Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada
Raspunsuri - Pagina 6
vikinga spune:
mQQm, conchita, diamat merci de raspunsuri.sabina pai tocmai aia e, ca atit de in linie cu natura nu stiu cit e. pe linga pediatrii, ortopezi si moase ia sa intrebam si-un prof de fizica. ca sigur ne va zice ca fortele de tensiune reactionare fortei de gravitatie sunt mai mari cind copilul atirna in wrap/sal/sling ce-o fi si mai mici cind e la mama in brate pentru simplu fapt ca centrul de greutate al copilului ori centru de greutate ale corpului mama plus copil pica altfel si de aici toata povestea. da poate vine vreun prof care stie sa se exprimeze mai corect si mai pe inteles. ar fi interesant.ca si un bebelus de 2-3 kg sta altfel si tensiunea aplicata coloanei lui de bb de 1-2 luni e una si alta in cazul unui bebeloi ca al meu nascut cu 4 kile jumate. el atirna altfel in chestiune si tensiunile asupra coloanei lui is altele, dar el ramine totusi doar bb de 1 luna si-l tratez cu aceeasi grija fata de pozitionarea lui in diverse accesorii. poate de aia, vb lui mQQm tre sa simti un copil cum pur si simplu sta bine acolo. eu de ex nu pot zice treaba asta deocamdata asa cu toata inima. pina acum pot zice ca e clar mai simplu pt mama decit un marsupiu. si ca ma simt atrasa de obiectul asta pt un copilas mai mare, cind o fi fie-mea de stat pe sold ori in fata dar pe-o parte si doar daca nu se preteaza la carut si avem noi chef de stat nas in nas. ca in rest patura la ciini scrie pe el deja, ia uite cum luai eu fibre naturale la suta de euro pt patrupezi.de ex mamei ii cazu acum 20 de ani in cap o bucata de tencuiala de la un balcon de la etajul 7. daca bucata de tencuiala nu intilnea in cale o glastra de flori la etajul 1, erau 2 variante: ori mama murea ori nu era nimerita. glastra de flori fiind noi, mamele cu bebe in brate in poveste. cu intelegerea pt exemplu exagerat.plus ca tinut in brate ii mai schmbi pozitia des, mai pe brat, mai la piept, mai pe verticala, mai pe diagonala..etc ca doar nici eu cit sunt de zdravana nu o pot tine mult in exact aceeasi pozitie, o pun si in leagan, patut. si iar poate sa vina fizicianul sa ne explice cum iar se schimba povestea si cum tensiunea aplicata botului de om e alta si mai ales nu permanent in acelasi punct.deci de acord ca voi, ca unealta cind si cind ori chiar zilnic dar cu pauza si cind e real necesar e ok, dar ca mod de viata perfect mulat pe nevoile naturale a bebelusului nu prea vad sa fie.plus ca inafara de stat cu nasucul in pieptul mamei, copilasii vor sa interactioneze, sa vada, sa se uite in ochii tai, sa te vada zimbind, vorbind. ascuns la mami la sin in pozitie broasca i se limiteaza contactul cu exteriorul.un bb cred eu vrea sa vada in jur simtind sprijinul mamei, contactul cu ea. asa ca in brate e pina la urma mai bine. cit vrea el in primele luni, ca daca incepe sa mearga in 4 labute iar altele sunt nevoile lui.ai mei nu au avut nici unul colici, au fost doar f mari de stat si f mincaciosi de fel. ei au plins doar de foame. in rest curiosi foc, genul sa vada lumea din brate ori carut. pina si scaunul de masina pt plus 8 luni l-am schimbat din cauza asta, trebuind sa iau unul mai inalt cu vizibilitate maxima pe geam. carut la fel, cu fata spre exterior nu spre mine, fiind deajuns contactul doar cu vocea mea, ca eu turuiam din spate uite floarea, copacul, masina verde ..asa ca uitati mare punct de atentionare la orice "carator": NU-i puneti cu fata spre exterior. ca inca nu e clara relgementata treaba asta.si inca unul: MARE GRIJA la bebelusi sub 4 luni indiferent de metoda de carat folosita. grija la detalii, timp petrecut acolo, mobilitatea si actiunea mamei, grija la preferintele bebelusului, grija la lungimea lui ori de ce nu chiar si la greutate. nu-i ok chiar oricum, pus in basma si gata.
Citat: |
citat din mesajul lui mihuta Eu am intrebat ortopedul pediatru daca e recomandat sa o tin in wrap si mi-a spus ca da, pentru ca este exact in pozitia broscuta care o ajuta la prevenirea displaziei de sold. |
inbox spune:
Fetelor, ma bucur ca s-a deschis un nou subiect si ca de data asta discutiile sunt de un real ajutor.
