Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Denizel, asa cum Chuckie nu se simte mereu bine cu gandurile lui la trei luni, nici lipit de mama ore in sir, intr-o stare de torpoare si somnolenta permanenta (sa taca o data nu-i asa), eventual si-n postura cam nasoala, nu-i mai grozav. Daca s-ar mai juca si el amaratu' fara sa stie ca ma deranjeaza de la treburi importante?

Asta, fix asta cu gandurile la trei luni e punctul in care incepe scandalul

De unde stiu eu ca tineti imobilizat? tot de acolo de unde stiti voi ca daca nu-l pun in wrap sau sling il las sa planga. Adevarul e ca nu il pun pt ca pot. Si la opt kile acum tot pot sa-l duc in brate o ora fara sa ma asez. Si atunci de ce sa ma complic cu device-uri facute nu stiu cum, cu recall fara recall, cu avertizari si 6m de panza in care n-am timp sa fac sficient research sa stiu daca am incredere sau nu am? mesajele sunt amestecate at best.
M-am plictisit de impolitete si de aratat cu degetul si de strambat superior din nas, zau. Fara un anume fel de self-righteousness nepoliticoasa de o anume parte si cu minima decenta a beneficiului indoielii (de aceeasi parte) toata disputa asta nu ar fi existat, zau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Denizel, asa cum Chuckie nu se simte mereu bine cu gandurile lui la trei luni, nici lipit de mama ore in sir, intr-o stare de torpoare si somnolenta permanenta (sa taca o data nu-i asa), eventual si-n postura cam nasoala, nu-i mai grozav. Daca s-ar mai juca si el amaratu' fara sa stie ca ma deranjeaza de la treburi importante?

Asta, fix asta cu gandurile la trei luni e punctul in care incepe scandalul

De unde stiu eu ca tineti imobilizat? tot de acolo de unde stiti voi ca daca nu-l pun in wrap sau sling il las sa planga. Adevarul e ca nu il pun pt ca pot. Si la opt kile acum tot pot sa-l duc in brate o ora fara sa ma asez. Si atunci de ce sa ma complic cu device-uri facute nu stiu cum, cu recall fara recall, cu avertizari si 6m de panza in care n-am timp sa fac sficient research sa stiu daca am incredere sau nu am? mesajele sunt amestecate at best.
M-am plictisit de impolitete si de aratat cu degetul si de strambat superior din nas, zau. Fara un anume fel de self-righteousness nepoliticoasa de o anume parte si cu minima decenta a beneficiului indoielii (de aceeasi parte) toata disputa asta nu ar fi existat, zau.

Llaura, mi te adresezi mie, da? Imi reprosezi niste chestii care ma lasa cu gura cascata.
Decat sa-ti scriu de ce, iar tu sa nu citesti iar nimic din ce scriu si sa-mi raspunzi in functie de ce crezi ca am scris, mai bine imi vad de treaba mea. Crede ce vrei, Laura!!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Llaura, asta pentru ca ai unul... mai fa unul, si asta cit cel de acum e inca micut si dupa aceea ne spui parerea.

Andrada, sincer, nu-ti inteleg nici problema, nici frustrarea... daca esti impotriva, ti-ai spus punctul de vedere la subiectul inchis pe care nici nu l-am citit tot din cauza faptului cum s-a pus problema. Dar aici se discuta utilitatea wrap-ului sau a sling-ului, care sint parerile contra si care sint pentru, care sint pozitiile bune, nr. de kilograme pina la care se purta un bebelus, virsta etc. Toate aceste lucruri pe tine te pot enerva, pe Laura plictisi, dar eu zic ca e util totusi subiectul pentru mamele care pot fi ajutate la acest capitol...

Nu obliga nimeni pe mamele care nu au nevoie sa foloseasca asa ceva... si nici nu spun ca e singura metoda, dar a fost una buna pentru mine si cred ca am dreptul sa-mi expun si eu parerea buna despre wrap, ca altceva nu am folosit la bebelusi mici, deci nu-mi dau cu parerea.

