Trombofilia o cauza a infertilitatii - 24 -

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

IR la mine le-a masurat de la 16-18 saptamani, dar mi-a zis dna dr ca sunt orientative pana la 24 de saptamani, apoi sunt foarte importante si reale.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Paulapor – multumesc, hai ca m-am mai linistit ca am fost la eco si e totul ok.
Aha, eu renuntasem la acifol dar de cand am reluat capitolele voastre din urma am inceput si eu sa iau iar. Asta e ca mereu era ocupata dr U si nu apucam sa-I pun prea multe intrebari, oricum vad ca doza recomandata de ea e ok, mi-a scazut rezistenta pe artere si acum sunt in grafic.
Aha Paula, sa inteleg ca acum te-ai mai linistit ? Si eu am tot o fetita, si e si ea in grafic.
Asa e, am trecut de 60 kg, acum imi e f clar de ce mi s-a marit doza. In plus, azi la eco dr Iosup mi-a zis de 3 ori sa am grija cu greutatea pt ca de asta imi tot creste rezistenta, asa ca m-am lamurit. Si am intrat si la dieta …

Balanta_TM – chiar voiam sa vorbesc cu tine, citisem in urma ca mergi la o clinica in Budapesta si ma intrebam daca as putea apela si eu la ei sa-mi dea consultatii prin e-mail si sa platesc cu cardul, am tot felul de intrebari legate de mutatiile astea pe care mi-ar placea sa le inteleg; de exemplu, despre factor XIII citisem ca are efectul invers coagularii, si ca daca il ai tocmai ca iti scad riscurile de infarct,coagulare, etc. As vrea sa inteleg ce sunt aceste mutatii, nu doar cum sa le tratez
IR-urile se pot masura inca din saptamana 12, insa am inteles ca de fapt relvante sunt dupa sapt 20; insa dr U ma intreaba de ele de fiecare data. Tu cum te monitorizezi acum ?

Fetelor, ma intreb daca ar merita (a se citi daca suntem suficiente) sa facem un subiect separat la Odisee cu Gravidute cu trombofilie, adica eu am tot felul de dileme legate de posibilitatea (sau imposibilitatea) nasterii naturale, despre studii referitoare la utilizarea aspenterului in sarcina, tratamente de sustinere, etc si parca ma simt cam ciudat sa discutam de toate astea aici, unde sunt fete care se chinuie de ceva timp deocamdata sa conceapa un bebe …
17 +
1 sarcina oprita in evolutie, proteina C - 52% (v. n: 70-130%)/MTHFR : mutatia C 677T – heterozigot/ factor XIII - V 34 L homozigot
Sarcina 17+, tratament Clexane 0,6 + 0.8 (2 ori/sapt), aspenter, omega 3 + complex B, vit.C, Magneziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Ana, mi se pare foarte buna ideea ta.
IR-urile mie mi-a zis ca mi le face la 20 de saptamani.

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ana, eu am fost la dr Imre Bodo de la Budapesta doar o singura data, pe vremea cand intentionam sa fac FIV la Kaali Budapesta; pe prima pagina gasesti informatiile despre cum il poti gasi, etc. Mie mi-a placut de dr, dar a avut un dezavantaj: consultatia a fost scumpa: parca 29000 HUF.
Intre timp am decis sa fac FIVul la Viena si am avut norocul ca medicul cu care am facut FIV sa se priceapa la FIV in context de trombofilie. Desi dr Uscatescu mi-a recomandat sa merg pe Clexane 0.4, la Viena mi s-a spus sa iau Clexane de 0.6. Eu am ascultat de austrieci si am facut Clexane de 0.6.

Deocamdata nu fac nimic in privinta monitorizarii, am doar 6 sapt de sarcina. Peste doua saptamani, dupa ce fac eco, o sa merg si la o hematoloaga din Timisoara sa vorbesc de monitorizare.
Nu prea sunt dispusa sa calatoresc pe perioada sarcinii la un hematolog din alta parte, asa ca ar fi grozav sa fiu compatibila cu dr hematolog de aici.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

pai eu am 63 kg si sunt pe 0.4 clexane.si cum am numai 14 sapt nu mi s-a facut IR.acu m-ati pus pe ganduri........

mami de , premiata la concursul de dans 14+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Ana, de la 20 de saptamani ma streseaza foarte mult modul nasterii naturala/cezariana. Dna dr la care umblu eu mi-a zis ca ea nu a avut nici o pacienta care sa nasca natural, dar daca vreau ramane sa nasc natural, iar in cazul in care nu se va putea imi va face cezariana. Asa ca mi se pare super ideea ta. Ieri a fost la TV o emisiune exact despre acest subiect, nasterea naturala/cezariana.
Danny nu iti fa griji, dar iti recomand sa intrebi medicul legat de doza la urmatoarea vizita.
25+

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

paula,imi spusese doctorita ca o doza prea mica duce la incetinirea cresterii-retard.

