Copiii voshtri dorm pe perna?
Naomi,are 1 an shi aproape o luna shi a dormit mereu numai pe saltea fara nici un fel de pernutza sub cap.Cit am avut protectoarele la pat totul a fost ok dar am fost nevoita sa le scot,caci tero-chan a crescut shi acele pernutze ii impiedicau vizibilitatea,drept pentru care i-am pus doar pe latura de la cap,o pernutza mai inalta,ca sa nu se lovesca la cap in plimbarile nocturne.Ei,de vreo luna,am vazut ca dupa aproximativ o ora de somn(fie zi,fie noapte),Naomi se muta intr-o pozitzie ciudata shi asha ishi continua somnul.Doarme in 4 labe,cu capul pe perna aia inalta,miinile sub perna shi poponeatza in sus.Din 12 ore de somn nocturn,cred ca mai bine de 8 le doarme asha,pe genunki shi nu mi se pare o pozitzie prea indicata.M-am gindit sa-i pun o pernutza subtzire sub cap shi sa scot perna aia protectoare.
Este indicat sa o las sa doarma cu perna sub cap?
Eddy & Antonia Naomi
Raspunsuri
Kiara spune:
Fetita mea a dormit cu pernuta (puisor) de pe la 2 luni si n-a avut nici un fel de problema. E drept ca atunci cand era bebe o urcam cu jumatate de copr pe pernuta (ea regurgita frecvent si asa ne-a recomandat medicul), dar pe urma a ramas cu pernuta sub cap. Acum are mai multe, iar una e musai intre picioare!
Cricor spune:
Buna,
Eu multa vreme am fost convinsa ca e bina sa dormi fara perna (eu asa dorm). Am intrebat insa un chiropractor care mi-a spus ca e foarte indicat sa dormi cu perna, si chiar si copiii trebuie sa doarma cu perna. Acum, nu sunt foarte sigura ca asta e adevarul, dar trebuie sa recunosc ca explicatia are sens. Daca dormi fara perna, colana vertebrala nu e dreapta, mai ales cand dormi pe o parte sau pe burta. Tot el zicea ca cei mai multi pacienti ai lui sunt oameni care dorm pe burta.
Corina
acs spune:
Cred ca pozitia asta de somn, in patru labe, n-are nici o legatura cu perna. Si Mariuca mea doarme tot asa (cam de pe la 11 luni) si nu-i pun perna sub cap. De cate ori ma duc sa o invelesc (cam de 2 ori pe noapte), o gasesc cu funduletul in sus, in aer :). Cateodata isi aduna toata patura sub burtica, asa incat poponetul ei pare si mai sus. Dar nu-mi fac probleme. Pana pe la 10 luni dormea numai pe spate si-mi era teama ca-si turteste capul :).
In privinta pernei, cred ca e mai bine pentru coloana sa doarma fara sau cu o pernuta subtire.
Multa sanatate,
Manuela
tinatache spune:
mi-ai luat vorba din gura, Eddy. Problema asta mi-o pun si eu de ceva vreme, insa toate pernutele pt copii gasite aici sunt f subtiri, aproape ca nu exista! Si tot cu fundu'n sus dormea si mandra mea! Acuma de cand am pus-o in saculet doarme mai mult pe o parte. Nu cred ca e f bine pt coloana , pt ca gatul e un pic stramb, zic eu... am sa-i iau una mica, subtirica... oricum alta solutie nu am...
PS: uite aici, in poza se vede in spatele fetitei ca perna e la fel de groasa ca si plapuma. asa sunt toate!
http://www.quelle.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/EUR/Q_BrowseProduct-Start;sid=VSHlXsCcfhzlaf8ZK5ZJSqPlmUxR4RCmQ38=?CategoryName=500457&ProductPage=2&AAID=100000107553
Cristina, mamica cu burtica
Andrada spune:
Asa mi-e dor de Marcu cind dormea cu fundul in sus...!
Sa faceti poze. Mereu ne uitam la ela cu drag.
Noi i-am pus perna cind a vut prima raceala mai serioasa sa-i curga mucozitatile din nas. De atunci nu mai doarme fara.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Marianar spune:
Vladut doarme pe pernuta ( una foarte subtire)de la 1 luna si o saptamana. I-am pus perna pt. ca dormea pe burtica si fara perna se foia tot timpul. Si acum somnul cel mai bun e in patru labe , pernuta o plimba dupa el si in somn
dddd spune:
pana la un an si ceva daria nu a dormit cu pernuta dar acum are una micuta pe care doarme.
ponicid spune:
Doamnelor si fetita mea dormea la un momentdat cu fundul in sus, ghemuita. M-am tot intrebat ce are si am descoperit ca ii era frig. Ea nu suporta sa fie invelita (deci dormea dezvelita) iar eu nu o inbracam suficient de bine (avea pe ea numai pijamaluta). Desi in casa erau 25 grade, in timpul somnului i se facea frig si se zbatea pe toate partile pana se aseza cu fundul in sus si asa dormea. Mama mi-a atras atentia ca s-ar putea sa ii fie frig. Si asa a fost. Cum am inbracat-o ceva mai bine a inceput sa doarma linistita si o gaseam la acelasi capat al patului dimineata. Cum o vad agitata noaptea (in cazul in care nu este bolnava) stiu ca sufera ori de frig ori de cald. Cum rezolv problema inbracamintei, cum se linisteste.
Daniela, mamica de Ana-Maria
EDDY spune:
Shi iar ma declar multzumita cind vad ca nu sint singura!Vad ca sint o gramada de copilashi ce dorm "cu curu'-n sus" Eu i-am luat pernoiul ala mare pe care se cocotza shi i-am pus la capul patului,un prosop rotit ca sa nu se lovesca shi o pernutza mica pe care sa o gaseasca in locul shtiut.Eee,daca auzeatzi azi-noapte cu ce furie lovea tero-chan peretele shi ce urla...cre'ca va luatzi cu miinile de cap.Ei dar nu m-am lasat nici io shi am decis ca trebuie sa se acomodeze cu perna mica,altfel o las fara nik shi gata.
Manuela,la Naomi are legatura perna aia mare cu dormitul in 4 labe,caci pina sa o pun acolo,dormea normal,adica pe burta sau pe o parte.Daca nu era asha inalta perna,nici nu ma preocupam.
Tina,am vazut perna din foto dar parca nu-i asha subtzirica.Eu i-am inlocuit acum pernoiul cu o pernitza cumparata de mult,fara nici un scop.Nu-i speciala pentru pat;poate ca ai remarcat-o prin vreo poza ce tzi-am trimis cu Naomi:poza roz cu Pooh.
Andrada,shtii cite poze am cu tero-chan dormind?Shi ca amintire dar shi ca sa le arat parintzilor mei,care nu au vazut-o inca niciodata.
Ponicid,Naomiei nu-i este frig ci vina este a pernoiului protector.Shi ziua cind doarme dupa prinz tot in patul ei,la fel se cocoatza pe perna shi doarme atirnata iar noaptea este imbracata bine iar heaterul cu halogen functzioneaza pina dimineatza.
Multzam fain de pareri shi mai ales pentru ca m-atzi linishtit spunindu-mi ca shi voi avetzi asha exemplare pe acasa. dulci,
Eddy & Antonia Naomi
liliana csaki spune:
Laura a inceput sa doarma in 4 labe pe la 1 an si 2 luni, acum are 4 si 3 luni si o gasesc de multe ori dormind asa.Desi pentru noi pare ciudat(mie mi se pare haioasa si i-am facut o multime de poze dormind cu fundu-n sus)probabil ca pentru ei este totusi confortabil.Si ea a dormit multa vreme fara pernuta, acum are una f subtire si 2 mici pe care le foloseste pe rand, sa-si acopere gurita si nasul, altfel nici nu adoarme.