Ati emigra in alta tara?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu vreau sa emigrez..pt noi,dar mai ales pt copil,pt a-i oferi o viata mai buna si conditii in spitale cum se cuvine.Am un copil bolnav,iar aici mereu nu sunt bani pt nimic.
Am fost internata sapt asta cu o extrauterina si nu va explic prin ce am trecut..totul se aduce de acasa,inclusiv calmantele.Nu mai zic de spagile date,ca altfel nu se uita nimeni la tine si nu te baga in operatie.Profesorii chiar au o anumita suma pt care intra in sala de operatie,desi stim cu totii ca poti muri de la o extrauterina.(mie mi s-a rupt trompa si am ajuns cu hemoragie interna)Nu vine nimeni la tine cu orele si mori acolo de dureri pana ajunge sotul sau cineva sa stea sa umble dupa asistente sa vina sa-ti faca un calmant..caci vorba aia,tu nu te poti da jos din pat proaspat operata cu "posetele"dupa tine(sonda,drene,etc)
Da,vreau sa plec,caci aici nu-i pot oferii copilului nimic.Nu poti suporta tu ca parinte atatea tratamente scumpe,spagi peste spagi si cate si mai cate,ca doar nu toti castigam zeci de milioane lunar.Degeaba ai platit ani de zile asigurari,caci atunci cand ai nevoie nu primesti nimic in schimb!Sunt atatea probleme in tara asta incat maine imi vine sa plec caci simt ca am ajuns la capatul puterilor!
O zi faina tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cea mai buna decizie pe care am luat-o in viata a fost cand am decis sa emigram in Australia, am realizat aici mai mult decat am indraznit sa visam. Si nu ma refer doar pe plan material dar si spiritual. Noi am plecat pentru ca nu ne simteam acasa in Romania, nu am fost niciodata pe aceeasi lungime de unda cu cei de acolo. Vin dintr-o familie cu relatii foarte stranse si cand am decis sa emigram, planul a fost sa mergem noi primii (cu un copil sugar si unul de scoala), fratele meu cu sotia sa ne urmeze dupa 2 ani si apoi impreuna sa aducem pe parintii nostrii. A durat ceva mai mult decat ne asteptam sa aducem parintii dar i-am adus in cele din urma. Emigrarea nu e usoara, presupune multa munca, dorinta de schimbare, incredere in propria persoana si multa speranta dar castigul e pe masura.

Ce imi doresc pentru copiii mei? Sa fie oameni, asa cum zicea Conchita. Sa fie toleranti, empatici, sa pretuiasca valoarea adevarata nu doar spoiala si banii. Eu mi-am dorit intotdeauna sa stau la tara, intr-un mediu relaxat, sa poata copiii alerga prin curte si intr-un mediu fara mari pretentii. Am reusit aici sa locuiesc la oras (cu conditii de oras) dar intr-un cartier aproape rural, la casa cu curte unde pot alerga cainele si pisica, sa imi cresc copiii in slapi si pantaloni scurti, fara fitze, la 2 strazi de un rau mare si curat unde merg la pescuit cu sotul meu, la 20 minute de ocean unde merg sa inoate de cate ori avem ocazia si sa le dau la o scoala foarte buna cu pretentii. In weekend am fost plecati, am luat o casuta (2 dormitoare, bucatarie cu living si baie) pe malul oceanului, intr-un complex de 20 casute, toate aliniate la ocean sa poti sta pe terasa sa te uiti la valuri , undeva langa un satuc pescaresc. A fost extraordinar de relaxant, pe plaja cat vedeai cu ochii maxim 10 persoane. Am mancat la taverna din sat peste proaspat prins la gratar. Casuta ne-a costat 135 dolari, mancarea ieftina la taverna, pe un pret de nimic am petrecut un weekend in paradis. Imi dau seama ca nu e ideea oricui de paradis, dar din punctul nostru de vedere nu se poate mai bine de atat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
pai daca nu esti acolo trimiti bani sa-ti tii familia....ca doar nu trimiti in contul Guvern04045
sau poate vrei sa le dea bani simali..ca tu esti busy si esti in deplasare

Dar de ce trebuie sa le dea cineva bani la parinti? Intreb si eu asa ca ai mei sunt aici, dar as vrea sa stiu de ce trimitem bani la soacra-mea si cumnata-mea, prima a muncit o viata si a 2-a munceste full-time si nu reusesc sa se descurce. Si eu simt ca facem noi treaba guvernului (tarii) care ar trebui sa asigure un trai decent cuiva care a muncit si a platit darile toata viata si cuiva care munceste full-time. Motivul pentru care noi trimitem bani este ca tara nu isi face datoria fata de oamenii astia.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Facut deja, fara regrete, cea mai buna decizie atat pentru mine cat si pentru familia din tara.
Daca as fi ramas in tara nu mi-as fi putut ajuta fratele student si parintii pensionari, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a indreptat pasii spre alte meleaguri.
Toate cele bune oriunde va aflati.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 18+ de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina-bubulina spune:

Va rog sa-mi spuneti si mie cele care sunt in afara tari daca au emigrat sau au plecat cu serviciul si au reusit sa ramana acolo.Eu imi doresc foarte mult sa plecam in Austria dar nu stiu ce sanse avem. Va rog inca o data sa-mi spuneti cum ati reusit. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Simali si Unducthable - ce de ura fata de emigranti!

Te rog sa recitesti postarile mele si sa vezi daca este cea mai mica ura fata de EMIGRANTI. Pe mine ma dispera doua categorii de oameni (deci nu-i urasca, ma dispera):
- cei ce aleg (de nevoie, din lasitate) sa ramana in Romania dar traiesc intr-o continua depresie, depresie care-i impiedica sa vada mai departe de lungul nasului. (Ce mizerie, ce tara infecta, ce oribil, etc., nimic, absolut nimic nu le aduce bucurie, totul e oribil si precis la altii totul este foarte bine). Aceasta categorie nepasatoare si depresiva atarna in acest moment pe societate ca o masa de sunca pe un grasan.
- cei ce au emigrat si incearca cu disperare sa-si ascunda propria depresie sub poala roz a asfaltului perfect si sub rondul cu panselute din tara gazda.

Apreciez orice om curajos SI REALIST care-si cauta destinul in tara sau aiurea.

Stiu, pentru ca am calatorit destul, ca Romania este in urma altor tari bogate si stiu foarte bine problemele cu care ne confruntam noi aici. Dar mai stiu si ca daca te uiti corect/realist (nu prin ochelarii de cal ai unor frustrari care tin numai de tine ca individ sau de familia din care provii) Romania este o tara ca oricare alta in care se poate trai si in care se pot face bani. Nu stiu daca mai este tara in care se poate studia ceva (personal strang bani pentru studiile in strainatate ale fiului meu) dar stiu ca sunt multe nefacute si eu vad oportunitati peste tot unde intorc capul. Ceea ce pentru unii era o frustrare pentru mine a devenit de multe ori un plan de afaceri.

Voi muri cu credinta ca fiecare poate face o mica gradina in desertul in care traieste si ca daca TOTI am face asa Lumea intraga ar deveni o gradina inflorita.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui Marina

e sondaj?

telul meu e sa plec, am fost multi ani contra, avem o situatie absolut multumitoare in Romania dar nu mai suport marlania de aici.

Cand imi contabilizez regretele in viatza cel mai mare si unicul e ca nu m-am carat cand am castigat loteria vizelor acum multi ani!

Marina

Asta-i fain la noi romanii (cei care traiesc in anul 2010 in Romania). Cand ne enerveaza ceva foarte tare urlam:

"Emigreeeez!!!".

"O bag in .... de tara! La dracu! M-am saturat! America sosesc!".

Categoric "Emigrez" trebuie sa ramana injuratura cea mai de soi a romanilor. Altfel ne ducem si pichetam guvernul sau ne facem ONG-uri, iesim in strada, schimbam ceva... Doamne fereste!

Alice

important e sa nu judecam pe nimeni pentru alegerile facute.

Eu nu judec pentru alegeri ci pentru LIPSA lor.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Guestus
pai daca nu esti acolo trimiti bani sa-ti tii familia....ca doar nu trimiti in contul Guvern04045
sau poate vrei sa le dea bani simali..ca tu esti busy si esti in deplasare

Dar de ce trebuie sa le dea cineva bani la parinti? Intreb si eu asa ca ai mei sunt aici, dar as vrea sa stiu de ce trimitem bani la soacra-mea si cumnata-mea, prima a muncit o viata si a 2-a munceste full-time si nu reusesc sa se descurce. Si eu simt ca facem noi treaba guvernului (tarii) care ar trebui sa asigure un trai decent cuiva care a muncit si a platit darile toata viata si cuiva care munceste full-time. Motivul pentru care noi trimitem bani este ca tara nu isi face datoria fata de oamenii astia.

daca tu nu esti in tara sa muncesti pensiile sint mici...si d"aia soacra are bani putini (si sint f.f.f convins ca-ti pare rau)

in acelasi timp....cu ajutorul asta nu merge...am vazut yo la discovery cum pe leoparzi nu e bine sa-le dai mura in gura..ca devin puturosi si nu mai au chef sa alerge dupa caprioare. asa e si cu oamenii...toti stau si ateapta sa vina ladyj din US si bird70 sa le dea bani pomana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

"- cei ce au emigrat si incearca cu disperare sa-si ascunda propria depresie sub poala roz a asfaltului perfect si sub rondul cu panselute din tara gazda. "

Poti sa spui ce vrei dar aici nu ai dreptate!!!! Nu toata lumea e in depresie ca a plecat, ar fi bine sa intelegi asta, nu ca ar afecta pe cineva ce crezi tu dar e pacat sa traiesti cu impresia asta.

Eu nu am fost acasa de 4 ani si vorba aia sunt la 2 pasi de Timisoara, nu imi e dor, mama vine mereu aici, cu prietenii vb pe Skype si la telefon ca avem gratis, aproape in fiecare zi, si de multe ori vin aici. Pt mine asta este Romania, mama si prietenii dragi si daca vb mereu cu ei e perfect.
Nu am nici cea mai mica tragere de inima sa ma duc in vizita. Ultima mea vizita a fost o catastrofa, s-a imbolnavit copilul atat de rau de diaree ca am crezut ca o sa moara, a slabit 2 kg la 10 luni de viata.Numai cand ma gandesc la asta mi se ridica parul in cap la cat am suferit atunci si mereu asociez Ro cu intamplarea asta...Poate mai venim in tara cand or fi copiii mari ca acum nu ma incumet, sa vina Mahomed la munte :)) ca eu nu ma duc!

Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

auzi pantero...cica daca stai 4 h aici pe forum e ca si cum traiesti 100% in ro. nu vad ce rost are sa te ascunzi.

sint unii care stau mai mult de 4 h din lipsa de alte activitati. ..ce smecherie ai facut daca fizic traiesti in beverly si ai mintea in ferentari? ...
Fac yo inventarul si dovedesc aici cu date si probe ca multe scandaluri sint animate de cei plecati

Mergi la inceput