Crestinismul si evolutia spirituala 5

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Nikole, gandul meu e la tine, sa ai o nastere ca fulgul de usoara si de minunata si o albastrica mancacioasa si cumintica.

pentru voi, cu toata dragostea.

Rugaciunea celor cinci rani ale Mantuitorului

(cu care staretul Isidor isi invata fiii duhovnicesti sa se roage)

"Spune-mi unde Te doare? (punandu-ti mana pe frunte, spune asa:) Doamne, incununat cu cununa de spini capul Tau, pana la sange si pana la creier, pentru pacatele mele; (coborandu-ti mana la piciorul drept, spune:) Iisuse, in piciorul cel drept strapuns de pironul de fier, pentru pacatele mele; (punand mana pe piciorul stang, spune asa:) Hristoase, in piciorul cel stang strapuns de pironul de fier, pentru pacatele mele; (ridicand mana pe umarul drept, spune asa:) Fiule, in mana cea dreapta strapunsa de cuiul de fier, pentru pacatele mele; (trecand mana pe umarul stang, spune asa:) Dumnezeiescule, si-n mana cea stanga, strapunsa pentru pacatele mele; si-n coasta-ntepata de sulita, izvoratoare de sange si apa pentru rascumpararea si mantuirea sufletelor noastre; cu Nascatoarea de Dumnezeu intelepteste-ma. (Intorcandu-te cu fata la icoana Maicii Domnului, spune asa:) si Tie o arma iti va strapunge sufletul, pentru ca multe inimi sa-si deschida izvorul lacrimilor sufletesti de pocainta si de multumire ale intregii omeniri.

(din Dogmatica si Dogmatism de Pavel Florenski)

nu am citit vreodata ceva mai frumos decat asta, rugaciune sau nu. este o icantatie absolut completa - poezie, drama, cor antic, coreografie, ruga catre barbat si femeie de la barbat si femeie, Dumnezeu si Fiul si Maica Domnului. ultima fraza nu are egal, pur si simplu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iasmin draga, nu stau bine deloc cu timpul. Azi avem o zi grea, si toata saptamana urmatoare.
Maine vom ocoli biserica cu lumanari, de 3 ori. L-am intrebat pe parinte cand am avut repetita, ca e prima data cand sunt cu ei si eram curioasa.

Ieri m-a chinuit capul tot timpul, nu stiu cate Algocalmine si Nurofene am luat.
Azi m-am suparat degeaba pe sot, dar noroc ca el e calm si m-a calmat la telefon, ca eu zilele astea sunt ca o bomba cu ceas..., din cauza problemelor, a stresului, a oboselii. Singura mea bucurie acum e sa imi strang copilul in brate noaptea. Nu exista fericire mai mare pe pamant ( in afara intalnirii cu Dumnezeu, dar eu nu am experimentat-o inca decat partial).

Azi dimineata ii spun cat de mult il iubesc, si il intreb daca se poata baga un sufletul meu. Nu stiu ce mi-a veniot sa intreb, a venit de la sine, ca eu faceam ceva si vb cu el in acelasi timp. Practic il vreau cu mine, vreau cordonul ombilical din nou. Cand nu e acasa nu pot dormi, nu sunt ok, nu-mi gasesc linistea.
Si zice baiatul meu foarte serios: " nu, nu pot, doar Dumnezeu poate"....., am ramas masca....

Le mai scoate el cateodata la cei 5 ani ai lui, de ma pune pe ganduri serios.

Dorothee, ti-am scris ca imi pari cunoscuta? Stiu ca am scris ieri dar nu am vazut mesajul dupa. IMi pari foarte cunoscuta.

Pe Mamambear nu am vazut-o. Where are you?

Conchita, ai si alte poze?> Acum o sa zici ca ne obraznicim :) hehe...

Referitor la rugaciune, nu te grabi, ca noi avem rabdare. Cand ai timp, cand te eliberezi. Ti-a trecut febra>?

va pup

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Multumim Conchita. Nu e asta rugaciunea pe care o stiu. E alta, multumim mult.

Noi avem Devotiunea in cinstea celor 5 rani ale lui Isus.

Un site cu multe alte rugaciuni foarte importante:

http://www.rugaciunecatolica.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=47&Itemid=30

Iasmin, ma bucur ca i-ai dat Novena prietenei tale catolice.
Spune-i ca in prima duminica dupa Pasti e Sarbatoarea Milostivirii Divine, sarbatoare ceruta de Isus.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nikole, Doamne ajuta, sa ai nastere usoara, sa fie totul bine si tu si bebelina amandoi sanatosi.
Conchita, multumim de rugaciune, intr-adevar inaltatoare. Si e mai mult motrice, se vede de ce iti place tie asa mult: ai ceva de facut. (Asta si cu rugaciunea Sf Efrem Sirul pentru postul mare cred ca iti potolesc setea de a face ceva in timp ce te rogi)
Crinuta, ce sa mai zic de Rayan, e o minune de copil. Am vazut ca sunt asa vazatori in duh copii cat sunt mici. Imi amintesc cand am mers cu puiul la manastirea Dragomirna, si acolo aveau la pangar de vanzare un fel de iconita care era intr-o mica biserica, cu usi in fata. Parea totul aurit, si in mijloc era Maica Domnului cu pruncul in brate. Si zice puiul meu: "Ia te uite mama, Usa Raiului"... Am ramas si noi si maicuta de la pangar uimiti, maicuta chiar spunea ca nu a mai auzit un copil sa numeasca asa iconita respectiva. Ei, asa vede copilul meu pe Maica Domnului: usa Raiului...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Astazi eram in bucatarie si ma gandeam la voi, parca stateam de vorba cu voi.
Si mi-am adus aminte de o intamplare citita undeva. Cica era un biet cioban, intr-o vreme ca cea de acum, de post. Si undeva la stana vin vreo doi atei, domni de sange subtire, cu scoala cat nu vazuse ciobanul si neam de neamul lui.. Eiiiiii si la ora mesei, scot domnii niste mancaruri din acelea fine, delicatese, fireste, toate ''fruptate'', fie din carne, fie icre negre..ei realizati voi cam ce. Si scoate si ciobanu nostru mamaliga si ceva ceapa si isi face sfanta cruce si incepe sa manance in pace. Dar domnii au inceput sa-si dea coate si sa rada si i-au trimis ciobanului cate ceva de la ei, crezand ca poate ii e omului pofta, sau cine mai stie de ce. Totul insotit de o mandrie si orgoliu urias. Si ciobanu o luat incet toate bunatatile dupa ce o multumit pentru ele si le-a dat la caine. Domnii au ramas masca, nu-si reveneau din uimire, credeau ca nu stie ciobanu' ce e bun. Si il intreaba de ce nu a mancat , iar ciobanu le zice tot asa in pace: "Apoi.... la noi ii post...". Si razand domnii subtiri il intreaba "Pai bine, si cainele nu tine post?". La care ciobanu spune "Nu tine. Ca ii animal, ce stie el. Animalele au neputinta asta, dar omul poate alege". Si contnua povestea ca domnii tare s-au rusinat de cuvintele astea si ca de atunci au tinut post si ei.
Acuma povestea nu e despre post, eu o vad universal valabila. Eu nu pot sa cred ca domnii cei subtiri nu stiau de post sau ca nimeni nu le zisese ca trebuie sa posteasca. Dar au trebuit sa intalneasca pe ciobanul cel domol sa se intample declicul. Cred ca asa e in viata noastra a tuturor. Noi avem mereu oameni in jur care ne invata de bine, Dumnezeu ne trimite mereu oameni buni in jur, unii ne spun anumite lucruri, dar nu ii bagam in seama. Trebuie sa fie ceva diferit, ceva care sa ne socheze si sa declanseze in noi ceva, sa ne infierbante inima cu dragoste, si doar asa reusim sa acceptam lucrurile. Ne infrange cerbicia cu care ne impotrivim de obicei la traditie, cerbicie pe care ne-o insusim inca din adolescenta. Rebeliunea
Weekend frumos in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Nikole, asta e cu dedicatie pentru tine, de la parintele Teofil Paraian citire:

"Mi-aduc aminte, a fost odata la noi la manastire o împrejurare mai grea si mama a zis: „Apoi, daca nu mai poti sta aici, sa vii acasa, ca doar tu ai unde veni”. E ceva atat de înduiosator... Vedeti ce înseamna inima de mama? Nu te lasa niciodata. Te lasa altii, nu te vor, te ocolesc, te resping, te marginalizeaza, te împing, te asupresc. Asa ceva nu poate face mama! Pot face strainii, dar cine are inima de mama, nu poate. „Apoi tu, daca nu mai poti sta aici, sa vii acasa, ca doar tu ai unde veni...”. Daca mama cea pamanteasca poate face asa ceva, gînditi-va la Maica Domnului! Maica Domnului sa ne paraseasca vreodata? Se poate cumva sa ne paraseasca Maica Domnului? Nu se poate! De ce nu se poate? Pentru ca este mama, pentru ca are inima de mama. Noi zicem „Maica Domnului” ca si cand am zice un titlu. Or, noi trebuie sa stim ca Maica Domnului este mama. Si nu este mama numai pentru Domnul Hristos, este mama pentru toti cei care vrem s-o avem de mama. „Tu, daca nu mai poti sta aici, sa vii acasa, ca ai unde veni”. Apoi sa stiti ca Maica Domnului zice tot asa catre noi!"

Oh Iasmin...ce fumos, astazi inteleg sensul fiecarui cuvant de mai sus...
de fapt de cand am devenit mama, inteleg...cu sufletul, asta e cel mai important.
Nu m-am rugat Maicii Domnului niciodata pana in clipa cand l-am nascut pe Kevin.
Astazi imi pare rau ca am trecut-O cu vederea atati ani, ca nu I-am inteles importanta si rolul EI in viata noastra, a crestinilor.
Cand mi-era copilul bolnav, imi venea automat in minte imaginea Ei privindu-si fiul rastignit, batjocorit, si simteam(la cote mici, ca eu sunt doar un om simplu, pacatos) durerea EI.
Astazi I-l inchin Ei pe Kevin, cand il pun la somn, Ea , ca o mama sa-l pazeasca in timpul cand eu am ochii trupului inchisi, si nu-l pot apara...
astazi ma emotionez pana la lacrimi numai cand ma gandesc la EA, mama noastra a tuturor, si II inteleg dragostea pentru noi

Iasmin, foarte frumos, multumesc...pentru tot, de altfel!

Conchita, si eu cautasem rugaciunea , dar gasisem cu totul altceva.
Este frumoasa, adanca, miscatoare...inteleg de ce te impresioneaza!

Crinuta, am ramas masca la raspunsul lui Ryan, impresionant...
ce important este sa ne crestem copiii in spirit crestinesc...

referitor la nasterea Albastrelei, rpoblema cred ca a fost urmatoarea:
a fost un accident, nu mi-am dorit disperat acest copil,(spre deosebire de Kevin ptr care as fi indurat orice durere fara sa ma plang...)...aveam in gand sa incep o scoala odata ajunsa aici, so....
de aici probabil frica mea de copil(mai ales ca e fata si mi-e teama de fete...ca nu voi sti sa fac fata delicatetii ei, ca nu voi sti sa o educ, sa o iubesc, multe ganduri ma framanta).
Durerile sunt inevitabile, nu asta ar fi problema...problema e slabiciunea in care m-am scaldat eu, refuzul de a accepta durerile nasterii(suna aiurea imi dau seama, dar cred ca intelegeti unde bat)....si mai mult teama ca daca ceva mi se intampla nu-l mai vad ever pe Kevin, asta m-a bagat in depresii f adanci luni de zile, pana sa intru eu aici sa vb cu voi.

Poate sunt normale framantarile astea, nu stiu...cert e ca voi m-ati ajutat f mult, cu vb , gandul, rugaciunea...si ma simt stapana pe mine...normal ca nu-mi surade ideea unui travaliu lung si dureros, dar acum nu-l mai resping, psihologic vb....il accept, vine la pachet cu un copil trimis de D-zeu...si asta ma face sa indur cat si cum ar fi, asa cum noi toate femeile o facem, cand aducem pe lume copilasi
by the way, ieri i-am spus medicului ca nu ma incanta ideea anesteziei, deci probabil voi naste natural fara nici o anestezie...mi-e o groaza de forceps, vacum, riscul e mare, chiar si medicul a spus, ca la jumatate din femeile ce au solicitat anestezic, s-a intervenit cu forcepsul...

oricum, mi-a fost f greu, multe luni de zile...
dar astazi sunt bine, si in mare parte meritul e al vostru...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 39+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Nikole, stai sa-ti spuna baba cum e cu fetitele.:-) eu mi-am dorit un baietel dintotdeauna, ma simteam mai apta sa cresc unul, imaginandu-mi ca inteleg barbatii mai bine decat pe femei. ei bine, cand a sosit sonia in loc de...gheorghe, sa zicem, mi-au disparut toate indoielile, instant, si m-am indragostit iremediabil. nu te speria, nu ai de ce. nu e musai sa fie delicate, a mea e o zvarluga maimutica mai nazdravana decat un baiat. femeia din tine va stii pentru ca (se) va re-cunoaste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Dragele mele, scriu in mare graba
ma iertati ca nu v-am trecut inca in lista prietenilor
nikole, cum am citit eu Paraclisul Maicii Domnului in sala de nastere,( parca ar fi fost Maicuta Sfanta langa mine) nu l-am mai citit niciodata, am nascut f usor, natural, aveam peste 30 ani, ai nadejde si roaga-te la Maicuta Sfanta si totul va fi bine.
crinuta erai in sibiu prin 2001-2007?

ganduri bune pt toate doamnele si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

nu pleca conchita, nu ai nimic sa-mi spui ?(na ca te provoc)

Mergi la inceput

Dorothee, nu se zice asa, bre, se zice ''ganduri bune pentru toate duamnele''. Ce tu nu stii? Sau inca n-ai ajuns in clasa I (ori ai uitat cum era)?
Nikole, nu noi am facut ceva, ci Dumnezeu a lucrat prin noi. Asta nu poate decat ma bucure, faptul ca noi suntem aici un stalp pentru tine, ne-ai chemat in casa ta si ne-ai facut parte din familia ta. Acum suntem o mare familie toate. Ne stim, cu bune, cu rele si ne indragim asa. Si despre venitul aici, eu abia astept (vorbeai de parcul Copou unde se afla gradina botanica). Mergem si papam ceva bun, cum sa nu, abia astept. Mai ales ca vii cu albastrel si albastrica, o sa aiba si copii cum sa se joace cu nazdravanul meu.
Deja l-am pus in tema pe sotz ca pe vinerea, sambata dupa Pasti tragem o fuga pe la Agapia si merg sa verific prafu de dupa aragaz la mamabear, Daca imi deschide usa
Conchita, prea frumos descrii relatia ta cu Sonia. Ma faci sa-mi doresc si eu o fetita

Mergi la inceput