Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (60)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hbro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

Citat:
citat din mesajul lui hbro

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

din ce a spus Bumbleeeu am inteles ca se refera la faptul ca acele persoane care au facut cezariana si nu au alaptat o iau pe ea la intrebari cum de vrea sa nasca natural si cum de vrea sa alapteze cand este laptele praf la putere(bumble spune-mi daca am inteles rau).eu sunt de parere ca fiecare alege ceea ce crede mai bun pentru el,si intradevar atunci cand nu ai de ales si esti obligata sa dai lapte praf e ok,dar atunci cand faci asta din comoditate,sau ca ti se lasa sanii...poi eu consider ca pentru acele mamici nu e cel mai important copilul si ca il priveaza de la ceva imporatnt cu anticorpi,sanatos si nu facut in fabrici.

Bianca 20+

Nu cred ca este chiar asa...laptele matern nu este intodeauna suficient...eu cred ca are o importanta si calitatea lui...uite, in Africa de exemplu, cel ami garitor exemplu..acolo chiar ca se hranesc natural bebelusii pentru ca mamele lor nu au alta posibilitatea..si cati traiesc si cati mor numai in primii ani?Conteaza multe aspecte si calitatea laptelui si cantitatea...Cred ca multe idei referitoare la alaptat ca si la nastere au ramas oarecum "impamantenite" asa desi lucrurile au evoluat, s-au facut studii, s-au descoperit alte aspecte...Desi voi spuneti ca laptele praf e o chestie de comoditate, mie dimpotriva mi se pare mai usor sa stai pe un fotoliu cu bebelusul in brate si sa ii dai sa suga, nu sa te duci la supermarket sa cumperi lapte praf, sa sterizilezi de zeci de ori biveroane, sa pregatesti laptele intodeauna proaspat ...

uite din nou un exemplu ca vrei sa ne schimbi parerile.asta e parerea mea chiar daca incepi sa imi dai exemple.nu pot compara alimentatia femeilor din africa cu a noastra...pentru ca si in timp ce alaptezi tre sa ai grija ce mananci ca sa ai un lapte bun si important pentru bebe...oricum eu zic ca tre sa incheiem subiectul ca incepem sa ne contrazicem degeaba.

Bianca 20+

Iar te vei supara dar poti compara alimentatia noastra cu a celor din Africa...orice comparatie poate fi facuta oricum in UE suntem pe un loc codas in ceea ce priveste buna alimentatie...Si eu nu vreau sa iti schimb nici o parere pentru ca si eu am alaptat si o voi mai face si la urmatorul daca voi avea cu ce ..ideea era a unei dispute de idei, nu de a ne face observatii una alteia, tonul explicatiilor mele fiind unul general viziand un subiect si nu o persoana anume..Stii cum se spune "somnul ratiunii naste monstri"... asa ca ceva picant e bine venit..vezi, cu toate ca ma critici s-au scris multe randuri pe tema asta si chiar insufletite acum chiar am dat un citat ca sa nu ami ziceti ca va impun eu vreo parere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Buna dragi burtici,

Am revenit acasa si ma simt taaare bine

Am fost la Active Center sa discut despre gimnastica, cursuri de pregatire de nastere, de ingrijire bebe....si am facut si un masaj si in pret e inclus si sotul la cursurile de ingrijire bebe si ii da si adeverinta ca sa isi ia cele 10 zile libere...

mi s-a parut ok ce mi-au oferit...

uhhh, ce bine a fost a zis si maseuza ca am picioarele umflate, ca se vede ca retin apa dar maine merg sa fac un test de efort, luni merg la medicul meu si vad ce am voie sa fac si ce nu...si poate dupa Paste, cand intram si in trimestrul III, incepem putina gimnastica de burtici...

mi-a zis ca mersul pe jos ajuta la dezumflarea picioarelor, ca pune sangele in miscare....

si a fost comic, ca imediat ce a inceput masajul, bebe a inceput miscarea dar cand mi-a facut putin masaj la burtica, s-a oprit brusc maseuza tot ii vorbea, poate poate simte ceva...el nimic rusinos nevoie mare...a trecut la masajul mainilor, a inceput iar dansul in burtica ce ma fac eu cu bebe asa rusinos?

ma declar multumita si fericita in seara asta

va pup dragile mele burtici ca imi sunteti tare dragi! si pe tine maya draga si sa nu mai fiti suparate

si tu hbro nu fi suparata! mai bine mai stai aici cu noi si ne descurcam noi cu opiniile fiecareia !

Bulina 24+ cu poznas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Fetelor voi ati simtit mai tare bebeii dupa 20 de saptmani???
La mine parca sunt inca firave miscarile

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 18+ de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta
azi m-am intalnit cu o cunostinta...si cand a vazut ca suntcam socata ma intrebat daca stiu la ce m-am inhamat cu al doilea...ce nu ne ajungea un copil? cred ca era invidioasa ea nu are nici unu
iti dai seama la mine,la al treileaaaa ce fetze fac????
si stai ca inca nu m-a vazut cartierul,ca am iesit pana acum cu pardesiu sau pulover deasupra ,si inca nu s-a cunoscut,dar deja se face cald,msi cand oi afisa burta,sa te tii !
am avut multe intrebari de la prietene,gen:si il tii?dar te-ai gandit bine ?dar sigur ?dar trei??

ultima a fost zilele trecute,nici nu stiam daca sa ii spun,dar daca nu spui cand afla zic ca ai avut ceva de ascuns..si asa gandindu-ma daca da sau nu,in ideea ca ea nu are copii si vrea,pana la urma zic nu am de ce sa ascund,ce naiba am 15 ani?si ii spun,reactia a fost in multe taceri,ce naiba trei?? dar de ce trei?oleeei,dar cam mult ! si apoi tacere,nici o felicitare sau vreo urare...

Mie imi e foarte greu sa cred in gelozie si invidie,nu prea ma impac cu explicatia asta,nu pot sa cred ca exista lume care sa faca asa din invidie...mai degraba cred ca sunt persoane care raporteaza totul la ELE,si raspund ca si cand ar fi persoana lor in joc,si asta eu nu inteleg,domleeee nu e vorba de tine aici,e vorba de mine;de ce nu te poti detasa de problema ta?
Asta nu inteleg oamenii,sanu mai raporteze totul prin filtrul gandirii lor .
sunt oameni care nu ar face nici in vise 3 copii,si ii inteleg,e normal ca fiecare sa faca ce isi doreste,dar unii uita ca nu e vorba despre ei,ca altul are alte criterii sau dorinte !

asa cum eu pot intelege pe cel care nu isi doreste copii.
sau pe cel care isi doreste doar unul.
doar nu putem fi toti la fel.

dar unii oameni tind mereu sa isi impuna stilul lor de viata si gandirea.

apropos de ceea ce zice DRAGAICA,si eu cunosc o persoana care banuiesc ca nu putea face copii,pe vremea cand o intreba toata lumea zicea ,stiti cum sunt oamenii,intreaba mereu persoanele care nu au copii,pe mine ma zapacisera !
si persoana asta spunea ca nu vrea pt ca au deja un copil,pt ca sotul avea un copil ramas in custodia lui,cu prima sotie.
mie mi s-a parut just raspunsul,si la inaltime ! ca sa aflu in timp,cele mai multe spuse de ea,ce batai ii aplica baiatului de cativa anisori,pe care il cresteau defapt bunicii ,nu tatal,nu ei impreuna,iar ea doar iesea pe geam si il striga atunci cand il vedea ca se murdareste,si ii aplica bataile,la fel cand dadea firimituri pe jos,si de fiecare data cand nu era bibelou.apoi l-au lasat bine merci la bunici pana la 18 ani,si au plecat din tara,si cu anii spunea ca spera sa nu vina la 18 ani pe capul ei..Deci afland in timp ca nu acel copil era motivul pt care nu dorea ea copii,ca nici nu il iubea nici nu il crestea,ca mai simplu era sa spuna:nu vreau copii! asa am dedus ca probabil nu putea,altfel nu ai de ce sa minti,stiu ca persoanele care nu isi doresc o spun sus si tare !

sunt si persoane care nu suporta vestile de gravide,nu suporta copiii altora,ii uraste efectiv,dar nu din gelozie,ci pur si simplu in perioada respectia de viata nu suporta copiii,majoritatea facnd propriii copii si devenind fanatici,si de obicei cer de la cei din jur ceea ce ele nu au facut niciodata:atentie,zambete...

Dragaica,ce am ras la mesajul tau.iti dai seama ca pe mine ma intreba insistent daca sunt sigura la 3 luni??dar il tii???
de parca ma mai auzise vreodata de vreun avort! eu ii ziceam ca toti 3 au fost doriti,ca ne-am dorit 3,ca nu au venit la 20 de ani,si o tinea "dar totusi,nu e cu 2 cum e cu 3..te-ai gandit bine?esti sigura?..treaba ta...dar nu e doar material,e si psihologic..." si nu se mai oprea.iti dai seama cand i-am spus ca mi-as fi dorit chiar sa fie gemeni acum la a treia sarcina!!!?

stiu si o poveste cu soacra-nora..ma rog ,mai multe ca astea sunt mii.
nu a fost cazul meu,era o pereche care facea copil la 20 de ani,necasatoriti,vaaaai a ramas gravida intentionat sa il apuce !!! de parca nu mai erau barbati pe lume,el neavand nimic in plus fatza de ea! la al doilea copil soacra a propus avort,a vorbit cu medicii si se tinea de capul lor,avorteaza hai hai hai,spunea la lume ca nu vreaaa ,eu ii propun sa o duc pe maini bune si ea nu vrea ! ca si cand ii propunea ce?
in final,copiii sunt mari acum,adolescenti,bine merci.

aa,si cum spune si ELADEEA,daaa,mi s-a spus si despre criza de multe ori " pai faceti copii pe criza??"
stiti ce am raspuns la asta?
"pai daca e criza si nu avem ce manca,si nici munca,ce sa facem altceva decat copii,ca sa nu ne plictisim?"

ALINA-
Citat:

Aelita, listeria nu se distruge prin fierberea laptelui? (nu pasteurizare)
eu stiam ca nu,ca trebuie temperaturi f inalte.poate stiu si fetele mai bine.
de listeria asta mie imi e frica pt ca da nastere prematura,printre altele.
si e la noroc:o iei sau nu o iei.

CARMEN ce spui de femeia aia din Malaiezia ca iti trimiteaaaaaaaaaa???
mai spune-ne despre ele,chiar nu stiu nimic.
cat concediu de maternitate aveti acolo?

19+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

la mine misca in nestire de pe la 20 saptamani...dar tu ai 2, au mai putin loc...

Bulina 24+ cu poznas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hbro spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

Buna dragi burtici,

Am revenit acasa si ma simt taaare bine

Am fost la Active Center sa discut despre gimnastica, cursuri de pregatire de nastere, de ingrijire bebe....si am facut si un masaj si in pret e inclus si sotul la cursurile de ingrijire bebe si ii da si adeverinta ca sa isi ia cele 10 zile libere...

mi s-a parut ok ce mi-au oferit...

uhhh, ce bine a fost a zis si maseuza ca am picioarele umflate, ca se vede ca retin apa dar maine merg sa fac un test de efort, luni merg la medicul meu si vad ce am voie sa fac si ce nu...si poate dupa Paste, cand intram si in trimestrul III, incepem putina gimnastica de burtici...

