"Abdomen extra-plat: Beachbody (21)"
Raspunsuri - Pagina 5
Ele spune:
Deus ma bucur ca a decurs totul ok si ai scapat. Astept pozele cand o sa isi faca efectul botoxul.
Carmon bine ai venit!! Las fetele mai experimentate sa iti raspunda ca ele sunt mai pregatite.
Eu doar ce mi-am terminat inca un antrenament cu Shaun. Au mama , nu va zic cam cate lesinuri m-au luat si pe mine.
Allure intrebai intr-o zi daca mai face careva P90X. Eu mai fac dar combinate cu Shaun si nu toate antrenamentele . Si clar sunt fan Kenpo, l-as executa zilnic.
Margelute
Elena & Denisa
NOI
Deus spune:
Carmon bine ai venit
1. Cina se mananca la ora:
Ideal este sa nu mancam cu trei ore inainte de culcare. La inceputul unei diete este bine sa-ti fixezi o ora maxima la care sa mananci cina: 7 pm – 7.30 pm
2. Micul dejun:
Micul dejun are efecte pozitive asupra trei factori: metabolism, nivelul energiei si modul in care mananci in restul zilei. Dimineata metabolismul incepe sa se accelereze, daca nu-i oferi un stimulent el va devenii lent. Micul dejun este acel stimulent.De cate ori mancam, organismul raspunde prin a creste viteza de ardere a caloriilor.Micul dejun iti permite sa maresti numarul de ore in care metabolismul tau este accentuat si implicit, creste totalul de calorii consumate intr-o zi.
3. Bauturile carbogazoase si apa:
Deshidratarea ne face sa mancam mai mult – sistemul digestiv lucreaza mai lent daca nu primeste suficienta apa, este astfel impiedicat sa asimileze nutrienti si va determina sa mancati mai mult pentru a suplini aceste lipsuri.
Bea apa si renunta la siropuri sau alt fel de sucuri:
1 pahar la trezire, 1 pahar inainte de antrenament, 1 pahar dupa antrenament si cate unul la fiecare masa. In felul asta se ajunge usor la 6 pahare de apa / zi.
Daca practici un sport solicitant, esti bautoare de cafea – se poate ca sa ai nevoie de mai multa apa 8-10 pahare/zi.
De retinut: sucurile sau siropurile contin mult zahar , un pahar de suc carbogazos are in jur de 200-250 de calorii, surplusul energetic determinand aparitia obezitatii, diabetului, bolilor cardio-vasculare, anomaliilor endocrine si tulburarilor de ordin psihologic
4. Alimentele de tip fast-food:
Alimentatia fast food - 80% grasimi si carbohidrati (deloc necesari organismului uman) si 20% proteine, aducand un plus caloric extrem de nociv. Un hamburger are peste 250 de calorii, o shaorma ajunge pana la 500 de calorii, un pahar de suc carbogazos are in jur de 200 de calorii,etc. Crenwurstul este un amestec total nesanatos din zgarciuri, grasime si aditivi alimentari.
Maioneza si margarina sunt foarte bogate in grasimi, colesterol si calorii. Cartofii prajiti si cei sub forma de chipsuri absorb multa grasime, iar, prin prajire, amidonul se transforma in acrilamida, un compus chimic potential cancerigen ; 40 de miligrame de acrilamina pe zi, adica echivalentul unei pungi de chipsuri, dubleaza riscul de aparitie a cancerului. Salata verde (sursa importanta de iod, magneziu, fosfor, vitamine cu efect detoxifiant), devine un simplu aliment caloric daca i se adauga dressinguri (sosuri speciale), care contin grasimi industriale, E-uri, emulgatori si coloranti. Pestele de la Fast-Food, prajit si combinat cu sosuri devine de doua-trei ori mai caloric decat pestele gatit in aburi ori la cuptor.
Hrana Fast-Food contine foarte multa sare, vinovata de retentia apei in organism. Cascavalul prelucrat are efecte nocive asupra arterelor, incarcandu-le cu grasimi si suntem departe de a epuiza acet subiect. Hrana de tip Fast Food este una de foarte proasta calitate, avand un continut crescut in grasimi, sare si zaharuri, scazut in fibre si vitamine. O dieta de acest tip este strans legata de afectiuni ale inimii, cancer, diabet etc – asa numitele „boli ale civilizatiei”.
5. Secretul supei:
Supa, sau ciorba de legume cu sau fara carne (slaba), este produsul ideal intr-o dieta. Are fibre, are multa apa care umplu stomacul fara un raport substantial de calorii.
Concluzia: mananca supa sau ciorba la cina si vei avea o masa usoara si cu calorii putine.
Se subintelege ca nu se folosesc rantasuri, smantana, afumaturi sau alte grasimi pentru preparare:-)
6. Alcoolul:
Alcoolul: scade secretia de testosteron, deshidrateaza, scade secretia de hormon de crestere, scade imunitatea organismului, creste secretia de hormoni catabolici, etc.
Vrei sa slabesti ?- alcoolul trebuie eliminat in perioada de dieta, alcoolul eliberand 7 Kcal pe gram, calorii ce se adauga la cele din alimente.
7. Alimentatia - un act constient:
Trebuie sa gandesti/cantaresti mental potentialele consecinte
Da o nota gradului de foame pe care-l simti:
10-9 e timpul sa mananci
8 bea un pahar de apa
7-6 mananca un pumn de nuci sau o gustare din cele enumerate aici: http://www.de-azi.ro/portia-corecta/
5-4 este doar moft / pofta – bea doua pahare de apa, daca totusi nu rezisti tentatiilor limiteaza doar sa gusti
Sub nota 4, este evident ca vorbim de mancat emotional sau pofta asa ca recomand abtinerea totala.
De cate ori mancam de pofta sau emotial ne ingrasam!
Gandim/constientizam = actionam in consecinta.
8. Trei mese principale si doua gustari pe zi
Mesele mici si dese mentin constant nivelul glicemiei, scad sinteza de insulina si deblocheaza arderea grasimilor depozitate.
Necesarul caloric mediu pentru mentinerea greutatii este de 2200-2500 la barbati
Necesarul caloric mediu pentru mentinerea greutatii este de 1800-2000 calorii la femei
Daca vrei sa slabesti trebuie sa mananci sub aceste nivele calorice si sa faci sport.
Recomand sa te limitezi la pana in 1500 de calorii pe zi
9. Fructe = dulciuri
Trateaza fructele in perioada de dieta ca si dulciurile
Fructele ingrasa si cresc apetitul. Sunt bogate in vitamine/minerale si fibre dar in perioada de dieta trebuie limitate la 1 buc / zi. Cand se ajunge la o greutate normala se poate creste portia la 2-3 fructe /zi..
10. Produse de patiserie si dulciuri:
Contin foarte multe calorii, zaharul da dependenta si renuntarea la el poate sa fie grea, similara cu renuntarea la un drog. Nu exista jumatati de masura cand vorbim de sanatate. Nu cumpara, nu prepara, acest gen de produse - la inceput poate sa fie frustrant dar nu uita: orice invat are si dezvat!
11. Principiul portiilor:
Gustarile trebuie sa intre intr-un pumn sau sa fie la cutie mica – 1 iaurt simplu mic, un pumn de nuci, un pumn de alune, doi morcovi, 1 mar, 1 canita de compot de ananas,etc.
Nu manca doua feluri la masa. In perioada de dieta nu mancam ca la mama acasa supa si felul 2/3 ci, mancam doar un singur fel de mancare.
Nu mananca supliment!
Pentru masa de pranz sau cina, farfuria ideala este asa: 1/4 carne slaba (pui, curcan, peste, iepure, vita), 1/2 legume crude sau gatite fara sosuri si nu prajite in ulei, 1/4 orez integral sau paste integrale sau 1 cartof copt/gatit natur
12. Sport:
10.000 de pasi pe zi, fitness, aerobic, inot, tenis, ciclism, dansuri, Tae-bo, Pilates, atletism, etc., Alege ce iti place si pune osul la treaba de 4-5 ori pe saptamana si in scurt timp ai sa vezi rezultate semnificative.
