Superstitii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Mugu, eu am avut o sarcina cu probleme, am stat cu iminenta de avort "deasupra capului" nu stiu cat timp, in fine, numai probleme pana la final. Asta nu m-a impiedicat sa cumpar hainute inca din prima luna, ca mi-era drag, iar apoi pe masura ce trecea timpul ca sa am totul pregatit si pe gustul meu. Finalul a fost fericit, am nascut o fetita sanatoasa si a fost foarte bine sa am tot ce imi trebuie cand am venit acasa de la spital.

Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrieladum spune:

eu aveam multe, cu pisica neagra , cu marti, cu vineri 13. acum mai am doar ca nu imi place sa ma intorc din drum daca am uitat ceva. daca ma intorc ma asez putin in fotoliu, asa cica nu ti-ar mai merge prost chiar daca te-ai intors din drum:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabrieladum
daca ma intorc ma asez putin in fotoliu, asa cica nu ti-ar mai merge prost chiar daca te-ai intors din drum:)


adica te asezi in fotoliu pe motiv de superstitie...hehehe..aia e lene gabrieladum..si nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cica nu e bine sa versi gunoiul noaptea.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Cica nu e bine sa versi gunoiul noaptea.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi


Pai normal ca nu! S-ar putea sa nu vezi bine pubela si versi pe jos...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mugu

Buna! Stie cineva de ce nu e bine sa cumperi lucrusoare pt copilutz inainte sa-l nasti? Sunt insarcinata in 25 de saptamani si ma mananca palmele sa-i tot cumpar, dar unii zic ca nu-i bine


Eu am cumparat tot ce se poate inainte de a naste din doua motive, am vrut sa ma bucur eu de placerea cumparatului de haine pentru copilul meu si doi stiam ca o perioada trebuie sa am detoate in casa neavand pe cine trimite la cumparaturi in afara de sot care oricum ajungea tarziu acasa. Eu nici nu cred in superstitii de vreun fel.
Insa, am inteles un lucru, aceste superstitii vin dintr-o inteleciune/practica populara, au undeva un punct de pornire. Cand am nascut-o pe Maria au fost cateva mici probleme pe care le-am depasit cu ajutorul lui Dumnezeu, in spital fiind m-am gandit cum ar fi sa ma duc acasa sa ma uit la hainute, patut, carut etc si eu sa fiu cu mainile goale, i-am zis sotului sa stranga tot, cand a fost totul OK s-a dus acasa si a aranjat lucrusoarele si patutul si ne-a asteptat cum se cuvine. Cred ca aceste superstitii si obiceiuri reprezinta un mod popular de a te proteja de anumite socuri de anumite probleme...

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Nasa mea din aceleasi motive superstitioase a pus sotul si o prietena sa cumpere lucrusoarele pt copil dupa ce a nascut.

Si copilul are muuuulte lucruri care ei nu-i plac, de multe nu are nevoie si toate au fost mai scumpe decat ar fi dat ea.
Ce sa zic, BUNA idee!

Adica in loc sa ma bucur eu cateva luni de lucrusoarele alea dragalase, sa citesc 2 luni de diferenta dintre patuturi si sa-l aleg pe cel mai bun, sa-mi ia cineva la gramada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu am respectat doar intr-o mica masura aceasta superstitie: adica am cumparat lucrurile la copil, insa le-am depozitat pe toate la mama, nu la noi acasa. Si abia cand m-am intors din maternitate cu el in brate am gasit totul montat de catre sot.

Superstitiile mele: daca din greseala m-am imbracat cu ceva pe dos, calc haina respectiva in picioare de 3 ori; nu ma intorc din drum deloc; nu scriu pe nici un act oficial data de 13, ci 12 sau 14; cioburile le consider noroc; arunc farfurii/cani/pahare la cel mai mic ciob (cica aduc ghinion); copilului i-am pus ata rosie la mana inca de la nastere; in baia zilnica ii punem si un strop de apa sfintita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

cind se uita copilul mic in oglinda ce inseamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

cind se uita copilul mic in oglinda ce inseamna?



se vede si ramane mut de uimire...si vorbeste mult mai tarziu!(sursa - bunica mea si restul neamului)

Mergi la inceput