*LMA!!* Puiuti de Randunici 2008 (392)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Eu trebuie sa ma apuc odata de treaba aia multa de o am si nu stiu cu ce sa incep
Oricum , Raluca, nu stiu ce pretentii ai , dupa ce ca ti-au zis don'soara
I-ati vazut ieri p-aia cinci politisti ,cu masinile lor noi, cum au intrat unul in altul pe autostrada Alora le sunase ceasul nene, adevarat cascadorii rasului

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Off Simo! multa sanatate la puiutzi! ce s-au adunat toate acum!

multumim de felicitari!

Bravo Brianna!! succes si in continuare!
Raluca ala fu ceasul rau! bine ca esti ok!

Tonic ce tare! nu imi mai aduc aminte.. m-am apucat si eu de recitit candva, dar m-am lasat..

si ma duc la nani!
va sa aveti o zi buna!

Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Briana felicitari! Raluca poti sa-i iei si un tricou cu cap de mort acum, ca merita fata!

Cuscra in spiritul randunicilor "rusii fie cu tine"! Cred ca ai inima cam stransa, pe langa alte griji.
Si un pup pt fetita scumpa, n-am stiut ca nu au trecut bubitele mititica credeam ca e ceva temporar doar. Si pt fratiorul viitor gradinar sa fie inrolarea cu succes si fara bolesnite.

si pe Stela ca nu am mai vazut-o de mult.
Luny cum a fost dormitul cu socrela?

V-ati dat seama ca n-am chef de munca, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Tonic, nu stiu de nicio incompatibilitate, nu mi-a dat nimeni explicatia asta...amandoi avem BIII, RH pozitiv.

Sovi, Pharmatex si atat. Conform instructiunilor. Nicio problema cata vreme l-am folosit. Ce ii mai face fatzuka Anei?

Mihuta, bafta randunoiului la noul job. Si mutare usoara!

Raluca, imi pare rau pentru accident. Bine ca esti in regula, ca fiarele...se fac la loc si nu le doare...Si din nou, felicitari Brianei!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Raluca, bine ca tu ai scapat cu bine, fiarele se inlocuiesc, se repara... brute in trafic vor exista cat va fi lumea asta (ma refer la reactia lui "de sus"), accidente se intampla (noi aseara era sa intra intr-unul care a intrat in fata noastra schimband BRUSC banda... dar a pus A frana la timp... si era o aglomeratiieee...).

-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Fiindca nu cred ca voi mai intra curand pe net, va doresc de pe acum din suflet sa aveti sarbatori fericite alaturi de cei dragi si sa va bucurati impreuna cu ei de aceasta perioada plina de semnificatii, de credinta, de lumina !

-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Olgu, eu stiu de incompatibilitatile de grup sanguin, la noi era 50-50%, si trimestrial, in sarcina, am fost la inst de hematologie sa ma testez, a fost ok, Muf a luat grupa mea. Copilul poate avea niste complicatii destul de uratele daca neonatologul nu stie despre asta.. intyre care si un icter sever.. aveam la un moment dat tabelul, l-am mai pus eu si aici, daca vrei il caut cu p[rima ocazie..

Tonic, cu soacra.. doar o data a dormit aici, pana acum, si urmeaza iar marti parca.. cum sa fie?.. am povestit atunci, am vazut telenovele toata seara, iar cu Muf.. no comment, again..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

"Mama cu grup O are anticorpi anti A si anti B in sange (caracteristica a acestei grupe). Prin placenta anticorpii pot trece la copil si ataca hematiile acestuia (globulele rosii) care au pe ele antigene A si/sau B. Anticorpii anti A ataca antigenele A, iar anticorpii anti B ataca antigenele B. Hematiile invelite astfel de anticorpi traiesc mai putin, sunt duse in splina si distruse, rezultand anemia hemolitica.

Cateva caracteristici ale bolii hemolitice:
-nou-nascutul poate fi afectat de la prima sarcina (spre deosebire de incompatibilitatea Rh, cand problemele apar la a doua sarcina)
-se manifesta postnatal
-NU se intrerupe sarcina inainte de termen
-NU se fac mamei interventii care sa necesite transfuzii intrauterine
-dupa nastere copilul are icter precoce, fara hepatosplenomegalie (ficat si splina marite), e palid, iar la laborator iese anemie cu reticulocitoza si eventual sferocite, hiperbilirubinemie.
-evolutia este mult mai usoara decat in cazul incompatibilitatii Rh.
-exista risc de icter nuclear 9bilirubina se poate depune in creier si da complicatii neurologice)
-ca tratament se face fototerapie, fenobarbital, iar in cazurile grave se face exsangvinotransfuzie.

Sunt 4 colonite: grupa sanguina a TATALUI, grupa sanguina a MAMEI, grupa sanguina posibila a COPILULUI si PROBABILITATEA CONFLICTULUI:

tata 0(1) mama 0(1) copil 0(1) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama A(2) copil 0(1) sau A(2) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama B(3) copil 0(1) sau B(3) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama AB(4) copil A(2)sau B(3) probab. confl. 0%
tata A(2) mama 0(1) copil 0(1)sau A(2) probab. confl. 50%
tata A(2) mama A(2) copil 0(1)sau A(2) probab. confl. 0%
tata A(2) mama B(3) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 25%
tata A(2) mama AB(4) copil 0(1)sau A(2) sau AB (4)probab. confl. 0%
tata B(3) mama 0(1) copil 0(1)sau B(3) probab. confl. 50%
tata B(3) mama A(2) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 50%
tata B(3) mama B(3) copil 0(1)sau B(3) probab. confl. 0%
tata B(3) mama AB(4) copil 0(1)sau B(3) sau AB (4)probab. confl. 0%
tata AB(4) mama 0(1)copil A(2)sau B(3) probab. confl. 100%
tata AB(4) mama A(2) copil 0(1) sau A(2)sau AB(4) probab. confl. 66%
tata AB(4) mama B(3) copil 0(1) sau B(3)sau AB(4) probab. confl. 66%
tata AB(4) mama AB(4) copil A(2) sau B(3)sau AB(4) probab. confl. 0%"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

LUNY cred ca am ratat povestea cu socrela, ca altfel te tineam minte ca te-ai uitat la telenovele
Asa e cu incompatibilitatea, eu sunt O -, al meu A+, copiii au iesit amandoi cu grupa asi Rh lui, deci incompatibilitate totala= icter de mare arta. Bilirubina crescuta pe mult timp zicea dr de la neo-nato ca afecteaza creierul. Ai mei au facut amandoi foto si Luki si perfuzii cu albumina. Fenobarbital nu , el oricum fiind micut la nastere dormea cam tot timpul. Eu am avut noroc ca nu am dezvoltat anticorpi de nici un fel, ca la cate belele am avut, ei mai lipseau!

Sotia unui coleg a facut sindrom Help si au operat-o de urgenta la CAritas. Are o fetita de 1500g, sper sa fie totul bine si micuta sa se dezvolte frumos ca Iulia !

Mergi la inceput

am reusit sa ies o tura cu Mufa p-aici, l-am dus la locul de joaca cu nisip de la N. Traian, ca tot mi-a dat Mimo ideea, si reactia a fost exact aia descrisa ieri: jucariile pt nisip au fost interesante 2 minute, dupa care lua nisip in pumni si arunca, incat sa ajunga 90% pe el, avea si in pampers, si e un nisip asa scarbos, cu f mult praf.. s-a dat de cateva ori pe troboganul urias de vreo 2,5 m ca ala genereaza adrenalina multa, apoi a revenit la aruncatul cu nisip.. am rezistat mai bine de-o ora si spre bafta mea, a zis singur 'nani', sa plecam, altfel se lasa cu scandal sa-l iau de acolo..am mai zis, nu? URASC nisipul de la nisipare!!
ma duc la nani, el a adormit deja singur

Mergi la inceput