Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Mqqm, eu am xplory, don't hate me:DZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
is tare aratoase, cit pe ce sa iau si eu unul. dar trebuia sa probez unul pe viu ca sa stiu cum merge si aici pe insula nu am unde. chiar nu am idee cum e facut de ex de are arcuri pt amortizare ori ba. si cred ca pina la urma e adresat copiilor peste 6 luni ori ma insel?cocostircii de care ziceam is scheletele subtirele pt maxi cosi care se pot stringe umbrela. cu roti mititele de plastic...cihhhhori cocostirci din astia imbracati in fis si gata carutul. nici nu e perfect orizontal, se si mai lasa..pt bebelusi sub 6 luni is niste porcarii. si nu e ok sa facem economie zicind ei las ca ei cresc si doar cit folosesc un carut stind pe orizontala. cum am zis, abia ce am luat si eu unul pt maxi cosi. chestia e ca at cind sunt probate in magazin aluneca tare bine dar afara altfel sta treaba.ca si cu patuturile astea noi moderne, cu aparatori si plase plasticate, fisuri. atrag ca-s frumos colorate, pe rotile eventual, merg folosite ca tarcuri, unele pot fi impachetate simplu pt concedii si uite asa se pierde mult la calitatile de baza a unui pat.eu zic ca tot mai bun e patul sanatos din lemn cu o saltea f buna.mQQm bestial ciinele si carutul lol.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Are landou pt pana la 6 luni. Eu l-am folosit si drept cosulet pt Gh, il puneam pur si simplu langa noi in pat, aveam loc;), eram dupa cezariana si ma miscam greu de tot.
Apoi daca adormkea in landou , il luam cu totul si faceam click peste carut si mergeam sa-l plimb.
Nu cred ca l-as recomanda pt insula voastra vantoasa.Are suspensii f bune, n-am avut nicio problema cu el, nicidecum sa se rastoarne, e solid, dar pe nisip nu e bun.
pe orice alt teren a mers mai bine, adica pe pamant l-au luat astia odata la busteni prin padure si s-au descurcat, eu am ramas sa dorm atunci, deci nu pot sa zic in clar cum a fost:D

La mare a fost f bun pt ca fiind asa sus a tinut loc de scaun de masa (avea 9 luni Gh deja), pe plaja era ca intr-un cort copilasul, sus de tot fara sa mi-l linga toti cateii:)
Plasa de tantari iarasi a fost geniala :)
dar pe nisip no way, nu se misca.

Prin oras e fain, pt ca se conduce extrem de usor, cu juma de deget daca trebuie. Si sta bebe sus si repira mai putine noxe.
Si a contat ca se putea tine Sofia de manerul dintr-o bucata si ca se poate da manerul ala in jos cat ai chef.

na, ca am facut si review la Xplory:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Multumesc mult pentru toate raspunsurile . De ce n-am vorbit eu cu voi cu vreo luna inainte de a ma apuca sa caut carucior, ma scuteati de muuuulta munca . Cel putin imi imi confirmati alegerile, ceea ce e bine, avand in vedere ca maine il cumpar.

Vikinga, Mihuta, asa e, si eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa cumpar un carucior rotile de cauciuc si umflate cu aer ca la bicicleta, mai ales ca aici toate trotuarele sunt pavate cu pietre cubice, calçada portuguesa, si te zgaltaie mai ceva ca in parc pe iarba sau pe pamant. Din pacate carucioarele de genul asta sunt grele (dar de asta are bebe si tatic ) si nu sunt compacte, o sa ocupe tot portbagajul , deja ne interesam de preturile unui portbagaj suplimentar, pe masina, ca altfel in concediu am pleca doar cu carutul, bebe si pisica.

Scoica trebuie sa iau, ca altfel nu ma lasa sa ies de la maternitate, cel putin asa n-am dubii. Dar ca sa fie si aici mai complicat, nu stiu daca sa aleg una mai scumpa, care sa fie omologata si pentru avion, oare oi avea eu nevoie sa ma plimb in primul an? Daca il intreb pe Acusor, sigur o sa-mi raspunda ca nu se stie niciodata.

Dar in ciuda faptului ca totusi o tin pe-a lor, mi-a placut raspunsul celor de la Maxi-Cosi, legat de cele maxim 2 ore de stat in scoica (raspunsul e la Frequently Asked Questions, intrebarea "You often hear that a baby should lie for a maximum of 2 hours in a baby car seat. Is this true?"). Deci pana la urma echilibru e cuvantul cheie, putin din fiecare.

"There are many misconceptions regarding this.This is generally said and written out of concern for babies and in short it comes down to the fact that a baby car seat such as e.g. a Maxi-Cosi Citi or Maxi-Cosi Cabrio(Fix) should not be used excessively.Children should not lie in a fixed position for too long unnecessarily.They should have the opportunity to develop their motor skills and their arm, back and neck muscles.As the manufacturer of the main car seat for babies in Europe, the Maxi-Cosi, we have been writing this for many years in our user instructions.Do not put a baby in a car seat for the whole day for convenience, but give him/her the opportunity to develop.This also applies to baby carriers and all other products in which a baby sits, hangs or lies in a fixed position.However, if you have to make a longer car journey or travel on holiday once in a while, this is no problem at all. We recommend that you stop every 2 hours. After all, a baby has to eat and be changed regularly anyway."

Landoul inca nu m-am dumirit care e mai bun (cel care permite mersul cu masina, sau cel care nu), mai facem sapaturi.

Si in sfarsit am ajuns si la subiectul discutiei. Initial ma gandisem ca e mai bun wrapul elastic pentru ca e mai suav cu pielea bebelusului (matzoaca se va naste vara), din moment ce, in principiu, se poate folosi si pentru bebelusii prematuri. Si ma gandeam ca cele 100% bumbac nu sunt asa calduroase vara. Sau nu e asa?
Intr-adevar, cel neelastic, tesut, ar dura mult mai mult, deci ar fi o investitie mai buna.
Inca o intrebare, in general toate site-urile care vand slinguri/wrapuri vorbesc de tesaturi naturale sau organice, dar putine au informatii despre vopsele. Cum distingeti care sunt cele mai adecvate?
Cat despre a face comanda direct in State, recunosc, nici nu mi-a dat in gand. Am mai facut cumparaturi in state, la job, si au fost asa multe incurcaturi cu TVA-ul, vama si departamentul nostru de contabilitate ca am ajuns sa ma feresc instinctiv. Uneori uit ca pentru pesoane fizice e mult mai usor.

mQQm, de ce nu recomanzi ergourile putate in pozitia naturala, cu bebe indreptat spre pieptul nostru. Eu ma gandeam la el mai mult din perspectiva taticului, care nu are 2 maini stangi, ci doua jumatati de maini stangi... Si avand in vedere ca o sa ramana singurel cu bebe, timp de o luna ca sa ne putem prelungi concediul de maternitate/paternitate, mi se paruse initial o idee buna. nelia, tu ai avut, cum ti s-a parut? Poate fi folosit si la bebe de 6 luni?

Si din nou off topic, mQQm, cum l-ai pregatit pe cutzu de venirea lui bebe?

Ana 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Fetita am purtat-o numai cu fata spre mine, asta ca tot s-a discutat de diferenta intre cele doua pozitii. O voiam aparata de vant, praf, vecine amatoare de pupat copiii altora...
Acum, ce sa zic, eu si inca cine stie cate alte mame am folosit acel marsupiu, la momentul ala nici n-am visat ca ar putea fi ceva in neregula cu el, n-am certitudinea asta nici acum, dar daca as fi avut atunci cea mai mica indoiala, pur si simplu as fi gasit alte solutii.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

pisi lasa marspupiul mai bine, mai vezi tu dupa ce vine bebe ca doar nu inchid magazinele, dar nu-l cumpara inca poate va descurcati si fara el.eu zic ca si mQQm, salul calsic la 5-6m e cel mai bun, il poti folosi pe termen lung si chiar de la inceput pare complicat pina la urma nu e chiar acu' ceva iesit din comun. doar grija la detalii. eu la inceput cind am dat sa ma leg cu el l-am azvrlit cit colo in vreo 3 rinduri nevrozata rau si zicind pe limba mea de toate alea de la sal la africani si asa mai departe:) dar sa ma fi vazut ieri cind imi plingea asta mica, in 2 secunde eram cu el legat regulamentar:)traind in era clickurilor cind totul tre sa faca ori clic ori clac si gata totul e ok fara sa gindim prea mult, ete ca salul asta devine de acum complicatiune mare, asta e:)) si daca la o luna mi se parea greu cu asa accesoriu, periculos si nu pe gustul meu si tinutul in brate era simplu si usor, cind copilul creste de la luna la luna si cind isi tine capusorul bine parca altfel incerci caratoare. dar nu marsupii:)!pt carut masiv care nu poate fi dus pina in casa, daca stai la bloc cu interfon ori cum am vazut ca se poarta in spania acele mini complexuri cu portar, piscina, teren de fotbal, tenis, joaca, deci care-s mai ferite de hoti ori alte deranjuri, ai putea sa lasi carutul la parter imoblizat cu un lant/cordon antifurt ca la bicicleta, cheita legata de cheila de la casa si totul e simplu. asa-i aici si contra caruturilor nu comenteaza nimeni. cum in spania e plin de rampe la intrarile in blocuri, magazine deci ar trebui sa functioneze bine totul.cu maxi cosi si alte cosulete nu esti acceptat in avion si ma indoiesc ca stau ele sa te caute de firma producatoare. in avion bebelusul ori copilul e legat cu o centura micuta de centura mamei si ramine tinut in brate. uite eventual in avion poate merge un sal si strecurata si centura aia mica pe undeva cumva ca s aimpaci si regulile lor si confortul bebelui.dupa un an pina in 3 e greu cu ei in avion ca vor actiune.revin.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

sabina pai al tau e flamingo de fitze mai, ce cocostirc. si pe aici vad turiste de hamurg cu vuittonu' pe brat si cu bb in flamingo. dar cosuletul respectiv merge fixat la masina?chiar sa ma uit la römerul ala cum a iesit la teste.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu merge la masina.
exista adaptori pt 3 tipuri de scoica insa, acu poate au scos si pt mai multe. daca as fi vrut pt maxicosi a mea, puteam sa-mi cumpar, da io cum nu sofez , nu am luat, mergeam la parc aproape de mine. Noroc ca avem parc aproape:D

la mine mai era o chestie, trebuia sa intre in lift. Asta procopsitu a intrat, sa ma fi vazut in luna a noua, am masurat liftu, dupa care am plecat la cumparaturi de carut si umblam cu centimetrul prin magazin ;)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Am citit acum ultimele pagini si am vazut ca o mamica pomenea ceva de ceva de genul asta:
http://www.chicco.ro/produse/nou-nascut-2/somn-14/balansoar-new-dreams-cu-jucarie-electronica-whale-1433.html

Asemanator -tot chicco -am avut eu dar fara scartaieli si fosnituri.Scria pe el ca este bun de la 0 luni asa ca pe la o luna am inceput sa o pun uneori acolo pentru a fi cu noi in salon si pentru ca ii si placea.Mie mi s-a parut in regula atunci, fiind si la al doilea copil si avand ceva experienta insa cand a venit medicul pediatru acasa pe la 40 zile si a vazut copilul acolo era sa cada pe spate.
Bineinteles ca fetita si adormise acolo exact atunci desi nu o lasasem niciodata sa doarma efectiv in el inainte insa na,atunci stiam ca vine medicul si m-am gandit ca e bine sa fie odihnita .
Nu va pot spune cate rele mi-a insirat vazand copilul. A spus clar: se doarme doar in pat cu saltea sau in brate.
Plus ca balansoarul asta a spus el ca nu numai coloana nu o tine bine ci si capul lui bebe(nu mai stiu exact explicatiile ), asa ca mi-a trecut.
Eu atunci i-am spus ca si in masina in scoica la fel de ingramadit sta dar el a spus ca nu este acelasi lucru si ca totusi scoica e mai bine gandita decat asta .Dar nu perioade mari nici acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Viki, multumesc mult. Da, ai dreptate, oricum nu cumparam deja marsupiul, faceam numai sapaturi, sunt sigura ca dupa ce se naste matzuca nu o sa mai am eu timp sa citesc review-uri pe net . Deci si tu zici ca esarfele clasice tesute nu sunt greu de folosit la inceput.

Cat despre carucior, cu greutatea o sa am probleme numai la pusul in masina (asa cum se intampla la unele mamici, bebe intr-o mana si carutul in alta)- Dar oricum eu nu conduc, n-am inca carnet, la calatoriile auto am sofer, deci taticul pune si carutzul in portbagaj. La intrarea in bloc n-am probleme, pentru ca pot intra prin garaj si urc cu liftul. Sabina ca mi-ai spus ca trebuie sa masor liftul.

ioanadara, interesanta experienta cu pediatrul, o sa intreb inainte de a cheltui banii. E drept ca aveam dubii despre balansoarele de genul asta, care se pot transforma si in scaunas, deci prin definitie mai adanci, gen scaunel, in care, chiar si la orizontala, bebelusul sta un pic cu picioarele in sus, la 90ș fata de coloana. Cel din poza ta mi se parea OK, nu pare deloc adanc, mai curand un soi de hamac, in care bebe poate sta la orizontala. Am impresia ca apar capcane la orice pas.
Culmea e ca aici mi le recomanda toata lumea (e drept, cu un pediatru n-am vorbit) fiind considerate ideale pentru somnul de zi, astfel incat sa i se creeze bebelusului o rutina de noapte (intuneric, patutz) si de zi (lumina, balansoar, zgomot).

Ana 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu nici nu imi pot imagina cum ar fi fost sanu existe slingul

il folosesc aproape zilnic, acum nu mai mult de o ora odata ca deja are 12 kg si e greu dar pe la 3-4 luni il tinem si 3-4 ore odata (pana era cazul de schimbat)

de fapt l-am pus pentru prima data in carut la 4 luni;

in primele 2 sapt nu am folosit nimic pt ca nu am avut curaj;
apoi am folosit un wrap de la adita (f bun de altfel) ;
de la o luna jumate am folosit slingul (l-am comandat pe un site in anglia)

arata in genul asta (scoateti spatiul inainte de com
http://www.slinglings. com/baby_slings.php?main_page=wearing_instructions

la un an si 2 luni ale baiatului wrapul il folosesc f rar, dar cum spuneam slingul aproape zilnic

in fiecare zi ma felicit ca am citit pe DC despre wrap/sling

Mergi la inceput