bere facuta acasa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jupanu spune:

Fermentatia se opreste doar cand drojdiile din suspensie (bere) consuma toate zaharurile.
Prima fermentatie se opreste dupa circa 7 zile, a doua fermentatie (din sticla) se opreste dupa circa 4-5 zile.
Daca respecti intocmai reteta (venita cu kit-urile de bere) nu se intampla nimic - dupa cum am mai spus, fac bere de 1 an si nu mi s-a intamplat nimic deosebit doar ca nu-mi este suficienta cantitatea fabricata.
Pentru curiosi si doritori, ma puteti contacta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mychydutza fix asa faceau si ai mei berea de casa Se vede ca venim din acelasi oras Nu era Paste sau Craciun fara bere de casa. Aveam si hamei in curte. Si frumusetea era ca puteam sa bem si noi copii ca era fara alcool ... ce fermenteaza ea in primele zile abia te pisca putin la limba. Cind fermentarea era completa tata o punea in frigider la rece special sa opreasca fermentatia. Oricum nu facea cantitati mai mari decit puteam consuma in decurs de o saptamina special ca apoi fermenta prea tare si devenea acida rau.
Imi amintesc ca pentru incetinirea procesului de fermentare adaugam cite 2-3 boabe de orez crud in fiecare sticla dar nu stiu daca e vreo baza stiintifica in practica ... Of! ce amintiri mi-ati stirnit
Vad ca nu a mentionat nimeni aici dar gustul berii de casa nu are absolut nimic in comun cu cea din comert. Aviz amatorilor!
Edit sa zic ca dupa revolutie foloseam butelii PET special pentru cazurile de explozie aveai mizerie dar nu cioburi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Hai ca m-ati omorat!
Dati-mi si mie, va rog, detalii...linkuri cu instalatii, kituri, de unde se ia hamei si orz, ce cantitati...ca mi-ati facut o pofta...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Aici nu se pot pune link-uri (se supara admin-ul)
Cauta pe gugle bere de casa si gasesti - cu tot cu documentatie - iar daca te pasioneaza, poti cere si mostre (doar daca esti din Bucuresti, ca altfel costa transportul).

Sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui jupanu

Aici nu se pot pune link-uri (se supara admin-ul)
Cauta pe gugle bere de casa si gasesti - cu tot cu documentatie - iar daca te pasioneaza, poti cere si mostre (doar daca esti din Bucuresti, ca altfel costa transportul).

Sa auzim de bine.

Jupane, multumesc, o sa caut...dar sa stii ca adminul nu-i un tip asa suparacios si, in general, daca nu cauti sa profiti in nume personal de forum, ai destula libertate...sau tu vinzi kiturile alea?

Mychydutza...cand poti, hai cu cantitatile...please!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Nu ai pentru ce, informatiile aici sunt gratis :).
Link-uri nu pun, ca nu mai are niciun farmec cautatul pe net (iar unii admin-i se supara, considerand asta reclama - si pe buna dreptate este).
Rufus, da-mi de stire cand te-ai apucat de prima bere

Sa auzim de bine

Mergi la inceput