Gravidute de Noiembrie- Decembrie 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
ancadragoman spune:
In sarcina se fac 3 morfologi fetale 12-14,20-22 si 32 de saptamani .
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR UNIC!!!
douradoudou spune:
am gasit asta:(nu va uitati la preturi pt ca nu mai stiu de cand era mesajul)
S11- S14 se face prima eco morfo-fetala:
- translucente nucale;
- evaluarea osului nasal,
- depistarea sindromului Down
S17 ecografie + interpretare eco morfofetala + triplu test
S16 S20 cu rezultatul de la eco morfofetala se face Triplu test (GeneticLab 1 mil) determina defecte de tub neural (spina bifida) si anomalii cromozomiale (statistici)
S24 S25 se simt mai intens miscarile copilei (a simtit-o si tatal)
S27 a refacut analizele pt T2 lipsa Fe, Ca, Mg
S28 eco: intarziere de crestere 1 sapt!
S32 eco: intarziere de crestere 1 zi are 1817g
S30 analize T3 lipsa Fe, Ca
S32 eco: intarziere de crestere 1 zi are 2635g
Trim I - cand afli ca esti insarcinata:
- hemoleucograma
- grup sanguin + Rh
- glicemie
- ureee
- creatinina
- adic uric
- TGO
- TGP
- biliriuna
- sumar urina
- examen secretie vaginala + culturi col
- ex. Papanicolau
- listeria
- CMV
- rubeola
- toxoplasma
- ag. HBS
- ac. anti HVC
Trim II S28/S36:
- HLG
- Probe coagulare
- Biochimie sange:
o Adic uric
o Uree
o Creatinina
o Bilirubina
o Glicemie
o Calcemie
o TGO
o TGP
o Fe, Mg, Ca
- Sumar urina
- Medicover: - culture col streptococ grup B
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
douradoudou spune:
TORCH reprezinta initialele pentru:
Toxoplasmoza
Other (Alte infectii sifilis, varicela, oreion, parvovirus, HIV);
Rubeola
Citomegalovirus
Herpes simplex
Fatul contracteaza o infectie TORCH in uter, atunci cand mama este infectata si transmite bola copilului, prin sange. Fatul aflat in plina dezvoltare este vulnerabil fata de aceste infectii pentru ca sistemul sau imunitar nu este suficient de puternic pentru a lupta si respinge agentii patogeni care provoaca astfel de infectii. Fata de un copil sau un adult imunocompetent, care produc rapid anticorpi ce inlatura infectia si previne reinfectarea, sistemul imunitar al fatului nu poate controla eficient agresiunea germenilor asupra organismului sau iar boala persistenta previne dezvoltarea normala a unor organe vulnerabile.
douradoudou spune:
dromului TORCH variza foarte mult, dar cele mai frecvente sunt:
Nastere prematura;
Probleme de dezvoltare a fatului;
Afectari neurologice: microcefalie, hidrocefalie, convulsii, deficite motorii, afectari ale functiei cognitive (probleme de memorie, de invatare, de limbaj etc);
Afectari ale unor organe precum ochii, urechea interna, ficat, inima (malformatii cardiace congenitale);
Alte boli cronice.
Screeningul prenatal pentru sindromul TORCH:
Testul TORCH reprezinta un grup de analize de sange ce determina titrul de anticorpi specifici germenilor implicati in infectiile grupului TORCH. Acet test determina prezenta si contentratia in sange a anticorpilor substante produse de sistemul imunitar in prezenta unor compusi din structurile agentilor patogeni (antigene).
Cand proba de sange este prelevata la scurt timp dupa expunerea la agentul patogen, titrul anticorpilor poate fi scazut sau absent (fereastra imunologica), pentru ca organismul inca nu a avut timp sa produca anticorpi. De altfel, o femeie poate avea anticorpi in sange datorita unei infectii mai vechi sau a unui vaccin. O a doua proba de sange se preleveaza 10 21 zile mai tarziu, pentru a vedea evolutia concentratiei anticorpilor, in sensul cresterii titrului. Cresterea semnifica o noua infectie, recenta, in timp ce mentinerea titrului la acelasi nivel la ambele determinari indica o infectie veche. Acest lucru este important pentru ca infectiile vechi nu provoaca afectarea fatului, cu exceptia herpesului. Doar infectiile noi, aparute in prima parte a sarcinii implica riscuri de sanatate pentru fat.
douradoudou spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancadragoman In sarcina se fac 3 morfologi fetale 12-14,20-22 si 32 de saptamani . anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca BAZAR UNIC!!! |
si eu la fel am facut doar ca fara cea de la 32 sapt pt ca eu am nascut in sapt 31
mirunam spune:
Douradoudou mor de frica numai cand citesc 
Alinushca nu m-am gandit la acest efect al vitaminelor. Daca ma ajuta DD nasc natural fara anestezie deci se cer dimensiuni decente
. Baiatul a avut 4kg fara nicio vitamina...daca iau si vitamine urmatorul va avea 5kg 
MIRUNA cu Alexandru
si Aricelul
7+
mirunam spune:
Am primit primul compliment de gravida: "Moamaaaa ai facut burta de gravida" ![]()
Vreau sa vina caldura sa trec la rochile maxi in care sa imi plimb kg in plus, e tare greu si cu 4-5 cate am acum... am vazut niste modele super
Macar in alea nu imi analizeaza nimeni forma burtii ![]()
MIRUNA cu Alexandru
si Aricelul
7+
sashenka_h spune:
nu te speria Miruna ca toate au si o parte frumoasa, sincer eu daca ma intrebi as face cate o eco in fiecare sapt. astazi voi face si eu prima eco 

M-a sunat sotul meu si mi-a zis ca mi-a cumparat un jurnal de sarcina care are si un CD in care pot sa scriu toate intamplarile din sarcina. cred ca este super daca credeti ca v-ar placea.

Mami Andreea
5sapt si 5 zile+,
Iustin Nicolae (03.04.2006) +
Sasha Andrei (30.12.2008)
sashenka_h spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui mirunam Am primit primul compliment de gravida: "Moamaaaa ai facut burta de gravida" Vreau sa vina caldura sa trec la rochile maxi in care sa imi plimb kg in plus, e tare greu si cu 4-5 cate am acum... am vazut niste modele super Macar in alea nu imi analizeaza nimeni forma burtii MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 7+ |
ia-ma si pe mine la cumparaturi daca te duci ca am si eu nevoie
Mami Andreea
5sapt si 5 zile+,
Iustin Nicolae (03.04.2006) +
Sasha Andrei (30.12.2008)
beatrice75 spune:
Eu inca nu m-am ingrasat, poate cateva grame, adica ma apropii de 50 kg. si eu abia astept sa fac burtica!
Dar ati vazut ce moda este?Acea baby-doll, asa ca nu va faceti probleme, ca se gasesc din plin haine de gravida.
Am banuit eu ca TORCH inseamna toate acele analize: le-am facut!OK!
Si eu mi-am luat 3 carti de sarcina, dar sotul mi le citeste ca eu asa sunt de lenesa! Sa ne spui cum este CD!