Fulguleti de nov-dec 2006 (229)
Raspunsuri - Pagina 8
iulia-stefy spune:
Va ofer o
fierbinte....
chinico, sa dea DD sa nu faca si Bea.
Aseara am ramas cu gura cascata.... Stefy a invatat de la mama mea cat a stat cu ea o bucata din poezia In tara lui Mura-n Gura....
Da, e timpul sa fac baie.
Apa intra în odaie
Cu volanele-i albastre:
- Ne adresam Domniei Voastre
Cum doriti sa; fiti spalat?
- Uite-asa, culcat în pat.
- Cum doriti sa fiti laut?
- Uite-asa, în asternut.
Si-acum prosopul cel pufos
Se-nclina moale pâna; jos:
- Eu sa va frec as vrea pe spate.
- Nu, vai de mine, nu se poate!
Întreaba-te si-ntreba-ma:
Cum pot sa ies din plapuma?
Afara-i frig! În pat e cald.
La urma urmei – nu ma scald!
ruxandra_sb spune:
Inapoi la munci... ![]()
Ma bucur ca Miruna pare a fi pe drumul cel bun.
Tot inainte!
Avuram o iesire faina, alaturi de prieteni dragi.
Donia, deci avuram parte si de branduse si de nameti. Sus in munti sunt zapezi mai mari decat in iarna. Si de ploaie, si de ninsoare si de soare, soare.. unde-am uitat si crema anti-UV&ochelarii de soare ai baietilor acasa.. si de vazut o bucatica de oras frumos. Bonus o intalnire c-o minunata si frumoasa ei printesa
. Poate reusesc curand si cu pozele.
La multi ani Ioana!
Monique sa-ti traiasca fetita! Si multa sanatate puilor.
La multi ani Doradora!
Acs, vai de mine prin ce-ati trecut. Cum ziceam... mi-e tare frica de episoadele astea.. vazui ca tare greu se pot controla. Multa, multa sanatate lui Victor. Nu te grabi cu mancarea.. de frica sa nu vomite iar si iar.. lui G ii dadeam (la sfatul dr-ului) numai cateva bobite de orez fiert cand cerea mancare cu insistenta.
Noi cred c-am scapat la mustata... pentru ca incepusera din colegii lui M exact asa, cu vomitat, febra si stare de rau, .. nu l-am mai dus la scoala in ultimele zile inainte de vacanta.
Apropo de Metroclopramid versus Motilium (parca?).. am incercat sa-mi completez stocul de medicamente cu acesta din urma si n-am gasit la farmacie si pt copii.. cel putin asa i-a zis tanti lui barbata-meu.
Lacramioara, tu parca ai folosit Motilium la Stefy. Sub ce forma?
Simpatice randuri
.
Danutz, pe unde v-ati preumblat?
Chinico, pare rau
.
Nici nu stiu ce sa zic.. eu cu G de vreo 2 ori ne-am pregatit de varicela si n-a venit. Da parca nu m-as risca cu scarlatina in Ro.. aici parca te interneaza?!
Apropo Asiza, cum te mai simti?
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)
acs spune:
LA MULTI ANI IOANA! Monique, sa-ti traiasca fetita!
Dastefa, ma bucur ca nu e nevoie de operatie! Multa sanatate!
In viteza, sa va spun cate ceva despre noi:
Victor e mai bine; s-a ridicat in picioare de alaltaieri (dupa ce a dormit cam 30 ore). A inceput sa manance cu plansete caci nu primeste ce cere. Nu vrea sa mai simta niciun lichid dulce, deci nici saruri de rehidratare, nici ecolactis... Inca mai are diaree, se mai plange uneori de burtica, dar e pe drumul cel bun. Nu mai face febra. A slabit 3 kg ajungand la 14; e numai piele si os :(.
Ioana s-a imbolnavit si ea :(. Insa vad ca face o forma mai usoara. A vomat o singura data alataieri si episodul nu s-a mai repetat. Face febra, dar temperatura se ridica mult mai putin (maxim 38, fata de 40 la Victor). De diaree si dureri de burta n-a scapat :(.
Oricum parca am prins viata cand l-am vazut ridicandu-se din pat. Doamne ajuta sa nu mai trecem prin asta niciodata!
