Pepenasi de iulie-august 2008 (179)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare si buna regasire!
Am ajuns cu bine, o sa va povestesc mai multe dupa ce ne mutam, deocamdata suntem ca la hotel
Inca ne reglam somnul, dar e ok. Ne pregatim de Paste, iar saptamana viitoare ne mutam la noi acasa. Cheile le-am luat ieri, am dus o parte din bagaje, dar nu ne-am cumparat inca mobila - azi incepem.
Va pup pe toate si pe toti, si va doresc sa aveti sarbatori minunate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina_1609

fetelor, voi stiti o biserica in Bucuresti unde se pot sfinti oua, pasca , cozonac etc? Ca am fost la cateva de inviere si nu am vazut asta. toata lumea se imprastie pur si simplu dupa slujba. La noi asa se facea si tare mi-e dor de acest obicei: sa mancam duminica dimineata din mancarea sfintita...

Marina, daca nu gresesc, obiceiul cu sfintitul cosului este la slujba de duminica. Cel putin la catolici asa este.
E adevarat ca la bunica mea la tara, se facea aceasta slujba in noaptea invierii, insa, slujba incepea la ora 4-5 dimineatza iar dupa slujba mergeam acasa si serveam micul dejun din acest cos sfintit.
Ori, cum la oras, slujba incepe la ora 12 noaptea....nu cred sa gasesti vreo biserica care sa fi pastrat acest obicei.

Va doresc din toata inima Lumina in suflete! Pace si liniste!
Paste Fericit tuturor!

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

intru si eu repede,sa va urez UN PASTE FERICIT,cu multa lumina!
LA MULTI ANI ALEXA TEO,SA FII SANATOASA SI SA AI PARTE DE TOT CE E MAI BUN IN VIATA!!!!!

MAI3,am fost asa de emotionata cand am citit ce ai scris!sa dea dumnezeu sa fie bine,sa ai o sarcina usoara si un bebe la termen si sanatos.
noi suntem ok,cu putina tuse si muci.azi au venit nasii si codrin,care nu i a mai vazut din noiembrie,a urlat cum se apropiau de el,asa ca a tb sa il tin numai in brate.
cris in schimb a fost un model de cumintenie,i a luat nasa o carte cu dinozauri model 3d si s a uitat pe ea,apoi a numarat pinguinii din cartea primita de codrin tot de la nasi.

inca n am reprogramat ex auto,am avut treaba acasa,spalat de geamuri,perdele,mancare,cumparaturi etc.
azi suntem singuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Va urez un Paste fericit si linistit langa familie.

Anka ce ma bucur ca ati ajuns bine, m-am tot gandit la voi. Asteptam detalii cand va aranjati.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Va doresc un Paste fericit, cu multa dragoste si sanatate!

bujo, de unde ai luat costumul cu frac pt micutul nasic si la ce pret? Next week mergem la botez la nepotica si ma gandeam sa il gastesc si pe David asa. Acum nu stiu daca o fi si in Bucuresti magazinul

Bazarul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

L-a primit de la unchiu, dar l-a luat de la un magazin de cartier, a dat 50 lei pe el. Sigur gasesti si in Bucuresti, imi zicea Flo ca e undeva. Crek tot vreun magazin din asta gen bazar, nu Carrefour sau Cora.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Va doresc la toate sarbatori fericite, Lumina Sfanta sa va umple casa de iubire, intelegere si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Sarbatori fericite, dragelor, cu multa iubire in suflete!

Pupicei si mi-e tare dor de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_a

Citat:
citat din mesajul lui Marina_1609

fetelor, voi stiti o biserica in Bucuresti unde se pot sfinti oua, pasca , cozonac etc? Ca am fost la cateva de inviere si nu am vazut asta. toata lumea se imprastie pur si simplu dupa slujba. La noi asa se facea si tare mi-e dor de acest obicei: sa mancam duminica dimineata din mancarea sfintita...

Marina, daca nu gresesc, obiceiul cu sfintitul cosului este la slujba de duminica. Cel putin la catolici asa este.
E adevarat ca la bunica mea la tara, se facea aceasta slujba in noaptea invierii, insa, slujba incepea la ora 4-5 dimineatza iar dupa slujba mergeam acasa si serveam micul dejun din acest cos sfintit.
Ori, cum la oras, slujba incepe la ora 12 noaptea....nu cred sa gasesti vreo biserica care sa fi pastrat acest obicei.

Va doresc din toata inima Lumina in suflete! Pace si liniste!
Paste Fericit tuturor!

proud mummy

ana, saru mana pt raspuns. Sotul meu este catolic si am vazut anul trecut la biserica de la Bacau o singura fetita venita cu un cos cu merinde la slujba din ajun.... aici in Bucuresti nici vorba :(

La noi in Moldova, la tara se sfinteste mancarea spre dimineata, asa cu mai zis si tu. mergeam de cu seara la sujba si stateam pana dimineata (vorba vine ca stateam, mai treceam si pe la discoteca in nestirea parintilor, ca ne trimiteau de capul nostru. vara'mea a patit-o nasol chiar ca a lasat cosul intr-un colt la disco si careva i l-a furat . Nu mai povestesc cum si-a luat-o acasa....).
Dimineata dupa o noapte intreaga de slujba, ieseai afara si trecea popa sa sfinteasca. apoi se trecea pe la cimitir si se lasa langa morminte de pomana. apoi mergeai acasa. Dimineata puneam intr-un lighean putina apa, un ou alb (insemnand curatenie), un ou rosu (sanatate), banuti (avutie) si toata vamilia se spala pe fata in acea apa. Luam cate un ousor si il frecam asa de obrajori si ne rugam sa fim sanatosi.... etc. Apoi ne asezam la masa si mancam din bucatele sfintite....
Aici vad ca nu se practica asta si mi-e asa dor de aceste obiceiuri... :(
Am mai intrebat si pe altii din Bucuresti daca stiu asta si habar nu aveau de asa un obicei :(

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

Paste fericit tuturor!

Anka, ne bucuram ca sunteti bine! Spor la amenajat casuta noua!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput