polipi refacuti dupa operatie
Buna ziua mamici (si tatici),
Acum un an fata cea mare (aproape 5 ani pe atunci) a facut o operatie de polipi. Nu racea mai des, nu facea otite, dar sforaia de se spargeau geamurile si respira asa de greu in somn ...
De cateva luni a inceput sa sforaie din nou, iar de putin timp aproape ca nu mai poate sa respire noaptea.
Sunt aproape convinsa ca la control doctorul v-a recomanda operatia...Ati avut cumva aceasta problema, a fost operat copilul a doua oara?!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
Raspunsuri
roxy spune:
buna, nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu o noua operatie, dar stiu ca polipii se pot reface pana pe la 7 ani, dupa care se largesc canalele nazale sa le spunem si nu se mai infunda asa usor.Scuze explicatiile asa din topor.Eu mi-am operat baiatul cel mare tot asa cand avea 5 ani, din cauza ca respira numai pe gura si ii afectase deja vorbirea, era neinteligibila , chiar daca nu racea deloc, asta a fost motivul important.De respirat pe nas 100 % nu o face nici acum, doar vorbirea si-a revenit, dar nu am mai mers nici la control sa vad daca s-au refacut, cu toate ca probabil inclin sa cred ca da dupa cum respira iar cu gura intredeschisa.Am auzit de multe cazuri in care copii sunt operati de 2 sau 3 ori , pentru ca se refac repede pe un teren propice.
De aceea mai intai eu as sugera sa faci o visita la un cabinet homeopat ,asta daca nu te deranjeaza ideea normal, si sunt preparate acolo special pentru asta care fac ca acesti polipi sa se retraga, si sa stea cel putin in remisie , adica sa nu creasca mai mult.Operatia as lasa-o ca ultima solutie daca nu merge altceva si daca ii pune in pericol sanatatea.
E o idee , ce zici?
Astept si eu cu interes ce spun si restul fetelor, ca sunt multe pe aici intre noi care si-au operat copii.
cristalina spune:
Eu personal chiar daca am vazut ca se refac polipii (se cunoaste dupa respiratie si, desi multa lume imi spune ca nu se poate, daca ma uit bine cu o lanterna in nas ii vad!) eram extrem de reticenta la ideea unei noi operatii...Insa cand o aud noaptea cum se chinuie sa respire (si are si apnee) ma apuca plansul.
carolinah spune:
Dar medicul ce recomanda? A vazut copilul? A recomandat repetarea operatiei? Poate are altceva? Poate se infunda in nas seara din motive de alergie... etc
Eu zic sa mergi la medic.
cristalina spune:
Pai am programare, dar incerc sa aflu mai multe pana ajungem la doctor.
Inainte de operatie facea la fel, dupa operatie a fost foarte bine timp de sase luni...