mi-a zis ca mersul pe jos ajuta la dezumflarea picioarelor, ca pune sangele in miscare....

si a fost comic, ca imediat ce a inceput masajul, bebe a inceput miscarea dar cand mi-a facut putin masaj la burtica, s-a oprit brusc maseuza tot ii vorbea, poate poate simte ceva...el nimic rusinos nevoie mare...a trecut la masajul mainilor, a inceput iar dansul in burtica ce ma fac eu cu bebe asa rusinos?

ma declar multumita si fericita in seara asta

va pup dragile mele burtici ca imi sunteti tare dragi! si pe tine maya draga si sa nu mai fiti suparate

si tu hbro nu fi suparata! mai bine mai stai aici cu noi si ne descurcam noi cu opiniile fiecareia !

Bulina 24+ cu poznas

Multumesc ...Nu m-am suparat (imi trebuie mai mult de atat dar se pare ca am suparat alte doamne desi nu asta era intentia) si nu va parasesc decat daca se supune la vot ca nu mai am voie sa-mi exprim parerile obtinute liber si cu eforturi mari de studii in domeniu...Dupa ce ai declarat ca esti multumita in seara aceasta nu as vrea sa ti-o stric...nici tie si nici altora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Citat:

Dragaica eu da,chiar de cateva zile o sitm tare,chiar vad si prin bluzita.si simt s cand sunt in picioarenu numa cand stau jos relaxata cum era inainte.sigur ii vei simti mai tare peste cateva zile,stai fara griji

Bianca 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:

eu de 3 saptamani il simt din ce in ce mai tare si tot de 2-3 saptamani se simte la mana.

la celelalte sarcini,dupa 21 sapt se vedeau miscarile cu ochiul liber,scotea calcaie ascutite,coate,ziceai ca am alian in burta
Cred ca la doi nu va fi asa vizibil .probabil unul se plictiseste mai tare.in doi isi fac de lucru acolo si nu mai au treaba cu tine

19+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Prietena mea e din California , una dintre familiile vechi cu traditie, tata medic (in america inseamna situatie materiala buna), mai are inca 8 frati si surori, mama ei nu a alaptat nici un copil, pentru ca asa era la moda, prietena mea este alergica la tot ce se poate de la gluten la alte prostii, la fel toti fratii si surorile ei!
Ea la randul ei si-a alaptat ambele fete cate 2 luni nu pentru ca nu a avut lapte ci pentru ca asa a fost sfatuita sa nu i se lase sanii sa arate cazuti! Acum m-a sfatuit si pe mine acelasi lucru, am ales sa nu o ascult, si sa vad intai ce este si pe urma sa ma preocup de sani!
Nu este o femeie needucata este jucatoare profesionista de tenis, si educata la scoala catolica pana la 22 ani! Doar ca ea nu a trecut prin emotii pentru a ramane insarcinata, a luat sarcina altfel decat mine care am stat prin tratamente 2 ani! Eu apreciez venirea pe lume a fetitei mele ca pe un miracol, ea ca pe un lucru firesc si de asteptat intr-un cuplu!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png
Doamne Ajuta-ne!!!
21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Dragaica, marginalizata e poate mult spus, in schimb un gust amar si parere izolata, ma simteam ca o femeie din alta epoca, dar a fost scurt, m-am dat peste cap si mi-a trecut.
Din saptamana 20, poate si putin mai devreme, piticotul asta face niste valuri in burta, da niste sutane, uneori am impresia ca el se pregateste pentru niste sporturi extreme, se vede prin bluza efectiv cum face valuri. Maica-mea mi-a povestit ca la frate-miu o durea de i se punea pe suflet in ultimele 2 luni, ii aplica strumful o karata...

Racusor, sa-ti fie de bine masajul. Nu te ingrijora, nu ramane bb rusinos, stiu eu

Alina 21+ cu
gargarita

Mergi la inceput