa fiti sanatoase si voioase!
------------------------------
Corina, mami de Maria Alexandra (07.08.09)
Botezul Mariei (18.10.09)
pooh spune:
Fetelor,multumim pt. cuvintele frumoase!La multe lunite sarbatoritilor de azi!!Blanca,la multi ani!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
MONITZA86 spune:
Neata de la noi!!!
DE o ora ma chinui sa scriu un mesaj
NOapte grea sunt chiauna rau,da ce mai conteaza,viata e frumoasa si parca pe zi ce trece face cate ceva nou si uit de toate orele dec somn pierdute.Mai nou merge peI langa pat pe orice se reazama incearca sa se ridice ,cade(noroc de scutec k ii mai amortizeaza cazatura),ia se ridica ,si daca nu izbuteste o ia de-a busilea k vorba aia e mai usor si sigur.AZi noapte a avut o poztie de somn la un moment data asemanatoare strutului capul la cutie si curul in sus afara.Doamne ce figura!!La cat imi era de somn ma amuza pozitia ei.
IN fine vad ca mai sunt zmeurici car se chinuie cu dintzucii nu am ramas doar noi ,cu nopti miorlaite.OFfff... greu e cu dintzucii astia.
BLANCA CAMILUCACI LA MULTI ANI SA FITI SANATOASE SI SA VA BUCURATI DE ZMEURICILE VOASTRE
Blanca ce bubic exemplar ,cum mse spala ea pe dintzuci.
Flosideea offf....ce veste ,numai pe mana dr si a intreg sistemului sa nu ajungi ca risti nu numai sa nu se rezolve problema ci chiar sa se agraveze.Putere surorii.... si tie rabdare
Ayda _m ce bine k bebe 2 e in regula.baietel?!pereche Andreei?! orice sanatos si voios sa fie.Si voi fara dintzuci va mai chinuiti putin.
SAra _amira insanatosire grabnica printesei?
Anemona sa treaca repejor rosul din gatut bine ca nu aveti si alte simptome.
GIOVa bine macar k a iesit unul,dar ce nasol sange gingie rupta ,
.CAnd ma gandesc k ma asteapta perioade mai grele decat astea ah?
LA mai multi dintzuci
plange individa mica.
MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara
pooh spune:
Hehehe,si noua ne-a iesit un coltisor.....un incisiv central superior......si se pregateste celalat.....Giova,off,cand te citesc,cat l-au chinuit dintisorul pe micutul EdiCorinna,felicitari pt. dintisor!Flosideea,horror ce povestesti tu acolo.......Poate totusi se rezolva azi,sa nu ajunga sora-ta la operatiePooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
pooh spune:
Ayda,ma bucur ca ai venit cu vesti bune de la dr......abia astept poze cu burticaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
ayda_m spune:
La multi ani Blanca
La cat mai multe lunite sarbatoritilor de azi!
Pooh o sa pun poze cu burtica in curand, felicitari pt dintisori!
Ayda13+ si Andreea Teodora (9 iulie 2009)
poze noi
www.flickr.com/photos/12483841@N04/sets/" target="_blank">pozici
flosideea spune:
neata fetele..azi am 2 bebelusi,mai ales ca nepotelul n`a vrut bibe sub nici o forma asa ca am apelat la .era nepapat de la 6 si doar nu`l las sa`i fie fomica,slava Domnului ca mai am laptic.la ora 10 din pacate n`o baga nimeni in seama pe sor`mea .offf,sunt praf,n`am inchis un ochi azi`noapte...
si acum sa va zic ceva de baiatul meu:bate palma si de Florii a inceput sa faca bravo.l`am filmat,dar n`am mai apucat sa descarc.sa vad cand reusesc.
ma retrag,ma duc sa`mi mai pun o cafea ca am nevoie.
ziggy spune:
Sunt o mamica care mai reusesc din cand in cand sa va citesc, cu scrisul mai greu.
Vreau sa scriu un mesaj pentru Sara_amira, cu rugamintea de a nu se supara prea tare, nu prea dau sfaturi, dar acum as vrea sa intervin putin, pentru ca am trecut si eu prin situatii asemanatoare cu baiatul cel mare.
Lui Calin, care acum are trei ani si 4 luni, i-am administrat in primul an de viata de vreo 5 ori antibiotic la recomandarea medicului de familie. Cand Calin avea 1 an si doua luni am cunoscut un medic pediatru excelent, si am inteles ca foarte posibil sa ii fi dat antibioticul in primul an de viata fara sa fie necesar. La primul semn de rosu in gat, doctorita de familie imi zicea antibiotic. Un rosu in gat se poate trata cu nurofen, care este si antitermic si antiinflamator, insa atentie, trebuie doza corespunzatoare cu kg copilului. Daca doza este prea mica, nu este suficienta sa lupte cu infectia si apare febra ce pare de necontrolat.
Daca ai un medic pediatru bun, care ti-a spus ca antibioticul nu este necesar, urmeaza-i sfatul. Stiu ca sunt momente cand crezi ca febra nu mai scade, insa de multe ori antibioticul nu ajuta neaparat, iti da tie o senzatie de liniste, insa boala isi urmeaza cursul ei.
Ceea ce vreau sa spun ca in general copii mici si cei din primul an de colectivitate pot face pana la 8-10 viroze respiratorii pe an, si unii medici considera ceva normal. Daca am trata de fiecare data cu antibiotic, am distuge sistemul imunitar al copilului, si sunt cazuri cand se renunta chiar si la gradinita.
Daca ai dubii cere mai multe pareri, in general tusea se trateaza bine cu aerosoli, febra scade cu nurofen si panadol, in situatii de exceptie algocalmin, pe care l-am utilizat si eu la cel mare in situarii in care febra nu ceda.
Stiu ca esti trista si suparata, si sper sa nu fi deranjat prea tare mesajul meu, de fapt este un mesaj pentru toate mamicile aflate la inceput de drum. Capul sus si treceti cu tarie peste aceste boli, caci vor mai veni multe, mai ales o data cu intrarea in colectivitate.
Insistati foarte mult la doctor, cereti multe lamuriri si daca nu sunteti multumite cautati un alt si alt pediatru pana il veti gasi pe cel potrivit.