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Danny, daca pe bebelus nu s-au observat probleme atunci nu cred ca trebuie sa iti faci griji, intradevar poate aparea retard de crestere, acelasi lucru l-am patit si eu cu fetita mea, asta pana sa iau Clexane, dar apoi a recuperat si intotdeauna este la limita maxima la care ar trebui sa fie pentru varsta ei. Cand ai fost la eco care era diferenta de varsta intre varsta dupa UM si varsta care o avea la acel eco? eu asa stiu ca in trimestrul I nu are voie sa fie mai mare de 1 saptamana, trimestrul II - 2 saptamani, trimestrul III - 3 saptamani. Daca se incadreaza in aceste limite nu cred ca e problema, dar totusi pt linistea ta vb cu medicul despre doza de Clexane.

Mergi la inceput

paula,era mai mare bebele cu 3 zile fata de UM.poate de aia nu s-a gandit doctorita la schimbarea dozei.m-a intrebat si cate kg am si nu a zis nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Rocris – buna, am tot citit de tine (am luat la citit capitolele din urma). Si atunci tu acum cum te monitorizezi? Adica dr tau cum isi da seama ca ai doza corecta ? Sau doar din ecografii, daca are sau nu retard la crestere ?

Balanta _ tm – sincer si eu cred ca la doza asta esti … in siguranta, cred ca de asta ti-au dat austriecii asa. Sa fie intr-un ceas bun si sa ajungi pana la 40 de saptamani (sau in fine, pe acolo). Sunt tare curioasa cum te va monitoriza, iti doresc din suflet sa-ti gasesti un hematolog bun cu care sa te simti in siguranta. Oricum, ca idée in tot acest timp ne vom avea una pe cealalta
Danny – felicitari si tie pt sarcina, am citit ca ai venit cu aceasta surpriza placuta de curand. Si am senzatia ca suntem la fel de tematoare si de speriate amandoua. Pai vezi si tu ca fiecare are nevoie de doze diferite, in functie si de cat de agresiv se manifesta mutatiile la fiecare. Si atata timp cat fetita nu numai ca e in grafic ci e si mai mare, n-ai de ce sa-ti bati capul, e perfect.Am o prietena care spunea ca atata timp cat bebe e chiar mai mare decat masuratori am putea nici sa nu mai mergem la hematolog. Important e sa mergi suficient de des sa faci eco, ca sa nu ajungi la perioade de retard prea mari (ce zicea paula)
Tu cum te monitorizezi daca nu-ti masoara IR ? Numai prin eco ? la ce interval faci ? Scuze ca va intreb acelasi lucru dar e important sa vedem metoda fiecareia si sa tragem o concluzie.
Paulapor – hm, pe mine ma preocupa de ceva timp asta cu nasterea asa ca eu chiar insist. Pai nu inteleg cum am putea naste natural ?... La cezariana stiu ca se programeaza dinainte si se sisteaza Clexane cu o saptamana inaintea nasterii. Dar la naturala nu prea ai cum sa stii cand va fi ca sa poti sa tai Clexane din timp, nu ? Poate doar daca iti induce nasterea. Eu am intrebat la Fundeni si mi-a spus ca “teoretic se poate, dar ca trebuie schimbat protocolul si …trebuie sa vorbim” . Eu eram doar in sapt 14 cand puneam intrebarea, coada acolo era maxima asa ca evident ca n-avea nimeni chef sa-mi explice ce inseamna. Cel putin nu acum…
Stii cumva la ce TV a fost emisiunea si la ce ora ?
GOLDI pana la urma tu ai facut ddmeri ? Tu te monitorizezi cu dozarea imunoglobulinei ? Cum ?

1 sarcina oprita in evolutie, proteina C - 52% (v. n: 70-130%)/MTHFR : mutatia C 677T – heterozigot/ factor XIII - V 34 L homozigot
Sarcina 17+, tratament Clexane 0,6 + 0.8 (2 ori/sapt), aspenter, omega 3 + complex B, vit.C, Magneziu

Mergi la inceput