Trombofilia o cauza a infertilitatii - 24 -

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Floaredemac asa cum ti-au spus fetele este posibil sa ai trombofilie. Ca si analize eu mi-am facut doar cele genetice din care s-a depistat trombofilia. Costa cam mult dar cred ca merita sa le faci. Apropo de unde esti din Ardeal? Si eu sunt din Ardeal, mai exact din Satu Mare, nu am fost la Bucuresti, toate analizele le-am facut aici.
Apropo de Clexane, fetelor voi mai gasiti Clexane?

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Floaredemac analizele de trombofilie pe mine m-au costat 700 de lei la laboratorul Synevo.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca, mami de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Floaredemac, eu te sfatuiesc sa mergi la Blue Life in Zorilor la Dr. Mariela Militaru, mie mi-a facut cele 5 mutatii cu 500 de lei in ianuarie.
Paula, sotul meu a cumparat Clexane de la Sensi Blue parca. Iti scriu cand ajung acasa .

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Citat:
citat din mesajul lui kitzy

Floare de mac si mie dr mi-a zis ca e foarte posibil sa fi avut trombofilia si la sarcina dusa la capat si totusi genele sa se activeze numai cu urmatoarea sarcina. E bine sa ti le faci si tu

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca, mami de Diana (24.04.2008)

Multumesc mult! Dar oare din cele doua analize pe care mi le-a recomandat (atc anticardiolipinici si ata anti lupus coagulant - am citat exact), reiese ceva sau trebuie din start sa fac toata lista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Multumesc Kitzy, Rocris75, Paulapor, Danny1 (sper ca nu am uitat pe nimeni) pentru sfaturile voastre si pentru primirea in gasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Bun, deci sotul meu a gasit in 1 aprilie Clexane (3 cutii de 0.4) la Sensi Blue in Pta Mihai Viteazu.

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! 9+

Mergi la inceput

Mersi Rocriss. Eu mi-am facut o rezerva de 30 de zile de Clexane, dar am auzit ca nu se stie cand va reaparea. Cum te mai simti? Ai fost la control sau nu a fost cazul?

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Buna fetelor

Si eu sunt o trombofilica si am ceva probleme care ma macina acum.
Sa incep insa cu inceputul: am pierdut anul trecut o sarcina si la sfatul lui miki mi-am facut analizele de trombofilie. Asa am descoperit urmatorul diagnostic:
- proteina C - 52% (valori normale: 70-130%)
- MTHFR : mutatia C 677T - pozitiv - genotip heterozigot
- mutatia factorului XIII (G 102 T) - mutatia V 34 L – genotip homozigot

La sarcina pierduta, nestiind de trombo, luam doar …preventiv Clexane 0,2. Se pare ca nu a fost de ajuns …

Acum de cum am ramas gravi am trecut din proprie initiativa pe Clexane 0,4 iar cand am ajuns la Fundeni mi s-a confirmat ca am facut f bine.
Monitorizandu-ma la 2 saptamani, la un moment dat a inceput sa-mi creasca rezistenta pe arterele uterine asa ca mi s-a recomandat sa trec la Clexane 0,6 si astfel rezistenta pe artere uterine mi s-a normalizat. Asta era cam acum o luna.
Insa de curand la eco iar mi-a aparut rezistenta crescuta, am fost la fundeni insa Dr U nu era iar asistenta a solicitat-o prin telefon, recomandandu-se acum sa fac 0,8 de doua ori pe saptamana.
Ceea ce si fac acum (sunt in aproape 18 sapt) insa am o teama accentuata ca poate nu e suficient, poate ar trebui sa fac mai des 0,8, etc
Dr U imi recomandase sa iau si doar 3 aspenter pe sapt insa eu in tot timpul asta am luat zilnic si tot am ajuns aici.

Azi merg din nou la eco si voi vedea cum stau. Eu am avut in menu si Omega cu B-uri si Magneziu cu B-uri, insa mi s-au terminat si am luat ce am gasit, adica ambele fara B-uri. Mie dr U nu mi-a recomandat Medym/ Femibion sau alte concentratii de B-uri, mi-a dat sa iau decat Magne B 6

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

- de ce unor persoane le recomanda concentratie de B-uri si mie nu ? poate sa fie diferit in fnct de mutatiile fiecareia ?
- poate fi cresterea destul de brusca in greutate motivul cresterii accelerate a rezistentei pe artere ?
- stiti care e valoarea …normala a anti factor X, pt ca mie, desi imi iesea cam la fel 0,34 – 0,35, totusi imi crestea rezistenta pe artere ?
- exista alti indicatori / alte analize pe care as putea sa le fac ca sa imi dau seama cum stau ? ma refer la faptul ca am mai citit de Ddimeri, imunoglobulinaG, etc ? sincer stiu inca putin despre trombo si asta poate si din cauza faptului ca mereu cand intram pe aici ma uitam ca mata-n calendar si ma lasam pagubasa prea repede … Acum insa sunt decisa sa schimb asta, m-am invatat sa nu ma mai las 100% pe mana dr, trebuie sa stiu si eu cum sa ma urmaresc mai bine si sa am grija sa nu se intample nimic rau

Scuze daca am scris un mesaj prea lung ! Daca aveti intrebari legate de experienta mea, va rog nu ezitati

1 sarcina oprita in evolutie, proteina C - 52% (v. n: 70-130%)/MTHFR : mutatia C 677T – heterozigot/ factor XIII - V 34 L homozigot
Sarcina 17+, tratament Clexane 0,6 + 0.8 (2 ori/sapt), aspenter, omega 3 + complex B, vit.C, Magneziu

Mergi la inceput

Ana imi pare tare rau pentru situatia ta. Eu am o mutatie si dna dr din Satu Mare care ma urmareste (ea este ginecolog si de 4-5 ani se ocupa de astfel de paciente) nu mi-a dat sa iau nici Femibion, nici Medyn Forte, doar Elevit, Acid folic 2/zi. Cat despre Clexane iau de la 10 saptamani de sarcina de 0.4 1/zi, dar a fost o perioada in care am luat 2/zi, pana s-a resorbit complet hematomul care il aveam. Faptul ca te-ai ingrasat poate fi o cauza pt care a fost necesara marirea dozei, intrucat mie dna dr mi-a zis ca atunci cand ajung la 60 kg voi face de 0.6 1/zi. De asemenea la tine vad ca sunt 2 mutatii ceea ce de multe ori cer o doza mai mare de Clexane. Eu zic sa asculti sfatul dnei dr U care a avut si dansa multe paciente cu astfel de probleme, si sa monitorizezi mai des arterele, iar daca e necesar sa iti mareasca din nou doza. Stai linistita, totul va fi bine. Imi amintesc ca si eu am fost mereu stresata prima parte din sarcina daca ajunge sau nu tratamentul care il fac eu, dar de bine de rau am ajuns la 25 de saptamani si fetita mea e bine.
25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ana, daca esti neimpacata cu faptul ca dr Uscatescu nu ti-a recomandat Medyn forte ori Femibion, poate e bine sa vorbesti cu dumneaei despre lucrul asta cand mergi la control.
Daca iti masori IRurile la doua saptamani, ma gandesc ca poti fi linisita in privinta dozei de Clexane.
Eu am avut Clexane de 0.6 din prima zi de stimulare (am facut FIV), dar eu am 3 mutatii, varice si 62 de kilograme.

Fetelor, va rog, imi spuneti din ce saptamana se pot masura IRurile? Multumesc.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput