Gravidute de Noiembrie- Decembrie 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florina22 spune:

mie mi-a dat dra de la inceput centrum materna ..acid folic eu luam cam din octombrie (cand ziceam eu ca ma apuc de treaba) si deci,continui si cu el...
cat despre investigatiile morfo-fetale stiu doctorii cel mai bine si trebuie sa te anunte ei din timp ce e de facut..mie mi s-a dat o fisa cu tot graficul pe care trebuie sa-l urmaresc...bitest+triplutest+ alte nebunii...
dar, asa cum zicea cineva si aici, facem testele astea si gandim pozitiv..e greu, eu sunt in general o persoana pesimista, insa trebuie sa ne impunem ca totul va fi bine si ca vom avea niste gargarite foarte simpatice la final!

[+7 sapt]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

eu iau Elevit. 1cp/zi. atat

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Mi le-am notat si eu pe toate cate ati zis voi: cel tarziu marti merg la ginecolog si sa vedem ce-mi recomanda mie. Apoi, dupa Pasti reiau traseul medic ginecolog-medic endocrinolog-analize.

(+7)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Beatrice, inaninte de orice nesabuinta cere parerea a cel putin 3 medici (la mine a fost nevoie de 5), dar iti spun sigur ca tu termini odisea cu noi deci, nu va fi cazul .

Mie dr. mi-a dat primul test, numit si bitest la 12 saptamani. Se face impreuna cu o chestie numita "screening fetal" care nu e tot una cu "morfologia", aia se face mult mai tarziu si mi se pare cea mai relevanta. Acest screening e o ecografie dar nu imi este clar cu e mai speciala

Dupa 20 de saptamani faci morfologia, asta e cea mai importanta, cel putin in mintea mea, fiind o ecografie foarte completa. La mine aceasta morfologie a fost determinanta la prima sarcina, dar ce-i drept e de asteptat pana acolo.

Ca vitamine eu ia Elevit si Acid folic. Vitaminele le poti lua si fara indicatia medicului. Sunt specifice de sarcina (o sa vezi ca sunt nspe marci) si daca sunt peste necesar le elimini in urina...deci nu iti fac rau.

Sunset: votat!

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

eu iau doar acid folic care il luam dinainte de a ramane si sa vad ce vitamine imi da astazi sa iau.
florina ai dreptate trebuie sa fim optimite. eu am fost tot timpul optimista si am castigat.
eu am fost foarte grav bolnava si de 2 ori mai mult moarta decat vie si cu slabi sanse de vindecare si supravietuire. despre familie, copii nici nu se putea pune problema...si uite-ma vindecata cu o familie superba, 2 copii sanatosi si frumosi si cu unul pe drum...asa ca daca la mine a mers eu zic ca doar trebuie sa ai credinta ca totul va fii bine, desi mi-am pierdut si eu speranta de cateva ori dar mi-am frevenit repede

Mami Andreea 5sapt si 5 zile+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniusamb spune:

Succes!

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Mi le-am notat si eu pe toate cate ati zis voi: cel tarziu marti merg la ginecolog si sa vedem ce-mi recomanda mie. Apoi, dupa Pasti reiau traseul medic ginecolog-medic endocrinolog-analize.

(+7)

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

bea fa-ti tratamentul si o sa fie bine...de obicei se recomanda tratarea hipertiroidiei inainte de sarcina dar daca erai deja gravida cand ai aflat atunci se poate tine sub control si vei fii monitorizata si de un endocrinolog pe parcursul sarcinii...

Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

mirunam, in cazul asta... fa-te ca ploua ca ai uitat, ca ai omis din greseala, ca ai pierdut foaia, etc.

compotul de prune cand nu sunt prunele in sezon si prune cand sunt in sezon (au si mult fier f bun pentru sarcina). spre norocul nostru vor fi prune cand va fi partea cea mai nasoala cu constipatia.
acid folic iau si eu. cand nu uit. la fel de bune sunt si alunele/semintele cam de orice fel.
vitamine.. poate doar daca as fi scheletica si nu as putea manca corect. se nasc bebei cu probleme de greutate de la vitaminele din sarcina. rotunjori si dragalasi dar nu neaparat sanatosi.

Mami de (28.10.2008) si bb2 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Da, sunt monitorizata si de un medic endocrinolog.
Revin cu intrebarea, spre rusinea mea: ce este TORCH?Acea anliza de care tot vorbiti voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniusamb

eu iau Elevit. 1cp/zi. atat

7+

si eu tot elevit + acid folic de 5 mg

Doamne ai grija si de noi 5+

Mergi la inceput