Trombofilia o cauza a infertilitatii - 24 -
Raspunsuri - Pagina 12
catalina2307 spune:
letzy - eu nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi.
Daca te ajuta cu ceva iti pot spune ca afara exact asa se monitorizeaza sarcina unei gravide cu trombofilie. La 6s, la 12s, la 16s, la 21s si in trimestrul III ceva mai des.
Toate gravidele cu probleme traiesc cu teama asta....ca poate ar mai fi tb sa faca ceva, ca poate nu este suficient.
Eu ti-as sugera sa stai linistita, sa lasi plansul ca nu iti faci nici un bine si sa nu mai cauti simptome pt. ca nu sunt obligatorii.
Dr. Uscatescu trateaza de peste 10 ani gravide cu trombofilie....
letzy81 spune:
Multumesc Catalina.
Maine sper sa ma linistesc de tot!
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
rocris75 spune:
La varsta asa mica nu prea poti monitoriza altfel decat daca bebe are retard. Am inteles ca ar fi ceva metoda care nu se foloseste in Ro ca nu este aparatura, asa ca nici n-am tinut minte car-i aia.
Mie hematoloaga din Cluj mi-a zis ca din trim. 2 ma trece pe Clexane de 0.6 (preventiv, tot fara date de referinta, doar analizele de sange-trombocite etc).
Nu-s foarte linistita pe chestia asta, dar n-am idee ce-as putea face...
Letzy, ce doza de Clexane faci?
Ah, si mi-am mai amintit ceva: eu iau in continuare Aspenter 75. Bici nu mai sunt sigura, dar parca asa mi-a zis ginecologul. E prea mult si Clexane si Aspenter oare?
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! 9+
letzy81 spune:
Rocris eu fac Clexanne tot de 0,4 ca si tine si iau si Aspenter zilnic,desi dr Uscatescu a zis unul la 2 zile.Ginecoloaga a zis ca tratamentul e OK.Parca si Paula le lua pe amandoua si nu numai.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
Ana_Perianu spune:
Un raspuns rapid pt Letzy ca sunt pe fuga si revin mai tarziu:
Letzy – draga mea la varsta ta de sarcina, greutatea si la dozele pe care le ei esti absolut in siguranta. Parol ! Nu inteleg de ce-ti faci griji, zau ! Dozele incep sa creasca pe masura ce creste bebe, la tine e inca mic-mic, uf doamne nu vreau sa te sperii dar cu toata increderea esti in siguranta !
rocris75 spune:
Multumesc Letzy!
Apropo: tu mai ai simptome? Pe mine incet incet m-au lasat greturile, si doar ma mai dor sanii.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! 9+
p@ulici spune:
Rocriss stai linistita nu e prea mult Clexane si Aspenter. Cu atat mai mult cu cat eu iau zilnic Clexane 0.4 si TromboAss 100 mg (care este ca si Aspenterul doar ca e mai tare)
Letzy linisteste-te, stiu ca e usor de dat sfaturi si greu de aplicat, dar cand o sa ai sarcina mai avansata iti va parea rau ca te-ai stresat atata degeaba, asa sunt si eu, acum imi pare rau ca m-am stresat fara rost, mereu ma gandeam ca poate nu ajunge doza care o iau.
Fetelor va fi bine, aveti incredere si incercati sa fiti optimiste. Stiu ca e tare greu, nici eu nu am reusit decta de curand sa fiu optimista, dar asa e de bine, asa bine ma simt si asa de bine e si micuta mea Gabriela, care topaie de zor (veti vedea peste cateva saptamani si voi ce sentiment unic si minunat este). Legat de simtomele de la inceputul sarcinii, ele pot fi sau nu, ele pot aparea pt o saptamana sau mai multe, nu e nici o regula.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
alla76 spune:
danny1, Creatza11, felicitari pentru bebicii invingatori! ce frumoase sunt carucioarele 
sarcini usoare in continuare
Paula, vad ca in Oradea mai este clexane in 2 farmacii sensiblu.
eu mereu verific disponibilitatea la ce caut pe site la sensiblu. e actualizat mereu. ultima oara cand m-am mai uitat dupa clexane (de curiozitate) era mai peste tot, acum abia mai au in 38 de farmacii din tara
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
Ruxandrada spune:
Fetelor, ma ajutati ( din nou!) si pe mine?
N-am mai intrat de multa vreme, asa ca o sa va scriu pe scurt ( sper sa pot) ceva legat de problemele mele. Am 37 de ani, 2 sarcini oprite din evolutie ( aprox. la 7 saptamani), MTHFR heterozigot, tiroidita auotimuna, sindromul ovarelor polichistice. Fac tratament cu Euthyrox, Siofor, Aspenter ( 1/zi), Omega 3 ( 1/zi), Acifol ( 2/zi), MAgnerot( 1/zi), Vitamina E (1/zi). Dupa sarcina pierduta pe 18 decembrie, am fost la doamna Uscatescu( dumneaei mi-a prescris tratamentul), care mi-a spus sa-mi fac rost de Femibion si Medyn Forte si sa-i scriu data aproximativa a ovulatiei, ca sa-mi prescrie LMWH. Conform testelor si mucusului cervical, am avut ovulatie ieri; i-am scris doamnei si nu-mi raspunde, si nu stiu ce sa fac... As lua de capul meu Femibion si Medyn,dar nu stiu cat si daca fac rau... Eu nu am voie sa ma ingras din cauza tiroidei- puteti sa-mi spuneti daca ele declanseaza o asemenea reactie secundara? CAt priveste LMWH, se administreaza imediat dupa ovulatie, sau se asteapta pana la pozitivarea testului de sarcina?
Sunt stresanta, stiu, dar asa de tare-mi bate ceasul biologic...
Va multumesc mult si ma rog pentru toate!
R