Gravidute de Noiembrie- Decembrie 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

am avut pe 13 februarie si ecograful este unul f bun crede-ma. nu stiu ce sa spun ptr ca si testele chiar si cel de luni mi-au iesit pozitive dar cu liniuta mai pala...ufff
simona eu stiu ca trebuie sa ai venituri in ultimile 12 luni, dar m-ai intereseaza-te ptr ca nu stiu cum este cu cursurile la zi si cum se iau ele in considerare

Mami Andreea 5sapt si 5 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

ma lamuriti si pe mine cu ceva?
pe ecografia mea scrie la ovar stang : in loja ovariana stanga - 2,77/2.20 cm, prezinta corp galben gestational - stie cineva ce inseamna asta?

Mami Andreea 5sapt si 5 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Sashenka, nu te speria. Si eu cred ca e sarcina foarte mica. La mine la 4 saptamani s-a vazut sacul si atat dar stiu persoane care abia la 6 saptamani au vazut saculet si bebe.

Eu as exclude sarcina anormala sau extrauterina din mai multe motive:

- ai doi copii in urma unor sarcini normale
- nu cred ca ai mai avut sarcini extrauterine sau anormale
- nu ai niciun alt simptom

Testul de sarcina slab poate fi dat foarte bine de o catitate scazuta de bhcg, ceea ce poate inseamna sarcina mica. La sarcina extrauterina nu inseamna ca a doua linuta nu e ca cea de control. Poate fi la fel sau poate sa nu fie...

Eu nu inteleg insa cum nu a putut sa iti spuna daca ai sarcina extrauterina...adica, eu credeam ca intre control si ecografie o depisteaza, ai fi exclus clar posibilitatea asta.

nu iti face griji, o sa fie sigur bine.

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 7+

Mergi la inceput

Nu da cu rosii daca nu zic bine... din ceea ce tin minte corpul galben gestational, din explicatiile de la eco este tubuletul care hraneste bbele pana la formarea conrdonului ombilical. Mie mi-a zis ca e foarte important daca se vede, ca e de bine. Dar in ovar?

Mergi la inceput

va multumesc mult de incurajari dar imi este frica rau...
am scris exact cum scrie pe eco...
pe el sincer nu l-am vazut alarmat mi-a zis sa-mi fac analiza de sange la 48 de ore sa vedem daca se dubleza valoarea
asa este nu am avut probleme de avot spontan sau altele in celelalte 2 sarcini si totusi la sasha s-a vazut numai sacul la 4 sapt si 7 zile, chiar m-am uitat pe eco

Mergi la inceput

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Evolutia-sarcinii/sarcina-intelegerea-procesului-de-conceptie_1088

progesteronul determina o maturare a endometrului ; apar niste glande cu secretie importante în procesul de nutritie a embrionului , care nu ar avea cum sa se prinda în acest endometru clar în perioada endometrica apoi devine ecogen ;
- progesteronul secretat de corpul luteal – zona hiperecogena H 1 cm , extrem de bine vascularizat , glanda cea mai bine vascularizata din organism ; acest corp luteal are o perioada de viata bine stabilita ( 14 zile ) .
Partea a II a a ciclului menstrual are o perioada fixa de 14 zile.
- daca sarcina se prinde în uter , aceasta secreta HCG ( hormon gonadotrop corionic)determinat cu testul de sarcina produs de embrion( de nimic altceva ) ;
- HCG : seamana ca structura cu LH , determina ovulatia si secretia de estrogen ; acest hormon are rolul de a sustine corpul luteal ( nu mai moare în 14 zile) , ci îl transforma în corp gestational , care începe sa creasca si secreta estrogeni si mai ales progesteron ; daca nu ar exista corpul galben , atunci nu ar exista nici sarcina ( embrionul ar muri)

Asta e tot ce am gasi...nu am intels inca ce este, la mine era in saculte, aici citesc altceva

Mergi la inceput

multumesc tare mult miruna, te rog mai imi dai o data link-ul ca nu il pot deschide.
probabil luni seara voi vedea cum evolueaza hcg-ul......dar mi se pare asa mult pana atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Eu una merg si am program normal Voi???

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Voi mai mergeti la serviciu?Cate ore pe zi munciti?

7+

Mergi la inceput

Imi pare rau sa aud asta, dar sunt sigura ca e primul caz si sarcina este prea mica.

Citat:
citat din mesajul lui sashenka_h

buna seara fetelor, am venit si eu de la doctor si sunt fff suparata
la eco nu s-a vazut nimic nici macar sacul embrionar. dr mi-a zis ca sigur este sarcina daca mi-au iesit testele pozitive numai ca exista 3 posibilitati:
1. sarcina este ff mica si nu se vede
2. sarcina nu evolueaza asa cum trebuie
3. este sarcina extrauterina
mi-a dat sa fac testul de sange maine si luni si ne vedem iar la eco joia cealalta.
off parca as avea o piatra pe inima, ma simt tare deprimata .

7+

Mergi la inceput

La Synevo iti da rezultatul pe e-mail a doua zi. Am facut eu marti si am primit miercuri.

7+

Mergi la inceput