Slinguri geantă - retrase în SUAşiCanada

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Beren, numai la subiectul despre cirpe nu ma asteptam sa te gasesc. Si nici nu stiam ca ai si copii, sincer! Cind ai avut timp sa acumulezi atitea cunostinte si sa devii si tatic!?!

Nelia, pai de ce altceva sa invat? Ca sa fiu pregatit cand incepe baby cu "dar de ce...?"

In timp ce restul clasei rezolva ghicitoarea Andradei , mai povestesc despre wrap: eu l-am purtat mai des decat sotia mea. Ornamental. Ieseam la plimbare toti trei, cu bebe frumos asezata conform instructiunilor de la Maya wraps, sperand ca va adormi de la mers, leganat, aer (era o iarna serioasa cu 1m de zapada). Adormea, desigur. Numai in bratele mele, asa incat ma plimbam cu wrapul fluturand pe diagonala, de parca eram Mr. Worf din Star Trek. Asa, ne plimbam si cate 2-3 ore.

Sunt convins ca alti bebelusi l-ar accepta si-ar fi util. Asa ca tocmai m-am consultat cu cineva (ca orice barbat care ia deciziile serioase :)) si probabil ca vom oferi wrap-ul Maya original, cu tot cu CD-ul lui, la un bazar DC (mai ales daca vor fi organizate si in US).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Nelia, pai de ce altceva sa invat? Ca sa fiu pregatit cand incepe baby cu "dar de ce...?"

Frumos de tot, o pun la panoul de aur :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Andrada, sigur! La asta nu m-am gindit. De fapt, nici macar nu stiam ca platfusul, daca exista, se trateaza cu tocuri si cu cola... dar mai ales cu certatul mamicilor care isi duc copiii in wrap!

Sper ca ai inteles bine ca nu o judecam pe mamica, ci voiam sa scot in evidenta ca, desi e eram cea care faceam rau copilului tindindu-l in wrap, nu vedea ca, de fapt, eram cam in aceeasi oala: eu cu wrap-ul, ea cu tocurile (care - poate - nu fac rau copilului, dar mamei da) si cu cola (daca s-ar putea echivala exact minutele de dus copilul meu in wrap cu litrii ei de cola bauta, as pierde sigur intrecerea).

In alta ordine de idei, tu esti un paradox pentru mine, unul de neinteles! Dar mie imi plac oamenii misteriosi, asa ca !

Beren, raspuns mai frumos nici ca-mi puteai da!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

pis-pis sleepy wrap livreaza world wide si, din cate stiu, taxele nu-s foarte mari. timpii da, din sua pana in ro fac cca 3 saptamani, banuiesc ca in tot UE e la fel. Cred ca poti sa gasesti si in europa acelasi lucru, hoppediz sunt primii care-mi vin in minte desi nu cred ca e fix acelasi material, ceea ce nu e neaprat un lucru rau.

d nu a stat niciodata cu placere in scoica in primul an, pur si simplu incepea sa planga in primele 5 minute. Nu stiu daca era de la desparitrea de mine sau de la pozitie, insa in rarele momente in care ne incumetam sa plecam pe undeva si dormea, pur si simplu ii tineam fruntea cu mana, sa nu i cada capul in piept. La 3 ani si scaun pt grupa a 3a, inca fac acelasi lucru cand doarme.

Insa apropo de leganele, eu as alege ceva fara carusel atarnator. nu imi imaginez cum ar putea fi fun sau bine pentru mine sa ma uit la ceva la nivelul fruntii sau mai sus, care sa se mai si miste in continuu sau sa-mi cante vreo melodiuta tampita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

pffffuuui..ce zi! abia am reusit sa o linistesc. in ce credeti? in sal.am si leagan si sezlong pt bebe sau cum le-or zice pe romaneste aici is schimbate numele complet fata de engleza dar nu amers nimic. nici tinutul in brate nici suzeta nimic nimic.e data peste cap de la vaccinul de ieri..si ea care avea program seara de fun cu copiii acum nu a vrut sa vada pe nimeni, de zbenguiala si cintat nici vorba, doar liniste si acolo sa stea departe de lume ascunsa cit mai bine la mama la piept.si abia acum inteleg de ce-s facute din fibre naturale si folosite culori bio. a ros la marginea de sal ce-i venea aproape de gurita de ziceai ca era cine stie ce si cum nu a vrut altceva si asta i-a facut azi placere, ce indrazneam sa-i o scot din gurita? asa ca m-am felicitat maxim ca am luat un sal dintr-un material foarte bun. plus ca toti trei au avut o piele sensibila pe un fond uscat asa ca am mare grija cu ce vine pielea lor in contact si salul ii venea pesta obrajor ca a stat cu capusorul pe o parte.cind plinge bebe pin' se face rosu faci orice. ha! 80€ am zis eu ca-i scump si snobisch! pe naiba ca mi-as fi vindut si pielea de pe mine:))!si seara cind ai familie mare e si galagia maxima in casa si mai ales mama e foarte solicitata oricit ar mai fi un autor in apropiere, bebelusul resimtind cel mai mult asta mai ales daca are si o zi proasta, colici ori alte dureri. si cum sunt tipul ca ajutoarele in momente de genul asta mai tare ma incurca trebuie sa ma descurc singura cu toti trei.asa ca a mers salul perfect pt ca ea era ascunsa la mine-n sin asa cum isi dorea si eu puteam sa ma ocup cit de cit si de ceilalti doi. ar fi fost imposibil intr-o zi ca asta sa o iau in brate sa o pun jos, iar sa o iau iar sa o pun..nici vorba!si am depasit lejer cea jumatate de ora recomandata de dr. din pacate depasesc des si in maxi cosi timpul asta si cu siguranta maxi-cosi-ul e mult mai aiurea pt spate.mQQm tot ma tin sa te felicit pentru bebe3, ce frumos si la voi cu trei pui! cit are cel mic?nelia ai trei frumuseti de copii! asa atmosfera e si la noi mai tot timpul, la fel cum cea mijlocie se uita la cel mic si el ride fericit inapoi si stau toti trei la povesti inainte de nani.dar si zile ca azi..asa ca idei pt publicitate celor care vind: sal anticolici, antidurere, sal de linistire si ce mai vreti voi. mai bine asa decit asocierea lui cu metode de educatie ori indemnuri care pot ofensa unele mame. ca de aici cred ca s-a iscat discutia in contradictoriu. plus sabina energizata. bre sa nu bei rad bull ori litri de cafea ca iese razbel:)) sanatate multa.una peste alta ii dau salului meu 5 stele din 5. dar nu ca inlcouitor de pat ori landou ci ca accesoriu util in momente de gen ori bineinteles cind nu se preteaza carutul pe undeva. ieri am frunzarit si 2 forumuri germane, un fel de DC-uri nemtesti si cam aceleasi discutii erau si acolo intre mame mai ales dupa avertizarea asta, bine inafara de disputa noastra DC-ista clar.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

diamat chiar vroiam sa-ti zic ca mi-au placut raspunsurile tale la subiect avind in vedere ca vinzi asa ceva, mi se pare ca te-ai pastrat obiectiva, ti-ai expus experienta ta pozitiva ca orice alta mama. am avut citeva schimburi de replici si daca vroiai sa ma convingi intr-un fel ori altul ai fi raspuns altfel. eu intelesesem ca la tine sa referea sabina pt ca ti-a pomenit numele complet in subiectul anterior si chiar tu ai pomenit ca ai nickul f sugestiv si de asta ti-am citit mesajele asa in garda. dar nu a fost cazul. chiar te apreciez pe tine comparativ cu moasa mea, ma rog una dintre ele cu care am venit in contact la al treilea copil, care prea cu mare entuziasm mi l-a prezentat, nu am apreciat deloc ca m-a indemant la pozitionarea cu fata zicind ca e ok chiar si pt un bebe si pt ca a sustinut ca e f bun de folosit la treburi diverse prin casa. nue chiar asa.de ex acum a mers doar la plimbat lent prin casa. daca as fi avut o activitate mai in verva nu i-ar fi placut.si daca e sa dau un sfat cuiva carea vrea sa cumpere asa ceva: consultati-va si cu un dr. de ex daca in prima luna fetitei mele i-a prins bine purtatul in sal cind si cind, avind acea usoara displazie, acum ar fi ineficient sa-l folosesc mai mult decit ar trebui, ea avind nevoie in mom asta de mai mult stat pe burtica, asta fiind deficitar in astea 2 luni jumate. acum nah sper sa redevina bebele linistit de dinainte, sper ca e doar asa o indispozitie din cauza vaccinului.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Multumesc, la fel, vikinga!

Eu n-am avut deloc scoica la el, din motive strict personale, nu ma impac cu ideea. Insa am avut la el un carut exact de-ala cum spuneai tu, cu suspensii, cu roti mari cu aer, comod si tot ce vrei. Numai eu stiu cat am cautat inainte sa nasc pana cand l-am gasit pe cel care trebuia, aici sunt rara avis astea. Dar stand la 20 de m de parcul ce are vreo 5 km de alei mi-am lasat mintea sa zburde... vara, carucior, bebe toata ziua afara prin parc, in carucior, pe banca, in iarba. Ei, nah! Iulie si august au trecut in asa fel incat eram ca-ntr-un film plictisitor, acum intram in parc, eu catel si copil in carut, peste 5 minute ieseam intr-un fel ca-mi dadeam cu picioarele-n dos, eu cu copil in brate facand ca sirena pompierilor, la propriu, si catel cu carucior. Dap, a invatat bietul caine sa duca jeepul ala de carut singur, desi in prima faza era stresat ca-l urmareste, cum grabea pasul, cum se grabea si caurciorul, pana la urma n-a avut de ales, ma ajuta si el cum putea (eram convinsa uneori ca ii e jena cu noi). Am tot insistat eu, dar s-a facut septembrie pana cand am reusit sa facem tura mica de parc (10 minute) fara sa facem cale-ntoarsa in graba si galagie mare. Acu are si el un carutz rezonabil de mall, cu asta mare am fost odata in sears si le-am dat jos p-acolo chestii de pe rafturi. Cand zici de cocostarc, eu numai la xplory pot sa ma gandesc, haha.

Deci intentie am avut, am tot insistat, ca cailalti doi erau de-aia linistiti, somnorosi, te plictiseai de-a dreptul ce dupa carte erau si nu mi-am putut imagina ca au as putea avea un copil care: sa nu adore caruciorul, suzeta si mersul cu masina. Toate le-a bifat si a vazut ca se poate. Si asta micul e acum model, dar numai dupa ce i-a trecut refluxul. Asa ca eu nu as fi putut sa-l scot la plimbare mai lunga daca nu era pentru esarfa. Din pacate era vara si mergeam doar seara, ca era prea cald sa ies cu "incarcatura".

Revenind la topic, si sa-mi dau si eu cu parerea pentru pis-pis, eu, daca as avea 2 maini stangi as incepe cu unul elastic dupa care as trece la unul tesut, dar altfel as lua de la inceput direct tesut. Am avut de-ambele si nu se compara. La fel, votez si eu cu ambele maini pentru tesatura si vopselele alese cu multa grija. Ring slingul pe mine ma ajuta numai cand e vorba de hop-in-hop-out si pe termen scurt, efectiv simt cum ma arcuiesc diagonal, dar eu am issues cu structura mea, nu e regula. Ergo iar n-as lua, prea atarna copiii-n el, in plus am eu o problema cu purtatul cu fata la exterior. Si am avut si eu un chicco de-ala cum zice olympia la fie-mea si nu mi se pare chiar asta departe de ala. La mine esarfa ramane all time favourite, e cea mai comoda si versatila, mi se pare cea mai safe si pentru mine si pentru el, desi acum o mai folosesc poate odata pe saptamana max. Este un learning curve, dar mai mult pare complicat decat e. Poate voi incerca un mei tai daca nu mai vrea in wrap, dar numai dupa ce incerc mai intai.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mqqm, eu am xplory, don't hate me:D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sa-l folosesti sanatoasa! :D
Mie una nu-mi displac, restul clanului e conservator.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Am intrat sa va spun experienta de ieri. Dar vad ca vikinga a zis ceva asemanator, de linistit copiii. Ieri a trebuit sa mergem pana la Cluj in mall. Puiul nostru nu doarme pe masina, ci face scandal. Nici nu prea mananca in deplasari. In mall desigur, obosit de numa dupa drum. Speram sa se linisteasca in carucior. Nici gand, a inceput sa planga isteric. In brate la fel, pentru ca am observat ca fiind mai marisor acuma, si in brate vede lumea peste umarul meu. L-am bagat in wrap si a adormit in 2 minute linistit, cu capul pe inima mea. Si mie imi venea sa-l mananc de drag ce-mi era... Deci pentru mine pana acuma wrapul nu numai ca a fost de multe ori inlocuitor al bratelor, dar chiar a fost mai bun decat bratele, pentru ca se simte protejat asa bagat in material langa pieptul mamei. Plus faza de la inceput, din prima luna, cand aveam imresia ca in brate tinut la verticala ii curbez coloana, dar in wrap statea ergonomic, cu picioarele inauntru, desigur.

mQQm am ras in hohote de faza cu parcul si catelul simpatic . Si uite ca si la tine a fost caz de reflux. Noi pana la 5 luni nici nu indrazneam sa-l punem undeva pe spate, ca imediat voma si plangea. Deci in caz de reflux oricand as recomanda wrapul. In ergo nu se poarta cu fata la exterior, chiar sunt articole la ei pe site cat e de nociva pozitia asta. Si eu la fel cu ring-slingul, ma curbez in partea opusa pentru echilibru. Deci il port cand vrea pe langa casa, asa pe sold. In oras la plimbari de doua ore numai cu wrapul pot merge. Si de cate ori te citesc cum vorbesti de primii doi copii, trag sperante ca nu toti copiii unei mame sunt la fel, si deci sper ca al doilea nu va fi asa plangacios

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput