Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (60)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hbro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:
citat din mesajul lui hbro

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Offf Bamboletta, cand am ramas prima data insarcinata toata lumea vocifera ca e prea devreme, ca ce-mi trebuie, nici acum nu inteleg de ce atatea pareri, EU il cresc alaturi de sotul meu, nu il dau altora sa le stea pe cap

Acum toate fetele care au nascut prin cezariana din jurul meu ma intreaba de ce vreau natural, ma simt uneori aproape ca din lumea a 3-a cand intru in discutii cu ele, eu tot vorbesc cu bb, tot vreau sa alaptez, toate se uita ciudat la mine (cele care nici nu au alaptat of course).
Nu as judeca anumite alegeri ale unor oameni ajunsi la o varsta la care este cat se poate de clar ca pot decide pentru ei insisi, dar, viata te pune in fata multor oameni dispusi sa-si dea cu parerea gratuit.
Ma scuzati ca am batut atatea campii

Alina 21+ cu
gargarita

Pana mai acum eram mandra de romance, mame eroine, acum de cand cu "modernizarea asta excesiva" nimeni nu vrea sa mai nasca natural, sa mai alpteze, sa-si strice silueta. Eu zic mai bine sa facem petitie si sa ni-i aduca barza, facem cerere si peste 9 luni ne trezim cu bebelu la usa.....daca stau bine sa ma gadesc .....ar fi bine sa ni-l aduca mai maricel, asa pe la 1 an sa nu stam sa ne mai chinuim cu nopti pierdute si colici

Ma scuzati pentru sarcasm si aciditate dar pe langa faptul ca respir, mananc si 'evacuez" asta este singura perioada din viata mea cand in sfarsit fac ceva important si deosebit, n-as da perioada asta pentru nimic in lume

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 18+ de si

Dar cu ce deranjeaza cezariana?Din cate stiu eu procentajul mortii in cazul nasterii naturale este mai mare decat cel al decesului prin cezariana...Acesta fiind doar un aspect al problemei...
De asemenea care este problema cu alaptatul/laptele praf?Multe mame nu au lapte sau nu reusesc sa ramana acasa sa alapteze?Este mai bine sa fie lasat copilul flamand?
Iarasi cred ca procentajul celor care pun apelarea la cezariana sau nealaptat pe baza siluetei este infim fata de acela al persoanelor care apeleaza la una sau chiar ambele modalitati amintite din necesitate hai sa zicem chiar vitala...

Daca analizam "trendul' ultimilor ani putem constata o crestere cu peste 50% a nasterilor prin cezariana la cerere, asta conform statisticilor date de ei.
Nu vorbesc de nasterile prin cezariana ca ultima alternativa, nu cred ca e cazul sa ne ascundem dupa deget, asta este adevarul, romancele prefera cezariana, la fel si americancele de ex. unde nasterile prin cezariana au cel mai inalt procentaj din lume.
Abia acum isi pun problema de ce s-a ajuns aici: comoditate pentru mame, dorinta de a face bani a medicilor?????????

Daca mergem pe principiul asta si maselele ar trebui sa ni le scotem singure caci si asta e natural si se poate...Faptul ca lucurile au evoluat nu insemna neaparat renuntarea la traditii, dar nici nu cred ca intotdeauna traditia trebuie pusa mai presus de tehnica...Nu suntem bunicile noastre care au nascut natural pe campiile patriei pentru ca asa erau timpurile..Avem posibilitaea de a alege pentru noi si copii noi chiar daca pare mai mult o chestiune ce tine de modernitate...La fel se poate spune ca e mai bine sa mergi pe jos, desi toata lumea merge cu masina...Suntem totusi exponentele timpulurilor pe care le traim...Cred ca este o problema ce nu poate fi dezbatuta asa usor, oricum nu ca o lupta intre alb si negru. Exista si nuante...Si sa nu uitam ca tot modernisul acesta mult blamat care a adus zielor noastre cezariana si laptele praf, a dat multor femei posibilitatea de a deveni mame tot pe CALE ARTIFICIALA...Adica e ok sa ramai insarcinata pe cale artificiala dar nu este ok daca nu nasti natural?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Nu e rau sa poti decide pana la urma cum nasti fie natural fie cazariana e treaba fiecaruia, cat despre alaptat sa ai cu ce si sa nu alaptezi copilul deja este peste limita umanitatii doar pentru faptul ca tine la silueta/sani

saptamana 22 Ducu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matusa77

Nu e rau sa poti decide pana la urma cum nasti fie natural fie cazariana e treaba fiecaruia, cat despre alaptat sa ai cu ce si sa nu alaptezi copilul deja este peste limita umanitatii doar pentru faptul ca tine la silueta/sani

saptamana 22 Ducu

Eu cred ca sunt putine cazurile cand cineva are lapte si nu alapteaza...stim foarte bine ca in orice domeniul al vietii exista si "ciudatenii" ..dar nu ele fac regula...si pana la urma orice mama are dreptul sa aleaga cum isi hraneste copilul...iarasi nu inteleg cu ce deranjeaza...sunt destui copii hraniti cu lapte de mama pana la 2 ani vesnic bolnavi, cum sunt copii hraniti cu lapte praf fara nici o problema...Iarasi e mult de discutat si pe tema asta dar nu putem privi totul dintr-un singur punct de vedere: si anume acela care ne convine noua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Eu nu am spus ca nu este bine, ci doar ca se face un abuz.
Apoi "conceperea artificila" este o ultima tentativa de a avea un copil, la fel cum si nasterea prin cezariana ar trebui sa fie, dupa parerea mea, ca o ultima alternativa.
Iar "scoaterea matelor" si pe vremea egiptenilor tot de medici era facuta