Intrebare, de unde pot sa cumpar un wrap sau sling, si daca de acolo de unde il cumpar, imi si arata despre ce e vorba si-mi face un minim instructaj? Eu as dori sa vad in realitate asa ceva ca sa pot sa-mi dau cu parerea. Din imaginile care le-ati pus voi bebeii arata destul de confortabil...acum depinde si de copil cum se simte acolo.
Eu cu primul copil am stat pana la vreo 4 luni cu ea numai pe umar in pozitia sacului ( adica culcata cu burta pe umarul meu) a fost singura pozitie pe care a acceptat-o si care ii calma colicii, apoi cand a mai crescut nu mai statea pe umar ca incepea excaladarea si, urmatoarea pozitie a fost in brate cu fata spre exterior ( o mana sub fund si una peste burta), fi-mea nu a acceptat nimic, carut, port bebe, leagan , am stat lipite ca timbrul de scrisoare in cele mai ciudate pozitii fiindca asa ne-a fost bine...insa daca as fi stiut ca mai exista si altceva in afara de portbebe sigur as fi incercat !
Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!
diamat spune:
citat din mesajul lui vikinga ca in rest patura la ciini scrie pe el deja, ia uite cum luai eu fibre naturale la suta de euro pt patrupezi. |
serios acum, daca te hotarasti sa nu-l pastrezi, sa stii ca poti sa-l vinzi si probabil mai scump decat l-ai cumparat. www.thebabywearer.com/forum/index.php" target="_blank">aici sunt multe mame care ar cumpara un didymos la 80 euro fara sa clipeasca Nu mai zic c#259; poti sa faci paturici, un sal, o cuvertura de canapea ... Sau cainii tai pot dormi linistiti stiind ca nici un copil n-a fost obligat sa munceasca in vreo fabrica pentru patura lor
asa ca uitati mare punct de atentionare la orice "carator": NU-i puneti cu fata spre exterior. ca inca nu e clara relgementata treaba asta. |
cei care sunt foarte impotriva - cred ca aici intra si didymos si parca aveau si ei specificat asta in instructiuni - spun ca asa nu e bine in primul rand pentru ca, atunci cand stimulii exteriori devin suprasolicitanti, copilul nu se poate refugia. hai, ca vine vecina tampita si-l trage de obraji, aia e ok, ca o vezi si tu si-i zici vreo doua, nu apuca copilu' sa urle. dar daca il pui acolo si uiti de el cand te plimbi pe afara, sau prin supermarket, sau mai stiu eu pe unde, atunci nu mai e ok.
si inca unul: MARE GRIJA la bebelusi sub 4 luni indiferent de metoda de carat folosita. grija la detalii, timp petrecut acolo, mobilitatea si actiunea mamei, grija la preferintele bebelusului, grija la lungimea lui ori de ce nu chiar si la greutate. nu-i ok chiar oricum, pus in basma si gata. |
Citat: | ||
bine ca mi-ai amintit. toti trei copiii mei au avut displazie exact pe partea stinga, diferenta de unghi pina la normal fiind de doar 3-4°. nu au trebuit pantalonei speciali, a fost ok doar un pampers pus pe lat intre picioare bine fixat cu un dres ori alt scutec, asta timp de o luna. aici controlul asta se face obligatoriu la 5-6 saptamini. si moasa a exclamat ca uite ce bun e salul, ca o va tine cracanata corect si ia uite alt motiv pt care e atit de bun. insa dr dupa al doilea control cind a vazut ca totul e ok mi-a zis ca nu trebuie sa-i mai tin picioarel departate si ca e ok asa in largul ei dupa pofta inimii. iar ajungem la ce-i mult strica. |
aici cred ca depinde f mult si de medic. sunt medici care zic pampers, medici care zic absolut nimic, o sa-si revina. imi dau seama ca sunt si diferente de la caz la caz, insa sunt si dati in care 2 medici au pareri complet diferite despre acelasi caz. si eu zic ca 'dupa pofta inimii' e cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru copil in general, si in particular
Andrada spune:
citat din mesajul lui Sabina Sunt pur si simplu niste unelte care ( folosite corect ) ne pot face viata mai usoara in anumite situatii. |
Exact cu comoditatea asta am eu o problema mare. Eu vorbesc de copil si nevoile lui, nu de spatele mamei, de eforturile mamei de a-l ridica din patutz de 14 ori pe zi, de nevoia mamei de a-l tine linga corpul ei MEREU. Exista si o limita in parentingul asta. Sa ne atasam de ei nu inseamna sa ii atasam pe ei de noi.
citat din mesajul lui Sabina daca ma intrebati pe mine, ar trebui sa traim in mijlocul naturii, fara sa muncim nimic si fara sa avem nevoie de niciun obiect exterior |
Nu s-ar uda pianul? C'mon parca n-am vazut multi boemi tree-hugging lately.