Se pare ca a luat ceva de la gradinita, caci vecina mea (si medicul meu de familie) e internata cu baiatul la Matei Bals :(. La ei nu s-a putut tratament acasa pentru ca varsa foarte mult. La baietel s-a confirmat rotavirus.
Deci nu stiu cat de bun e antibioticul nici in cazul lui Victor :(.
Ruxandra, nu stiu daca si ce anume se gaseste la farmacie (Metoclopramid sau Motilium). Lui Victor i-au facut o injectie cu Metoclopramid la spital si atat.
Vreau sa-ti zic ca supozitoarele si prafurile de rehidratare pe care le aveam in casa expirasera. Asa ca ne-am bazat pe farmaciile deschise de Paste.
Mamaana, nu i-au facut niciun fel de teste lui Victor. S-au luat numai dupa simptome si povestile mele.
Nu mai zic ca i-au luat temperatura si parea sa aiba 37,2, dar el a dormit 2 ore cat am stat la camera de garda si era cald-cald. Acasa cand i-am pus termometrul avea 40. Sincer, nu mai am deloc incredere in termometrele astea digitale.
Antibioticul i l-au dat mai mult pentru rosu in gat. Au ales Cedax pentru ca e bun si in enterocolite. Insa de obicei nu se da antibiotic din cate am inteles, caci distruge flora intestinala (mai ales ca ei ziceau ca nu face febra mare).
ruxandra_sb spune:
buna dimineata la o 
Lacramioara, pe unde esti? ..iti simtim lipsa.
Acs, vroiam sa mai evit Metroclopramid-ul.. inlocuindu-l cu Motilium. Din cauza ca-i un medicament "rau" (de ex lui G la 2 ani nu i-au facut injectie cu el ci numai picaturi; ne-a zis dr ca sub o varsta -probabil si sub o anumita greutate- nu se face si mare atentie sa nu depasim doza indicata, doza care era mai mica decat cea de pe prospect) si de la Donia parca stim de Motilium.
Stiu ce spui.. inainte de plecarea asta am aruncat din expirate/improspatat stocul de must have. Si stai linistita.. o sa recupereze tac-pac Victor kilogramele pierdute. In 2-3 saptamani va fi acelasi voinicel
.
ruxandra_sb spune:
munca part-time si idealul..
http://www.gandul.info/magazin/programul-de-munca-al-mamelor-influenteaza-greutatea-copiilor-5841223
Laura13 spune:
Hristos a inviat!
si eu pe aici, cu mai mult chef de citit, decat de scris. dar cum voi nu scrieti, scriu eu ca sa imi citesc mesajul ![]()
noi, ca de obicei, am fost la onesti de sarbatori. am mancat in prostie, tot neamul, inclusiv jr, care a manacat o gramada de oua (mi-era frica sa nu i se faca rau), cozonac, friptura de miel, etc. nu a vrut deloc salata beuf ... si ce buna o facusem ... da' nu m-am suparat, a ramas mai mult pentru mine ![]()
pot sa ma laud, ca am avut un copil exemplar, cuminte si intelegator, rezonabil, parca era la demonstratie ... le mai si explica celorlalti (adica copiilor andreei) cum ca e bine sa nu se supere pentru jucarii, ca se joaca cu randul si impreuna, ca impartim, ca "toti suntem copii si vrem sa ne jucam", etc.
daca in alte dati dani era teroarea, acum matei a fost cel care dormea cu jucariile in apt sa nu le prinda dani, statea cu fundul pe minge cu orele ca sa nu o atinga alti copii.
dupa cum ziceam, iepurasul a venit la dani cu o trotineta, cu care a invatat sa mearga intr-o, la modul ca dupa o zi lua curbe, se dadea din varful unui delusor ca sa prinda mai multa viteza, etc. nu pot decat sa ma bucur tare mult cand il vad atat de activ, pasionat de tot ce inseamna sport.
trebuie sa nu uit sa ma interesez de inot. imi aduceti aminte? ![]()
in rest ce sa va mai zic? incepem si noi de luni gradinita, deocamdata e ok cu asta, in ideea ca e f fericit ca nu mai doarme acolo. sper sa il tina, desi ma astept la scandal in prima zi. vom vedea.
cam atat de pe la noi, multa multa sanatate bolnaviorilor.
