LMA ! Ghiocei de martie-aprilie 2009 *184*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

A, am vazut poze cu Luca si Mura. Bestiali. Iar povestea ta ANA m-a dat pe spate. Si mie imi place muzica lui Damian Draghici, mi-a facut mami cadou un CD si il ascult nu mare placere, iar viata tiganilor nomazi ma fascineaza de-a dreptul.

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Pozele noastre

Fotografii profesionale evenimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Bianca, cunosc episodul incaieratul ca si la noi tot cam asa ... Daca il rog sa faca ba nu poate acum, ba nu stie, ba imi pune 10000 de intrebari... daca nu zic nimic si raman maruntisuri nefacute nu are nici o initiativa.... de ex. daca las un pampars in mijlocul casei nu ii duce la gunoi ca cica nu i-am spus Imi pare rau ca ati incaput ziua asa, dar sigur o s-o terminati frumos

Mergi la inceput

Despre ROR si legatura cu autismul, am tot citit pe net si mi s-au parut tare interesante

urmatoarele doua articole:
http://www.badscience.net/2008/08/the-medias-mmr-hoax/
http://www.newscientist.com/article/dn18447

Se pare ca doctorul care a descoperit respectiva cauzalitate -Andrew Wakefield - este in prezent audiat in legatura cu metodele pe care le-a folosit si risca sa isi piarda licenta de doctor.Este acuzat ca nu are dovezi stiintife care sa sustina afirmatia si ca a indus in eroare prin rezultate falsificate. Pe de alta parte revista care a publicat raportul lui in anul 1997, acum a declarat ca sterge din arhive respectiva lucrare cerandu-si scuze pentru neadevarul plublicat.
Exista studii independente, care cu metode stiintifice au dovedit ca nu exista ARN al tulpinii de measels din vaccin in ADN copiilor care au fost diagnosticati cu autism.
Oricum sunt atatea teorii ale conspiratiei, ca indiferent de ce si cate dovezile stiintifice sustin ca vaccinul este inofensiv, eu tot nu mai stiu ce sa cred. Ma simt manipulata si ma everveaza ca, atunci cand este vorba de decizii in legatura cu copilul meu, primeaza gandirea emotionala si ca trebuie sa-i dau una in cap ca sa pot sa-mi ascult ratiunea si logica.... bine atat cat mai am....
In concluzie eu o sa fac vaccinul. Desi cred ca nu exista discutie daca da sau nu, pentru ca eu stiu ca este obligatoriu. Asta nu pricep unii zic ca nu este, dar in carnet zice ca da....
Oricum pediatra mea mi-a recomandat sa le fac pe amandoua si sa le fac simultam, dar am gasit pe net un prospect de la Infanrix in care srie ca nu exista date si studii care sa confirma siguranta administrarii simultane a Infarix cu ROR, dar s-ar putea sa fie un prospect neactualizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Carmen, si ce face Ina in timp ce tu faci shushu la terasa? Ca pe mine asta ma macina...

Am citit si eu, nu din aceleasi surse, dar cam aceleasi informatii despre ROR. Cred ca majoritatea ne temem de el fiindca nu ni se par boli grave cele 3. Acum vreo 3 capitole cand am postat un link la o asemenea poveste ma intrebam de ce e nr copiilor cu autism in crestere, dar n-as da vina pe vaccinuri, ci ma intreb ce anume din our lifestyle predispune la aparitia combinatiei genetice propice.

A, si ce inseamna vaccinare obligatorie?? Io stiu persoane care nu au facut nici antipolio si nu le-a dus nimeni la inchisoare. Oricum, nu are nimeni dreptul sa bage un ac in copilul tau si sa ti+l vaccineze fara acordul tau, deci cred ca mai corect ar fi sa zicem ca e vaccin gratuit si recomandat.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Salut fetele!

Multumesc de laude pentru copiii mei

BIANCA, ziua e lunga, aveti timp sa va impacati... de mai multe ori
CARMENADA, asa am gasit si eu, ca la Infanrix "nu se cunoaste", dar la Pentaxim zice ca se poate, cu din ala "Vax", ca-l tot combina ei cu "vax-uri". uite: http://www.vaccin.ro/index.php?s=4_2&l=1&p=18, am mai lasat link-ul intr-o noapte de bu-hu-hu...Intr-unul din scenariile posibile din capul meu, daca era sa fac si ROR cu vaccinul de 1 an, l-as fi combinat cu Pentaxim.

MONNVAS, eu din vaccinare obligatorie inteleg ca daca nu-l fac, pot sa am probleme la acceptarea lui in comunitate, gradi, scoala...Ca recomandate sunt mai multe, iar de gratuit...nu-i neaparat la toti, vezi myself

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Carmen, si ce face Ina in timp ce tu faci shushu la terasa? Ca pe mine asta ma macina...

Am citit si eu, nu din aceleasi surse, dar cam aceleasi informatii despre ROR. Cred ca majoritatea ne temem de el fiindca nu ni se par boli grave cele 3. Acum vreo 3 capitole cand am postat un link la o asemenea poveste ma intrebam de ce e nr copiilor cu autism in crestere, dar n-as da vina pe vaccinuri, ci ma intreb ce anume din our lifestyle predispune la aparitia combinatiei genetice propice.