Sabina spune:
Andrada, copilului meu ii placea in wrap si ii facea bine cand il durea burtica. Il purtam pentru nevoia lui.
Chiar crezi ca o mama normala la cap isi agata copilul de ea numai ca sa fie trendy?:)
iar ajungem la vorba cu sfantul echilibru.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
denizel spune:
citat din mesajul lui Andrada
Exact cu comoditatea asta am eu o problema mare. Eu vorbesc de copil si nevoile lui, nu de spatele mamei, de eforturile mamei de a-l ridica din patutz de 14 ori pe zi, de nevoia mamei de a-l tine linga corpul ei MEREU. Exista si o limita in parentingul asta. Sa ne atasam de ei nu inseamna sa ii atasam pe ei de noi. |
Andrada, ma enervezi!
S-a repetat de vreun catralion de ori ca, REPEEEET!!!, in cazul in care Bebele e dintr-ala care vrea MUUUUULT in brate (nu toti bebelusii se simt bine ei cu gandurile lor la 3 luni), e preferabil sa il tii in carpele astea, decat sa-ti rupi spatele si bratele carandu-l!!!
Nu e vorba aici de pilda mamei nefericite/psihopate/si ce mai vrei tu, care se agata de copil pentru a-si potoli setea de imbratisarile si dragostea care ii lipsesc.
bai, parca fiecare vorbeste la un perete, pe bune...
Ii tot dati inainte ca Ivan cu fluieru' .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Andrada spune:
Aaaaaa, n-am stiut ca e asa la cerere, ca e ocazional, 2 minute pe zi.
Am crezut ca ati facut 30 de bloguri per sling, ca v-ati paruit pentru onoarea unui sling-maker/seller, ca ati adus 300 de argumente cum slingul e singura metoda de apropiere, cum slingul te ajuta sa te bond cu copilul mai rau ca monkey glue, cum trebuie sa petreci cu copilu fiecare secunda ca altfel e trist si te uita si are intrebari existentiale de numai o echipa de la Viena il mai scoate din depresie...etc.
Daca e numai asa de-o tura prin bucatarie sintem iar buddies.
denizel spune:
Nu, nu e vorba de o tura prin bucatarie, e vorba de ore intregi de tinut in brate.
Pe zi!
Nevoie de tinut in brate (a lui Bebe, nu a mea, ca doar nu-s aia nebuna a lui Vian) exprimata in ore/zi!!
Nevoie care, in alte discutii, e minimalizata si e numita moft sau manipulare a mamei de catre Bebe .
Iote de aia si-au facut fetele astea 30 bloguri per sling: din dorinta de a le ajuta pe bietele mame abuzate de Chuckie care vrea tot timpul in brate.
Ca sa le fie mai usor si sa le dauneze mai putin!!
Na, mai suntem buddies?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
CriPOD spune:
citat din mesajul lui diamat
cei care sunt foarte impotriva - cred ca aici intra si didymos si parca aveau si ei specificat asta in instructiuni - spun ca asa nu e bine in primul rand pentru ca, atunci cand stimulii exteriori devin suprasolicitanti, copilul nu se poate refugia. hai, ca vine vecina tampita si-l trage de obraji, aia e ok, ca o vezi si tu si-i zici vreo doua, nu apuca copilu' sa urle. dar daca il pui acolo si uiti de el cand te plimbi pe afara, sau prin supermarket, sau mai stiu eu pe unde, atunci nu mai e ok. |
Sunt mult mai multe motive, suprasimularea fiind doar unul: bucata de panza dintre picioare nu e destul de lata sa suporte picioarele, si spatele intr-o pozitie fiziologica; spatele este presat in pieptul si stomacul purtatorului imprimandu-i-se o pozitie arcuita invers, capul nu poate fi sustinut corect, baietii sunt expusi presiunii asupra testiculelor. In plus, centrul de greutate al mamei se modifica si poate fi strasant pentru spate.
O alta idee e wrapul elastic pt bebei pana pe la 5 kg. E mult mai usor de pus la inceput si mai iertator. Dar dupa 5 kg, incepe sa se scurga.
pepit
sirimie spune:
Fetita mea nu are stare sa stea mult timp in sling, ei ii place sa mearga si sa faca alte activitati. Cind era mai mica nu ii placea deloc deloc, dupa 5 minute se zbatea rau Cred ca baietelul meu ar fi stat mai mult, ma chinuiam cind vroia in brate si eu aveam treaba dar nu aveam pe vremea aia. Se potriveste sau nu slingul pentru copil, e pe incercate.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog