Fulguleti de nov-dec 2006 (229)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui lizzy
ruxandra, am citit si mi s-a facut rau instant. cum naiba sa stau departe de mobil? am doua permanent, langa mine, pe birou. chiar si acum. si vorbesc mult mult de tot pt job, dar si acasa/gradi. nu vad iesirea zau...

si apropo de cancer, vazusem nu de mult un documentar despre incidenta crescuta a cancerului la copii si alimentatia plina de chimicale. si aratau acolo o scoala din franta, unde isi produceau singuri legumele pt pranzul copiilor.

Deci nu pot spune nimic, de exemplu, despre studiul la care se face referire in email (daca este real, daca.. si daca.. ), dar intrebat inca o data si uite ce-am priceput io:

Undele emise de tefefonul mobil sunt absorbite de mediu, inclusiv de corpul/capul celui ce-l foloseste. Acesta se incalzeste (de ex ca mancarea pusa in cupturul cu microunde), se produce o dezordine, un dezechilibru.. ceva in genul acesta. Plus ca ..(asta zice nenea in email) cavitatea craniana amplifica toate acestea.. functionand ca o antena.. lalala.

Ce se poate face si ce io incerc sa fac mai demult..
- acasa tinut mobilele pe hol, mai departe de unde stam noi
- in general sa le tin mai departe de mine
- inchis noaptea
- limitat convorbirile & mutat de la o ureche la alta.
- si acu chiar voi avea grija sa nu-i mai las spre deloc pe copii sa vb la ale noastre; nici nu se pune problema sa aiva unul propriu.. macar inca niste ani buni de-acum.

Acu mi-a explicat si cu cuptoarele cu microunde si principiul dupa care functioneaza... si acu rumeg daca nu e cazul sa le zicem pa... tema de gandire.

Da, filmul acela l-am imprastiat si eu prin lume.. cutremuratoare vorbe.. "Aceasta generatie va fi prima a carei copii vor fi mai bolnavi decat parintii lor". Io inca sper sa nu fie asa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

roxanicameadraga

de ce trebuie sa fie la gradi sau nu? daca-s fi in locul tau eu as face asa: l-as inscrie la gradi dar l-as lasa sa se duca fix cand si cat vrea el. sa fie un fel de activitate extra, daca are chef, daca simte nevoia, daca ii place. sa ii poti oferi ceva in plus fara a-l obliga sa o faca daca nu e pregatit. citeam la un mom dat pe alt forum cum povestea o mamica din sua de activitatile lor. martea 2h la o intalnire cu copii la o activitate de un fel, joia 3h la alta, daca voiau mergeau daca nu, nu. daca ii placea mergeau si a doua oara, daca nu cautau altceva. asa visez eu gradinita: o alternativa. si cred ca ar fi foarte fain daca ati putea face asta insa depinde f mult si de educatoare. dar cred ca david se va simti muuult mai bine daca va sti (dar pe bune, nu doar 'din vorbe') ca e alegerea lui, ca poate sta cat se simte bine. poate discuti cu domnisoara draguta si te lasa si pe tine sa participi. sau macar sa fii cu maria la o plimbare pe langa dar sa fii 100% sigura ca te suna daca david zice gata.
va tin pumnii sa fie bine bine.

dianocica cu d (3+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

La multi ani, Adina!

Ruxandra, am citit si m-am ingrozit.... mai citisem undeva, cam acelasi lucru.... despre telefoane, dar nu si despre retelele existente.....

Roxana, mie mi s-a parut ok mesajul.... eu te admir,,,, va admir pe mamicile cu mai multi pitici...

Noi ieri am facut prajituri.... adica am facut pasca dupa reteta nasei Stefaniei.... cu ciocolata si alta cu branza si budinca de cocos.... Au iesit super.... Daca o vedeati pe Stefy cu sort si cu mixerul in mana.... mama ce mandra era de ea, ca e mare si o ajuta pe mami.... eu turnam una alta si ea ma ajuta.... A fost.... super.....

Va ofer o fierbinte....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diamat
Saptamana viitoare am declarat-o Festivus. Ala din Seinfeld. Sau cum sa sarbatoresti ceva cand n-ai ce.

A inceput saptamana viitoare!!!!

Azi sarbatorim marti 13!

Si ziua Adinei!

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta

Poate va era dor de noi Hristos a inviat!

poze Antonia
poze gradina botanica si burtica

Burtica creste, si-i frumoasa foc. Iti sta bin-asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

La multi ani Adina!

Multumesc tuturor pentru gandurile bune!
Victor si Ioana sunt bine amandoi. Vineri dupa amiaza am fost la control la doctor, iar Rila luase deja 1kg. Au inceput sa manance mai bine decat inainte de boala. Sunt inca acasa si aici raman toata saptamana.

Lacramioara, multumesc mult pentru explicatiile legate de metoclopramid si motilium.
Mmmm... trimite si la noi o felie de pasca :).

Mergi la inceput

Roxanica, [big, big hug]
Ai dreptate. Eu incerc sa nu le iau drept interdictii.. si sa nu ma gandesc prea mult la ele.. ca altfel inebunim. Doar unde se poate sa mai ai un picut de grija.. unele se pot evita fara mare tambalau.. altele nu.
Cu .. imparteala, si ca sa te simti un picut mai bine... ma gandesc ca poate David nu mai are nevoie acum ATAT DE MULT sa fie strans in brate, plimbat si dragalit la fel ca un bb. Pe cand Maria da! Si este si dreptul eu sa beneficieze de el.. nu cred c-ar trebui sa te simti vinovata .
Cu gradinita, daca educatoarea este asa faina.. si David este de acord.. macar cat de cat.. eu n-as rata-o. G e deja inebunit sa mearga la gradinita, motiv pt care a si renuntat la facut kk in scutec .. acu suntem in procesul de cautari.

Lacramioara, uau.. Stefy lucreaza cu mixerul Super tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Inca 5 min libere :).

Sambata am fost la teatru: "Soricelul cel prostut", la Muzeul Taranului. Ne-am intalnit cu Manu si Luca.
Le-a placut mult copiilor piesa, chiar si Mariei (cu toate ca cica ar fi recomandata copiilor intre 2 si 6 ani).
Apoi, daca am vazut ca vremea tine cu noi, am dat o fuga la Muzeul Golescu, langa Pitesti. Daca aveti drum prin zona, merita sa intrati. Am inteles ca se poate si calari, dar noi am ajuns la o ora nepotrivita.
Duminica cei mici si cu tati au ajuns la expozitia de dinozauri. Lizzy, de la voi stiam, multumesc! Pretul cam mare, dar pe bursuci i-a incantat.
Uitasem: bursucii si-au dat din economiile lor ca sa mearga la expozitie :).

"Fug" inapoi la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

in loc de povestea de seara

ajung seara prea tarziu acasa, in fiecare zi e la fel... in drum spre casa apas pedala de acceleratie, vreau sa ajung repede la ei. imi caut in graba ultimele farame de energie si ma inarmez pentru o portie sanatoasa de ras.
si ajung in 10 minute de calcat soseaua, imi arunc masina in garaj, ca deja am exercitiu si pot
imi zboara pantofii din picioare fix in momentul in care ei, la unison, se arunca pe mine "maaaamiiii!!!" "ai veniiiiittt! m-a fot dor tineeee!!!"
cu chiu cu vai ma lasa sa ma schimb, cel mic imi aduce papucii de casa, imi alege hainele de casa si... incepe gadileala... "mi-e foame! vreau o pulpita de la tine si una de la i.!" si hap!! pap o pulpita il arunc si pe cel mare pe pat (si-mi trebe nene forta pt asta!) ii prind la inghesuiala pe amandoi, claie peste gramada in patul mare si-i smotocesc pana raman fara suflare, si eu si ei. si radem si radem pana mai mai sa facem pishu pe noi
apoi avem momentul nostru de talent si cantam...
"micii poneeei, pietenii meeei, orice zi e un vis fumooos, micii poneeei, pietenii mei, cu voi imi place sa ma zoc, nimeni nu cie, e ca o magie, aventuuura a-nceput... ponei minunati, ponei dagalaci sunt pietenii meeeei..."
si mami continua "dansam si radem cu pinkie pie, sus din balon ea ne striga hai" si ei continua "scootaloo e pimul la zoc, tura-rura piteaza fooooc... rainbow dash si rochitele ei, city bell face pajituri vei, chereelee tie multe poveci, star song iti citece cum veeeei..."

si timpul zboara. trecem frecvent de ora 11pm faca macar sa realizam acest lucru. apoi vad ceasul, le spun ca e timpul de nani si... nu ne putem desparti. pt ca somnul inseamna pt noi despartire, si nu vrem, nici macar eu sunt o mama cam... flexibila nu-i asa? am renuntat complet la program, desi stiu ca dimineata suntem cu totii chiauni de somn si cam indispusi. ei bine, trebuie sa ne "hranim" reciproc si nu ne ajunge timpul. am decis ca este mai important sa o facem decat sa privim ceasul.

introspectie

cel mic ma uimeste in fiecare zi cu dragostea lui. niciodata i. nu a fost atat de... generos... in a-si arata afectiunea, fizic vorbind. m. traieste, respira pentru si prin afectiune, atingere, imbratisari, pupici, mangaieri si dragosteli. iar asta imi umple sufletul
si mi-l si rupe bucati in fiecare dimineata... dar ma gandesc ca vine iar seara si nimic nu mai conteaza, decat portia de fericire pe care reusesc sa le-o dau si din care imi hranesc supravietuirea departe de ei.

fiul meu mai mare... e... mare nu-mi mai incape in brate. isi doreste, imi doresc, dar nu-l mai pot cuprinde, atarna pe langa mine, cumva
totusi, vad si inteleg ca asteptarile lui sunt altele, comparativ cu cel mic. o parte din sufletelul lui inca tanjeste sa mai fie bebe si sa fie tratat ca atare. insa... se dezvolta incet-incet partea "matura" din el, care vrea drepturi si responsabilitati egale unui adult. apreciaza respectul, adevarul, indeplinirea promisiunilor. principii pe care i le-am spus de mic si incerc sa le aplic - i se par naturale si le imbratiseaza. il privesc cu uimire cum devine pe zi ce trece un baiat in toata firea. cu sentimente, temeri, satisfactii asemanatoare cu cele ale unui adult. este fantastic sa pot vedea acest proces. parca privesc cel mai valoros film din viata mea si nu-mi doresc decat privilegiul de a face parte din acest film, in orice mod are el, protagonistul, nevoie de mine. chiar si numai de muscata in geam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

acs, da, cam mare pretul... dar cine a calarit taman pe T-Rex, huh?
(ceea ce-mi aminteste ca nu am pus de muuuuult poze cu muschetarii... poate in w-end reusesc)

ruxandra, dupa luni 12 - o zi de mare... angajament de-mi venea sa plec pe campie, marti 13 se arata mult mai prietenoasa. deci

roxanica, cred ca david e destul de mare pentru o discutie... serioasa arata-i avantaje si dezavantaje intre optiuni si lasa-l sa aleaga. unele gradinite nu sunt flexibile. in sensul de dus copilul/tinut acasa, pt ca sunt multe cereri si locuri putine. dar daca discuti personal la educatoarea, cu directoare, cred ca se poate.
m. incepuse cu 3 zile/sapt, 4 ore pe zi pt ca asa era mai bine pt el. pt m., gradi era locul nostru de joaca periodic si nu "serviciul" lui si probabil de asta nu am avut probleme majore de acceptare. cu integrarea ne-am descurcat mai greu din cauza lipsei comunicarii dar... s-a rezolvat treptat, cu ajutorul celor 2 educatoare minunate de care avem parte.
primavara este un moment bun, mai ales daca gradinita are si spatiu de joaca propriu. ar fi o idee sa mergeti la joaca in curtea gradinitei, cand sunt si ceilalti copii pe afara? si abia apoi sa aveti discutia serioasa de care spuneam...
nu stiu, sunt doar idei. tu sti oricum cel mai bine ce are nevoie david.

Mergi la inceput