De exemplu, eu sint in general impotriva a multe lucruri nenaturale legate de copil, ai mei nu au avut nici biberon, nici suzeta, nici premergator... de fapt nu au avut nimic in afara de mine. Wrap-ul a fost singura cirpa buna pe care am folosit-o, ajutindu-ma intr-o perioada extrem de deficila: bebe mic, lipit de mami, o fetita de 3 ani si alta de 7, cu lectiile de rigoare. Nu stiu daca e intereseaza pe cineva, poate pe Guestus, dar e tare greu sa fii mama buna pentru toti trei, adica mama de care au ei, fiecare in parte, nevoie. Sa stai cu un bebe urlator pe care nimic nu-l linisteste decit caldura trupului mamei (nici macar al tatei), sa o tii pe cea micuta pe genunchi care inca nu intelege de ce a fost data jos din bratele mamei de micutul urlator despre care spuneam... si sa faci lectii cu cea mare, care mai are si temperament furtunos, incapatinare si personalite cit pentru toti trei la un loc... si o lene la facut lectii egala cu inteligenta... nu e deloc chiar floare la ureche. Si sa mai fii si singura aproape tot timpul pentru ca cineva trebuie sa mai si munceasca pe bani in casa... ei, bine, in aceste conditii, acel wrap poate ajuta daca e folosit corect. Asa ca, eu spun ca nu e cazul sa pui pe seama comoditatii folosirea lui, cel putin nu la modul simplist si generalizat.

Iar a folosit wrap nu are nici o legatura cu AP sau cu faptul ca mama simte nevoia sa tina copilul lipit de ea, cea care vede legatura esti doar tu si mie imi suna de aici ca si cum ai avea o problema cu asta, intr-un fel sau altul, ca prea o bagi in discutie peste tot... Crede-ma sincer, desi e placut sa simti corpusorul ala caldut lipit natural de corpul tau si sa simti in nari mirosul de inghetata al bebelusului, in situatia mea as fi fost fericita daca si-ar fi facut somnicul in patutul lui... iar eu sa ma ocup de fetite, de casa, de mincare, de cumparaturi, de studiu... de DC. Bine, ca imi vei spune si tu si alte mamici ca nu am procedat ca voi, sa-l invat sa stea in patut... dar eu iti spun de pe acum ca ai mei copii au venit gata invatati, fiecare cu lectia lui, asa cum orice copil vine. Datoria mea, ca mama, a fost sa invat lectia de la ei, sa stiu ce am de facut ca sa le fie bine si sa duc invataturile mai departe, ajustind pe ici, pe colo cite un lucru insignifiant. Daca a cerut sa doarma in patut, singur si nederanjat, acolo a dormit, daca a vrut sa doarma lipit de mine ca timbrul de scrisoare, acolo a dormit... Eu spun mereu: copiii se nasc ca sa creasca mari asa cum s-au nascut, nu asa cum ne-ar fi placut sa se nasca! Cam asa vad eu meseria asta de mamica de trei minuni!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Sunt pur si simplu niste unelte care ( folosite corect ) ne pot face viata mai usoara in anumite situatii.

Exact cu comoditatea asta am eu o problema mare. Eu vorbesc de copil si nevoile lui, nu de spatele mamei, de eforturile mamei de a-l ridica din patutz de 14 ori pe zi, de nevoia mamei de a-l tine linga corpul ei MEREU. Exista si o limita in parentingul asta. Sa ne atasam de ei nu inseamna sa ii atasam pe ei de noi.

am mai spus si repet: slingul e un lucru pentru a ajuta parin#355;ii atunci cand au nevoie si cand se muleaza pe nevoile lor #351;i ale copilului/copiilor, nu in ordinea asta. deci plecam de la aceea#351;i premisa, asta ca sa fie clar. dar vin #351;i intreb:

caruciorul pentru a cui nevoie e? dar biberonul? dar laptele praf? dar caruselul? dar stickerele de pe pereti? dar jumperele? dar premergatoarele? dar leganelele? dar sterilizatoarele? dar cuptorul cu microunde?

fiecare are nivelul sau de confort si nu e corect sa acuzi pe cineva ca face ceva care ii simplifica viata atat timp cat nu ii face rau copilului. caz in care carpa aia e cea mai inofensiva din tot ce am enumerat mai sus.

eu una prefer, vorbind despre extreme si fara nici o referire la persoanele participante la discutie, din care imi amintesc de altfel destul de putine o mama care se ajuta de o carpa si ofera copilului atata apropiere de cata are nevoie, cu spatele mai mult sau mai putin rupt, decat una care se ajuta de toate celelalte device-uri si-l impinge spre o independenta fortata. repet, am vorbit de extreme.

cat despre cele 100 de bloguri, sa fim seriosi, stii bine ca-s maxim 3, iar daca voiam sa imi ascund identitatea imi puneam un nick mai 'destept'.

llaura eu chiar nu te stiu, asta ca stim despre ce vorbim dar speram ca problemele de la celalalt subiect au ramas acolo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Citat:
citat din mesajul lui diamat
Citat:
asa ca uitati mare punct de atentionare la orice "carator": NU-i puneti cu fata spre exterior. ca inca nu e clara relgementata treaba asta.

cei care sunt foarte impotriva - cred ca aici intra si didymos si parca aveau si ei specificat asta in instructiuni - spun ca asa nu e bine in primul rand pentru ca, atunci cand stimulii exteriori devin suprasolicitanti, copilul nu se poate refugia. hai, ca vine vecina tampita si-l trage de obraji, aia e ok, ca o vezi si tu si-i zici vreo doua, nu apuca copilu' sa urle. dar daca il pui acolo si uiti de el cand te plimbi pe afara, sau prin supermarket, sau mai stiu eu pe unde, atunci nu mai e ok.

Sunt mult mai multe motive, suprasimularea fiind doar unul: bucata de panza dintre picioare nu e destul de lata sa suporte picioarele, si spatele intr-o pozitie fiziologica; spatele este presat in pieptul si stomacul purtatorului imprimandu-i-se o pozitie arcuita invers, capul nu poate fi sustinut corect, baietii sunt expusi presiunii asupra testiculelor. In plus, centrul de greutate al mamei se modifica si poate fi strasant pentru spate.

O alta idee e wrapul elastic pt bebei pana pe la 5 kg. E mult mai usor de pus la inceput si mai iertator. Dar dupa 5 kg, incepe sa se scurga.

corect, ceea ce am spus mai sus se referea la orice tip de marsupiu, inclusiv alea 'clasice' in care copilul atarna cu piciorele drepte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu va spun sincer ca daca as avea acum un bebe nu l-as mai purta decat in brate si in carucior. Am doi copii , baiatul nascut in '95, nici vorba de dus altfel decat in carut sau in brate si fetita nascuta in 2002, alte vremuri, deja, am folosit destul de mult port-bebe...
Acum , ca Sabina, as da timpul inapoi si n-as mai pune fata pentru nimic in lume in portbebe, , are probleme la coloana. Baiatul e ok, nu stiu ca cineva in familie sa aiba probleme, deci faza cu terenul genetic la noi e cam neclara...
Am folosit portbebe-ul mai ales iarna, mi s-a parut ca asa-i va fi mai cald decat in carut , plus ca incapeam greu cu caruciorul in lift, trebuia sa merg cu usile deschise.(Si portbebe-ul si carutul erau Chicco)
Mama saraca zicea ca nu i se pare ok sa tii copilasul asa si eu ziceam ca exagereaza, ca ce stie ea.
Asa ca, daca exista cel mai mic risc ca sistemele astea agatatoare sa dauneze coloanei copilului, nu le mai folositi.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Vai, Nelia, ce mult imi place ce ai scris despre bebei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Vikinga, iubita, cu placere. desi nush cat ti-a fost de folos ce ti-am povestit, nu am folosit slingul asta foarte mult, doar ocazional si doar cateva luni, deci nu am cine stie ce experienta. pe mine ma irita la culme procedura de infasurare pe corp, dar cand aveam nevoie (la plaja! castravetele meu), o faceam si pe-asta, na. eu zic ca e bun acolo sa-l ai in caz ca-ti trebuie, la fel ca si tarcul, swingul, restul inventiilor moderne care fac viata mai usoara tuturor - zic asta, pentru ca nu-s APista tipica, eu cred ca si mama are dreptul sa aiba grija de ea, bineinteles ca nu cu pretul neglijarii copilului - asta mai ales dupa ce citesc ce povesteste Nelia care, ca si tine, are trei copii: pai in cazurile astea cine poate avea curajul sa judece sau sa critice ce folositi si cum va impartiti intr-o mie ca sa aveti grija egala de toti trei?? uite, io n-am facut co-sleeping cu sonia la inceput pentru ca nu a fost necesar. insa dupa intarcare, ce crezi tu ca am mai scapat de ea in pat? neah. :-)) dar o adormeam cu mine, dupa aia in patut la ea. pana ne-am mutat si am renuntat la du-te vino asta. ii mai zic cateodata ce patut frumos are ea, alea-alea, dar degeaba, nu percuteaza.

la faza ca unele mame comit crima abominabila de-ai atasa pe copii de ele...eww , io raspund ca si are de ce se atasa, nenica, sunt o mama cool, normal ca vrea cu mine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Citat:
citat din mesajul lui diamat
Citat:
asa ca uitati mare punct de atentionare la orice "carator": NU-i puneti cu fata spre exterior. ca inca nu e clara relgementata treaba asta.

cei care sunt foarte impotriva - cred ca aici intra si didymos si parca aveau si ei specificat asta in instructiuni - spun ca asa nu e bine in primul rand pentru ca, atunci cand stimulii exteriori devin suprasolicitanti, copilul nu se poate refugia. hai, ca vine vecina tampita si-l trage de obraji, aia e ok, ca o vezi si tu si-i zici vreo doua, nu apuca copilu' sa urle. dar daca il pui acolo si uiti de el cand te plimbi pe afara, sau prin supermarket, sau mai stiu eu pe unde, atunci nu mai e ok.

Sunt mult mai multe motive, suprasimularea fiind doar unul: bucata de panza dintre picioare nu e destul de lata sa suporte picioarele, si spatele intr-o pozitie fiziologica; spatele este presat in pieptul si stomacul purtatorului imprimandu-i-se o pozitie arcuita invers, capul nu poate fi sustinut corect, baietii sunt expusi presiunii asupra testiculelor. In plus, centrul de greutate al mamei se modifica si poate fi strasant pentru spate.

O alta idee e wrapul elastic pt bebei pana pe la 5 kg. E mult mai usor de pus la inceput si mai iertator. Dar dupa 5 kg, incepe sa se scurga.

corect, ceea ce am spus mai sus se referea la orice tip de marsupiu, inclusiv alea 'clasice' in care copilul atarna cu piciorele drepte.

nelia am postat in acelasi timp numai ca mie mi-a luat mai mult timp sa formulez :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu ca de obicei gasesc discutia in toi cand nu am timp cateva zile de deschis calculatorul dar nu-i rau pentru ca am o "imagine de ansamblu" sa spun asa.
De data asta din 6 pagini (parca) singura afirmatie cu adevarat ingrijoratoare mi se pare asta:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

In marsupiul clasic ii atarna si eu am purtat-o pe fimea si imi dau cu pumnii in cap si as vrea sa dau timpul inapoi si nu mai pot.

pentru ca sunt 100% sigura ca ai facut-o in cunostinta de cauza, relativ la timpul respectiv.

In rest, pot spune ca mi-am schimbat in bine perceptia despre sling si am priceput cat de cat in ce situatii bebe este foarte expus pericolului si in ce situatii nu.

Mergi la inceput