bere facuta acasa

bere facuta acasa | Autor: ariadnaN

Link direct la acest mesaj

Am tot auzit ce grozava este berea preparata in casa, folosind un echipament special pentru asa ceva.

Voi ce stiti despre asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eu una n-am auzit de bere facuta-in casa


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Bunica mea facea bere de casa si era o fericire sa mergem de Pasti la ea si sa cerem o bere de casa. Era super racoritoare, maronie si nu ne mai saturam de ea.
Si acum as vrea sa beau bere de aia. e super si foarte curata din punct de vedere a compozitiei, colorantilor, e-urilor, conservantilor, etc.

**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnaN spune:

Ei! Chiar sunt curioasa cum prepara bunica ta berea in casa :)
Acum am gasit pe net un site de unde pot cumpara echipamentul, malt si tot ce trebuie. As vrea sa ii fac un cadou mai special sotului meu si in acelasi timp sa ii pot rasfata pe prietenii nostri cu ceva deosebit cand vin pe la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ariadna, te rog da-mil pe PM link cu site-ul, m-ati facut curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnaN spune:

Morgano, am trimis email, imi spune ca nu accepti PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

pai berea de casa se face cam asa: se cumpara orz si se prajeste. de regula operatia asta se face in aer liber ca scoate fum. se prajeste fara sa se arda. de asta depinde cat de amara va fi berea...se pune intr-un saculetz, alaturi de boabe de porumb si hamei. se umple o oala cu apa si se scufunda saculetzul mai sus mentionat, se fierbe.....o perioada mai lunga de timp. se raceste , dupa care sa adauga drojdie de bere si zahar. daca e cineva interesat, o sa dau cantitatile exacte de drojdie si zahar la o anumita cantitate de apa, pt ca daca se pune prea multa bere, fermenteaza prea tare si pot crapa sticlele. se lasa la fermentat la caldurica si se bea......iami, iami. mama mea asa o face!

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jupanu spune:

Ideea de bere facuta-n casa este sosita de la occidentali (imperialisti afurisiti). In Statele Unite, Canada, Franta, Belgia, Germania, etc. exista traditii de zeci de ani in fabricare bere de casa: exista comunitati ale berarilor, exista micro-berarii la nivel de mica localitate (echivalentul satelor la noi), exista concursuri intre berari. In fine, este un hobby avansat (daca ii pot spune asa).
Din cate stiu, bere de casa se face si pe la noi, prin Ardeal si Bucovina, unde s-au mai pastrat cat de cat traditiile (berea a fost adusa de catre sasii, secuii ce au populat Ardealul acum sute de ani).
Exista mai multe feluri de a fabrica berea: din malt si hamei (tehnologia traditionala), din extract de malt si din kit-uri de bere (care de fapt contin tot extract de malt dar lichid).
Varianta de fabricare raspandita in occident este atat cea din malt si hamei (presupune un echipament costisitor si abilitati de berar) cat si cea din kit-uri de bere (care de fapt este cea mai raspandita - echipamentul este simplu, ieftin iar procesul nu dureaza decat o ora). In ambele cazuri, bere facuta este buna de baut dupa o luna, perioada in care fermenteaza de doua ori si se matureaza.
Eu imi fac bere de 1 an de zile si sunt foarte incantat de rezultatele obtinute, mai ales ca stiu ce pun in ea (spre deosebire de berea din comert care, se zice ca ar avea tot felul de aditivi), nu baloneaza (barbatii stiu despre ce vorbesc), daca te imbeti din ea, a doua zi nu te doare capul si este foarte aromata (eu imi fabric bere belgiana - cine a baut stie despre ce vorbesc).
Exista un site romanesc care comercializeaza asa ceva si ma bucur ca incet-incet incepem sa cultivam idei sanatoase care "pe afara" au dat roade.
Sa inchei intr-o nota gen "NIMIC NU SE PIERDE", vreau sa va spun ca drojdia rezultata dupa prima fermentatie o folosesc la aparatul de facut paine si iese ceva incredibil: o paine bine crescuta, mult mai pufoasa, cu un gust deosebit fata de ceea ce obtineam din drojdia clasica (probabil explicatia ar fi ca aceasta drojdie este viguroasa, de vreme ce a fost pusa la treaba cu cateva zile inainte - cat dureaza prima etapa de fermentare).

Sa auzim de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

legat de berea facuta acasa...
mi-a povestit un coleg ca a incercat sa faca bere acasa si dupa preparare si fermantare a pus-o in sticle si a pus-o in pivnita.
Problema cea mai mare a fost ca el nu a stiut cum sa opreasca procesul de fermentare si la vre-o luna dupa ce a imbuteliat berea a auzit o bubuitura in pivnita.
Cand s-a dus va vada ce s-a intamplat a gasit o sticla sparta, cioburi infipte in usa de la pivnita...a realizat ce s-a intamplat si a sigilat pivnita pt vre-o luna pana au puscat toate sticlele....
Cand s-a dus la final sa curete pivnita a gasit cioburi infipte in perete, in usa, etc...
Asa ca mare grija!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnaN spune:

Multumesc jupane pentru infomatii.
Pai dupa ce imbuteliez berea mai fermenteaza?! Nu asta e ideea ca o pui in sticla cand e gata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnaN spune:

pentru mychydutza: Deci asta e metoda de la "bunica" Mmmmm..
Dar cred ca sotul meu e genul totusi cu fabricutza de bere in bucatarie... Ce sa facem ne-am emancipat si noi nu gluma :)


Mergi la inceput