Trombofilia o cauza a infertilitatii - 24 -

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Fetelor, voi cat de des mergeti la eco ? Sau faceti periodic alte analize de sange ?
Imi mai puteti da alte repere despre ce faceti voi ? adica parca citisem in urma ca zapp se monitoriza cu ddmeri ?.. Sau retin gresit, daca da, stie cineva cum (valori normale, etc)
Repet intrebarea referitoare la antifactor X ? O mai face cineva ? A gasit cineva …valori normale ?
Mi-ar placea sa facem un indrumar de monitorizare, care sa fie util pt toate fetele cu trombofilie oriunde ar fi si orice hematolog ar avea.

Eu sunt fericita, nu v-am mai spus ca sa nu ma luati de paranoia din prima, dar la eco trecuta fetita avea 2 zile retard (e adevarat, astea pot iesi din masuratori) si eram cam speriata, mai ales ca la sarcina trecuta asa a inceput totul : 3 zile retard, o saptamana retard si apoi stop. Azi insa la eco a iesit in grafic, poate si pt ca am crescut doza de Clexane ?...
Voiam sa va spun ca am citit forumurile englezesti si ca erau acolo fete cu multe pierderi de sarcina care atunci cand au intrat pe heparina au reusit sa duca sarcina la capat. Am vrut sa va zic si voua ca sa va incurajez, si e important sa nu gandim negativ, o oprire din evolutie nu se intampla brusc, peste noapte, intotdeauna sunt semnale inainte: fie retard la crestere, fie rezistenta pe artere la sarcina mai mari, si poate vom gasi impreuna si alte criterii pe care le vom putea lua ca reper.

Si (repet) ultima intrebare pentru gravidute: credeti ca suntem suficiente ca numar si ca activitate si credeti ca este justificat sa facem un subiect separat la Odisee ? rocris, multumesc pentru raspuns !

1 sarcina oprita in evolutie, proteina C - 52% (v. n: 70-130%)/MTHFR : mutatia C 677T – heterozigot/ factor XIII - V 34 L homozigot
Sarcina 17+, tratament Clexane 0,6 + 0.8 (2 ori/sapt), aspenter, omega 3 + complex B, vit.C, Magneziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Off m-ati bagat in ceata de tot.Eu ultima oara am fost la dr Uscatescu dupa echo de 6 sapt si mi-a zis sa revin dupa echo de 12 sapt.Drept urmare nu am mai facut nici o echo si sunt in 9 sapt si cateva zile.Cam de ieri am inceput sa nu mai am greturi si azi m-am panicat foarte tare si mi-am facut programare pt echo.Eu am 62 de kg si clexanne de 0,4+aspenter zilnic.
Acum am fel de fel de presimtiri rele si cam plang in continuu...sper sa nu se adevereasca presimtirile.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

Mergi la inceput

Da Ana si mie mi se pare buna ideea cu odiseea.
Off imi vine sa-mi dau pumni in cap ca n-am facut echografii mai des.
sper sa nu fie maine prea tarziu.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Letzy nu iti fa griji ca ii faci rau la bebe. Eu pana la 9-10 saptamani nu am avut simptome de sarcina.
Ana si eu cred ca e buna ideea cu odiseea.
Legat de nastere eu am vb cu dna dr si teoretic voi naste natural daca nu intervine ceva. Mi-a zis ca indiferent ca e cazariana sau nastere naturala imi intrerupe Clexanul cu 2 zile inainte. Asa cum ziceai tu nu se stie cand va fi exact nasterea, dar cred ca ma va lasa pana aproape de termen, iar daca nu se va produce nasterea in acele 2 zile imi va provoca nasterea. Cat despre alte fete care au nascut natural sunt care nu au intrerup deloc Clexanul ca nu au apucat ca au venit bebei mai repede, dar au fost si care au avut sangerari f puternice chiar daca au intrerupt cu 40 de ore inainte Clexanul.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

letzy - de ce esti asa agitata? La ce te ajuta daca faceai echografii mai des?
Nu este nimic in neregula cu monitorizarea ta. Este ca la carte.

Nu ved sensul odiseei despre care vorbiti. Va fi o odisee fara sfarsit unde se vor spune aceleasi lucruri ca si la acest subiect.
Mai mult , aici vor ramane toate informatiile de care o aspiranta sau o femeie insarcinata are nevoie. Asa ca va rog sa lasati un singur subiect referitor la trombofilie.
Multumesc.

Mergi la inceput

Legat de emisiune iti trimit mesaj privat cu adresa de net unde poti vedea emisiunea intreaga. Era in cadrul emisiunii Traieste sanatos de pe Antena 2 la ora 15.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Catalina nu vreau sa te contrazic, dar e vorba despre nasterea in trombofilie. Si pentru mine a fost subiectul care mi-a dat cele mai multe batai de cap mai ales ca nu se prea gasesc informatii legat de acest subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Am inteles exact despre ce este vorba.
Aici este foarte bine. Eventual umblati putin la titlu sa se repereze subiectul mai repede. Este mult mai bine ca toate informatiile sa se regaseasca in acelasi loc.

Mergi la inceput

Catalina daca se poate modifica titlul e OK. Nu am nimic impotriva, doar ca imi aduc aminte cat de greu am reusit eu sa iau legatura cu una alta dintre mamicile care au nascut deja. Apropo de acest subiect pe prima pagina apare Trombofilia - implicatii obstreticale, dar nu am reusit nici odata sa intru pe acel site.

Mergi la inceput

Catalina mi-e teama ca doza de clexanne este insuficienta.Daca as fi facut echografii mai des poate se putea ajusta doza.

Mergi la inceput