Ce am scris eu nu a fost cu intentia de a deschide o dezbatere, fetele si-au dat deja cu parerea, decizia este pur personala si nu tre sa se "atace" nimeni.
Pana la urma de asta intram aici sa ne spunem parerea, nu sa ne-o impunem, sa schimbam impresii, sa ne ajutam, sustinem.
Chiar nu inteleg de ce ai luat atat de personal cele spuse de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

din ce a spus Bumbleeeu am inteles ca se refera la faptul ca acele persoane care au facut cezariana si nu au alaptat o iau pe ea la intrebari cum de vrea sa nasca natural si cum de vrea sa alapteze cand este laptele praf la putere(bumble spune-mi daca am inteles rau).eu sunt de parere ca fiecare alege ceea ce crede mai bun pentru el,si intradevar atunci cand nu ai de ales si esti obligata sa dai lapte praf e ok,dar atunci cand faci asta din comoditate,sau ca ti se lasa sanii...poi eu consider ca pentru acele mamici nu e cel mai important copilul si ca il priveaza de la ceva imporatnt cu anticorpi,sanatos si nu facut in fabrici.

Bianca 20+

Mergi la inceput

Citat:

Apoi "conceperea artificila" este o ultima tentativa de a avea un copil, la fel cum si nasterea prin cezariana ar trebui sa fie, dupa parerea mea, ca o ultima alternativa.

Ce am scris eu nu a fost cu intentia de a deschide o dezbatere, fetele si-au dat deja cu parerea, decizia este pur personala si nu tre sa se "atace" nimeni.
Pana la urma de asta intram aici sa ne spunem parerea, nu sa ne-o impunem, sa schimbam impresii, sa ne ajutam, sustinem.

Nu cred ca s-a "atacat" nimeni...asa cum tu ti-ai spus parerea am spus-o si eu..nu am aratat cu degetul spre tine sau altcineva...Si nu, conceptia articifiala nu este o ultima tentativa de a avea un copil ci se presupune ca este ultima, la fel ca si cezariana...Iarasi sunt puncte de vedere..Nu insemna ca te contrazic...Nu asta este scopul..Cum nu cred ca este scopul niic ca cineva sa afirme ceva si toate celelate sa aplaude...sper ca s-a inteles intentia mea si nu te suparat caci nu de asta suntem aici...Dar da suntem aici sa schimbam opinii chiar si diferite si sa alegem ce este mai bun pentru fiecare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Hbro, nuanta data de tine este cu totul alta decat cea care am dat-o eu. Eu am spus numai ca alegand naturalul (daca se poate bineinteles)
am ajuns sa ma simt in anumite discutii marginalizata. Daca totul decurge bine aleg sa nasc natural, Natural la mine nu inseamna sa nasc acasa, nici pe camp, daca nu am lapte clar copilul meu va beneficia de urmatoarea solutie potrivita.
Eu am ajuns sa simt ca in anumite cadre, unde femeile sunt mai emanicipate si au ales cezariana, au ales sa nu alapteze (au ales, pentru ca asa au crezut ele mai bine, nu au fost fortate de imprejurari) sunt marginalizata, ca mentalitate.
Nu este problema mea ce aleg altii, in schimb, alegerile mele au fost facute pt mine si nimeni altcineva. Asa cum nu am dreptul sa judec, nimeni nu are dreptul sa ma judece.
Cred ca aceasta discutie a prins o nota acida fara niciun motiv.
Cum spunea si Andreea, noi am mai discutat, chiar foarte relaxat despre nasterea naturala versus cezariana.
Nimeni nu a incercat sa influenteze o anumita gandire, doar ne-am spus optiunea si motivele care ne-au determinat alegerile.
In orice caz, nici macar noi nu stim ce ne asteapta, se pot schimba multe!

Alina 21+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui hbro

Citat:

Nu cred ca s-a "atacat" nimeni...asa cum tu ti-ai spus parerea am spus-o si eu..nu am aratat cu degetul spre tine sau altcineva...Si nu, conceptia articifiala nu este o ultima tentativa de a avea un copil ci se presupune ca este ultima, la fel ca si cezariana...Iarasi sunt puncte de vedere..Nu insemna ca te contrazic...Nu asta este scopul..Cum nu cred ca este scopul niic ca cineva sa afirme ceva si toate celelate sa aplaude...sper ca s-a inteles intentia mea si nu te suparat caci nu de asta suntem aici...Dar da suntem aici sa schimbam opinii chiar si diferite si sa alegem ce este mai bun pentru fiecare...

Cri
cu (17+) si o minunatie de (2 ani)

La noi nu s-a presupus nimic, chiar a fost ultima tentativa de a avea un copil biologic. Nu ma asteptam sa ma "aplaude" nimeni, nu de asta scriu aici sa fiu "ovationata la balcon' fetele au deja pareri proprii, deja formate, intentia mea nu este sa influentez intr-un fel sau altul.
Cum ai spsu si tu scopul forumului este cu totul altul, sa schimbam impresii nu sa formam pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Felicitari Michelle! Ma bucur pt tine.

Fetelor, nu va mai certati. Toate alegerile din viata sunt personale si suportam consecintele. Aici, ne spunem doar parerea, nimeni nu impune nimic nimanui.

Eu ma retrag. burticile, noapte buna si pe maine!!!

Cris 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Citat:

asta nu am inteles nici eu....la urma urmei suntem libere sa ne spunem parerea,si nimeni nu trebuie sa inceapa sa o judece ...sau sa inceapa sa ne schimbe parerea...

Bianca 20+

Mergi la inceput