a! si vreau sa zic ca-s ofticata rau pe atat de multe fete care ne-au sedus si apoi abandonat ... ca revin, ca scriu, ca pun poze ... mai, dar chiar NIK?
da' tot va iubesc si va 
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
chinico spune:
uite asa imi vine. si pe urma uite asa:
nu fac nici una nici alta, sunt la munca.poate e astenie de primavara. sau de ora 17.47. sau de luna aprilie.
inca nu sunt semne de scarlatina. mai asteptam. la gradi nu mere, ca stam inca la panda..daca vine sa vina macar la o bea nemucoasa. desi acum mucuie. ...nu mai stiu nici eu...
biletele de avion le remutam. inca nu stiu cand, mai am timp pana marti sa ma gandesc.nu ca ar mai avea acum vreo importanta.
acs lasa ca-si revine victorila repede, dupa orice episod de boala se ascute si bea, recupereaza insa repede. mai, mai, inca n-am trecut prin asa ceva cu ea, nu stiu nici eu in cate x moduri m-as panica...
laura nici bea n-a mancat salata beuf. a mancat putin drob si putin cozonac, dar numai asa, sa scape de gura mea...da' stii ceva? mare paguba-n ciuperci. las' ca e loc in burta mea pentru toate.:)
si noi asteptam primavara (ha, nu, n-a venit inca aici!!) sa o ducem la inot.
donia? nu mai pove nimic? o istorioara, ceva? o invitatie in lumea celora cu marimea la nadragi 0? un branci??? please....
jdiu cata poezia stie stefy!!!..ma complexez..
iulia-stefy spune:
Va ofer o
fierbinte....
Scuze ca ieri cand aveati nevoie de un raspuns.... nu eram in zona.... am avut o zi....
Ruxandra, Donia mi-a recomandat sa inlocuiesc Metoclopramid cu Motilium. Nu am gasit decat pastilute... si mi-a spus farmacista, sa-i dau o jumatate la 12 ore. Dupa prima doza deja era mai bine. Lua de 3 zile Metoclopramid si nimic.... Da cautare pe Google dupa prospect... actioneaza direct pe tubul digestiv....
acs, cum mai e Victor?
Aseara am reusit sa vorbesc cu Mihaela (dastefa). Vestea buna e ca nu mai sunt la terapie intensiva, dar acum MIruna tuseste foarte rau si are si nasucul infundat. Cat am vorbit la telefon, numai gurita ei se auzea.... ceea ce pana acum nu se auzise.... I-am spus ce mai stiam eu pentru nasuc infundat, daca mai aveti idei spuneti....
Ruxandra, chinico, versurile sunt din "In tara lui Mura-gura" scrisa de Nina Cassian
diamat spune:
Bine bine, hai sa va mai zic eu ceva, sa nu mai plangeti ca nu vorbeste nimeni ![]()
Sunt pe marginea butoiului, de data asta spre iesire
, ceea ce va doresc si voua. Butoi in care m-am invartit precum in galeata mai bine de-o luna. Si aveam mare nevoie de ..ceva..de o mana de ajutor sa ies afara. Asa ca, dupa cum stiti, cand omu' n-are, isi face
Saptamana viitoare am declarat-o Festivus. Ala din Seinfeld. Sau cum sa sarbatoresti ceva cand n-ai ce.
Am pus de-un party pe blog dar ma gandesc ca merge si aici o atentie, va stiu fete neserioase, cu chef de diverse
.
So, o atentie, o maslina?
P.S. Aaaaa...vorbeam de fulguleti aici?
Copilu' e bine, maine plecam dupa 2 sapt spre casa, ori iese party adevarat ori alunec usurel la loc in butoi. Cu cine ma vad pe-acolo?
acs 3 kg?
mi-e raaau...:((
dianocica cu d (3+)
iulia-stefy spune:
acs, cum mai e Victor?
Am vorbit ieri cu Mihaela (dastefa). Miruna tuseste de mama focului, medicul de garda i-a zis ca nu poate avea rosu in gat la cat antibiotic face, dar nici nu i-a zis de ce nu mananca... banuiesc ca e ... i-am zis sa incerce sa o hidrateze cat poate si vom vedea maine ce zice medicul lor.... Daria e acasa, maine va face primul Moldamin.... cred ca va fi crunt. La primul nu stie cum e, dar la al doilea.....
Am uitat sa va ofer o
....