Ati emigra in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 13
ruxij spune:
In primul rand ca nu te cred ca ai facut nici un fel de doctorat Dar sa trecem peste asta.
Daca, prin absurd, ai stat stat 4 ani in Olanda, sa iti fie rusine! Pai dc. stramosii nostri plecau asa teleleu cu anii din tara doar asa pt. ca le facea lor bine, cine mai muncea pamantul, cine mai avea grija de animale, mureau copilasii de foame, nu te gandesti? Nu mai zic, dc. fix in aia 5 ani veneau turcii si ei lipseau de la apel, nu mai exista Romania sigur cu oameni ca tine!
blackpanterro spune:
LOL, io vreau sa vad bataie cu diplome!!
Off topic, abia acum am citit bine nick-ul, pana acum citeam "undoucheble" :)) (neuronul gravid fara doctorat e de vina!!!!)
Adriana 16+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
nelia spune:
Unducthable, te tot citesc de citeva pagini si tot de atunci incerc sa te inteleg, incerc sa vad ce mecanisme, ce trairi, ce sentimente ii pot face pe unii oameni sa fie ca tine si sa gindeasca ca tine. Si mi-am dat seama ca, desi am replica aproape intotdeauna la ceea ce se spune pe aici, pe acest forum, replica pe care citeodata o dau, alteori zic ca nu merita... in cazul tau m-ai lasat si fara replica si fara dorinta de a-ti raspunde!
O fac totusi, dar numai pentru a te linisti, sper definitiv, ca nu esti singura in lumea asta. Nu! Ai o gramada de prieteni, ai o gramada de aliati, cei care gindesc ca tine sint peste tot, in toate natiile, pe fiecare coltisor al acestui pamint. Ca daca nu ar fi asa, lumea ar fi mai buna, mai frumoasa, oamenii s-ar intelege mai bine si soarele ar rasari la fel si s-ar duce la culcare si el linistit vazind ce lume frumoasa a luminat si incalzit peste zi indiferent de unde ar fi privit.
In locul tau, i-as lasa in plata lor pe cei care au emigrat, pe tradatori, pe strainezia asta care numai rau face... si m-as intoarce un pic spre mine, spre cea care am fost plecata, m-am intors si acum ma dau mare cu salariile de la multinationala, casele si mosiile cumparate de sot si de prieteni, din munca lor, din doctoratele lor. Pentru ca tu, cel putin pina la pagina aceasta a subiectului, inca nu ai scris ce ai facut tu si ce merit ai tu ca sa poti sa judeci asemenea lucruri complicate si de neinteles care intra intre cele doua verbe: a emigra si a nu emigra! Motivele sint personale si nici macar nu mai conteaza, daca au existat ca sa folosesti primul verb, atunci au existat si gata, daca au existat ca sa-l folosesti pe al doilea sau, sa mai bagam un verb in ecuatie - a te intoarce - au existat si punct! Nimeni nu are dreptul sa judece ce exista in aceste notiuni in afara de cei care, cu succes sau fara, le-au utilizat in ecuatia vietii lor! In mod normal aici as pune o floare, dar nu stiu de ce, pentru tine nu am dorinta sa o folosesc, desi stiu ca doar florile te-ar umaniza un pic!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Ramona J spune:
Eu i-as povesti lui Unduchtable de ce este infinit mai greu sa-ti cresti copiii ca lumea in RO, dar stiu ca-i o discutie inutila si nu-mi pasa deloc sa lamuresc pe cineva ca as avea eu dreptate.
Asa ca felicitari sincere parintilor care reusesc sa-si creasca frumos copiii.
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui unducthable Doamna Ruxij, am fost pe forum din 2002 de cand eram in olanda , restul vietii mele nu te priveste , eram cu numele Diana , am facut o pauza mare , am fost ocupata cu mai multe si viata noastra de familie s-a schimbat , mai multe realizari si impliniri .... Diana A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE . http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html |
Tezele dupa stim cu totii cei care am facut o teza in Olanda sunt publicatii cu ISBN si care raman in bibliotecile universitatilor.
Diana a fost studenta la master sau in teza la o universitate olandeza T.... intr-un departament de stiinte sa zicem experimentale ca sa nu zic care. Universitatea aceea avea obiceiul de a lua studentii romani si rusi pentru sase ani master+teza. Asta e ceva nemaipomenit in Europa sa ai bursa la master si de talia uneia olandeze la vre 1200 de echivalent in euro prin 2000. Nu stiu daca si-a terminat sa nu teza. Dar un google cu termenul proefscrift (teza in olandeza) poate rezolva intrebarea.
Sotul ei a sustinut in 2005.
Lumea stiintifica romaneasca e inca foarte micuta. Numai cu numele mic si ne putem afla toti. Haideti sa ne pastram aproape de realitate :).
On -topic. Eu am schimbat cateva tari de emigratie din cauza mea, din cauza sotului. Sa zicem ca nu am gasit una potrivita din prima.
Tara ideala nu am gasit-o inca, dar una in care ma simt bine, copiii imi cresc frumos da. Si stiti ceva cea mai nostima e mama. Cand vine la noi critica sistemul de aici, cand ajunge in ro imi spune ca desi ea nu s-ar muta la noi veci, totusi ma intelege de ce nu revin eu in . ro.
Si emigratia nu e o institutie de binefacere. Tu stii de ce pleci, dar trebuie si sa fii primit. Trebuie sa ai ceva util si placut pentru tara si comunitatea care te primeste. Cu cat schimbul e mai avantajos de ambele parti cu atat e emigratia persoanei mai reusita.
copiloi spune:
Pentru mine nu exista o tara ideala, ci 2 tari ideale : Romania si Germania. Faptul ca locuiesc in RO, dar anual petrec 3-4 luni in Germania (job-ul imi permite) e cat se poate de multumitor. Iar in lunile alea cat stau in RO tot cu nemtii lucrez in cea mai mare parte a timpului.
Sa traiesc doar in RO sau doar in Germania, mi-ar fi cu siguranta mai greu.
Alina
LauraNicole spune:
Unducthable,dar cand ai facut doctoratul ala de zici ca l-ai facut nu ai invatat cumva sa respecti si limba tarii pe care o aperi cu atata indarjire?Ca faci niste greseli de scriere pe care eu,Conchita si altele nu le facem nici macar dupa atatia ani prin "Strainezia" pe care o dispretuiesti tu !Si aici scuza ca unii dintre cei care posteaza sunt plecati de multi ani si nu mai stiu a scrie corect romaneste zau ca nu e valabila!Sa nu mai spun cata lipsa de bun simt reiese din mesajele tale NU ....
Daca doresti sa afli ce motive avem sau am avut sa plecam din "perfectiunea" aia de tara ,citeste ceea ce noi postam de atatia ani pe acest forum pe care tu te lauzi ca il citesti !Citeste ceea ce am reusit sa realizam in tara ,oameni care chiar am terminat o facultate acolo si am ajuns sa avem salarii mai mici decat o femeie de serviciu cu 2 clase ! Cum ne-am luptat sa oferim copiilor un trai decent si dobitoace cu creier de secolul 12 si-au batut joc de ei , cum ne-am saturat de manelisme,tziganisme,shpaga si sa nu mai continuu cu "desteptii" care conduc tzara,"deshteptii" de la Protectia Copilului ...
Cum iti permiti TU sa ma judeci pe MINE doar pentru ca s-a intamplat sa cunosc pe cineva de AICI si am hotarat sa ma mut din Romania in Anglia iar aici atat eu cat si copilul meu suntem fericite?Cum iti permiti sa nascocesti n motive ?
Ce vreau de la copilul meu?SA NU AJUNGA CA CEI CA TINE!
Asa cum spunea Lia inainte,fi fericita cu conceptiile tale ca din pacate sunt multi ca tine,cu gura mare dar cu fapte mici!Pacat!
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
Edip spune:
Hai mai Unducthable... cum asa.. pai care e difenta intre tine care ai ales sa stai 4.5 ani si altii care au ales sa stea 45 sau 100... ne intoarcem si noi la fel ca tine dar fiecare si-a planuit sa stea o alta perioada.. tu parca esti un copil care nu si-a facut lectiile si pe care parintii nu il mai lasa "afara"... pai daca altii si-au facut temele si pot sa se joace mai mult ce treaba ai tu cu ei:)
Si apropos de case.. ce te faci cu aia care au avut si inca mai au case in Ro... o sa le zici ca a ta e mai mare? ca mai la strada fac pariu ca nu e :)
aaaa si sa stii ca multi suntem de acord cu tine... Unducthable pana in panzele albe:)
Daria_Ioana spune:
Bineinteles ca emigrezi si pentru copil.Copiii sunt cei mai importanti si daca parintii nu se gandesc cel mai mult la viitorul lor , atunci cine?
In Romania eram la facultate si era atat de greu sa facem practica de vara, care era obligatorie,insa nu te primea nimeni.
In cazul meu am terminat dreptul si mergeam la Politie ca sa le cerem permisiunea sa facem practica acolo si ei ne luam in deradere..mergem la judecatorie si nu ne baga nimeni in seama..ce sa mai zicem de curtea de apel sau tribunal...nimeni nu ne lua in serios.
Toamna insa la facultate ne cereau un dosar in care sa le prezentam practica...cu toate ca ei de la facultate nu te ajutau deloc ca sa vorbeasca la Politie sau la Judecatorie..si de multe ori noi trebuia sa ne folosim de pilele noastre..ba de rudele noastre (un verisor care lucra la un avocat..o sora care era secretara la primarie...etc..insa nimeni nu facea practica de fapt.)
Cand am ramas insarcinata eram in anul 4 si profesorul unde trebuia sa imi fac licenta mi-a zis ca el nu lucreaza cu gravide ,el lucreaza cu studente..si m-a lasat balta inainte de licenta...m-am dus la decana si am plans...si in biroul ei erau inca vreo 4 profesori de la drept si nu m-au bagat in seama nici unul..nici decana....
A indrugat ceva decana ca ea apara drepturile tinerelor mamici si ca este inacceptabil ca un profosor sa faca discrimare..insa nu a facut nimic sa ma ajute..iar ceilalti profesori din birou se uitau unul la altul amuzati si le venea sa rada de vorbele decanei...
Asta e doar o experienta pe care nu as vrea copiii mei sa o simta pe pielea lor.
Si exemplele sunt multe.
Scuipata la volan in timp ce conduceam..sculta de la masa cu forta de un barbat cu iubita lui caci ei nu aveau loc la On Plonje...si eram si gravida atunci si barbatul ala m-a amenintat ca daca nu ma scol de pe scaun sa ii eliberez masa imi sparge farfuria in cap si ma arunca in apa...etc
As putrea sa scriu o groaza...iar legat de sistemul educational..eu la bacalaureat am invatat un an de zile si m-am pregatit cat se poate de bine...iar la examen profesorii cu a lor gura ne-au zis sa scoatem manualele pe masa ...un profosor statea de pana pe hol ca sa nu vina vreun control si cand se apropia cineva il anunta pe prosfesorul din clasa..si ala ne zicea"bagati-va repede cartile in banca"...bineintels ca pentru asta ne cerau bani la inceputul examenului...deci nu conta ca eu am invatat caci erau elevi care nu stiau nimic si au scris din carte si au luat 10 .
La facultate nu se faceau mai deloc cursuri..unii studenti vneau doar la examene si copiau ...profesorii chiuleau mai rau ca studentii.
Aveam un profesor la drept care preda in bucuresti si era trecut fictiv la catedra din constanta ,dar nu venea niciodata la cursuri ...nici macar la examene...
Si multe..multe..dar deja am scris prea mult..
Sa nu mai vorbesc de facultatea de litere unde am fost si acolo asistenta de spaniola la examenul oral imi dadea cu fum in ochi si isi stingea tigara cu piciorul in fata mea ,in timpul examenului.