A, si ce inseamna vaccinare obligatorie?? Io stiu persoane care nu au facut nici antipolio si nu le-a dus nimeni la inchisoare. Oricum, nu are nimeni dreptul sa bage un ac in copilul tau si sa ti+l vaccineze fara acordul tau, deci cred ca mai corect ar fi sa zicem ca e vaccin gratuit si recomandat.

(7.03.2009)

Cand ies in parc foarte rar merg singura- de asta nu m-a dus capul ca asta vroiai sa stii- sunt fie cu sotul, fie cu mama sau cu vreo prietena. Daca esti singura ... nu prea stiu... acasa poti sa-l iei cu tine la buda ca e curata dar intr-una publica ... zau ca nu stiu.. Sa il lasi cu cineva necunoscut, iarasi nu poti ....ramane doar sa nu mai bei lichide cu 2 ore inainte de tura de parc..
Stii tot citeam prin reviste diverse statistici si in toate am vazut cresterea incidentei la foarte multe boli. Ma gandesc si eu la lifestyle, si observ niste tipare nocive care e posibil sa aiba o incidenta asupra ADN: mancare tratata cu tot felul de pesticide testate sau netestate dar cu lobby puternic, atmosfera poluata,lipsa de miscare, stresul, unii zic ca si undele radio si multe altele. Ma gandesc ca ADN este ca un limbaj de programare si ca sunt multe lucruri care pot strica acest cod. E clar ca el evolueaza si se adapteaza dar intrebarea este in favoarea noastra? Cred ca in ultimul timp dezvoltarea omenirii s-a facut intr-un ritm exponetial, dar de multe ori ma intreb: oare asta este in avantajul nostru? oare stim sa gestionam?
In final am si o veste buna: desi incidenta bolilor creste si speranta de viata la fel. Se pare ca stiinta totusi este cu un pas inainte, sau asa imi place mie sa cred.
Fug ca s-a trezit Inamica. scuze de greseli

Mergi la inceput

KEA, felicitari pentru dimensiuni, uite o pt mami mandra! Sa stii ca noi avem cand putza, cand cuc... convietuiesc fara probleme momentan.

MIREAL, felicitari pentru ciorbita, daca lui Theo ii place, e perfecta.

PISIK, ce haioasa esti cu goangele tale! (in Banat le zice "gongi", am ras de am murit cand am auzit, eu de "gongi" am avut parte la camin ).

Mergi la inceput

A, KEA, eu stiam ca vigantoletten nu-i tot una cu vigantol...unele sunt pastilute, altele sunt picaturi. Gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Ce sa ne impacam, a venit acum acasa sa se schimbe ca trebuie sa plece la un eveniment. L-am i ntrebat cand vine si a zis "cand se termina" (cand se termina poate 8-9-10-11...). O sa vina la noi 2 baietei cu parintii si eu o sa apar ca o tuta cu 2 torturi, eu sa aprind lumanarea, eu sa le tai, eu suflu, eu fac poze, eu ma joc cu copiii, eu, eu, eu.

Cum sa nu am draci?

Acum incerc sa ma calmez, sa imi dau cu corector pe moaca si sa par happy family pentru Vladimir sa dam bine la poze. O sa iau un plus de-al lui Vladimir (un cerb sau o vaca) cand o fi sa facem poza de family. Glumesc!

Partea nasoala e ca tot eu sunt cicalitoare si tot eu il iau la p**a in fiecare zi...nu mai poate, domne! Daca ma plang ca mi-e greu- ma victimizez, asa ca am renuntat. Fac mancare cu o mana, spal vase cu o mana si tac.

dar daca il intreb ce am gresit sa ma corectez, raspunsul este "ma iei tot timpul la p**a" fara sa aflu ce l-a deranjat exact.

Oi fi si eu exagerata, ca daca tot tac cand rabufnesc poate mai scap ceva ce m-a suparat mai demult. Ideea e ca trebuie sa fiu diplomata si sa las de la mine. Incerc! Chiar incerc! Nu cer recunostinta dar macar respecta putinul ala pe care il fac! (daca dau cu aspiratorul tot cu o mana si cu mopul la fel, te rog nu mai intra incaltat in casa)

Of, Doamne, va doare capul deja. Am zis sa scriu sa ma descarc ca sa nu mai arunc cu noroi. Iertare! Nu e nevoie sa cititi.

PS: Vladimir a plans vreo 10 min inainte sa adoarma...nu stiu de ce. De la vaccin, de oboseala, de la masele...sper sa se trezeasca vesel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Bianca, si eu chiar vroiam sa te intreb cand mai faci si curat in casa si cat de des si cum de poti, dat fiind ca mesele lui Vladimirescu se transforma in macelul podelelor.

Cat despre respectul pt ce facem noi... Nu cred ca il vom primi nici pe-ala. Hai sa-ti zic faza. Ieri facusem o budinca de spanac. Marius ca nu-i place, e prea sarata (mie zau ca nu mi se parea sarata). Ii dau altceva sa manance, nu ii place nici aia. Bun. Si asta in conditiile in care mi se plange de ceva vreme ca eu nu mai gatesc - pai eu fac mancare chiar multa, dar ce vina am eu ca baiatul meu cel mare e chiar mai mofturos decat ala mic? De intrat incaltat in casa nu mai zic Am renuntat la speranta nu ca-si va spala vreodata vasele, ci ca macar le va pune in chiuveta. Si daca-i fac observatie incepe "auzi, tu vrei sa-mi faci educatie?"

Iar Vladimir cred ca a plans ca se simte deja copil mare si cu responsabilitati

(7.03.2009)

Mergi la inceput