Premiul saptamanal
Daca ai respectat cele 12 principii( mai sus enumerate), iti poti permite sa-ti oferi un premiu saptamanal
1. O masa la restaurant in care sa mananci ce doresti (o farfurie) – ideal la pranz nu la cina
sau
2. O prajitura – o felie nu o tava
sau
3. O inghetata de fructe.
sau
4. putina ciocolata neagra
Listeaza asta si da-i bataie
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
Deus spune:
sa nu uitati sa va uitati si la asta:
http://www.nydailynews.com/gossip/galleries/fit_and_fabulous_over_40_cindy_/fit_and_fabulous_over_40_cindy_.html
clienta de la ora 7 a plecat in Venezuela pt 10 zile asa ca o vreme nu ma mai trezesc devreme:-) o sa-mi lipseasca totusi, imi place sa fiu activa dimineata
noapte buna sau/si sa aveti o seara placuta
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
Allure spune:
Deus, sa-ti fie de bine la fatza! Bine ca ti-ai facut sa-ti astimperi piticul.
Cum e cu botoxul la subrat? Mai transpiri ceva sau deloc-deloc?
Caro, eu tot P90X am ca program de baza, sper sa ajung la gym din aprilie. Am vrut sa fac TJ intr-o zi dar nu mai stiu unde am downloadat programul trimis de tine nu-l mai gasesc pe computer
A fost fun la "open house" ieri...lumea s-a ferit de dulciuri, draga...erau toti la dieta, ce sa-ti spun
Maine se intoarce iarna aici frrrrrrrriiggg tare...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
ladybird32 spune:
Buna tuturor,
ma primiti si pe mine va rog in clubul celor care fac sport zilnic ?
cite ceva despre mine - am 34 de ani, 1.62 si 56-57 kg, destul de bine plasate, dar totusi cam mult pt inaltimea mea ... tin minte acum 5-6 ani am avut pentru citeva luni 52-53 kg si aratam bine, as vrea sa revin acolo. am facut rost de P90x, dar nu am bara de tractiune acasa si am 2 baietei de care nu ma pot izola in alta camera pentru o ora, iar cind ei dorm la prinz, eu sunt la munca, asa ca mi-am facut abonament la sala.
dupa nastere, aveam ~ 65 kg de care am scapat foarte usor si fara efort si am ajuns la greutatea pe care corpul meu o avea "memorata" adica 56-57 kg. ultimele 3-4 kg de care incerc sa scap, vad ca sunt cel mai greu de eliminat.
da' reusesc io ... . revin cu poze.
Deus spune:
Buna dimineata
Allure, pana acuma axilele sunt uscate
Doamne da sa aiba efectul dorit ca sa pot sa port orice bluzite sau rochite!
ladybird32 - bine ai venit
mai revin dupa ce expediez copilul la gradi:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
Ramonika spune:
buna fetele,
ce mai faceti voi?
eu am aproape 4 luni de la cezariana si am zis sa mai astept macar una, apoi ma apuc de niste exercitii mai usurele, iar daca ma simt bine, dupa 6 luni de la operatie ma reapuc in forta de tae bo si de aerobice. atunci o sa fiu si mai activa la topicul asta.
fiica-mea e bine, sanatoasa, frumoasa (normal ) si desteapta
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
Ele spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika buna fetele, ce mai faceti voi? eu am aproape 4 luni de la cezariana si am zis sa mai astept macar una, apoi ma apuc de niste exercitii mai usurele, iar daca ma simt bine, dupa 6 luni de la operatie ma reapuc in forta de tae bo si de aerobice. atunci o sa fiu si mai activa la topicul asta. fiica-mea e bine, sanatoasa, frumoasa (normal ) si desteapta Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz |
Ramo sa iti traiasca printesa si bine ai revenit!
Chiar vorbeam cu Lumi deunazi de tine, ca nu mai stiam nimic. Bine ca ai fost cuminte pana acuma si te pregatesti de revenire.
Margelute
Elena & Denisa
NOI
Deus spune:
Ramonika sa-ti traiasca frumos si sanatos micuta
Cand simti tu ca poti, atunci poti sa te apuci de sport fara probleme.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro